2012-13 EuroCup 1.Hafta Maçı
21:00 Ergo Arena
65 - 94
  • 1
    erkek basketbol takımımızın eurocup macerasında oynayacağı ilk maç. saat 21.00'de başlayacak ve eurosport 2 ile ligtv 3 ekranlarından naklen yayınlanacak. 7 kasım 2012 cfr cluj galatasaray maçının d-smart garabetinde olmasından istifade bir başka avrupa mücadelesinin seyredilmesi için ideal.

    edit: resmi site maç saatini 21.00 olarak belirtmiş, eurosport 2 yayın akışında 19.30'da eurocup yayını başlarken ligtv 3 yayın akışında maçın saati 20.00 olarak görünüyor. eurocup sitesi ise daha da vahim, maç listesinde 20.00 cet olarak görünen maç tv info kısmında 19.00 cet olarak görünüyor. maçın saati muamma...
  • 3
    altın kafesteki bülbülün halini anlamamı sağlamış maçtır.

    abi istemiyorum ben geri verelim dünya yıldızlarını. david hawkins'i geri verelim, henry domercant'ı, jamont gordon'ı, n'dong'u, milan macvan'ı. istemiyorum hiçbirini.

    alalım tutku'yu geri, andriç'le ikili oyun yapsınlar. lukus versin ayarı yine, shumpert olmadık anda bir 3 lük sallasın. lakovic'ten reyizlik dilenelim, shipp deli etsin rakipleri, yardıra yardıra geçsin. cevher de geri gelsin gerekirse.

    tek yine euroleague'de olalım. olympiakos'u, cska'yı madara edelim, abdi ipekçi'yi zindan edelim ruhumuzla, ateşimizle. los galacticos olmayalım varsın, ama yerimizde olalım, hakettiğimiz yerde. divoşınn, divoşınn çaldığında yerinden yurdundan edilmiş gariban gibi boynumuz bükük kalmasın.

    trfel sport, tefrl spot bak yine yazamadım bakmadan. muhatap olmayalım bunlarla.

    :(
  • 5
    öncelikle bir galatasaray taraftarından önce bir türk çocuğu olarak, anadolu efes'in potada 30 yıl belgeselini her izleyişimde, gurur ve sevinçle karışık bir duygu yaşamışımdır.efesin karşısına çıkan avrupa devlerini tek tek devirerek ülke tarihinde ilk kez bir avrupa kupasına ulaşması, maçlar esnasında murat murathanoğlu ve ismet badem'in saçmalamayla karışık ama yürekten olan anlatım ve haykırışlarını her izleyişimde yüzümde ufak bir tebessümle beraber hala içimi bir gurur kaplar.aynı şekilde beşiktaşın geçen sezon yaşattıkları da göz ardı edilemez.velhasılı işte bu sene sıra bizim diyorum.bu dev yürüyüşün ilk ayağında aslanlarımıza sonsuz kuvvet ve güç diliyorum.vur da gel aslanım, müzemiz bir avrupa kupası daha bekler...
  • 6
    --- alıntı ---

    maça doğru: trefl sopot - galatasaray medical park

    galatasaray medical park, eurocup normal sezon e grubu ilk maçında polonya'nın trefl sopot takımıyla karşı karşıya geliyor. ergo arena'daki mücadele 7 kasım çarşamba günü saat 21.00'de başlayacak. karşılaşma eurosport 2 ve lig tv 3'den canlı yayınlanacak.

    maç: trefl sopot - galatasaray medical park
    salon: ergo arena, polonya
    tarih: 07.11.2012 saat: 21.00
    yayın: eurosport 2 & lig tv 3
    internet: www.galatasaray.org (canlı anlatım)

    sezon başlangıç: 7'de 7 galibiyet
    yeni sezonu izmir'de oynanan türkiye kupası maçlarıyla açan takımımız grubunda üç maçta üç galibiyet ile elemeleri tamamlamış ve sekizli finallere kalmıştı. galatasaray medical park gruptaki son maçında ezeli rakibi fenerbahçe ülker'i üstün bir oyunun ardından 74-69 mağlup etmişti. beko basketbol ligi'ne de çok hızlı bir giriş yapan takımımız ilk dört maçını kazanmayı başardı. ergin ataman'ın takımı üçüncü haftada şampiyonluk adaylarından anadolu efes'i, maç boyu skor olarak yaklaşmasına izin vermeden 73-83 ile geçti. galatasaray medical park bu sezon oynadığı yedi resmi maçın tamamını kazandı.

    olin edirne maçı & belgrad'da özel turnuva
    galatasaray medical park, anadolu efes maçının ardından eurocup hazırlıkları çerçevesinde bir özel turnuvaya katılmak üzere 31 ekim'de belgrad'da gitti. ilk maçında crvena zvezda'yı 70-80 ve ikinci maçında mega vizura'yı 69-77 mağlup eden takımımız turnuvayı birincilikle tamamladı. ilk maçın yıldızı 7/13 saha içi isabetiyle 18 sayı, 5 ribaund, 5 asist üreten jamont gordon olurken kritik anlarda sorumluluk alan david hawkins mvp seçildi. lakovic de bu sezon ilk kez forma şansı buldu. turnuvadaki ikinci ve son maçında mega vizura'yı 69-77'lik skorla mağlup eden ergin ataman'ın öğrencileri belgrad'taki özel turnuvayı birincilikle tamamladı. lakovic 11 sayı, 6 asist ile oynadı. 3 kasım'da bbl'de olin edirne'yi abdi ipekçi s.s.'de ağırlayan takımımız bir ara farkı 30 sayının üzerine çıkarıp rahat bir oyun sergilediği maçı 81-62 kazandı. boniface ndong 9/11 saha içi isabetiyle 20 sayı, 3 asist, 2 blok üretirken david hawkins ve ersin dağlı da 12'şer sayı kaydetti. engin atsür 10 sayı kaydederken ender arslan da 6 sayı, 8 asist ile oynadı. olin edirne'de mehmet yağmur 8/14 saha içi isabetiyle 21 sayı buldu. takımımız asistlerde 23-15 ve top kaybından 10-17 üstünlük kurdu.

    furkan aldemir: eurocup yükselen yıldız adayı
    genç oyuncumuz furkan aldemir, eurocup organizasyonu tarafından 2008-09 sezonundan bu yana düzenlenen ve bu sezon (2012-13) beşincisi verilecek olan yükselen yıldız ödülü'ne (eurocup rising star award) aday gösterildi. 10 aday yükselen yıldız ödülü adayı arasında ilk sırada kendisine yer bulan furkan aldemir geçtiğimiz sezon ribaund özelliği ve boyalı alandaki aktifliğiyle, real madrid'den nikola mirotic'in kazandığı 2012 euroleague yükselen yıldız ödülü'ne de aday gösterilmişti. bir yaş daha tecrübelenen ve güçlenen furkan aldemir eurocup'ın en iyi hücum ribaundu çeken oyuncularından biri olarak lanse ediliyor. bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, kontaktan kaçınmayan korkusuzluğu ve çevresinde harika oyuncularla birlikte furkan aldemir yeni sezona yükselen yıldız ödülünün en önemli adayı olarak giriyor.

    avrupa'nın en büyük oyuncularının çoğu için bir sıçrama noktası olan eurocup, genç yaşlarında euroleague final four mvp'si vassilis spanoulis, eski euroleague mvp'si milos teodosic, bir kez en iyi euroleague beşinin pivotu seçilen sofoklis schortsanitis, rudy fernandez ve galatasaray medical park'ın bir diğer yıldız oyuncusu milan macvan gibi yıldızların yolu, eurocup'tan geçmişti. her sezon olduğu gibi yeni nesil yıldızlar, bu sezon da eurocup arenasında sahne alacak. en iyi 10 eurocup yükselen yıldız ödülü adayı arasından seçilecek isim için verilecek karar 1 temmuz 1990 sonrası doğumlu oyuncuların geçen sezonki performansı, bu sezon takımdaki rolü ve göstereceği gelişime dayanacak.

    en iyi 10 eurocup yükselen yıldız ödülü aday listesi:

    1 - furkan aldemir (galatasaray medical park)
    2 - bojan dubljevic (valencia basket)
    3 - nikos pappas (panionios)
    4 - tomas satoransky (cajasol seville)
    5 - rudy gobert (cholet basket)
    6 - sergey karasev (bc triumph lyubertsy)
    7 - nikola ivanovic (kk buducnost)
    8 - daniel theis (ratiopharm ulm)
    9 - siim-sander vene (prienai)
    10 - vladimir mihailovic (kk buducnost voli)

    bu ödülü daha önce kazananlar ise şöyleydi:

    2008-09 milan macvan (kk hemofarm)
    2009-10 victor claver (valencia basket)
    2010-11 donatas motiejunas (pallacanestro treviso)
    2011-12 jonas valanciunas (lietuvos rytas)

    furkan aldemir geçtiğimiz sezon ligde 8,1 sayı, 6,6 ribaund ve euroleague'de 6,5 sayı, 4,9 ribaund ortalamasıyla oynamış ve bu yaz nba draftında los angeles clippers tarafından ikinci tur 53. sıradan seçilmişti.

    eurocup 2007-08 sezonu: dördüncülük
    ülkerspor'un basketbol şubesini devretmesinin ardından 2006-07 sezonunda galatasaray cafe crown'un baş antrenörü murat özyer olmuştu. takımımız normal sezonu 18 galibiyet, 12 yenilgi ile dördüncü sırada bitirip playoff yarı finalde elenmişti tam 10 senelik aranın ardından edirne’nin dışına çıkılacaktı, aslında çok alışkın ve tanışık olduğumuz bir arenaya. kadromuzda amerikalılar; robert hite, charles gaines, chris owens, dee brown ve yerli rotasyonu olarak tufan ersöz, murat kaya, hüseyin beşok, cüneyt erden, cemal nalga bulunmaktaydı. iddialı bir ekip havası baştan vardı. c grubu’nda bir önceki sezonun fiba eurocup şampiyonu akasvayu girona, belçika’dan spirou charleroi, sırbistan’dan bc hemofarm stada gibi kuvvetli takımlar bulunmaktaydı. özellikle marc gasol ve arriel mcdonald gibi önemli isimleriyle ispanyol ekibi favorilerden biriydi.

    grup aşaması
    grubun ilk maçında girona karşısında ayhan şahenk ss’de gerilim yüklü bir maç oynadık ve son bölümde rakibin sekiz sayılık fark kapatmasının ardından dee brown’ın maçın bitimine 47 saniye kala bulduğu basketle 71-69'luk galibiyet geldi. tufan’ın dörtte dört üçlükle 18 , dee brown’un 14, robert hite’ın 13 sayısı iyi başlangıcı getiren etkenler oldu. ikinci hafta hollanda deplasmanda 60-93'lük skorla rahat bir şekilde kazandık. ilk çeyrek sonrası uyanan gaines ve dee ile skor üstünlüğünü ele alan takımımızda hite 23 sayıyla yıldızlaşırken chris owens da 12 sayı, 13 ribaund ile double double performans sergiledi. üçüncü hafta istanbul’da spirou charleroi’yi ağırlayan galatasaray 75-83'lük hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. belçika ekibinde justin hamilton 12 asist ile takımını çok iyi yönetirken wes wilkinson ve tremmell darden 16’şar sayı üretti. maçın başında geriye düşen ve son iki dakika kala farkı tek baskete indiren takımımızda hite 19 sayı bulurken hüseyin beşok 12 sayı, 9 ribaund ile oynadı. grupta liderlik yarışının iyiden iyiye kızıştığı bir ortamda mutlak kazanmamız gereken bir maç idi dördüncü hafta romanya deplasmanı. cüneyt erden maç sonlarındaki basketiyle 81-83'lük kritik bir galibiyeti bize getirdi.

    beşinci hafta sırbistan ekibi hemofarm önünde harika bir performans ortaya koyan galatasaray, evindeki maçtan 86-71'lik skorla farklı şekilde galip ayrıldı. dee brown 20 sayı, 8 asist ile takımın en etkili ismiydi. grubun belki de liderlik maçında altıncı hafta iber yarımadasının yolunu tuttuk. üçüncü çeyrekte kontrolü ele alan girona, arriel mcdonald’ın liderliği ve fernando san eemeterio’nun 19 sayısı ile 91-83'lük galibiyete uzandı. terapi yedinci hafta hanzevast karşısında oldu ve bir ara 45 sayıya kadar çıkan fark ile 101-67'lik galibiyet rahat geldi. cenk akyol 13 sayı üreterek ekstra bir katkı verdi. grubun sekizinci maçında belçika’da maç sonuna eşitlikle girilen dramatik bir gece oldu ve ev sahibi ekip üstünlüğü ele alıp 64-62 kazanmasını bildi. ribaund canavarı andre riddick maça damga vuran isimlerden biriydi. 9. hafta csu asesoft karşısında dee brown 21 sayıyla takımı sürükledi ve 72-64'lük galibiyet geldi. grubun son maçında dördüncü çeyrek 2-14’luk bir sekans yakalayan takımımız sırbistan’dan 77-84'lük zaferle döndü. 10 maç sonunda 7 galibiyet alan galatasaray, girona’nın ardından ikili averajla grubu ikinci bitirebildi.

    son 32, son 16, çeyrek ve yarı final
    g grubu’nu ikinci bitiren asvel basket ile son 32 turunda eşleşen takımımız birbirinden heyecanlı iki maç oynadı. fransa’da 40-27 geriye düşen galatasaray, cüneyt erden’in yönetiminde ve gaines’in basketleriyle 0-12’lik bir seriyle maça döndü. son anlarda altı sayı geriye düşen takımımız cenk akyol’un üçlüğüyle maçı 69-69 eşitlikle bitirdi. ikinci maçta ayhan şahenk’te dolu tribünler önünde bir sayılık farkın yeteceği takımımız faul atışlarıyla geçen son ana kadar büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 76-75 kazanmayı başardı ve adını 16 takım arasına yazdırdı. sonraki turda yine aynı gruptan ispanyol ekibi gran canaria ile eşleşen galatasaray, istanbul’da muhteşem bir maç çıkarıp baştan sona üstün götürdüğü maçı 25 sayı farkla, 99-74 kazandı. chris owens 27 sayıyla yıldızlaştı. ikinci maçta skorun belirli bir farkın üzerine çıkmasına izin vermeyen galatasaray 88-79 kaybetse de cüneyt erden’in beş üçlüğüyle 15 sayı, 5 asist ile adını final 8’e yazdırdı ve tarihi bir başarı elde etti. italya’nın torino kentinde 10-13 nisan 2008’de düzenlenen organizasyonun çeyrek finalinde yalnızca bir yenilgisi olan ergin ataman’ın çalıştırdığı beşiktaş cola turka ile eşleşti. efsanevi bir maç sonuna sahne olan karşılaşmayı galatasaray’ın cüneyt erden’in bitime 7.7 saniye kala bulduğu üçlükle 60-61 kazandı ve yarı finale yükseldi. robert hite 22 sayı ile maçın yıldızıydı. yarı finalde turnuvanın en büyük favorisi dkv joventut ile karşılaşan galatasaray, rudy fernandez’in 27 sayısıyla 90-83’lük skorla mağlup oldu. ricky rubio 6 sayı, 5 asistte kalırken robert hite 28 sayıyla bir kez daha takımımızın sayı yükünü sırtladı ancak bu yeterli olmadı. üçüncülük maçına final hedefinden uzaklaşma moralsizliği ve motivasyonsuzluğuyla çıkan takımımız dynamo moskova’ya 84-67 kaybedip uleb cup organizasyonunu dördüncü bitirdi ve erkeklerde galatasaray’ın en büyük avrupa başarını elde etti. joventut badalona finalde grupta mağlup ettiğimiz akasvayu girona ile karşılaşıp kupanın sahibi oldu.

    galatasaray erkek basketbol takımı, eurocup'ta 2009-10 ve 2010-11 sezonunda son 16'da elenmişti.

    trefl sopot
    rakibimiz geçtiğimiz sezon polonya ligi (plk) playoff final serisinde asseco prokom'a 4-3 kaybetmişti. antrenörlüğünü bir dönem fenerbahçe forması da giyen zan tabak'ın yaptığı polonya ekibinin kadrosu oyun kurucu maurice acker, guard frank turner, forvet filip dylewicz, hırvat uzun sime spralja, asseco prokom'dan transfer edilen şutör guard przemyslaw zamojski ve üç sayı tehdidi adam waczynski gibi isimlerden oluşuyor.

    eurocup e grubu 1. hafta | 7 kasım

    bc donetsk - pbc lokomotiv kuban
    trefl sopot - galatasaray medical park

    6 kasım-12 aralık arası gerçekleşecek olan normal sezon gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar son 16'ya kalacak. dört grupta dört takımın mücadele edeceği son 16 aşaması 9 ocak'ta başlayıp 20 şubat'ta sona erecek ve gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek final'e yükselecek. çeyrek final ve yarı final turu iç saha ve deplasman olmak üzere iki maç üzerinen eliminasyon sistemiyle gerçekleşecek. çeyrek final turu 6-13 mart 2013 ve yarı final turu 20-27 mart 2013 tarihleri arasında oynanacak. final ise tek maç üzerinden 13 nisan 2013'te gerçekleşecek ve kazanan takım turkish airlines euroleague organizasyonuna doğrudan katılım hakkı kazanacak.

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...rkek/haber/14917.php
  • 20
    belki 7 kasım 2012 cfr cluj galatasaray maçı dolayısı ile geri planda kalan bir maç oldu; ama maçın her anı galatasaray, takım olarak bu kupanın üstünde olduğunu gösterdi. ndong, macvan, ender ve sakatlanana kadar cenk maçın öne çıkan isimleri idi. hawkins sanki sahada yok gibi derken yine maçı çift haneli sayılarda bitirdi. kısacası bu kupanın en önemli takımlarından biriyiz ve gerçekten de bu takım 1 numaralı kupa seviyesinde, bu maç da bunu her anıyla kanıtladı.
  • 22
    cluj maçı nedeniyle maçın ilk yarısını izleyebildim. maça çok hızlı başladık. zan tabak'ın talebeleri uzun süre sayı bulamadı. tabiki de eurocup'un en büyük favorisinin rakibi değillerdi, olamadılar. vites yükselttiğimiz her an aldık yürüdük. lakovic 5-8-50 derken 10 numaralı formayı almış. yeni formayla eski lakoviçi izlemek üzücü ama; maalesef şaşırtıcı değil. bir not da spikerden. eurosport2'de maçı anlatan kardeşim, jamont gordon'a lucas gordon demekten bıkmadı. la gardaş biz de isterdik lucasımızı ama gitti işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın