• 19
    levent nazifoğlu, ergün gürsoy'un akrabasıdır. karadenizlidir. türkiye'deki güç dengelerini bilir ama, mevcut konjonktürde galatasaray camia olarak bölünmüş olduğu için gücünü kullanması kolay olmayacaktır. üstelik futbolun içinden gelmesine rağmen futbolcudan anlamaz. dünya futbolunu bilmez. kulaktan kulağa yayılan bilgilere göre iş yapar. yöneticilik tarzı "abicilik"dir.

    cenk ergün ise profil olarak yüksek maaşlı beyaz yakalıdır. ln'na göre dünya futbolunu daha yakından takip eder. derinlemesine olmasa da yurt dışında oyuncu bilgisi vardır. türk kulüplerindeki kabadayı yönetici tarzına uygun değildir. kibardır ancak, diğer kulüplere karşı ağırlığı yoktur.

    cenk ergün kurumsal kimliğe daha uygundur. levent nazifoğlu güçlü ama bilgisi zayıf yönetici modelidir. yani cenk ergün yabancılarla daha iyi ilişki kurabilir, levent nazifoğlu ise anadolu kulüpleriyle ilişkilerde daha fazla ağırlığını hissettirebilir.

    ikisinin de galatasaray'daki transfer geçmişi kötüdür. levent nazifoğlu hem kötü futbolcular almış, hem de çok para vermiştir. cenk ergün ise görece iyi futbolcular almış ama yine hiçbir yerde kazanamayacakları ölçüsüz kontratları onaylamıştır. bu anlamda galatasaray ikisinin döneminde de mali anlamda zarardadır.

    ikisi de bana göre uygun isimler olmasa da, cenk ergün'ü sahadaki futbolu ve futbolcuları daha fazla takip etmesi ve teknik bilgisinin daha fazla olması sebebiyle bir adım öne koyuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın