• 129
    sevgili kaptan;

    öncelikle: (bkz: #2922153) ve akabinde şu: https://www.youtube.com/watch?v=Yky4QtRX_DI

    gelmene karşıydım ama yıllardır sana karşı bitmeyen gereksiz kinin sayesinde senin fan'ın olacağım galiba. ayrıca seni takdir ediyorum. onca yaşanana, horlanmaya, dışlanmaya, düşüşe, sosyal lince rağmen ayakta durmaya çalışıp kendini yeniden ispat etmek istiyorsun. hayatı boyunca hiçbir şeyi başaramayan adamlar seni linç ettikçe, sen daha fazla kendini kanıtlamak istiyorsun. inadını ve gayretini takdir ediyorum. ister gel ister gelme ama sırf bu çaban için bundan sonraki hayatında bizde ya da herhangi bir takımda başarılı olmanı istiyorum. umarım kanıtlarsın kendini. senin yaşadığın linci yaşasa psikolojik çöküntüden intihar edebilecek adamların söylediklerine bakma. istediğin, arzuladığın yolda devam et, gerisini takma.

    son olarak biliyorum duvara yazıyorsun ama olur da bir gün okursan şunu da izle: https://www.youtube.com/watch?v=FkJLTGweKl0 (ingilizce tercüme için mert çetin'den yardım alabilirsin ): )

    yolun açık olsun kaptan..
  • 130
    sevgili kaptan;

    hiçbir şey başaramamış biri olarak seni linç ettiğim için ben linç ediliyorum. hayat ne kadar garip değil mi?

    sen git öylesine bir kariyere sahip ol, barcelona'larda forma giy ama sonrasında bataklığa düş. inadını ve gayretini takdir ediyorum, vallahi başka biri bunu başaramazdı.

    ha bir de karıştığın skandallar var ama onları da takma, arzuladığın yolda devam et. yan hakemi yere fırlat 14 maç ceza al ama devlet bağlantılarınla cezan yarıya insin, eşin evde hamile seni beklerken, sen millete kafa at, milletin karısına yaz, ne bileyim hastaneye git silahla ateş et, ha bir de baban yaşındaki adamı uçakta döv.

    yolun açık olsun kaptan...
  • 131
    selam karşim,
    nargilene acil köz getirsinler mi? hah tamam.
    diyeceğim şu;
    arabesk edebiyattan kurtulup gerçeklerle yüzleşelim. rakipler gencecik oyuncularla (bkz: ferdi kadıoğlu) (bkz: sorloth) goller bulurken biz 4 yıldır top oynamamış 34 yaşında bir kriminali sadece galatasaray akademi mezunu ve kariyerli diye takıma almaya çalışıyoruz. anlaşılan babel transferinden hiç bir ders alamamışız.
    bu kafayla düşüşümüz devam eder. sana yoğunlaşana kadar henry’nin biten sözleşmesini temmuz sonuna uzataydık da bir halt becerebilseydik bari.
    arda karşim, taraftarın biraz kendine gelip olaylara gerçekçi şekilde bakmasını salık veriyorum sen ne dersin? gelirsen büyük hata yapacağız. zira eskinin büyük futbolcusu, yeni dönemin ise şehir eşkiyasısın. umarım hastane baskınından ve inşaat yaparken insanların apartmanını çökertmenden dolayı sana kamu davası açılır.
    kib. byz!
  • 132
    sevgili arda...

    eğer geleceksen funda arar'dan iki satır dinle öyle gel "affettim kendini akla, yalnız aşkla, yalnız aşkla dön gel..."

    muhtemelen bundan sonra galatasaray'da iyi anılmak istiyorsan bu son şansın, ne olur bari bu sefer sana güvenen az sayıda da olsa galatasaraylının ve en başta da imparator fatih terim'in yüzünü kara çıkartma... adamlığı, madamlığı bir kenara bırak yüreğini sahaya koy, bu işin başka yolu yok!
  • 133
    sevgili eski futbolcu,

    iyi günde kötü günde ben galatasaray'ı destekledim. kaybetti kendime gelemedim, kazandı mutluluğumu kelimelere dökemedim. sevdiğim insanları totem yaptım, annem benim ve babamın futbol sevgisi için 34 hafta biz evde olalım olmayalım futbol izledi. demem o ki hayatımın büyük bir bölümünü galatasaray oluşturmakta. ama sen bu takımın formasını tekrar futbolcu olarak giyersen ben o takıma aynı şekilde bakamam. bunun senin siyasi düşüncenle bir alakası yok. senin evet dediğin kampanya'ya biricik arkadaşın burak yılmaz da evet dedi üstüne karısını dövdü ama bir şekilde sahada kaldı. çok mu yetenekliydi değildi. ama çalışkandı. taraftarı seviyor sevmiyor ama o elinden geleni yapıyor. emre belözoğlu türkiye'de nefret edilmediği il yok hala sahada tüm gücü ile press yapıyor.

    sen ne yaptın? yarı yolda galatasaray'ı bıraktın. yine de galatasaray evladıydın kırgın da olsak bir şekilde başarılarına helal olsun diyorduk. sonra zamanının en iyi takımına transfer oldun. süper yedektin aynı anda hem orta sahayı hem forvet üçlüsünü yedekleyebiliyordun. neymar konfederasyon kupasındayken messi suarez ile peş peşe maçları kazandın orada neymar satılabilir bile denildi. ama sen orada bıraktın futbolu. kendini geliştirmek için hiç bir şey yapmadın. yeteneğine ihanet ettin. tek derdin türkiye'de unutulmamak, buradan uzaklaşmamak oldu. seni tanıyan tanıtan herkes telefonundan ayrılamadığını söyledi. milli takımda kötü oynadın sırıtıp sahadan ayrıldın. gazeteci dövdün. başakşehir'e geldin hakem dövdün. güç zehirlenmesine doyamadın ve yalnız kaldın. şimdi galatasaray'a geri dönmek istiyorsun. sebebi bu takımı sevmen değil, bir yere ait hissetmen. futbolu galatasaray'lı arda olarak bırakıp en azından birileri tarafından sevilmek istemen. ama galatasaray'a aitliği bırak futbola aidiyetini uzun süre önce kaybettin.

    yerinde olsam futbolu bırakır, pro lisansımı alır ve bir an önce diego simeone'nin yanına atmaya çalışırım kendimi. her ne kadar saçma bir sürü hareketin de olsa dünyanın en iyi savunma taktisyenlerinin birinin takımında başrol oyuncusu oldun. işin inceliklerini ondan öğrenirdim. zaten var olan yakın çevren ve arkadaşların sana istediğin kapıyı açacak. teknik adamlıkta istediğin ilgiye tekrar boğulabilirsin. umarım ama sevdiğini iddia ettiğin galatasaray'dan uzak durursun.

    adios el turco
  • 134
    hocanın senin için yaptığı babalığı kimse kimseye yapmaz şu hayatta...
    sen de artık aklını başına al ve sana düşen sorumluluğu bilerek ve saha içinde performans vererek hepimizi yanılt umarım galatasaray hakkında hayırlısı olur. ben saha içinden ziyade saha dışında çok etkisinin olacağını düşünüyorum olumlu manada. ileride, yaşadığı tecrübeler ve dinlediğim kadarıyla beğendiğim futbol bilgisinin hocanın yardımcısı olarak da bize fayda sağlayacağını düşünüyorum hoş geldin koca kafa!
  • 139
    sakın ama sakın galatasaray'ı yıpratacak, zarar verecek bir şey çıkmasın ağzından.

    düşünce; euro 2016'da arkasından kuyusunu kazdığın, 2011'de 'kal senin kaptan olduğun takım kuracağım' denilmesine rağmen tamam kalacağım dedikten sonra 'hayallerimi gerçekleştirmeye gidiyorum ben ya' deyip sattığın fatih hoca aklına gelip bir şekilde elini öptün ve kendini galatasaray'a aldırdın.

    bundan sonraki süreçte afedersin ama kıçını yırtana kadar çalışmaz, yine alakan olmayan meselerle kendini bir şey sanıp uğraşır, açıklama yapar bu takıma zarar verirsen bu sefer bırak fatih hoca istedi diye, ali sami yen ve metin oktay istese bile bu taraftar bu kulüpte seni barındırmaz.

    hoş gelmişsin boş gitmişsin demiyorum. o çok övündüğün galatasaraylılığın sadece sözünde olmasın bunu göster yeter.

    bu arada fizyoterapist milletin ayağını leğende yıkayan kişi değildir. bunu da aklına belle!

    eyvallah.
  • 141
    zamanında kardeşim diye bahsettiğim adam olsan da, sen artık herkes gibi bile değilsin.

    ciğeri beş para etmez, sırtını güce yaslayan, yeri gelince içinden çıktığın camiaya bile tepeden bakan, futboldan başka her bokun altına imzasını atmış, sokakta görsem muhatap olmamak için yolumu değiştireceğim bir tipsin...

    sen galatasaraylı arda falan değilsin. galatasaraylı arda öleli çok uzun yıllar oldu...

    belki sezona iki hafta kala üstüne kurulmuş takımı bırakıp gittiğinde, belki bu milletin parasıyla verilen sponsorluk parasıyla barcelona'ya transfer olduğunda, belki onun bunun gazıyla hocaya artistik yaptığında, belki önüne gelen yavşayıp orda burda ifşa olduğunda, belki saymaktan yorulduğum başka bir olayda, belki hepsinde belki hepsinden de önce...

    galatasaraylı arda öldü gitti. sen sırtını dayadığın yerlerin araya girmesiyle zorla kontrat imzalatılan bir serserisin.

    seni de, seni o formayla görmeye de, seni "bir işaretle" bağrına basanları da görmeyi yüreğim kaldırmıyor.

    gittiğinde haber ver olur mu?
  • 144
    ekonomi çok güzel mi hala? nereye yatırım yapalım? en son faizler düşmeli demiştin, yeni bir açıklama gelecek mi?
    bu soruların cevabını çok merak ediyorum arda kardeşim. güçlü bir türkiye için sen de var mısın?

    futbola gelince de, umarım çok kalmazsın bu kulüpte. zira sen olduğun sürece tek kuruş para harcamayacağım bu kulüp için ve benim gibi binlerce insan olduğuna da eminim. galatasaray'ın başarılı olmasını hala canı gönülden destekliyorum ama senin başarılı olmanı istemiyorum, umarım çok uzatmadan futbolu bıraktığını görürüz.
  • 145
    kendisine galatasaray kapılarını yeniden açtırabilecek tek isim; 67 yaşındaki yaşayan en büyük galatasaraylı ve galatasaray efsanesi fatih terim'di.

    bunun çıktısını alsın, sürekli okusun. sen bu adamı mahçup edemezsin. böyle bir hakkın yok şu saatten sonra. top oynayacağına inanmıyorum, bu kadar süre futboldan uzak kalmış biriden de beklentim yok zaten. ama olan oldu. bari saha dışında arıza çıkarma, birinin boğazına sarılma. küfür etme, magazin gündeminde görmeyelim seni. kafi. en azından hocan için, hocamız için. fatih terim için.
  • 146
    --- alıntı ---

    zaman çok fazla yorum yapma ve konuşma zamanı değil, benim için bir an önce sahaya çıkıp mücadele etme zamanı.

    --- alıntı ---

    röportajında senden beklentimi tek cümleye sığdırmışsın zaten. yanlış işlere girmeden sadece sahayla ilgilenirsen geçmişte yaptıklarını unutabilirim. en ufak hatanda ise seni tamamen silebilirim. öyle ince bir çizgi işte. herşey senin elinde. 5 dakika da oynasan sahaya varını yoğunu vereceğinden şüphem yok. taraftara da kulağını tıka, sivas deplasmanında emre kılınç'a düz gidenler şimdi 'cimbombomun çocuğu' diyorlar. 'kuruş değil duruş' diyorlar. bu gözler volkan demirel'e bile güzellemeler yapanları gördü ya. sana da kalplerinde bir yer açarlar heralde. canını sıkma, işine bak.
  • 147
    arda turan; sen kapıdan kovulunca bacadan, bacadan kovulunca pencereden o da olmazsa tunel kazıp eve giren tiplerdensin. senin gibilerini çok iyi tanırım. yaptıklarından en ufak bir pişmanlık duymadığını da biliyorum. çünkü zaten kendi ağzınla söylüyorsun.

    senin yaptıklarını normal bir vatandaşımız yapsaydı en az 18 yıl hapis cezası alır ve şimdi silivri kapalı cezaevinde günleri sayar, pişmanlığından kanser olurdu. geri kalmış, üçüncü dünya ülkesi olduğumuzdan arkandaki güç sayesinde bugün hiçbir ceza almadığın gibi, ülkenin en güzide kulübünün formasını da sırtına geçirdin.

    allah imhal eder ama asla ihmal etmez. birgün bu yaptıklarının hesabını verirsin. hesabını verirken bu yazdıklarımı hatırla. bütün genç futbolculara kötü örnek oldun, ülkedeki adaletsizliğin sembolü oldun yetmedi bir de pişkinliğin zirvesine vardın.

    yazdıklarım belki biraz ağır ama bunlar benim gerçek hislerim. ben doğruya destek olan yanlışa karşı çıkan bir sözlük yazarıyım. herkese ayna tutmaya çalışıyorum. seninle ilgili duygularım böyle. kanaatimce bu duygularla dolu milyonlarca insan var ve bunu da açıkça dile getiriyorlar.

    bir de çok merak ettiğim bir konu var. tvlerde ne kadar galatasaray nefreti ile dolu yorumcu ve muhabir varsa hepsinin tam desteğini aldın. hatta galatasaraylı yorumcuların da desteğini aldın. bunu nasıl başardın? samimi olarak ve art niyetsiz soruyorum bunu nasıl yaptın? benim bir tahminim var ama elimde belge olmadığından dillendiremem.
  • 148
    1. hoş geldin.
    2. boş mukavele için tebrikler. (bkz: #2930584)
    3. önünde 30 yıllık bir galatasaray dönemi olması için yalandan değil gerçekten çok çalışarak, acı çekerek, sürekli ve durmaksızın çalışman getektiğini sakın unutma.
    4. ilk maçın prekazi gibi hagi gibi veya okan buruk gibi olsun.
    5. son dansı bir kez daha seyret günün 24 saatini yaptığın işe ayır. 7 gün 24 saat galatasaray için çalış.
    6. rahmetli anneannem için en büyük kupayı kazanmadan futbolu bırakma.
    7. şansın bol olması için fatih hoca gibi çalışman gerektiğini bir saniye unutma. asla seni sevenleri mahcup etme. siyasi işlere alet olma. arkadaşların sadece galatasaray kadrosundan oluşsun. kendini kimseye meze etme.
    8. olurda başarırsan sakın havaya girme. barlardan, yemeklerden uzak dur. ispanya'da nasıl çalıştığını unutma bol bol not al.
    sevgiler
    çok merak ediyorum neler yapacaksın???
  • 149
    yanlayıcı arkadaş;

    seni sevmiyorum. özel hayatında temsil ettiğin hiçbir değeri de sevmiyorum. içinden messi dahi çıksa umrumda değil. zerre hak etmediğin bir formayı giyecek ve genç çocukların süresinden çalacak olman nedeniyle senin kadar, seni kulübe getirenlere de kızgınım.

    futbol anlamında en ufak bir katkı beklentim yok. karakter anlamında da düzelmeyeceğini ikimiz de biliyoruz. gözümde değil kötü oynama, pas hatası dahi yapma kredin yok. tek dileğim siyasal islam demeci verip canımdan çok sevdiğim kulübümü rezil etmeden, egonu tatmin edip dönmemek üzere gitmen. ne kadar erken, o kadar iyi.

    antrenmanda “sakatlanıp”, hiç sahaya çıkmazsan üzülmem, kızmam. hatta sana bahşedilen forma hakkını hiçbir zaman kullanmayarak son cukkanı yapıp gidersen, o forma ile sahaya çıkmazsan sana karşı olan düşüncelerim bir tık düzelir.

    burada boş mukaveleye imza attığın için seni övenler olacak, oysa sanıyorum bu kişiler, galatasaray tarihinde boş mukaveleye imza atan herkesin hak ettiğinden fazla para aldığını bilmiyorlar; olabilir. para almayacağını sanıyorlar; olabilir. sana karşı en ufak bir sevgi kırıntısı beslemediğimden inşallah ben yanılıyorumdur. bunları söylerken düşündüğüm sana karşı olası bir mahcubiyet değil, kulübümün cebine koyarak çöpe atacağı para.

    gece kulüplerinde takımın şampiyonluğa oynarken kaybettiği maçtan 1.5 saat sonra karşılaşmalarımızın sayısı azalsın bir zahmet.

    bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın