• 194
    valla isterseniz komplocu deyin, isterseniz paranoyak. mevcut federasyona olan güvenim o kadar az ki - hatta hiç yok- yaptıkları her işte, aldıkları her kararda ister istemez bir bit yeniği arıyorum.

    şöyle ki, bu kararın çıkarılmasının birinci sebebi olarak beşiktaş'ın içinde bulunduğu mali durum ve uzun bir süre galatasaray ve fenerbahçe ile yarışamayacak durumda olması. eğer ki sen yeterince ileri gidemiyorsan, rakiplerinin ileri gitmesini engellersin. malum beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumun bir numaralı suçlusu olan yıldırım demirören ilk iş olarak neden böyle bir uygulamaya gitti sizce?

    bu kararın çıkarılmasındaki diğer sebep ise yine büyük takımları yeteneksiz türk futbolcularına mahkum etmek, en siktiri boktan topçuya bile 5-6 milyon euro para verdirtmek, anadolu kulüplerinin özellikle cavcav gibilerin ceplerini doldurmak.

    üçüncü ve diğer sebep ise fenerbahçe'ye uefa tarafından verilecek muhtemel ceza. artık küme düşme mi olur yoksa bilmem kaç yıl avrupa'dan men mi olur bilemiyorum ancak bir ceza gelirse eğer o ceza bayağı taşşaklı bir ceza olacak. o ceza ile beraber ortalık hepten galatasaray'a kalacak.

    işte bu kuralın gelmesinin sebebi budur. hepimiz itiraf edelim ki 2006 yılında aziz yıldırım yabancı kısıtlaması kalksın dediği zaman onun bu önerisine karşı çıkmamızın en büyük sebebi o anda içinde bulunduğumuz mali durumdu. eğer ki yabancı sınırlaması o sırada kalksaydı fenerbahçe dilediği topçuyu yurt dışından getirirken biz ise kesemize göre inamoto misali topçuları kulübe toplamak zorunda kalacak iki takım arasında fark açılacaktı.

    şimdi yabancı kısıtlaması düşürülüyor çünkü bu sefer alıp başını gidecek olan galatasaray ve bunu bi şekilde engellemek, lig için "gerekli" rekabeti hep canlı tutmak lazım. uzun lafın kısası türk futbolu için değil küçük insanların küçük takımları için getirilmiş bir kuraldır 5 yabancı olayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın