• 205
    azaltarak başarı geleceğini uman insan evlatlarının kökünden kaldırması gereken uygulama. kaldırsınlar da 4 takımla şampiyonlar ligi yarı finali oynayalım. her takımda 2-3 tane oyuncu dışında kalan türk futbolcular ya futbol olarak mal ya da insan olarak mal. avrupa'da yetişenleri saymıyorum. onların bir alman bir ingiliz kültürü var. bahsettiklerim türkiye'de yetişenler. bu malları çoğaltırsan bir bok olmaz senden de kulüplerinden de. o nadir yetişen adam gibi adam ve futbolcu gibi futbolcu olan 3-5 futbolcunun yanına yabancıları koyacaksın ki hem takımda futbol bilmeyen 1-2 mala bir şeyler öğretsinler hem de 3-5 tane çöldeki vahanın performansını düşürmesinler. açıklarını kapatsınlar.

    ben demiyorum sınır kalksın da burası gelip parayı alıp giden yabancılarla dolsun. yöneticilerin de akıllı mantıklı insanlar olacak ve burayı yabancı çöplüğüne çevirmeyecek. adam gibi araştırma yapacak, başarılı olacağını gördüğü yabancıyı alacak. yabancı sayısı azalırsa o zamanda yerli çöplüğüne dönüyor takımlar. al sana fenerbahçe. mert-orhan-egemen-bekir-hasan ali-mehmet-selçuk geçen bir maçta oynayan geri yedilisi. bundan daha iyi çöplük mü olur? koy araya zigler'i, yobo'yu, cristian'ı. sırıtır mı? hayır. adam gibi oynayan türk futbolcuyu zaten oynatacak. yerlisi olmayan mevkiyi de yabancı ile dolduracak.

    ayrıca gerçekten ülke futboluna katkıda bulunmak isteyen, kendisini geliştirmek isteyen takımlar ile şov yapıp yabancı çöplüğü sevdasına giren, paraları çarçur etmek isteyen takımlar ayrılmış olacak. bir tarafta 7 yabancı ile şampiyon olup, şampiyonlar liginde oynayan, mali olarak avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına girmek için emin adımlarla ilerleyen bir galatasaray var. diğer tarafta 14 yabancı ile oynayıp 4. olup mali olarak biten ve avrupa'dan kovulan bir beşiktaş var. bu gerçekler ışığında yöneticilerin biraz daha akıllanıp(hiç sanmıyorum ama en azından akıllanmasını umuyorum, diliyorum) şovmenlik yerine gerçekten yöneticilik peşinde koşacağını düşünüyorum.

    hayır yani şu kuralı kaldırmak ya da genişletmek için hiçbir bok bilmiyorsan git bak en büyük ve avrupada başarılı liglere. onlar ne yapıyorsa kopyala yapıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın