• 19
    ben olsam gazi'nin adını her stada değil ama ülke için önemi büyük yapılara, tesislere vs. verirdim sadece. mesela tutup da rize'deki stada adını vermek anlamsız ama ankara'daki, samsun'daki, ne bileyim sivas, erzurum'daki statlar için gayet anlamlı. haliç üzerinden geçen köprüye değil de 3. köprüye verirdim adını, haliç ne alaka? gerçi son dediğim şu koşullarda hayatta olmaz ama işte ben olsam diyorum zaten.

    mesela istanbul'a ülkenin en yüksek binası yapılır, oraya veririm adını. ülkenin en geniş caddesi olur mesela oraya veririm. ya da ordumuz için hayati önem teşkil eden bir bölgeye, yapıya ya da süper bir silaha veririm adını. ne bileyim, kısacası olmasa da olur denebilecek yapılara vermem gazi'nin adını ya da vereceğim yapının konumunu iyi seçerim.

    fikirlerim bu yönde. saygılar.
  • 34
    mustafa kemal atatürk'e hayran olan, ilkelerinin ışığında yaşayan ve hayatını atatürk'ün çizdiği bilim yolunda çalışmaya adamış bir genç olarak söylüyorum ki bu kadar fazla stadda atatürk isminin olması yanlıştır. atatürk ismi çok değerlidir, yıkık dökük yapılarda atatürk'ün ismi olamaz. 10 bin, 20 bin kişilik stadlarda atatürk adı olamaz. ingiltere'deki wembley gibi bir stad inşa edilir mesela, hiç bir stadın önüne geçemeyeceği, daha görkemli ve daha anlamlı olamayacağı, işte o stada atatürk'ün adı verilir.

    gönül isterdi ki atatürk ismi stadlardan bu tip sebeplerle silinmeseydi. ama en başta yapılması gereken yukarda da belirttiğim gibi ülkenin en iyi, en kaliteli ve en görkemli stadyumuna atamızın adının verilmesiydi.
  • 29
    yavaş yavaş değil baya baya hızlı yok olmakta olan hadise...

    bulunduğumuz tarih itibarıyla benim bildiğim en az 15 stat, ismi atatürk stadı iken yıkılmış ve yerine çoğunlukla ismi "arena" olan statlar yapılmıştır.
    bu sadece atatürk statları için de geçerli değil ayrıca, isminde inönü ibaresi geçen beşiktaş, kocaeli, malatya gibi takımların da statları bir bir yenileniyor ve atatürk ibaresi statlardan kaldırılıyor.

    içinde bulunduğumuz siyasi konjonktür düşünüldüğünde bu durumun çok da şaşırtıcı olmadığı ve planlı olduğu bir gerçek.
    statların isimlerine sahip çıkmama durumunu da mevcut otoriteyle iyi geçinmeye çalışma çabası olarak niteliyorum, zira statları yenileyen ve baştan sona inşasını yapan tamamiyle gençlik ve spor müdürlükleri...

    çok şükür en azından galatasarayımız, kurucusu ali sami yen'in anısına sahip çıkıp ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena gibi bir isim kullanma yönünde sponsorunu ikna etmeyi başarmıştır.

    ismindeki inönü ibaresine sahip çıkamayan beşiktaş'a da teessüflerimizi iletelim yeri gelmişken.
    atatürk'e sahip çıkamayanları zaten halkımızın vicdanına sevk ediyorum.
  • 18
    ülkedeki stadyumlara atatürk adı verilince stadyumların put, bizim de putperest olduğumuzu öğrendiğim fantastik durum.

    (bkz: sa putperest renkdaşlarım)

    fikrimi de söylersem eğer madem stadyumlara atatürk adının verilmesine karşı çıkıyorsunuz stadyum yapılan şehirlerle özdeşleşen isimleri stadyumlara verin. yeter ki şu stadyumların adı ''x arena'' olmaktan çıksın. arena ney lan.

    nene hatun stadyumu,
    hasan tahsin stadyumu vs....
  • 22
    statlarda atatürk ismine gerek yok diyenlerle yeni anayasada laiklik olmasın diyenler aynı güruhtur.

    sporda insan hayatının bir parçası olduğu için atatürk isimlerinin spor salonlarından daha sonra başka yerlerden kaldırılması tamamen unutturma günlük algılarımızı şekillendirme çabasıdır.

    oradan kaldıralım buradan da kaldıralım aslında onun bunlara ihtiyacı yok diyip diyip yeni yetişen zihinlere unutturulmak istenen bir figür atatürk.

    aynı güruh zamanında istiklal marşı okunmasın maçlarda diyen bir güruh o yüzden bugün ise bu olayın son perdesi oynanıyor. laiklik kalksın, cumhuriyet yıkılsın yerine kendilerinin bile tanımını yapamadığı bir başkanlık (padişahlık) gelsin, şeriat gelsin.

    zamanında öyle veya böyle destek verdiğiniz adamları iyi tanıyın görün. sırf sizinle aynı mezhep değil diye aynı etnik köken değil diye küfür ettiğiniz düşünce olarak aslında atatürk'e yakın olmayan birisi bile çıkıp seni başkan yaptırmayacağız. biz cumhuriyet istiyoruz derken sen ne yapıyorsun diye bir düşün?!
  • 26
    istediklerini yapsınlar. stadlardan da silsinler, ister fenomen desinler ister fenomenon desinler fark etmez. türklüğe de her türlü küfür ettirirler , her yerde zaten türk olmak utanç sebebi gibi bir şey. yok fucking turkish mentality , yok bilmem ne. iki ümmetçi hanzo medeniyetsizlik yaptı diye buna neden turkish mentality dendiğini de anlamıyorum. anlıyorum da işte neyse...
    ama atatürk başka, işte onu bu insanların genlerinden silemezsiniz gençler. hiç boşuna ümmeti kasmayın. sizin ümmetin ömrü atatürk'ün ömründen uzun olamayacak merak etmeyin.
  • 23
    mustafa kemal atatürk bütün bir ülkenin kurtarıcısıdır, ilk cumhurbaşkanıdır, bu millete verilmiş bir nimettir.
    bu nedenle mustafa kemal atatürk'ün isminin ülkedeki değişik stadlarda yer almasını doğru bulmuyorum.
    ha ülke milli takımının kendisine özel bir stadyumu olur ,tıpkı ingiltere'nin wembley'i gibi, işte o zaman o stadın adı mustafa kemal atatürk stadyumu olur.
    hatta bu stadyumda bir zahmet ankara'da olur.
    sahi niye yok lan böyle bir stadyumumuz?
  • 24
    adam ölmüş, gitmiş, bu saatten sonra adını yaşatmaya değil ardından okunacak bir hayır duasına ihtiyacı var.

    ama adını yaşatmaya niye ihtiyacımız var biliyor musunuz? gencecik dimağlar yetişiyor, adını unutturmak için her şeyi yapıyor bazıları; yavaş yavaş, zamanla.

    işte tam da bu yüzden, bunlar emellerine ulaşamasınlar diye umumi hela açılsa, adını vermek lazım.
  • 25
    fenomen kelimesinin özensizce kullanımına örnek teşkil eden konu başlığı..
    uygulaması, geleneği, tercihi gibi kelimeler daha doğrudur.
    fenomen lafıyla sezilen amaç degradasyon, yani küçültmek ,
    indirgemek olunca direk atatürk'e verilecek tepkiden çekinildiğinde,
    bu tip kelime oyunları kurnazca kullanılır. bunun diğer örnekleri ise
    ''atatürk'ün buna ihtiyacı yok'' ve ''putlaştırmak''.
    türkçe meali : ben atatürk'ü sevmiyorum, ama direk söylersem ciddiye alınmam,
    böyle alangirli kelime oyunları le demogoji yapayım bari.
    yalnız böyle kelime oyunları bumerang gibi söz sahibini gelir vurur.
    biri de çıkar , ''allah'ın ve peygamber'in putlaştırılmaya ihtiyacı yok, niye günde 5 defa
    sağlığa zararlı çok yüksek desibelli hoperlörlerle isimleri haykırılıyor,
    cep telefonunu kurarsın namaz saatinde olur biter.. '' derse , oturur kalırsınız.
    gene biri çıkar '' her taraf arena oldu, roma tanrıları jüpitere , venüs'e , falan mı inanıyoruz, putperest mi olduk ?''
    derse ,sıkıntı olur. demogojiyi de bilgi birikiminin yeteceği kadar yapmak faydalı.

    terminolojiyi ve ardındaki niyeti açıklığa kavuşturduktan sonra gelelim konuya. her şehirin vatandaşlarının oylayarak
    o stadlara isim vermesi en doğru yoldur.

    şahsi fikrime gelince; türk vatandaşının düzgünlüğü,gerçekliği, kağıt türk parası gibidir.
    paranın sahte olmadığını anlamak için ışığa tutarsın, içinde atatürk'ü (filgramını) görüyorsan, o para gerçektir.
    şehirlerde bu şekilde kendilerini test edebilirler. bazı şehirler farklı tercihlerde de bulunabilir.
    konya kral fahd stadı, osmanlıspor benjamin franklin stadı,
    siirt sir lawrence stadı gibi şeylerde çıkabilir mesela oylama sonunda.
  • 27
    fenomen değil türkiye'nin gerçeğidir. bu gerçeği 90 senedir hazmedemeyen belli bir cenah atatürk'ü ve atatürk'ün temsil ettiği diğer her şeyi yıkmak için mücadele verdiği sürece stadyumlara, salonlara, üniversitelere, okullara, apartmanlara vs aklınıza gelebilecek her yere atatürk'ün adı verilecektir. bu sadece yapılara atatürk'ün adını verme meselesi değildir. ondan öte atatürk'ü ve onun temsil ettiği çağdaşlaşma, aydınlanma, aklı ve bilimi esas alma yolunu benimsetme, yaşatma meselesidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın