resim
Lefter Küçükandonyadis
Mevki:Sol Kanat
Doğum:22.12.1925
Ölüm:13.01.2012 (86)
Uyruk:Türkiye
  • 95
    kendisi hakkında söylenenlere hakikaten inanamıyorum. lefter türk futboluna emek vermiş, türkiye'de, vatanında futbol oynayabilmek için, hatta vatanında yaşayabilmek için çok şeyler çekmiş, dışlanmış, yaşlanmış, futbol için yıpranmış biridir. fenerbahçeli olabilir, galatasaraylı olabilir, beşiktaşlı olabilir... farkeden nedir? din midir? dil midir? ırk mıdır? siyasi görüş müdür? fenerbahçeli bir babanın galatasaraylı oğlu, beşiktaşlı karısı olamaz mı?

    bana göre farkeden renklerden başka hiçbir şey değildir. elbette takımlar arasında farklar olur. futbol tarzı olsun, camiaların duruşu olsun, taraftarlar arasındaki ilişkiler olsun farklar olur. galatasaraylı ve fenerbahçeli gruplar yan yana yürürken kavga çıkmasının sebebi nedir?

    futbolcular tabi ki rakip takıma karşı bir şeyler* yapar ama lefter'in yaptıklarının şimdiki volkan gibilerin yaptıkları düzeyinde olduğuna hiç inanmıyorum.

    o çok konuşulan penaltı olayını lefter'in kendi yaptığına mı inanıyorsunuz? lefter olmasa başka bir fenerbahçeli futbolcu kaçırmayacak mıydı o penaltıyı? yanlış anlamayın, yaptığı doğrudur demiyorum ama neler yapıldı bu ülkede. gariban* futbolcular bu yapılan yanlışların sadece vitrinidir. rant için, zengin olduğu için yönetime girenler olduğu sürece türk sporunda pislik eksik olmaz. hele en iyi fenerli ölü fenerlidir gibi cümleler kuranlar oldukça bok götürür türk sporunu. hiç mi fenerli arkadaşın, hiç mi fenerli akraban yok? ne diye bu kadar düşmansın?

    düşmanlık düşüncelerimize hükmettiği sürece büyük olan benzerliklerimizi değil küçük olan farklılıklarımızı konuşuruz, yok yere kavga çıkarırız. düşmanlık devam ettikçe, metin oktay'ın, lefter'in, baba hakkı'nın değerini anlayamayız.

    rahat uyu lefter. bizleri duymamaya çalış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın