• 5
    yeni açık alttan bilet alan fenerlilerin üzerine işediğimiz maçtır. fenerbahçeliler benimde bulunduğum yeni açıktan bilet almış ve maç başlamasına az bir zaman kala fener bayrakları açıp bağırmaya başlamışlardır. ama akıl edemedikleri üstte galatasaraylıların olmasıdır. zira o galatasaraylılar üstten fenerbahçelilerin üzerine işemeye başlayınca alt katta arbede oldu ve poliste onları sahanın içinden eski açıktaki fenerlilerin arasına almak zorunda kaldı. yani arbedenin asıl sebebi üstten işeyen galatasaraylılardan kaçmak istenmesidir. tabi o gün sadece onların üzerine işenmedi, elde ne var ne yok kafaya yediler.

    (bkz: tarihte bugün)
  • 6
    --- alıntı ---

    dev maç öncesi ali sami yen stadı'nda spora yakışmayacak olaylar yaşandı. çok sayıda f.bahçe taraftarı, gizli bir şekilde g.saray tribününe sızınca ortalık bir anda karıştı. polis, taraftarları sahaya açılan kapıdan diğer tribüne almak isterken, izhidam nedeniyle baygınlık geçirenler ve yaralananlar oldu. bu arada taraftarlar birbirlerine yabancı madde yağdırdı
    galatasaray ile fenerbahçe arasındaki dev maç öncesi ali sami yen stadı'nda seyirci savaşı yaşadı.
    sarı - lacivertli taraftarlardan kalabalık bir grup, tribünde kendilerine ait yer dolunca bilet alarak, galatasaraylı seyircilerin tribününe sızdı. saatler ilerledikçe sayıları giderek artan fenerbahçe taraftarları yeni açığın köşesinde buluşarak bayrak açtı. fenerbahçeli taraftarların bir anda galatasaray seyircisi içinde ayağa kalkması ali sami yen stadı'nda gerilimi artırdı. galatasaraylı yöneticiler bu seyircilerin hemen dışarı atılmasını istedi. polis ise kapıları açıp fenerbahçeli taraftarları yeni açık tribününe götürmek istedi. ancak tribünün sahaya açılan kapısının sadece bir kanadı açılınca büyük bir izdiham yaşandı. fenerbahçeli taraftarlar tribünlerden üzerlerine atılan yabancı maddeler yüzünden paniğe girerek kapıya yüklendi. ancak bir kişinin geçebileceği kapıya yüzlerce kişi yüklenince çok sayıda taraftar bayıldı ve ezilme tehlikesi geçirdi. polisin kapının diğer kanadını açması ile izdiham hafifledi.
    bu arada sahaya giren bazı seyirciler saha ortasına fenerbahçe bayrakları yerleştirmek istemesi polisin sert tepkisi ile karşılaştı. fenerbahçe seyircisi oturduğu bölümdeki tüm koltukları kırarak sahaya attı. sarı - kırmızılı yöneticiler zararın milyarlarca lira olduğunu, bunun faturasını fenerbahçe kulübü'ne göndereceklerini söylediler.
    diğer yandan fenerbahçeli taraftarların kendilerine ayrılan yeri aşması galatasaray tribünlerinden büyük tepki yarattı. sarı - kırmızılı taraftarlar bu olaylara neden oldukları gerekçesiyle galatasaraylı yöneticileri istifaya çağırdılar.
    galatasaraylı yöneticiler ise bu durumun kendilerinden kaynaklanmadığını belirttiler ve yöneticiler fenerbahçeli taraftarların dışarıya atılmasını istediler. bir polis müdürü "sayıları çok olunca engel olamadık" dedi. emniyet güçleri, diğer tribünlerde de galatasaraylı taraftarların arasına sızan çok sayıda fenerbahçe seyircisini dışarı çıkardı.

    --- alıntı ---

    --- alıntı ---

    tribünlerde pankart yarışı vardı. galatasaray tribünlerinde "vatanına hoşgeldin fenerbahçe", "en iyi fenerli ölü fenerli" pankartları yer alırken souness'in fenerbahçe stadı'na bayrak diken dev posteri de dikkat çekti. fenerbahçe tribünlerinde de "satılık şaban. vade takas olur" pankartı yer aldı. bu arada engelli bir çiftin "fatih'in gözyaşları" şeklindeki yazısı da dikkati çekti.

    --- alıntı ---
  • 7
    ali sami yen'e gittiğim ilk maç olarak, kişisel tarihimde çok özel bir yeri olan maçtır. babamla beraber düşmüştük mecidiyeköy yollarına. bilet kalmamış, karaborsacıdan bilet alabilmiştik.

    fatih terim'in aslanlarını canlı izlemenin keyfini yaşamıştık o gün. galibiyet coşkusunu saha atmosferinde kutlamış, meksika dalgası ile müthiş eğlenmiştik. hagi, 10 numara'nın hakkını veren bir güçle oynuyordu; hakan şükür, kral lakabının en güzel demlerindeydi, emre, okan... harikaydılar!..

    bu sevinç karşısında haset içinde kıvranan fenerbahçe taraftarı, koltukları kırıp sahaya attığında nefretle dolmuştum. fakat bu, büyüklüğümüzü daha da hissettirdi bana; daha o yaşta kavramıştım: önce herkes rütbesini bilecek.
  • 9
    ilk yarisi 0-0 bitmisti maçin. bala gote yine elimizden kurtulacaklarini sanmistim. biz parçali forma, kirmizi sort, kirmizi çoraplarla sahaya çikmistik. fenerbahce ise kollari beyaz olan cubuklu forma, beyaz sort, beyaz coraplarla cikmisti sahaya. hakem orhan erdemir'di.

    hakan sukur o gun harika oynamisti. okan'in golundeki yukselisi o zamana kadar gordugum en iyi yukselislerdendi. daha sonra bologna ve belcika maclarinda oyle seyler yapti ki kral, bu mactaki kafasi unutulur gibi oldu. ortayi kesen ise tabii ki de hagi'ydi. ikinci goldeyse küçük hakan uzun gondermis, caprazdan kaleye dogru gelen hakan sukur, istanbulsporlu enginvari saçlari ve fosforlu sari kaleci formasiyla sahada bulunan rustu ile karsi karsiyayken topa gavura vurur gibi vurmustu. maç bittiginde bir sezon sonra o zamanlarda avrupa sampiyonluguna yuruyecegimizden habersizdik.
  • 12
    daha önce youtube'a yüklenmiş gerçi ama ben de kendi arşivimden yükleyeyim dediğim mücadele.
    http://youtu.be/B5Ii3X1Gprc

    ayrıca maç öncesi galatasaray, fenerbahçe'nin 1, beşiktaş'ın 2 puan önünde liderdi, fenerbahçe'yi yenen ekibimiz fener'e 4, o hafta kendi sahasında kocaelispor'a 3-0 yenilen beşiktaş'a 5 puan fark atmış ve sezon sonuna dek liderlikten inmemiştir.*
  • 13
    maç öncesi galatasarayimiz çubuklularin bir puan onunde liderlik koltugunda oturuyordu ve liderligi de bir önceki hafta devralmistik. aslinda 21. haftada da devralabilirdik zira fenerbahce o haftada da puan kaybetmisti ama bizim de yanilmiyorsam istanbulspor ile berabere kalmamiz sonrasi firsati tepmistik. neyse, bu maçin sonunda puan farkini 4'e yukseltmis ve sampiyonluk yolunda cok onemli bir donemeci arkamizda birakmistik. fenerbahce de bu maçtan sonra moral olarak cokmustu. ertesi hafta trabzonspor her zamanki gibi fener'in zor aninda yetisip onlara kaybetse de ustuste gelecek olan sakaryaspor ve besiktas maglubiyetleriyle sampiyonluk yarisindan kopmuslardi ve ligi de ancak ucuncu sirada bitirebildiler.

    fincani tastan oymus, fener'e de boyle koymustuk.
  • 14
    https://youtu.be/j1u18ebFH0w maçın 10 dakikalık geniş özeti.

    hakan şükür, ilk golümüzde öyle bir yükselmiş ki türkiye’de o günlerde kimse öyle yükselemezmiş. vurduğu kafa direkten dönünce okan’a sadece tamamlamak kalmış.

    ikinci golümüzde de hakan ünsal, hakan şükür’ün tabiri caizse tam ayağına topu atmış, topu süren hakan 2. golü atarak takımı rahatlatmış ve maç 2-0 üstünlüğümüzle bitmiş. ikinci gol gelene kadar fenerbahçe’nin de net pozisyonları olmuş ama taffarel iyi oynamış ve kalesini gole kapatmış.
  • 15
    on yaşındaki daniel tozser kişisinin bik bik ağlamasına dayanamayan babamın kolumdan tutup kahvehaneye götürmesi sayesinde şahit olabildiğim ilk fenerbahçe derbisi. hatırladığım ilk fenerbahçe galibiyeti olmasının yanı sıra fatih terim'in teknik direktör olarak ligde yaşadığı ilk fenerbahçe galibiyetidir. ayrıetten 2 takim yılı ve 3 maç sonra kazanmıştır galatasaray fenerbahçe karşısında. ali sami yen'de ise 3 yıl sonra kazanabilmiştir.

    o yaşta, futboldan çok da anlamayan daniel tozser kişisinin aklında hoş bir seda olarak kalmıştır bu maç. efsane kadronun artık iyiden makineleşmeye başladığı dönemlerdi. çok aklın ermese de izlediğinde farkı görebiliyordun. hakan şükür tipi santrafor nedir, nasıl oynar, nerelerde fark yapar hepsini tek tek göstermişti bu maçta. 2. golden sonra kahvehanedeki fenerbahçe'li ahalinin yavaş yavaş kapıya doğru toplanması, yine bu maça dair hatırladığım sahnelerden biridir.

    şimdiki gibi ruhsal arızalar yok tabi o zaman. ilk yarı 0-0 bitmiş, iyi oynuyoruz ama şimdi atarlar falan gibi şeyler hiç yoktu. okan'ın golünden sonra "dur bakalım ne zaman atacaklar" krizi de yoktu. güle oynaya kahveden çıkmıştık babamla ve mutlu bir çocuk olarak yatağa girmiştim...
  • 17
    maçtan saatler öncesinde bazı galatasaray taraftarlarının, fener tribünün giriş kapısına tedbili kıyafet gidip, son kullanma tarihi geçmiş, kullanan için çok büyük tehlike yaratacak meşaleleri " alın dostlar maç başında yakılacak bunlar" diyip dağıttığı onların da maç esnasına yakmaya çalışıp yakamayıp hayal krıklığına uğradığı, maçın santra düdüğü ile birlikte kapalıdan en az 2-3 tane işaret fişeğinin fener tribününe roket misali yollandığı, yine maçın başlamasına az bir süre kala fener tribünlerinin o yıllardaki hızlı grubu olan kfy nin samiyen sokağa geldiği ama çoğunluğun maça girdiğinden dolayı az bir dirençle karşılaştığı
    (bu konu ile ilgili bir de söylenti vardır, söz konusu ekip maçtan 5-6 gün once satışa henüz çıkmayan kapalı alt biletlerinden 50-100 tane bir şekilde edinmiş bunu duyan galatasaray yönetimi biletleri satışa çıkarmadan iptal etmiş yeni bilet bastırmıştı) ve 2-0 galibiyetimizle biten müsabakadır.

    sen sarı ile kırmızı...
  • 19
    okan buruk kafayla bir gol atmıştı ki, yeteneklerinin bir kısmının özetiydi bu gol. orta saha oyuncusu olmasına rağmen, gol noktalarında fırsatçı bir oyuncuydu. üstelik bunu, mustafa sarp gibi oyundan kaçarak yapmazdı. hem savunma, hem hucum anlamında komple bir oyuncuydu. yanlışlarına rağmen, hala iyi şeyler anımsatabilen bir adam. diğer golüyse sahanın yıldızı büyük hakan atmıştı.

    2-0 kazandığımız maç.
  • 24
    souness'lı sezondan sonra sami yen'de fenerbahçe'yi yendiğimiz ilk lig maçıdır. özellikle terim'in ilk sezonundaki 4-0'lık acı mağlubiyetin ve sonraki yılda da başkan faruk süren'in 20:45'te lideriz demecine rağmen 88. dakikada boliç'in golüyle 2-2 biten maçın hırsıyla doluyduk. o yüzden okan'ın golünde yaşadığım coşku = ümit karan'ın 2002-2003 sezonunda sami yen'de attığı ilk gol = eboue'nin yobo'yu markete gönderip kaleye yuvarladığı gol. bendeki denklem bu şekilde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın