• 121
    dominik cumhuriyet vs italya kadın voleybol maçı rekabetçi bir şekilde oynamaktadır. bu takımlarla aynı gruptayız.

    dominik cumhuriyeti koçunun takıma muhtemelen; "hanımlar italya maçın ağır favorisi, bizim kaybedecek bir şeyimiz yok, çıkın ve eğlenin" dediği bir maç oynanıyor. zira ikinci seti söke söke aldılar ve setlerde durum 1-1. kerem öncel anlatımı da maça drama katıyor.
  • 122
    olimpiyatlar çok enteresan ve galiba en çok sevdiğim şampiyonalar oldukar.
    sebeplerinden biri;
    walide khyar adlı fransız judoka abimiz misal en son 2016 olimpiyatlarına katılmış, onda da çok iyi değil. sonuç olarak bugün nazar degmesin, resmen manyak gibiydi acayip agresif ve aktifti. üstüne maç sonlarında rakipleriyle de iyiydi.
    yani adam kaç yıldır çalışıp gelmiş ve ben hiçbir yerde ismini gormemistim iyi olabilir diye. bunu çok seviyorum yani hiç beklemediğimiz isimler çıkıyor. dün kazanan kazak judoka abi dünya 26.sı mı neydi, çok güzel olay.

    bir diğeri de bence bu sporlar futbolu falan filan tokatlar. düşünsene 4 yıl boyunca buna hazırlanıyorsun, tabiki arada başka yarışmalar da var ama hiçbiri böyle değil. hazırlanıp geliyorsun ve her maç aslında son. tek hatada bitiyor hepsi, o kadar hazırlık gidiyor. benim akıma hep yapılan hazırlıklar, antrenmanlar geliyor.

    dünden beri sabahtan akşama izliyoruz, vallaha bu hafta tatil mi koysam bile diyorum.

    edit: bence gene güzel olay. agresifliğini çok begendigim walide dostumuz baya gerizekali şekilde kazak rakibi iki kartı varken, son 7 saniye varken saçma hareket yaptı ve patladı. kendi de anlamadı ne olduğunu ama hepimiz gördük. o noktada anladım ki kendisi agresif olsa da taktik olarak madalya hak edemez ve bundan demekki eleniyor. spikerlerin hepsi de "walide yapma son 7 saniye yere inmeye çalışma" diyorlardı dayanamadı:)
  • 125
    2014 yılında 12 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz eden plaj voleybolcusu steven van de velde'nin yuhalamalar eşliğinde ilk maçına çıktığı olimpiyatlardır.

    https://x.com/.../1817485636300861570

    kendisi ile ilgili özet ama doyurucu içeriği şuradan okuyabilirsiniz.

    https://x.com/.../1806667383458627652

    --- alıntı ---
    2014 yılında, van de velde, kurbanla tanışmak için ingiltere'ye uçtu ve ona alkol verdikten sonra tecavüz etti. kurbanla ilk kez facebook'ta tanışmıştı.

    iki yıl sonra 2016'da dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. cezasını bir kısmını ingiltere'de çektikten sonra hollanda'ya transfer edildi ve 1 yıl içerisinde 2017 yılında serbest bırakıldı. ömür boyu ingiltere'de cinsel suçlu olarak kaydedildi. kurban o zamandan beri kendine zarar verdi ve bir kez aşırı doz aldı.

    2018 yılında, 'bunu geri alamam, bu yüzden sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağım. bu, hayatımın en büyük hatası oldu,' dedi.

    hapishaneden 2017'de serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra uluslararası yarışmalara geri döndü. şimdi, hollanda voleybol federasyonu nevobo, van de velde'nin 'olimpiyat oyunları için tüm nitelik gereksinimlerini karşıladığını ve bu nedenle takımın bir parçası olduğunu' söylüyor.

    nevobo, 'o dönemde ingiliz yasalarına göre hüküm giymişti ve cezasını çekti. o zamandan beri steven ile sürekli iletişim halindeydik ve şimdi hollanda voleybol topluluğuna tamamen yeniden entegre oldu,' dedi.

    'o, örnek bir profesyonel ve insan olduğunu kanıtlıyor ve dönüşünden bu yana onu sorgulamamız için hiçbir neden olmadı. onu ve paris'teki katılımını tamamen destekliyoruz; o ve takım arkadaşı matthew ımmers bunu hak ettiler.

    hollanda olimpiyat komitesi, noc*nsf, kendi açıklamasında "2017'den beri, steven van de velde — diğerleri arasında denetimli serbestlik hizmetiyle yürütülen yoğun profesyonel denetimli bir süreç sonrasında — yeniden uluslararası plaj voleybolu turnuvalarına katılıyor," dedi.

    hollanda olimpiyat komitelerinin, paris olimpiyatları'nda gerçekci bir şansları olmadığını düşündükleri için birkaç golfçü katılım hakkı elde etmesine rağmen bu golfçüleri paris'e göndermeme kararı aldığına dikkat çekmek gerek.

    hollanda olimpiyat komitesi açıklamasında, "onlara göre, olimpiyat oyunları sırasında ilk sekizde yer alma ihtimalinin makul olduğu kanıtlanmadı" denildi.

    hollanda'nın plaj voleybolundaki en iyi derecesi 2016 yılında elde edilen bronz madalya.
    --- alıntı ---
  • 126
    judoda 52 kilogramda mücadele eden japon uta abe'nin 2. turda geçtiğimiz sene dünya şampiyonası finalinde yendiği özbekistanlı diyora keldiyorova'ya kaybettikten sonra gözyaşlarına boğulduğu olimpiyatlardır. kendisi 2018, 2019, 2022 ve 2023 dünya şampiyonu ve 2020 tokyo olimpiyatları altın madalyalısıydı. uzun zaman sonra büyük bir turnuvada madalyasız kalmış olacak.

    https://x.com/eurosport/status/1817534825512734802

    edit: yanlış hatırlamıyorsam abe'nin bu 2016'dan bu yana yalnızca ikinci yenilgisi.
  • 127
    tek erkekler teniste ikinci turda novak djokovic - rafael nadal eşleşmesinin ortaya çıktığı olimpiyatlardır. ikilinin belki de son kez birbirine karşı oynayacakları maç olacak. toplamda 60. buluşma ve önceki 59 maçta djokovic'in 30-29'luk üstünlüğü var. toprakta ise nadal 20-8 ile önde. son 4 karşılaşmalarının tamamı topraktaydı ve bunlarda nadal 3-1 üstünlük sağlamıştı.
  • 128
    yapılan ankette izleyen fransızların %86'sı çok başarılı bulmuş, sadece yüzde 5'i beğenmemiş.
    izleyen uluslararası seyircilerin de %88'i beğenmiş, %76'sı da gelmiş geçmiş en unutulmaz seremoni demiş.
    ben hayatımda fransızların yüzde 86'sının aynı noktada birleştiği bir şey görmedim, çok enteresan.
    https://x.com/.../1817560131694948711
App Store'dan indirin Google Play'den alın