• 25
    sistem çok önemli değil önemli olan takımın , takım gibi oynaması toplu hücum toplu defans yapabilmesi, herkesin önce kendi sorumluluğunu yerine getirip daha sonra arkadaşlarının açığını kapatacak bilinçte olması önemlidir.
    illa ki sistemden söz edeceksek bence bir takım en az iki farklı düzende oynayabilecek durumda olmalıdır. a, b, c planları her zaman olmalı. zira, içerdeki karabükspor maçıyla dışarıda oynayacağımız milan maçı aynı ayarda olmayacak.
    4-4-2 her ne kadar fazla atak bir şablon gibi görünse de, mevcut kadro yapımızda ileri ikilinin elmander-umut gibi iki basan ve çok koşan forvetten oluşması, diğer yandan orta sahamızda klasik fuleli kırılgan kanat oyuncuları yerine orta saha- kanat oynayan defansif yönü kuvvetli oyuncular olması sebebiyle aslında riskli değildir. nitekim, baskılı oynayan ve ileri uçta forvetleriyle de basan bir takımın geriye fazla iş düşürmeyerek de iyi bir savunma tarzı olacaktır.

    diğer bir oyun tarzımız 4-3-1-2 den ziyade 4-5-1 veya 4-3-3 gibi oyun karakteri 4-4-2 den biraz daha farklı bir yapıdan oluşabileceğini düşünüyorum.çünkü 4-4-2 ile 4-3-1-2 ya da 4-3-2-1 biraz daha orta saha ağırlıklı benzer yapılarda oyun şablonlarıdır. 4-3-3 ya da 4-5-1 ise oyunu kendi sahamızda oynadığımız ya da daha çok boş alan bulabileceğimiz maçlarda tercih edebileceğimiz bir yapıdır. her ne kadar elimizde bu sistemde oynayabilecek süratli kanat oyuncuları olmasa da...

    tanım : 2012-2013 sezonu şampiyonlar liginin sürpriz takımı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın