EuroLeague 28.Hafta Maçı
20:30 Sinan Erdem Spor Salonu
91 - 79
  • 1
    euroleague normal sezon 28. tur maçı. saat 20.30'da başlayacak ve bein sports haber'den şifresiz olarak yayınlanacak.

    2 gün önce tel aviv deplasmanında* son 1 dk içerisinde kaybeden efes için yeni bir galibiyet serisinin* başlangıcı olması muhtemel bir mücadele. oly maçı da dahil rahatlıkla 7/7 yaparak normal sezonu lider noktalayabilir efes.

    maccabi mağlubiyeti bence çiçek gibi bir kayıp oldu laci beyazlılar adına. fazla kusursuz olmak bi' noktada baskı unsuru olabiliyor, en azından euroleague'de. aynı zamanda takımda da rehavet oluşturabiliyor. öte yandan şöyle de bir durum söz konusu; maccabi'nin 4, cska moskova'nın 5 bitirmesi demek çeyrek finalde bu ikilinin birbiriyle eşleşmesi, ev sahibi avantajının da maccabi'de olması demek. ben efes'in olası bir euroleague final four'unda çeska'yı değil de maccabi'yi tercih edeceğini düşünüyorum (1-8 galibi 4-5 galibiyle oynayacak final four yarı finalinde). dolayısıyla 3 farklı detay açısından da güzel bir mağlubiyet oldu, bence.

    bu müsabakanın biletleri 17 gün önceden tükenmişti. rakip formda son haftalarda, playoff potasının yalnızca 1 galibiyet uzağındalar. özellikle birkaç hafta önce beşiktaş'tan oly'e transfer olan shaq mckissic müthiş katkı veriyor, nokta atış oldu oly adına. muhtemelen playoff yapamayacak oly, kalan 7 maçı da çok zor ve 4'ü deplasman.

    efes'ten iyi bir reaksiyon bekliyorum.
  • 2
    ben bu maça gittim. maç gerçekten kapalı gişeydi. ve işin en güzel yanı hiçbir kulüp taraftarının maçta olmamasıydı. kimse galatasaray ya da x formasıyla değil herkes efes forma ve atkılarıyla gelmişti.

    diyorlar ya efes'i galatasaray'lılar destekliyor. öyle bir şey yok. bedava bir köşeye yerleştirilen taraftar grubu da yok. herkes gayet nezih ve basketbolsever olarak izledi maçı. küfür yok hakeme saldırmak yok.

    gerçekten ekol olmak böyle bir şey. sinan erdem'e sıradan bir eurolague maçı için bu kadar insanı doldurmak harika bir olay.

    ben galatasaray basket maçlarına da çok gittim ama bizim maçlarda genellikle salonlar ya fener macında ya rövanş maçlarında ya play offlarda eleme turlarında falan dolar. yani taraftar maç seçer. zamanında çok boş salonda maç izlemişliğim oldu. bu konuda da anadolu efes'in başarısını ve ergin hocayı kutluyorum. burada bile hiç ilgi çekmemiş maç.

    ve larkin de harika performans gösterip 40 sayı attı. sözlükte de kimse konuşmadığına göre herkes ergin hocayı tweet atarak destekliyor belli ki maçlarda değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın