• 854
    işte sahalarda görmek istediğimiz gerçek fenerbahçe bu.*

    gayet dengesiz bir takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. fenerbahçe'yi teker teker incelersek.

    kalede ne kadar sevmesekte iyi bir kalecileri var.

    defans hattı sadece türk olması ne kadar kendileri için bir avantaj olarak gözükse de bekir-egemen ve yedeği olan serdar hiç güvenilemeyecek stoperleri mevcut. yobo geldi ama yobo'nun gelmesi demek hücum hattından birinin kulübeye ya da tribüne gitmesi demek. sağ bekleri biraz alternatifsiz. orhan şam fos gökhan gönül desen bindirmeleri iyi ama savunmada yok. önünde krasic veya stoch oynarsa o kanat yol geçen hanı olur benden söylemesi. kuyt oynarsa bir nebze daha derli toplu görünebilir. sol beklerinde ise hasan ali, caner ve özgür çek var. hasan ali bence balon. türkiye ve vaslui maçlarından gördüğüm kadarıyla. özgür çek'i pek fazla izlemedim ama genç olması fenerbahçe'de oynamaması için güzel bir neden. caner desen savunması iyi olmayan aslında düz topçu ama sol ayağının avantajını kullanıyor. kısacası vasat bir savunma hatları var.*

    orta sahalarına girmeden önce basketbol da çok güzel bir laf vardır. "guardın kadar konuşursun" diye. bu lafı futbola çevirirsek orta sahan kadar konuşursun arkadaş bu kadar basit. fenerbahçe'nin orta sahasına gelirsek ortada büyük kan kaybettiler. emre ne kadar sevmesek nefret de etsek oyunu iki yönüyle oynayan iyi bir orta sahaydı. onu bedelsiz kaybedip yerine valencia'dan mehmet topal'ı aldılar. mehmet topal'ı valencia'nın neden sattığını vaslui maçında anladık. tek işi sağa sola arkaya pas atmak. ne çalım var ne hız ne de öne oynabilme yeteneği. belki 4-3-3'ün ön liberosu olur onun dışındaki pozisyonlar da o-y-n-a-y-a-m-a-z. cristian görmek istediğimiz hale gelmiş. eski kazma cristian geri döndü. orta saha da selçuk şahin var. bir de genç salih var. oynayamaması için çok güzel bir nedeni var salih'in. genç lan bu çocuk. bu mevkileri de gayet vasat.

    belki de en güçlü oldukları yer hücum hattı. stoch, alex, sow, krasic ve kuyt var. kuyt haricinde bu hücum hattı defans özürlü. kuyt yedek kulübesinde oturursa fenerbahçe'nin o defansını ezerlerlerler. alex 8 yıldır fenerde daha defansa yardım ettiğini görmedim. sow stoch ve krasic'i anlatmıyorum bile. tamam bu hücum hattı çok maç kazandırır. çok derbi kazandırır belki ama bir o kadar da kaybettirir. futbol da savunmayı da takım halinde yapacaksın. yoksa zorlanırsın vaslui'ye bile.

    kısacası fenerbahçe gayet dengesiz bir takım kurdu. bizim keita'lı, jo'lu, dos santos'lu, elano'lu, baros'lu, kewell'lı, arda'lı kadromuza çok benziyorlar. hücum hattımız mükemmel iken arkalarında b.a.m ve servet-hakan-gökhan-sabri'li defans hattımız vardır. şimdi aynı şey fenerbahçe için de geçerli. hücum hattında sow krasic alex stoch kuyt olabilir ama arkalarında topal-cristian defans hattında ise hasan ali-egemen-bekir-gökhanlı bir savunma var.

    eğer geçen sezonki gibi takım olmaya başarırsak fenerbahçe'nin bize karşı işleri çok ama çok zor.

    neyse ben 12 ağustos'u bekliyorum.
    (bkz: şekilsiniz ya)
    http://s1.directupload.net/...971/qkuupwda_swf.htm

    edit: ahan da swf yaptım beyler. azmin zaferi. bu da 12 ağustos'a gönderme.**

    edit 2: oyun sistemi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın