• 1
    henüz lig bitmemişken yeni trasfer dedikoduları ortalığa yayılmaya başladı. potansiyel transferler ile takımın ihtiyaçlarını tartışmaya başlama zamanı geldi demektir.

    fernando muslera: chelsea dedikoduları başladı
    emmanuel eboue: bölgesinde alternatifsiz duruyor.
    tomáš ujfaluši: kendisi çok verimli, ancak yaşlanıyor. belki bir sezon daha verimli olabilir, fakat potansiyel bir sakatlık defansa sekte vurabilir.
    semih kaya: galatasarayın geleceği, yeni bülent kormaz'ımız. ancak geçmişindeki iki ciddi sakatlık alternatifini tutma gerçeğini göz önüne getiriyor.
    hakan balta: iyi mi, kötü mü karar veremiyoruz. bir yanda süper kötü hareketler yaparken, bir yanda istikrar abidesi olabiliyor. fatih terim faktörünün üzerindeki olumlu etki yapmaya devam etmesini umuyoruz.
    sabri sarıoğlu: her ne kadar sevmeyeni çok olsa da galatasaraydaki bayrak adamlardan bir tanesi. futbolcudan daha çok taraftar gibi.. verimli bir sabrinin takımda her zaman yeri olacaktır.
    engin baytar: içinde 3 kişilik enerji ve 0,75 kişilik futbol zekasıyla oynuyor. agresif kişiliği de cabası. kafayı çalıştırmayı başarırsa enerjisini daha doğru kullanabilir. gelecek sezon da banko oyunculardan olacaktır.
    felipe melo: keşke kalsa dediğimiz oyuncudur. genelde kiralık oyuncular kendilerini kiralandıkları takıma ait hissetmedikleri için tam randımanla oynamazlar, ama bu adam başka... takımda kalırsa önümüzdeki 3 yıl galatasaray orta saha sıkıntısı yaşamaz.
    selçuk inan: bu performansla elimizde zor tutacağımızı düşünüyorum. kendisi de kariyerinde bir avrupa macerası isteyebilir. gelecek sezon çok iyi bir teklif gelmezse galatasaray takımının en has oyuncusu olmaya devam edecektir.
    albert riera: verilen parayı hak etmiyor. gelecek sezonda takımda yer alacağını zannetmiyorum.

    devamı gelecek...
  • 3
    şu an pek çok gereksiz oyuncunun bulunduğu ve bunlardan temizlenmesi gereken takım. sabri ise bu gitmesi gerekenler listesinin sonlarında bulunuyor. en az 8-10 vasat yerliden kurtulmak lazım. yedek kulübesini hem yerli hem yabancı oyuncularla güçlendirmeliyiz. şu 8-10 futbolcuya verilen parayla 2-3 iş yapan adam alınır.

    (bkz: servet çetin)
    (bkz: gökhan zan)
    (bkz: çağlar birinci)
    (bkz: aykut erçetin)
    (bkz: mehmet batdal)
    (bkz: serkan kurtuluş)
    (bkz: sercan yıldırım)
    (bkz: ayhan akman)*
    (bkz: sabri sarıoğlu)**
  • 9
    kim ne derse desin bindirip 'kesme orta açabilen', gerektiğinde adam eksiltebilen teknik bir sol bek alması gereken takımdır. yabancı kontenjanını sol beke harcama lüksümüz olmadığı için en uygun aday da hasan ali kaldırım'dır. 'bu sene naaptı da hasan' diyenler için, hasan'ın en büyük avantajı sonradan kazanılamayan yetenekleri. pozisyon bilgisi, mentali fatih terim'in elinde çok rahat gelişebilir. evet hakan balta'nın oyununu sevmiyorum. bu takıma yakıştığına da kimse inandıramaz beni.

    sol bekin dışında sol kanada nordin amrabat, sağ kanada hamit altıntop forvete de bitiriciliği ve dribling özelliği olan yırtıcı bir forvet alındığında tadından yenmeyecek bir takım olacağı kanaatindeyim ancak bitirici forvet de bu şablonda yerli olmak zorunda, bu profile eldeki imkanlarla en çok uyan isim de burak yılmaz'dır. yedek olarak da bir tane yerli sağ bek, yerli stoper,yerli forvet ihtiyacı vardır.

    -----------------------------------------muslera----------------------------------------

    ----eboue----------------semih-------------------ujfalusi---------------hasan ali----

    ----hamit-----------------melo--------------------selçuk---------------amrabat----

    ---------------------------elmander-------------burak---------------------------

    benim dilediğim ilk onbir budur, eleştirecek olan yazar arkadaşların yorumlarını da dinlemek isterim.

    edit: hasan ali kaldırım talihsiz bir temenni olmuş o ayrı tabi.
  • 11
    https://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/...ovKgjNa46alzn4IbHQY_

    şöyle bir on bir çok iyi olur diye düşünüyorum sözlük. hamit* zaten geldi gelecek, bastos'u da alsak sol kanada yardırsa falan. bir de bastos bizim istediğimiz tarzda yani hem yardırıyor hem de defansa yardım eden bir futbolcu. ileride de elmander'in yanına burak yılmaz'ı koyduğumuz zaman rakip defansın anasını ağlatacak bir forvet hattı oluşacak. şu kadro süper olur be sözlük valla.

    bir de riera, servet, serkan, ceyhun takımdan gitse. culio takımda kalsa ve gökhan töre'de gelebilse iyi olur.
    çok şey istedim biliyorum ama olsun hayal kurmak güzeldir. olmayacak şeyler değil. *

    edit: düzeltme
  • 12
    muslera

    eboue semih egemen hakan balta

    hamit selçuk melo engin baytar

    burak yılmaz umut bulut

    şeklinde tadından yenmez kategorisine ulaşabilecektir. katılmayan arkadaşlar olabilir fakat benim için umut bulut gerçekten çok önemli oyuncudur. ayrıca elmander'in sakatlığı her maç 10 km. koşmasına izin verecek düzeyde olabilir. umut bulut ile burak yılmaz ise voltran'ı oluşturur.

    alternatif bir kadro olması baabında paylaşılmıştır.

    sol bek ve sol açık mevkilerine dünya yıldızları alınıp hakan balta ve engin baytar ile forma savaşına sokulabilirler. pek tabi ki umut bulut ve elmander alternatifleri bitmek tükenmek bilmeyen bir forvet baskısı ile rakip defans oyuncularını hayata küstürüp takım defansımızı maksimuma çıkarır. ujfa reis'i unuttum sanmayın. onu da egemen korkmaz ile forma savaşında görürüz ki yaşı itibariyle bir sezonu eksiksiz tamamlaması kolay olmayacaktır.

    pahalı da değil be kardeş şu takımı oluşturma bedeli. bilemedim. beyin jimnastiği diyelim.
  • 14
    önem sırasına göre felipe melo, hamit altıntop, üst düzey sol açık, üst düzey forvet ve burak yılmaz transferleri ile en fazla 3 tane yedek yerli-yabancı oyuncu alması gereken takım. yabancı yedek olarak culio'yu düşünebiliriz. baros ve riera alacağında biraz indirime giderse kalabilirler. bir de fazlalıklardan kurtulsa çok iyi olacak. en az 5 futbolcu ile yollar ayrılmalı. hayır adamlara yedek gözüyle bakıyoruz ama yedek olacak çapta bile değiller. çok zorda kalırsak alt yapıdan adam getiririz yani. yani kısaca:

    2 tomas ujfalusi
    5 gökhan zan
    6 ceyhun gülselam
    7 aydın yılmaz
    8 selçuk inan
    9 johan elmander
    10 felipe melo
    11 sol açık
    15 yabancı forvet
    16 serdar aziz
    17 burak yılmaz
    20 juan emmanuel culio
    21 hamit altıntop
    22 hakan balta
    25 fernando muslera
    26 semih kaya
    27 emmanuel eboue
    35 yekta kurtuluş
    50 engin baytar
    52 emre çolak
    77 necati ateş
    86 ufuk ceylan
  • 15
    kamp kadrosuna göre (melo'nun da dahil olacağı kanaatiyle) şu anki (06 temmuz) dağılım

    ***************************muslera************************
    ****************************ufuk**************************
    ****************************eray**************************
    eboue**********semih *****************ufa*************balta
    sabri************zan******************dany***********caglar

    aydin************melo****************selcuk************emre
    yekta***********ceyhun***************culio*************riera
    (engin)**********(engin)**************(engin)***********(engin)
    mertan

    ****************elmander*************necati*****************
    ****************umut****************baros*****************
    ****************sercan***************berk******************

    mevki mevki gidelim:

    kaleci: herhangi bir yoruma gerek yoktur sanırsam. yıllarca süren güvensizliklerden sonra geçen sene en rahat bölgemiz oldu.
    sağ bek: eboue burayı bir 2 yıl daha idare eder diye düşünüyorum. sabri 1. yedek gibi görünüyor ama eboue'ye bir hal gelirse bu bölge ufa ile doldurulacaktır büyük ihtimal.
    sol bek: balta geçen sene toparlandı, hala en iyi 3 türk sol bekten biri. aynen sağ bekte olduğu gibi 1. yedek kağıt üstünde çağlar görünüyor ama burayı da stoperden biri, büyük ihtimal dany yedekleyecektir.
    stoper: çok sağlam bir rotasyon var. dany'nin zamanla ufa'nın yerini alması beklentim.
    sağ kanat: bir sürü burada oynayabilecek, ama hiç biri 1. tercih olmayacak isimlerle dolu. (tercih sırasıyla engin - aydın - yekta - sabri - sercan - mertan) transferden çok öncelikle sağlam bir eleme şart. engin'i bir kenara ayırıyorum, eğer (örneğin hamit gibi bir) transfer olmazsa geri kalan beşliden ikisi burayı idare edecek, geri kalanlar satılıp kiralanacaktır. ben olsam aydın, yekta ve sercan'ı "gidin kendinizi kalburüstü bir takımda kanıtlayın öyle gelin" diye kiralardım mesela, hamit'i alıp, eğer denildiği kadar geleceği varsa mertan'la yedeklerdim. tabii gerçek hayat fm olmadığı için böyle olmayacaktır. çok zor burası, umarım hallolur.
    sol kanat: riera'nın gidici, yerine bir sol kanat çileğinin gelici olduğunu umuyorum. emre ve engin burayı yedekleyecektir.
    orta saha: melo gelici gibi görünüyor, eğer bir problem çıkarsa onun ayarında biri buraya şart. yedeği kadro içinde ceyhun gibi ama 1. yedek dany olacaktır bence. selçuk ve culio 8 numara pozisyonunu rahatlıkla taşır.
    not: engin başkan orta sahanın her bölgesinde oynadığı için onu her yerin 1. yedeği, takımın 12. adamı gibi yazdım.
    forvet: baros'un gidici olduğu sır değil, yerine forvet çileği gelecek, ancak bu arkadaş yabancı olacağı için ligde elmander ile beraber oynaması zor. yine fm kafası zaten 3 günde 1 maç oynayacağımız için lig maçlarını elmander - necati /// umut - çilek ikililerinin dönüşümlü oynayabileceğini söylüyor (şampiyonlar ligi'nde elmander - çilek).

    gidiciler - kamp kadorsuna alınmayanları zaten gitmiş sayıyorum.
    baros
    riera
    aydın (kiralık)
    yekta (kiralık)
    sercan (kiralık)

    geliciler
    1. tercih olacak türk kanat (örn: hamit)
    1. tercih olacak yabancı kanat çileği
    forvet çileği.

    böylece ilk 11: muslera - eboue - semih - ufa - balta - türk kanat - melo - selçuk - yabancı kanat - elmander - necati (6 yabancı)
    ve ikinci 11 : ufuk - sabri - zan - dany - çağlar - mertan* - ceyhun - culio - emre - umut - çilek (artı 3 yabancı, ilk 11 oynadığı zaman culio malesef tribünde)

    şampiyonlar ligi 11'i: muslera - eboue - semih/dany - ufa - balta - türk kanat - melo - selçuk - yabancı kanat - elmander - çilek
  • 20
    muslera

    eboue - semih - dany/ujfa - hakan

    hamit - melo - selçuk - bastos

    umut/elmander - çilek

    çilek: yıpratıcı, araya kaçan, son vuruşları iyi bir forvet. dame n'doye, lisandro lopez, nene, demba ba gibi...

    şu şekilde bir 11 çıkar ve allah göstermesin sakatlık vb. durumlar yaşamaz isek lige ambargo koyarız. şampiyonlar ligi'nde de iyi işler yaparız. inşallah. yönetime ve imparatora güveniyorum transfer konusunda hadi bakalım..
  • 21
    elmander'in yanına bitiriciliği yüksek, hızlı, çevik, zeki, kurnaz, teknik, yakışıklı bir oyuncuya ihtiyacı olan takımdır.

    ----------------------muslera----------------------
    eboue-----semih-----------ujfaa---------balta
    ------------------------------------------------------
    ---------------melo--------xelçuk-----------------
    hamit---------------------------------------bastos
    ------------------------------------------------------
    --------------lisandro----umut-------------------

    ekleme: ayrıca ujfa yerine devre arasında ya da 2013-2014 transfer sezonunda ömer toprak trasnferi kadroyu olduğundan da yukarıya çıkartır hem de yabancı kontenjanı açılır.
  • 22
    elmander'in 2011-2012 sezonunda olduğu gibi en önemli parçalarından biri olacağı takımımızdır. sözlükte oluşturulan kadrolarda elmander'i görememek şaşırtıyor açıkçası beni, alacağımız çilek forvet kesinlikle onun yanına olacak, yerine değil. şu an sağda solda ısrarla konuşulan isimleri gördükçe ve hele bülent timurlenk'in twitter'da paylaşması üzerine içimde ufaktan bir heyecan yaratmaya başladı.

    muslera
    eboe-ujfa-semih-balta
    hamit-selçuk-melo
    nene-jo-umut

    gayet heyecan verici bir kadro ve yabancı sınırlamasına da takılmıyor, umut yerine burak, nene yerine de lisandro lopez'e de kimse hayır demez tabi.
  • 25
    sistem çok önemli değil önemli olan takımın , takım gibi oynaması toplu hücum toplu defans yapabilmesi, herkesin önce kendi sorumluluğunu yerine getirip daha sonra arkadaşlarının açığını kapatacak bilinçte olması önemlidir.
    illa ki sistemden söz edeceksek bence bir takım en az iki farklı düzende oynayabilecek durumda olmalıdır. a, b, c planları her zaman olmalı. zira, içerdeki karabükspor maçıyla dışarıda oynayacağımız milan maçı aynı ayarda olmayacak.
    4-4-2 her ne kadar fazla atak bir şablon gibi görünse de, mevcut kadro yapımızda ileri ikilinin elmander-umut gibi iki basan ve çok koşan forvetten oluşması, diğer yandan orta sahamızda klasik fuleli kırılgan kanat oyuncuları yerine orta saha- kanat oynayan defansif yönü kuvvetli oyuncular olması sebebiyle aslında riskli değildir. nitekim, baskılı oynayan ve ileri uçta forvetleriyle de basan bir takımın geriye fazla iş düşürmeyerek de iyi bir savunma tarzı olacaktır.

    diğer bir oyun tarzımız 4-3-1-2 den ziyade 4-5-1 veya 4-3-3 gibi oyun karakteri 4-4-2 den biraz daha farklı bir yapıdan oluşabileceğini düşünüyorum.çünkü 4-4-2 ile 4-3-1-2 ya da 4-3-2-1 biraz daha orta saha ağırlıklı benzer yapılarda oyun şablonlarıdır. 4-3-3 ya da 4-5-1 ise oyunu kendi sahamızda oynadığımız ya da daha çok boş alan bulabileceğimiz maçlarda tercih edebileceğimiz bir yapıdır. her ne kadar elimizde bu sistemde oynayabilecek süratli kanat oyuncuları olmasa da...

    tanım : 2012-2013 sezonu şampiyonlar liginin sürpriz takımı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın