• 4
    biri çok para harcasa da vizyoner transfer yaptı diğeri çok para harcayarak vasat oyuncularla kadroyu doldurdu.

    biri belhanda’ya 3.5 maaş verdi diğeri serdar aziz’e 2 eren’e 2.5.

    nasıl zarar edelim derseniz ilk seçeneği seçerim. en azından getireceği başarı bonusuyla gelir gider sonrası elde kalan zarar miktarı (gap) başarısız senaryoyla elde edilecek doğrudan zarar ile aynı olur.
  • 5
    cenk ergün iş bitirici isimleri transfer edip 2 sene şampiyon olan kadroyu kurmuştu ancak rezalet maaşlar ve bonservis bedelleriyle bağladığı yüklü kontratlar ffp'ye taktı kulübü. levent nazifoğlu ise yine bol keseden salladığı maaşlarla fark yaratacağı şüpheli olan serdar aziz, tolga ciğerci, eren derdiyok gibi isimleri aldı ve bunlardan hiçbiri herhangi bir şampiyonluğumuzda istikrarlı rol oynamadıkları gibi bize bonservis de kazandırmadılar. riekerink 2016'da kupayı almasa avrupa'dan men cezamız da 2 yıl olarak tescillenecekti. güncel konjonktürde iki ismin de har vurup harman savuracağı bir bütçemiz yok, euro kuru uçmuş vaziyette. haliyle en azından oyuncu portföyü ve uyumlu takım kurma anlamında cenk ergün'ü tercih ederim ikisi arasından.

    luis campos'a ne oldu demeden edemeyiz tabii.
  • 6
    yani normalde bu kıyastan bir tercih çıkmaz, çıkmamalı ama eğer mecburen biri seçilecekse bu kesinlikle cenk ergün maalesef :(
    evet kontratlar sevr antlaşmasından farksızdı ama oyuncuların kaliteleri belliydi. diğer arkadaş eren derdiyok için lewandowski'den farkı yok diyordu. diğer icraatlerine girmiyorum bile. koskoca galatasaray'ın futbol akıllarına bak. inanamıyorum.
  • 10
    ölümü gösterip sıtmaya razı etmek deyimindeki ölüm tabirini yarı yarıya paylaşacak olan ikili. sıtmaya razı edecek biri değil herhangi birisi çünkü ikisi de ölümden beter. ama bi tercih yapmak zorunda kalırsam cenk beyi tercih ederim çünkü en azından kaliteli oyuncu bulup getirebiliyor. levent bey ise nerde yeteneksiz kazma varsa takıma dolduruyor. şu sözlükte bile öyle insanlar var ki bu ikisinden daha kaliteli ve daha az maliyeti oyuncular bulabilirler. tek temennim bu arkadaşın da kulübün önünden bile geçmemesi.
  • 11
    al birini vur ötekine tabirine uyan karşılaştırma.
    ikisinide tanıyorum.
    cenk ergün herkese mavi boncuk dağıtır, kulüpte görünüşte kimseyle papaz olmaz ama içten pazarlıklıdır ve sizi sırtınızdan her an hançerleyebilir, o yüzden kendisine asla güvenilmemesini tavsiye ederim.
    ayrıca cenk ergün, emre utkucan başta olmak üzere scout ekibine çok güvenir ve onlarla koordineli bir şekilde çalışır.

    levent nazifoğlu ise içi dışı birdir. kendi halinde biridir. biraz ağırkanlıdır. herkesle samimiyet kurmaz ama cenk ergün gibide kuyunuzu kazmaz.
    scout ekibiyle pek anlaştığı söylenemez zaten metin öztürk gelirse değişecek olan ilk birim scout ekibi olacak.
  • 13
    aralarından uzak ara cenk ergün'ü seçeceğim karşılaştırma. cenk ergün'ün transferleriyle ffp'ye takıldığımız yönünde genel bir algı var fakat aslında ünal aysal döneminden başlayan çok yüksek maaşlarla zaten sarmala girmiştik. o yaz transferler yapılırken de büyük ihtimalle sezon içinde ffp cezası geleceği biliniyordu. evet belhanda'yla feghouli'ye yüksek ücret vermiştir ama o futbolcuların ikisinin de ciddi piyasası vardı o dönemde ve takımı ilk 2 sezon gerçekten taşıdılar. hiç değilse de jong'a, eren derdiyok'a vermedi o parayı.
  • 15
    cenk ergün’ün yaptığı transferlerin 2 şampiyonluğu var. mustafa cengiz yönetimi bir forvet almayı başarabilseydi muhtemelen şampiyonlar liginden de çıkma başarısı gösterecekti. levent nazifoğlu’nun ise hiçbir başarısı yok. yabancı sınırı serbest kalmışken gidip türk oyunculara parayı bayıldı. oyunculara verilen ücretler hakkında bugünün kuru üzerinden yorum yapmak yanlış. o zaman oyunculara verilen tl üzerinden maaş ile bugün verilen tl üzerinden maaş arasında bir fark yok.

    ffp cezası nedeniyle avrupaya gidemememiz dursun özbek ve cenk ergün’ün üzerine kalsa da asıl sebep ünal aysal döneminde 40 kişilik kadro kurup 120 milyon € maaş bütçesi oluşturulmasıydı.
  • 16
    ikisinin transferleri de kulübü batırır. ancak cenk ergün bu transferleri başkandan aldığı yetkiye dayanarak yapmıştır, yani maliyetlerden sorumlu tutulamaz. ayrıca cenk ergün'ün transferleriyle kulüp 2 sene şampiyon olmuş ve bazı oyuncuları da satarak tekrar gelir elde edebilmiştir. levent nazifoğlu'nun transferleri şampiyon olmayı mümkün kılacak transferler değildir.
  • 19
    levent nazifoğlu, ergün gürsoy'un akrabasıdır. karadenizlidir. türkiye'deki güç dengelerini bilir ama, mevcut konjonktürde galatasaray camia olarak bölünmüş olduğu için gücünü kullanması kolay olmayacaktır. üstelik futbolun içinden gelmesine rağmen futbolcudan anlamaz. dünya futbolunu bilmez. kulaktan kulağa yayılan bilgilere göre iş yapar. yöneticilik tarzı "abicilik"dir.

    cenk ergün ise profil olarak yüksek maaşlı beyaz yakalıdır. ln'na göre dünya futbolunu daha yakından takip eder. derinlemesine olmasa da yurt dışında oyuncu bilgisi vardır. türk kulüplerindeki kabadayı yönetici tarzına uygun değildir. kibardır ancak, diğer kulüplere karşı ağırlığı yoktur.

    cenk ergün kurumsal kimliğe daha uygundur. levent nazifoğlu güçlü ama bilgisi zayıf yönetici modelidir. yani cenk ergün yabancılarla daha iyi ilişki kurabilir, levent nazifoğlu ise anadolu kulüpleriyle ilişkilerde daha fazla ağırlığını hissettirebilir.

    ikisinin de galatasaray'daki transfer geçmişi kötüdür. levent nazifoğlu hem kötü futbolcular almış, hem de çok para vermiştir. cenk ergün ise görece iyi futbolcular almış ama yine hiçbir yerde kazanamayacakları ölçüsüz kontratları onaylamıştır. bu anlamda galatasaray ikisinin döneminde de mali anlamda zarardadır.

    ikisi de bana göre uygun isimler olmasa da, cenk ergün'ü sahadaki futbolu ve futbolcuları daha fazla takip etmesi ve teknik bilgisinin daha fazla olması sebebiyle bir adım öne koyuyorum.
  • 20
    burak elmas faciasından sonra seçim vs. işlerinden uzak duruyorum ama bu nedir arkadaş ya? hiç mi kimse kalmadı bu koca kulüpte? neden biz hep vasata, hatta kötüye, kötünün iyisine mecbur bırakılıyoruz? neden işinin ehli olabilecek insanlar kulüpte görev alamıyor da daha önce denenen ve başarısız olan insanlar tekrar göreve gelebiliyor? bu kadar mı sahipsiz bu camia? gelecek çok karanlık görünüyor. inşallah ben yanılırım ama hiç umut yok be.
  • 23
    cenk ergün belki de son 20 yılda sıfırdan kadro kurup başarılı olan tek kişi. kendisine haksızlık ediliyor biraz. galatasaray'ın başarısız geçen birkaç senesi üzerine direkt başarı odaklı kurulmuş ve sonuç olarak başarılı olmuş.
    geri hattın güney amerika ağırlıklı olup ön hattın türkiye ligine çok yakın olan fransa ligi kaynaklı kurularak dil, oyun anlayışı ve uyum sağlama gibi özellikler göz önüne alındığında doğru kadro mühendisliği de görülüyor. elbette sportif direktör sadece kadro kurmakla yükümlü değil. ayrıca iş yine teknik direktörde bitiyor.

    kurduğu kadronun maliyetine gelince bu bence yönetimi bağlar. ayrıca o zamanlar verilen maaşlar bize şimdi çok uçuk gelse de bol keseden dağıtımın zirve olduğu zamanlardı. ünal aysal'ın son döneminde burak ve selcuk gibi oyuncularla sözleşme imzalayıp maaşlarını tavan yapması da galatasaray'ın uzun sürecek maaş yükü altına girmesinde başrolü oynamıştı. doğal olarak maaş skalası çok yükselmiş, donk, serdar aziz gibi oyuncular bile 2 milyon euro'yu bulan ücretlerle sözleşme almıştır.
    yani burada sorun yönetimin belirlediği kıstaslar.
  • 24
    bu versus cenk ergün'e hakarettir. cenk ergün galatasaray'ın parasını kendi parası olmadığı için kendine verilen yetkiler dahilinde bol keseden harcamış olabilir. ancak başarı gelmiştir. kendisinin getirdiği topçular city, sevilla, west ham, kiev gibi takımlardan gelmiştir. bir çoğu daha sonra bonservis getirmiştir. 2017-2018 sezonu başında teknik direktörü ne oynatmak istiyorsa ona uygun futbolcuları almıştır. ve bu da sahaya yansımıştır. dediğim gibi evet pahalıydı ama zaten galatasaray hiçbir zaman ucuz etten yahni yapamadı.

    levent nazifoğlu ise her levent bey diyene basmıştır 2 milyon euro'yu. kadro dışı kalmış sözleşmesi feshedilecek adamlara 1.8 milyon euro bonservisler ödendi. bu takımı şampiyon yapıp şampiyonlar liginde çeyrek final oynatan selçuklar buraklar musleralar 2 milyon küsür euro maaş alıyorlar zam aldılar diye ayağa kalkmıştı bu taraftar. levent bey gitti tolga ciğerci eren derdiyok serdar aziz gibi adamların hepsine 3-4 milyon euro bonservis verip 2şer milyon euro maaş bağladı dörder sene. cenk ergünle kıyaslanacak tablo mu şimdi bu allah aşkına? her şey bitince de beyaz tv'ye gidip 2 saat bunlarla ilgili ertem'le bir olup galatasaray ile dalga geçti. yok efendim neymiş siyasi konjektür yüzünden olmuş yok mehmet özbek'e paravan olmuş. banane? olmasaymış. madem o dönem bunları kendisi yapmadı o zaman metin öztürk o dönem yaptığı işi yapacak yine demesin. demek ki iş yapmamış. her türlü geçiniz efendim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın