• 1
    yeleksiz takımın 15-6 kazandığı maç olmuştur. yine başlığı ben açmak zorunda kaldım, adalet mi bu?

    son zamanlarda oynadığımız maçlar gibi çekişmeden uzak bir maç oldu. halbuki muhteşem mücadelelere sahne oluyordu. takım kadrolarıyla da çok ilgisi yok aslında. organize olmayla ilgisi var genelde.

    neyse, önce kazanan.

    kekeme spiker*
    cracks(u: aylar sonra kendi aramızdaki bir maçta beraber oynadık. kadroma istediğim tek adamdı, elbette mahcup etmedi)
    cassio lincoln(u: nicke bak oynadığı yere bak, çok kontrollü savunma yaptı. en son 1 sene önce yine bizimle oynamış olmasına rağmen)
    barış(u: sözlük dışından sahte oyuncumuz, hükmen yenilgi sebebi. bir de çok yararlı oynayınca tabii ki gözler federasyona çevrildi. her yerde adamlarımız var, hallederiz)
    kavazli(u: cracks güzel dedi, anelkanın bonusu dediler ribery çıktı. sağ çaprazdan uzak direk dibine goller attı, goller attırdı, takımıma aldığıma memnun etti)
    javed(u: santrafor mu, orta saha mı belli değil. son haftalarda aynı takımdaysak müthiş yararlı, rakipse baş belası, goller attı, attırdı)
    captano*

    mağlup takımı da başkası yazsın. mağlup takım kim mi, tanırsınız. hadomer'in takımı.*
    ama kadroyu yazayım, değerlendirmeyi kendileri yapsın.
    pejastojakovic(u: nickini asla mesajlardan, bir yerden kopyalamadan yazamıyorum, doğruya doğru. kalesine gol yazıyorum ama)
    kalifiye jurnal
    cidarre 1905
    eg2203
    allejan
    hagi
    hadomer

    ulan söylemeyeyim diyorum ama dayanamıyorum. çok fena yaptık yahu. zaten bu vezirspor sürekli kayak takımları dolaşıyor. ilk golü attık sonra 2-0 yaptık, 2-1 yaptılar ve maç boyu bize en çok yaklaştıkları skordu bu.

    maçın başında rakip bir pas yaptı, dedim ki bunlar bizi fena ayıklayacak.
    ilk golü attıktan sonra 2'li savunmaya döndük. ama maçtan sonra hadomer'in dediği gibi cracks zaten tek başına 2 kişi gibi oynuyor.
    bu 7'şerlik maçlar için tavsiyem olsun, savunmayı diri 2 adamdan kurun, bizde bu gece crakcs ile cassio lincoln bu işi gördü. neyse, savunma 2'li olunca orta sahada 1 fazla olduk ve fişi çektik. bugüne kadar dengede gidecek gibi görünen ya da önem verdiğim maçlarda sürekli bunu denedim, sürekli tuttu. bu işi için cracks şart değil, unutmamak lazım. aynı işi tcoskun ve allejan'la da yaptık daha önce.

    bir de sahada sürekli konuşan bir ihtiyar olunca maçı bırakmak kolay değil.

    maçtan sonra kavazli'nin parmağı ağrıyordu, tabelaya golleri yazmaktan.

    galibiyet güzel şey.(u: bu işler maçtan sonra kameralara demeç vermeye, üzdük mü diye şarkı söylemeye benzemez)
  • 2
    haftalardır oynadığımız maçlardaki kadrolardan farklı 4 adam geldi bu maça. captano'un da şansından mıdır nedir kadroları ben yaptım ama onun takımına yazdığım adamların 4er ciğeri çıktı amk. kavazli baya bildiğin figo. sağ kanattan oyun kurmalar, ters toplar, uzak direk dibine goller, üstüne bir de savunmaya yardım... barış denen arkadaşı da javed'in tavsiyesiyle savunmaya diye verdik adamın kaç gol attığı belli değil. cassio lincoln de aylardır top oynamıyorum deyip sakatlıktan dönen hierro gibi kaldığı yerden devam etti.

    bizim takıma gelen eg2203 de maçtan önce takımın lorik cana'sı olurum demişti, harbiden de gerek tekmeye kafa sokmasıyla gerekse kaleye giden şutu kulak memesiyle kontrol etmesiyle lorik cana'dan izler sundu ve bir kaç topu rakibe verip gol yedirerek de lorik cana adına yapılabilecek ne varsa yaptı helal olsun. :)

    her şeye rağmen maçtaki farkı yaratan temel unsur, ciğerlerine en çok güvendiğim 2 adam olan kj ve hagi'nin maç boyu toplam 44,3 metre koşmuş olmalarıdır. hücumda cidarre1905 ile yalnızları oynadık sayelerinde. kj'nin iki ayağı birden sakattı kabul ama maç öncesi dolma yemek noluyo be hagim :(

    captano da maç içinde herkesi kullanıyor, dizilimi değiştiriyor mevkileri değiştiriyor. bunları yaparken de boş durmayıp 2 3 tane de gol sallıyor ki eline sağlık, gitti maç.

    son olarak sözlerimi, nacizane, şiirlerimle noktalamak isterim:

    guvenme defansta cracks var diye
    acep geçer miyim sorarlar beni
    halimden anlamaz defanstakiler niye
    her biri bir yandan yorarlar beni

    döndü gitti oyunumuzu övenler
    pisman olup dizlerini dövenler
    bir aşırtmaya nice bana sövenler
    nerdesin hadomer diye ararlar beni

    ***********************

    cracks'i verdim captano'ya
    gitti defansı toplaya
    bir daha karşı karşıya
    aşırtanın da avradını..

    hadomer oğlan söz söyledi
    cümle takımı dahleyledi
    sorarlarsa kalecin kimdi
    soranın da avradını....
  • 3
    gene bir halı saha başlığında birlikteyiz sevgili dostlar.bu hafta bizim açımızdan* hiç zevkli geçmedi tabii bu cuma akşamı.bunun sebeplerini irdeleyecek olursak en güvendiğimiz oyuncular olan ve takımımızın iskeletini oluşturan kj ve haginin çeşitli sebeplerden dolayı performansının düşük olması ve buna bağlı olarak hadomer ve cidarre1905in hucumda yalnız kalmaları olarak karşımıza çıkıyor.cidarre1905e ayrı bir parantez açmak istiyorum.gerçekten kumaşı iyi bir halı saha topçusu ama ilk maç uyum sorunu ikinci maç ilerde yalnız kalması performans vermesine engel oldu.

    rakibimizde captano kendi takımının alexi olmaya devam ediyor.*sahayı gerçekten domine ediyor,takımını bir komutan edasıyla kumanda ediyor.zirvelerden tanıdığım kavazliden bu kadar mükemmel bir performans beklemiyordum acıkcası.hadomerin tespiti cok iyi adam barca zamanındaki figo.dışardan gelen arkadaş da şahane topcu cıkınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu

    belirtmeden geçmeyeceğim takımımız aleyhine verilen bir penaltı var ki komedi.adama dokunmamama rağmen captano yaşının verdiği otoriteyi kullandı ve topu penaltı noktasına koydu.gerçekten yalan bir penaltıydı.hakkımız yendi.

    haftaya daha iyi kadrolarla galip gelmek üzere hoşçakalın diyorum..
  • 4
    kendi performansımın altında oynadığım maçlardan biri. az gol yememizin nedeni takım halinde savunmayı çok iyi yapmamız. yoksa birebir pozisyonlarda normalden fazla oyundan düştüm. bunun bir nedeni de hadomer gibi ne yapacağı belli olmayan bir adamın olması. lan her karşısına geldiğimde "ulan şimdi ne yapabilirki, en fazla az öncekini yapar" diyorum her defasında farklı bir hareket deniyor afallıyorum.

    maçın kilit noktası captanonun maçın 6. dakikasında biz iki bek bir defans ortası ile oynarken "bunlara iki defans yeter, ben de sizin önünüzde oynarım" demesiydi. o andan sonra inanılmaz bir oyunla fark 14-3 e kadar geldi. hatta kekeme spiker bari gol yemesek de 18-3 bitse diyerek izmire göndermede bulundu ama rehavetle 3 gol daha yedik.

    maçın sonuna doğru bizim takımda inanılmaz bi pas trafiği oluştu. hem de geriye yana doğru değil. rakibin yarı sahasındaki barcelona futbolunu halısahaya döktük. o aşık hadomeri şerif ypaıştırdı tabi: he maymun ettiler amına koyim maymun.

    ehehehehe.
  • 5
    öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, toka'yı alan kaybeder. şaka şaka toka oynamadı bu akşam. izlemeye geleceğim dedi, ona da gelmedi, üzdü.
    maça iyi başlayan taraf bizdik*. diyeceksin ki iyi başlayan taraf nasıl giydi yeleği? diyeceğim ki top yuvarlak, biraz da şansın olması gerekiyor.*

    bu arada hadomer 10 kere vuruyor bir şey yok, ben 1 kere vuruyorum "auuww auoooww"! ne var heamuğaguyim?! bu da cidarre 1905'in maçtan sonraki tepkisi (soyunma odası görüntüleri) : http://www.youtube.com/watch?v=KsMjyQGFJ0Y

    kj ve hagi ise beni üzenlerden diğer ikisiydi. rakipken delicesine oynamışlardı, şimdi ise maçı masada kaybettiğimizi gözler önüne serdiler. kj'nin bileklerinde "darbeye dayasız" ödem oluşmuştu, sakattı ne yazık ki ve tam performans veremedi. hagi ise "dolma yolları iltihabı" sebebiyle önceki maça göre durgundu. takıma henüz yeni katıldılar ve sabırlı olmamız gerekiyor.

    eg2203'e gelince.. kendisi 8 yıllık dostum, takımdaşım ve kardeşimdir. takımın lorik cana'sı olacağım dediğinde, kayıtsız şartsız güvendim kendisine. hadomer da belirtmiş zaten kendisi hakkındaki düşüncelerimizi. yürüyedur!*

    hadomer.. kendisi için söylenebilecek pek söz yok. ama şu detayı verirsem, nasıl bir oyuncu olduğunu anlarsınız. ceza sahasında 127 kişiyi (kaleci dahil) çalımladıktan sonra, captano "bu nasıl bi adam ya!" dedi hadomer için. bazı şeyler galibiyetten daha değerlidir... *

    allejan yine bir gareth bale, bir ashley cole'du. görev adamı. yalnız bu akşamki şanssızlığı karşısında kavazli'nin olmasıydı. yine de oldukça iyi mücadele etti.

    pejastojakovic ise zaten bilindiği gibi iyi kaleci. ancak bu akşam efsunlu anahtar'ın azizliğine uğradı sanırım. o anahtarı kalenin o köşesine koymasaydı, belki de kavazli o golleri atamayacaktı. çünkü attığı tüm goller anahtarın tepesine tepesine indi. insan biraz acır be kavazli...

    veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cidarre 1905 =) arkasında hadomer gibi bir pasör varken güvenli oynuyor. önceki maça göre daha iyi anlaştığımızı söyleyebilirim. birbirimize ikişer gol attırdık en azından. (zaten kaç golümüz var ki amk). ancak gerçekten de hücuma geriden çok katkı gelmemesi (hagi sağolsun dolmalı vücutla elinden geleni yaptı) yüzünden, 2010-2011 futbol sezonundaki galatasaray futbol takımı gibi oynadık. yani 2 kişi, 6 kişinin arasında kaybolduk.

    karşı takımı tebrik ediyorum galibiyetinden dolayı. zaten başlarında captano varken, geriye söylenenleri yapmak kaldı. hepsi teker teker çok iyiydi. ancak burada bir ama koymak istiyorum. sakin ol şampiyon, bağlaç olan. evet iyilerdi, ama bu yaptıkları, tuttukları takım olan galatasaray'a ihanettir. asıl galatasaray bizdik bu maçta. hücuma 2 kişiyle çıkan ve haliyle bir şey yapamayan, defansta ise kalabalık olduğu zamanlarda bile gol yiyebilen bir takımdık. bu yüzden rakip takıma sesleniyorum : galatasaray gibi oynayın!!!

    sevgiler..
  • 8
    sözlük organizasyonlarına "ilk" katılımımdır. bu şekilde bir ilki gerçekleştirmek riskli tabi ki. kimseyi tanımıyorsun, nasıl tepki gelir bilmiyorsun, karşındaki nasıl oynar bilmiyorsun ve bir de gidip defansın ortasında kuruluyorsun. o meşhur hoca şimdi sorsun bakalım "risk nedir" diye. *

    geçen maçlara göre kim nasıl oynadı, geçmiş veriler olmadığı için bilemiyorum. ama ilk göze batanlar;
    hadomer futbol tekniği, zekası her şeyi var resmen takdir etmek gerek, elimizden gelse taklit etmek de isterim,
    captano sözlükte söylenen kadar varmış gerçekten, takımı topluyor yönlendiriyor, ama tabi bir alex değil*,
    kekeme spiker çıkarttığı müthiş toplar vardı, defanstan bakıyorum, tam karşımda gol diyeceğim olmuyor, o yüce el uzanıyor,
    kavazli sağ kanadı dani alves gibi kullandı, harry kewell gibi vurdu resmen.
    cidarre 1905 bu adama dikkat edin, ileride büyük topçu olacak sözlükte.
    eg2203 ilk maçın vermiş olduğu tedirginlikle beraber hiç yapmayacağı hatalar yaptı, atağa çıkarken yapılan top kayıpları, topu rakibe indirmek vs.

    yenilmemize rağmen sözlük organizasyonuna katıldığım için mutluyum, memnunum. yaptığımız hatalar vardı, hatasız da kul olmaz, affola.

    bu arada çok kritik müdahalelerim de vardı, kötü oynamamın gölgesinde kaldı.

    edit: captano bir alex değil derken söylemek istediğim "1" alex değil, 5-10 tane alex birleşse yaklaşırlar yani, yanlış anlaşılmasın *
App Store'dan indirin Google Play'den alın