• 187
    federasyonumuzun bizlere hediye ettiği über buluştur. hele bu seneden* sonra bizi çok kötü yamultacaktır. şu an resmi sözleşmemiz olan yabancılar; muslera, eboue, ujfalusi, dany, amrabat, culio, elmander, baros, riera. toplam dokuz futbolcu. bunlara bu hafta sonuna kadar melo eklenecek. etti on. ayrıca hakan balta'nın sakatlığının ciddi olması ve ameliyat olma olasılığından dolayı mecburi sol bek transferi yapılacak ki o da yabancı olacak. etti onbir. çileği saymıyorum bile. hadi onu da sayayım. etti oniki. oniki etti ama bir de zurnanın zort dediği yer var. o da şu; bu yıl ilk onbirde altı yabancı olacak, iki adette yedek. seneye ilk onbirde altı yabancı oynababilecekken yedeklere yabancı oyuncu eklenemeyecek. sonraki sene ise kadronun tümünde beş yabancı olacak.

    işte bu durum göz önüne alındığında kendisinden hiç haz etmediğim halde arda bu takıma gelmeli. ayrıca kaleye ya onur kıvrak ya da sinan bolat transferi acilen yapılmalı. kale diyorum çünkü muslera'nın bu yıl şampiyonlar liginde göstereceği performanstan sonra bizde kalabileceğini düşünmüyorum. seneye de kanatlara sercan sararer ayarında bir hatta iki futbolcu alınmalı. sercan'ın fenere gideceği nerdeyse belli olduğu için sercan ayarında yazdım. keşke gelse ama zor. ve bunlara ilaveten altyapıdan da mertan caner öztürk, berk ismail ünsal ve okan dericinin bir şekilde a takıma monte edilmesi lazım ki bunu zaten fatih hoca uygulamaya soktu bile.

    bunlar uygulanabiliirse seneye ilk onbirimiz sinan, hamit, semih, dany, tiawo, sercan, selçuk, melo, arda, burak, elmander şeklinde olabilir. muslera'yı takımda tutma başarısını gösterebilirsek ve onu da eklersek altı yabancıyla seneye yırtıyoruz. ama sonra ki seneye ya iyi bir sol bek buluruzu ya da muslera'yı güzel bir şekilde pazarlarız.

    sonuç olarak. yabancı uygulaması saçma bir uygulamadır orası kesin. ama söylediğim transferlerle birlikte altyapıdan da en az iki oyuncu çıkarabilirsek hem galatasaray'ın hem de milli takımımızın önümüzde ki on yılını kurtarmış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın