• 23
    cenk ergün belki de son 20 yılda sıfırdan kadro kurup başarılı olan tek kişi. kendisine haksızlık ediliyor biraz. galatasaray'ın başarısız geçen birkaç senesi üzerine direkt başarı odaklı kurulmuş ve sonuç olarak başarılı olmuş.
    geri hattın güney amerika ağırlıklı olup ön hattın türkiye ligine çok yakın olan fransa ligi kaynaklı kurularak dil, oyun anlayışı ve uyum sağlama gibi özellikler göz önüne alındığında doğru kadro mühendisliği de görülüyor. elbette sportif direktör sadece kadro kurmakla yükümlü değil. ayrıca iş yine teknik direktörde bitiyor.

    kurduğu kadronun maliyetine gelince bu bence yönetimi bağlar. ayrıca o zamanlar verilen maaşlar bize şimdi çok uçuk gelse de bol keseden dağıtımın zirve olduğu zamanlardı. ünal aysal'ın son döneminde burak ve selcuk gibi oyuncularla sözleşme imzalayıp maaşlarını tavan yapması da galatasaray'ın uzun sürecek maaş yükü altına girmesinde başrolü oynamıştı. doğal olarak maaş skalası çok yükselmiş, donk, serdar aziz gibi oyuncular bile 2 milyon euro'yu bulan ücretlerle sözleşme almıştır.
    yani burada sorun yönetimin belirlediği kıstaslar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın