• 13
    burak elmas yönetiminden ricamdır bilet fiyatlarını mümkün oldukça ucuz tutmaya çalışsınlar. doların ve enflasyonun farkındayım ancak bunu tamamen taraftara yansıtmak çok acımasızca.

    pandemi öncesinde biletler çok ucuz olmasa da alım gücünün bu kadar düşmemesinden dolayı insanlar maça para ayırabiliyordu ama şimdi her şey pahalı ve asgari ücretle geçinen bir adamın en ucuz bilet bile kenara koyduğu paranın yarısı olabiliyor.

    ayrıca stadın üstü yine bir şekilde doluyor ancak alt katların hiçbiri tam olmuyor. sebebi de 400-1250 lira arası olması. düzenleme şart. hem parası olan için hem asgari ücretle geçinenler için hem de öğrenciler için.
  • 40
    --- alıntı ---

    pfdk, galatasaray maçında 'rakip kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30’undan fazla fiyat uygulanarak satılmasından dolayı' istanbulspor'a 1.2 milyon tl para cezası verdi.

    --- alıntı ---

    bu maçta yaklaşık 3.500 bilet satılmış. bilet fiyatı 900 liraydı. 900x3.500=3.150.000 tl ediyor. bu paranın yarısı bile kulübe kalıyorsa 1.2 milyon tl ceza, ödül gibi olmuş.
  • 29
    galatasaray yönetimi tarafından revize edilmesi gerekmektedir. standart lig maçı en alt kategoride 500 tl, cl maçlarında 700 tl. benim pek umurumda değil cl gelirini aldıktan sonrası, tur için ilerlemek, çünkü gerçekçi hedefimiz lig olmalı. bu noktada da derbi maçı biletleri ne olacak onu merak ediyorum.

    derbi maçları açık şekilde ligin kaderini belirleyecek, klişe ama bu doğru. mevcut bilet fiyatı politikasında da derbide oyuncu ıslıklar, o parayı verip tribüne giden insan. çünkü kendilerinde o haddi buluyorlar; takım değil, orada olmak önemli onlar için. takımı ittirmek, 90 dakika boyunca takımın bileşeni olmak laf-ı güzaf. müşteri-entertainment ilişkisi var ortada.

    bu tribüne emek vermiş nice insan var, ben naçizane gidebildiğim ve bu tribün güruhuna maruz kaldığım için dolup taştım, o insanlar ne hissediyorlardır düşünemiyorum. tribünde yüksek sesle marş söylediğim için uyaran, x oyuncu hata yapsa da yuhalasam diyen vs. saçma sapan durumlarla karşılaşıyorsunuz.

    yönetim burada bir tercih yapmalı. assetlerini elden kaçıracak seviyede terbiyesizlik yapan "yuhçu" tayfaya mı bilet satacak, yoksa tribünde oyuncular kadar terleyecek ve yorulacak insanlar mı takımları için itici güç unsuru olacaklar. kimse icardi, torreira ve hatta muslera ıslıklanırsa şaşırmasın. ve evet kimisi güruh, kimisi galatasaraylı. bunu söyleme haddini kendimde buluyorum artık, naçizane yaptıklarımdan değil, bazılarının yaptıklarından ötürü.
  • 4
    bir an önce asgari ücrete göre endekslenmesi gereken fiyatlardır. diğer 5 büyük ligin fiyatlarını kuruşu kuruşuna bilmiyorum. ama oralarda asgari ücrete göre çok ama çok uygun fiyatlarda biletler.

    çok afedersiniz galatasaray olmasa izlemeye tenezzül etmeyeceğimiz kıçı kırık bir lig bizim ligimiz. 25 şubat 2017 konyaspor trabzonspor maçının delasman tribünü için 900 tl fiyat çekilmiş. oha amk. ulan bu maçın en kral tribünü, bak en kral yeri diyorum taş patlasa 20 liradır. budur yani. fiyat artırarak marka değeri yükselmez. seyirci de gelmiyor. zaten az gelen vardı onlar da bu fiyatlar ve passolig belası yüzünden gelemez oldu.

    birileri bu absürd fiyatlara dur desin artık. geçenlerde sanat camiası tiyatro biletinden vergi alınmaması yönünde bir istekte bulunmuştu. bence son derece güzel bir istek bu. bir toplumun daha kaliteli olmasına yardımcı olabilecek 3 şey var; spor, sanat ve müzik. bu üçüne mümkün mertebe dahli sağlanmalı insanların. tabiri cazise zorla götürülmeli. ama asgari ücretin 1400 tl olduğu yerde ki bu parayla 3-4 kişilik aileler var geçinmek zorunda olan, nasıl olacak bu. adam nereye yetiştirsin de bir de konsere, tiyatroya, maça gitsin. fakir diye böyle bir hakkı olmasın mı.

    tekrar geleyim esas meseleye. süper ligin en kral 3 maçı gs, fb ve bjk arasında geçiyor. en pahalı biletin, bu takımların maçları için bile maksimum 100-125 tl civarı olması lazım. kale arkalarının 40-50 tl olması da ayıp kere ayıptır. maksimum 10 lira falan olması lazım. şaka yapmıyorum bakın. daha geçen izledik man city-monaca veya leverkusen-atl madrid maçlarını. onlar futbolsa bizim ülkemizdekiler ne. o maçlara kaç euro'ya gitti insanlar ki ülekelerdeki zenginlik oranını da dikkate alın. ha diyeceksiniz ki e giderleri nasıl karşılayacak bu kulüpler. ben orasını bilmem. biz mi diyoruz 100 liralık adamlara bin lira versinler diye.
  • 27
    eski dönemde de belli ölçüde pahalı olan fiyatlara sahiptir. geçmişten elinizde bilet kaldıysa, bilet bedeli düşük diye şaşırtmasın. eskiden bilet bedeli özellikle düşük gösterilir bilet ile beraber elinize derneğe bağış makbuzu tutuşturulurdu. (bağış kdv'den muaf. şirketler toplu alım yaptıklarında bağış diye vergiden düşebiliyordu vs. vs.)

    mesela elimde 2000-2001 yılına ait galatasaray psg maçı bileti var. bilet üzerinde ücret olarak 500bin yazıyordu https://gss.gs/9XK.jpg ama 4,5 milyon da bağış yaparak 5 milyona satın alabiliyordunuz.
    aynı sene içerisinde malum kriz sonrası real madrid maçı bileti 15 milyon olmuştu. bilet alabilmek için de haftalarca okul kantininden hiç alışveriş yapmamış para biriktirmiştim. kapalı tribün falan zaten ne haddimize. öğrenci için hayaldi. benim param ali sami yen kapalısında sadece bucasporla oynadığımız kupa maçını* izlemeye yetti.

    yani asgari ücretle 60 değil en fazla 6-7 bilet alınıyordur. o da şimdiki bilet fiyatlarıyla paralel.
    (bkz: #3668966) de belirttiğim gibi biletler pahalı diye uefa şampiyonu olmuş takımın ertesi sezon ligdeki ilk iç saha maçında tribünler boş kalmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın