resim
Milos Krasic
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:39
Boy:1.85
Uyruk:Sırbistan
  • 159
    krasic çok iyi bir futbolcudur, bunu tartışmaya gerek yok. ama artıları eksileri tartışılmalı tabi.

    müthiş hızlıdır öncelikle. açık alanda top sürme yeteneği müthiştir, dripling zamanlaması da çok iyidir. bir takıma tek başına kontra atak futbolu oynatabilecek kadar hakimdir açık alana, ki bu fenerbahçe'nin çok ihtiyacı olan bir özellik. hem kontra atak, hem tempo, hem de hücuma hızlı çıkabilme eksiklerini kapatma konusunda kocaman'ın işine yarayacaktır. dar alanda da yine hızlanması ve top hakimiyetiyle adam eksiltme yeteneği üst düzeydir.

    burada kritik bir nokta var, adam eksiltmesi "çalım" atmak üzerine değil, "ekarte etmek" üzerinedir. yani amrabat kadar kıvrak, ya da quaresma kadar çalımcı değildir ki bu dar alanda etkinliğini bir nebze düşürür, ancak amrabat'tan da quaresma'dan da daha avrupaidir, yani maç ve sezon içinde devamlılığı bu isimlerden daha iyidir. yani uzun vadede daha verimlidir. juventus'taki ilk sezonuna müthiş başlayıp sonlara düşmesinin sebebi devamlılık problemi değil, rusya-avrupa fikstürlerinin uyumsuzluğu nedeniyle çok maç oynamak durumunda kalmasıdır.

    eksileri krasic'in kendi profilinden çok arkasına fenerbahçe resmini koyduğunuzda ortaya çıkıyor. krasic'in eksisi şudur: topla yeteneği ve oyun görüşü çok yüksek değildir. bu da dar alanlarda ve kademeli savunmalarda performansının düşmesine sebep olur, kapanan rakipler karşısında, hele ki fenerbahçe'nin hastalığı temposuz bir oyunda krasic'ten yararlanmaya çalışmak oyuncuya haksızlık olur. ikinci eksisi de son kararlarda çok başarılı değildir, yarattığı pozisyonlar skora çevirme yetisi maç içindeki etkinliğine kıyasla azdır. ancak şöyle bir geçerli soru var ki, hangi kanat oyuncusunun bu konuda müthiş olduğu görülmüş? genelde hızlı ve yetenekli olanların ortak sorunudur bu. ek olarak şunu unutmamak gerek, bu iki eksi de avrupa ve serie a standardlarında eksiler. türkiye'de ne kadar göze çarpacağı şüpheli, bu ancak zamanla belli olur.

    bu bağlamda bir fenerbahçe değerlendirmesi yaparsak...

    krasic fenerbahçe'nin çok ihtiyacı olan türden bir futbolcu, ama kısa vadede değil. çünkü fenerbahçe'nin şu anki kadro yapısı hayli dengesiz. vaktinde galatasaray'ın kewell-arda-baros-lincoln ile, beşiktaş'ın almeida-simao-quaresma-guti'yle denediği 4'lü hücumcu sistemler hep başarısız kaldılar, "bu oyuncular savunma yapmıyor yaeaea" yüzünden değil, arkalarında dengesiz ve iyi kurgulanmamış savunma ve ortasahalar olduğu için. fenerbahçe de özellikle emre'nin de gidişiyle hep bu yönde alarmlar verirken öncelik krasiç değil bir ortasaha olmalıydı belki de. buna ek olarak sow gibi bir yatırım amiyane tabirle "güme gitmiş" oluyor krasiç'in gelişiyle, ki aslında oyun stili krasic'le çok uyuşabilecek bir forvetti sow. orta saha takviyesi yapılacak olsa da bu sefer kadronun hücum tarafı gereksiz şişkin kalırken savunma soru işaretleri barındırıyor. garip bir benzetme olacak ama fenerbahçe'nin şu anki yani kadro yapısı hormonlu bir şeftali gibi. :)

    fenerbahçe açısından krasic'in pozitif yanı ise şu- fenerbahçe'nin kadro yapısı savunmayı derine kuran ve açık alanda hücum eden bir yapıya inanılmaz uygun. ağır savunmacıları dar alanda daha başrılılar, buna ek olarak stoch gibi, sow gibi ve şimdi krasic gibi hücumcuları açık alanda sabun gibi kayıyorlar. ve saha görüşü ve hücum aklıyla bunları yönlendirebilecek alex gibi bir yetenek var. ilginçtir bu plan aykut kocaman'ın aklında yok, zira kendisi kuyt'u prensi yapmış gibi görünüyor, ancak kuyt bu anlayışa çomak sokan bir transfer olmuştur, çünkü oyun stili buna hiç uygun değildir. türkiye gibi 34 maçın 25'ini kapanan rakiplere karşı oynadığınız bir ligde bu derin savunma-açık alan hücumunun ideal bir sistem olmadığı da tartışılabilir (ki bence aksine, çok da uygundur), ama benim gözümde kuyt ile sow-krasic-stoch gibi adamlar aynı sistemin oyuncuları değiller.

    neyse. hayırlısı olsun, tepe tepe kullansınlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın