*

2020-21 EuroLeague 16.Hafta Maçı
20:30 Sinan Erdem Spor Salonu
86 - 79
  • 1
    euroleague 16. hafta maçı.

    --- alıntı ---
    sinan erdem spor salonu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, bu akşam saat 20.30'da başlayacak. müsabaka bein sports 3, kanalından yayınlanacak.

    avrupa ligi'nde 7 galibiyet ve 8 mağlubiyet yaşayan lacivert-beyazlı takım, averajla 10. sırada yer alıyor. yaptığı maçların 11'ini kazanan ve 4'ünü kaybeden barcelona ise ikinci basamakta bulunuyor.

    anadolu efes, barcelona karşılaşmasıyla avrupa kupalarında 702. maçına çıkacak.

    lacivert-beyazlı ekip, 41 yıllık avrupa kupaları serüveninde oynadığı 701 karşılaşmada 395 galibiyet ve 306 yenilgi yaşadı.

    başantrenör ergin ataman yönetimindeki anadolu efes, avrupa ligi'nde ise 454. maçını yapacak. lacivert-beyazlı ekip, avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda oynadığı 453 karşılaşmada 238 galibiyet alırken, 215 kez ise salondan mağlup ayrıldı.
    --- alıntı ---
  • 2
    gecenin basketbol maçı. sarunas jasikevicius önderliğinde sahaya çıkacak barcelona'da, takımın ikinci skoreri brandon davies ve victor claver eurolig sakatlık raporuna göre forma giyemeyecek. efes cephesinde ise tibor pleiss ve erten gazi'nin sakatlığı bulunuyor.

    efes son oynadığı milano maçını* kaybetse de ikinci yarıda micic önderliğinde olumlu sinyaller verdi. son lig maçında tofaş'a karşı iyi bir performans ortaya koyan doğuş balbay ve buğrahan tuncer'e bu maç ergin hoca süre vermeyi tercih edebilir. ergin hoca'nın geniş bir rotasyon mu dar bir rotasyon mu tercih edeceği maçın kilit noktalarında biri. tabi bu maçı almak için larkin'in beklenen patlamayı yapması gerekiyor.

    rüzgarı geriye döndürmek ve moral kazanmak için efes'in önünde büyük bir fırsat duruyor. son eurolig maçında maccabi'ye evinde kaybeden barca'yı bu sefer de ergin hoca önderliğinde efes yenebilir. güzel ve çekişmeli bir maç olacaktır.

    ek olarak barca istatistiklerine bakıldığı zaman %63.8 ile üçlük atan kyle kuric'in performansını ayrıca merak ediyorum.
  • 4
    86 - 79 anadolu efes'in üstünlüğüyle sona eren maç.

    --- alıntı ---
    thy euroleague'in 16. haftasında anadolu efes, sahasında ispanyol temsilcisi barcelona'yı 86-79 mağlup etti. bu sonuçla anadolu efes, organizasyonda 3 maç sonra kazandı ve 8. galibiyetini aldı.

    karşılaşmaya etkili başlayan barcelona, pota altından ve 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle ilk 2 dakikayı 7-0 üstün geçti. savunmasını sertleştirerek rakibinin kolay sayı bulmasına izin vermeyen anadolu efes, pota altı ile boyalı alandan peş peşe basketler bularak 6. dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi: 10-9. üst üste dış atış denemelerinde başarı sağlayamayan lacivert-beyazlı takım karşısında 11-0'lık seri yakalayan barcelona, 19. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 10-20. konuk takım, ilk çeyreği 24-18 önde tamamladı.

    ikinci çeyrekte anadolu efes, simon'un 9'u dış atışlardan olmak üzere kazandırdığı 11 sayıyla hücumda etkili oldu. smits ile 3 sayı çizgisinin gerisinden kritik basketler bulan barcelona, son bölümde serbest atış çizgisinden skor üretti ve soyunma odasına 43-43 eşitlikle gidildi.

    üçüncü periyoda iki takım da tutuk başladı. bu çeyreğin 3. dakikasından sonra dunston ile pota altından etkili olan anadolu efes, micic'in 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 26. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 55-45. kalan bölümde dış atışlardan 3 basket daha bulan ve farkı 18 sayıya çıkaran (68-50) anadolu efes, dördüncü çeyreğe 68-54 önde girdi.

    son çeyrek büyük bir heyecana sahne oldu. barcelona, calathes'in üst üste kaydettiği basketlerle 39. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 79-75. son bölümde micic ve larkin ile kritik basketler bulan anadolu efes, karşılaşmadan 86-79 galip ayrıldı.
    --- alıntı ---

    kaynak: https://www.sabah.com.tr/...efes-barcelona-canli
App Store'dan indirin Google Play'den alın