• 1
    passolig'ten sonra tribünleri yıldırmak için yapılanlardan en yenisi. bugün onlara, yarın bize.
    25 şubat 2018 beşiktaş fenerbahçe maçı'nda yakılan meşaleler nedeniyle 27.02.2018 tarihinde fenerbahçe tribününden 6 kişi gözaltına alındı.
    bence saçma ama; meşale yüzünden para cezası verin, tribüne giriş cezası verin ama toplumda infial yaratan suçluların bile salıverip sosyal medya baskısıyla, zorla gözaltına alındığı ülkemde meşale nedeniyle gözaltına almayın. ayıptır.
    https://twitter.com/...s/968433720469413888
    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/...yle-sokuldu-40755148
  • 2
    bu gozaltilarin ardinda farkli bir gerekce var midir bilmiyorum ama tribunlerde mesale teroru diye birsey var. bunu da gozardi edemem. gorsel olarak guzel bir show olabilir ama binlerce insanin hayatini tehlikeye atacak kadar onemli degil o mesaleler. neredeyse cogu statimizin tribunlerinin ustu kapali, yakilan mesalelerin dumani hemen yok olmuyor ve bu duman saha gorusunu engelledigi gibi astimi olan kisileri ciddi sekilde rahatsiz ediyor. dahasi sahaya atilan ve etrafin plastik dolu oldugu ortamda buyuk tehlike. konfetilerle beraber tehlike canlari caliyor. uzun suredir stat disinda mesale gosterileri yapiliyordumac oncesinde, gorsel solen stat disinda yapilsin ona sozum yok ama stat ici mesale ciddi sorun. hatta hizini alamayip salon sporlarinda mesale yakanlar var. basketbol maclarinda gorduk bi ara bu holiganlari.

    kisaca statta yanici, patlayici, mesale ve benzeri seyler yasaktir. baskalarinin hayatini tehlikeye atarak eglence olmaz. bu konuda uefa'nin siki calismasi var zaten. israrla bu yasaklari delmek istiyorlarsa sonuclarina katlanilmasi lazim. bu arkadaslarin sorunu ne bilmiyorum ama bana kalsa o taraftarlara ciddi cezalar verirdim. yakin zamanda ufak bir patlayici madde yuzunden hapis cezasi alan bir taraflar duymustum isvec yada isvicre'de. para cezasina cevrilmis ceza.

    edit: sosyal medyadaki yorumlar daha yuz kizartici. bunun suc oldugunu kabul etmemek suc oldugu gercegini degistirmez. stata bicak sokana nasil ceza veriliyorsa mesale sokanada ayni ceza verilir. bunun tecavuzcusuyle, vatan hainligiyle karsilastirilacak boyutu oldugunu sanmiyorum. suc suctur.
  • 3
    6222 sayılı yasanın pek çok konuda uygulanmadığı yerde yapılınca amacının ne olduğu merak edilen uygulama.

    meşale tribüne girerken güvenlik görevlileri ne yapıyordu? stada girerken yapılan kıytırık aramalarla yasaklı madde bulunabiliyor zanneden var mı hala?

    gerçekten meşale nedenli gözaltı varsa şu adamlara niye hiç bir şey yapılmadı? (bkz: bursaspor taraftarı/#2358660)

    bir kaç hafta önce akhisar'da kahvehane basan bursaspor'lular göz altına alındı mı?

    şike yapan kulüp başkanları hala görevde mi değil mi? şike yapan kulüpler neden küme düşürülmedi?

    her kuşu hellettiniz de sıra saksağana mı geldi?
  • 4
    daha birkaç gün önce milletin kafasında maytap patlatan bursaspor taraftarı elini kolunu sallaya sallaya gezerken pek bir komik kalmış olan gözaltılar.

    bu ülkede çoluğa çocuğa hallenen yaratıklar iyi hal indirimi falan alırken, neredeyse sırtı sıvazlanıp yalandan bir sorgu ile salınırken bu çocukları ters kelepçeleyip emniyetin önünde dizerek basına poz vermek de ayrı bir rezilliktir yalnız.

    (bkz: pyro is not crime)
  • 6
    passolig'iyle biletini alıp, maçtan 10 dakika önce sıra ve numarası belli olan koltuğuna oturup, santrada çekilen üçlüde bile önündekileri oturtmaya çalışan, kalan bölümde de karidesli sandviçini yiyerek takımının attığı golleri oturduğu yerden alkışlayanlar için illa ki güzel gelişme. herkes taraftar olacak diye bir şey yok, bazıları da seyircidir sonuçta.

    bense çok distopik buluyorum mesela ve tahayyül edemiyorum bu işin sonunun nereye gideceğini. yorum farkı.
  • 7
    meşale yakmak suçtur bir suçun cezası neyse verilir, bunu gidip diğer suçlara verilmeyen cezaları örnek göstererek ama şurada bu yapıldı ve buna ceza verilmedi şimdi burada neden ceza veriliyor gibi yaklaşımlar ancak yanlışı yanlış ile düzeltme çabasıdır ve yanlışın devam etmesini istemektir. bir yerde yanlış yapılıyorsa her yerde yanlış yapılmalı mantığıdır. meşale görsel bir şölen değildir çünkü o sırada futbolcuların görüş açısını ve televizyon başında izleyen seyircilerin de görüş açısını engelleyen veya azaltan, hatta bazı durumlarda maçın oynanmasına engel olan bir dış etkendir.
  • 10
    kusura bakmayın da stadyuma gidip tezahürattan, önündekinin ayakta durmasından veya meşale yakılmasından hayıflanmak bana garip bir kompleks gibi geliyor. bakın bunlara doğru demiyorum, külliyen yanlış, benim de hoşlanmadığım şeyler belki. ama bu motorsiklet fuarına gidip, ya motoru boşverin hadi biraz da arabalardan konuşalım arabalar daha çok hoşuma gidiyor benim demek gibi bir şey. stadyuma gittiğinizde bu durumları kabul ediyorsunuz bir nevi; o ortam için gidiyorsun yoksa evden tvden izleyince daha güzel, tekrarı, yakın çekimi falan var her açıdan oh mis. meşaleyi yakıp başkasının kafasına atanı, birbirine durmadan küfredeni, kavga çıkaranı, diğer insanları yaralamaya yönelik bıçak torpil vs atanı gibi şeyler yapanı bir güzel dövüp gözaltına alırsın; bu durumlara zaten suç değil demiyorum. bunlar kişisel düşüncelerim tabi, bence meşale yakmakta değil problem, onu dikkatsizce yakıp milletin kafasına atmakta. çok ütopik oldu dediğimde tabi tribündeki bazı tiplerden duyarlı olmasını beklemek.

    ha bir de olayın bursaspor, konyaspor taraftarı gibi çifte standart tarafı da var.
  • 12
    meşale denen 'kültür'den nefret ediyorum. yangın ve yaralama risklerini geçtim, her halükarda maça gelen insanların randımanlı sekilde nefes almasını engelleyen ve özellikle astım vb. hastalıkları bulunan kisiler için maça gitmeyi bir iskenceye döndürebilen bir şey kanımca. bunu bir kompleks olarak görmek, bununla dalga geçmek gerçekten akil alır gibi degil. stadyuma gittiğimde kabullendiğim tek bir durum var benim; maç izleyeceğiz, birileri bu esnada bağıracak, stadın ustu açık olacak vs. onun disinda nefes de alamayayım diye bir seyi kabullenmiyorum. kabullenen de gerizekalidir zaten.

    fakat bu yine de meşalenin ceza hukukunun konusu olmasını gerektirmez. stada meşale sokan ve statta meşale yakanlara karşı özgürlükten alikoymanin hiçbir turlu izahı yok. bu kisilere karşı sportif (stada sokmama vs) ve mali (idari para cezası) yaptırımlar uygulamaktır esas olan.
  • 13
    ateşleyici belgesi olmadan bu tarz alet,edevat kullanilamaz. zannediyor musunuz ki, o havai fisek gösterileri icin bu belgeye sahip olmayanlar kullaniliyor. hayir, mahalle arasinda bile 500 tl'den 2500 tl'ye varan para veriliyor bu belgeye sahip adamlara. egitimsizlik tum ulkede revacta maasallah.

    dogru uygulanan karardir. ilgili maddelerden kisilere ceza uygulanacaktir. devam etmesi temennisiyle.

    keske, tum ulkede hukuk tam manasiyla uygulanabilse. kisiye gore degil de, yasalara gore islem yapilabilse. ama biz neydik? unuttum. siz anlamissinizdir.

    edit: mobil azizligi giderildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın