• 125
    2014 yılında 12 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz eden plaj voleybolcusu steven van de velde'nin yuhalamalar eşliğinde ilk maçına çıktığı olimpiyatlardır.

    https://x.com/.../1817485636300861570

    kendisi ile ilgili özet ama doyurucu içeriği şuradan okuyabilirsiniz.

    https://x.com/.../1806667383458627652

    --- alıntı ---
    2014 yılında, van de velde, kurbanla tanışmak için ingiltere'ye uçtu ve ona alkol verdikten sonra tecavüz etti. kurbanla ilk kez facebook'ta tanışmıştı.

    iki yıl sonra 2016'da dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. cezasını bir kısmını ingiltere'de çektikten sonra hollanda'ya transfer edildi ve 1 yıl içerisinde 2017 yılında serbest bırakıldı. ömür boyu ingiltere'de cinsel suçlu olarak kaydedildi. kurban o zamandan beri kendine zarar verdi ve bir kez aşırı doz aldı.

    2018 yılında, 'bunu geri alamam, bu yüzden sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağım. bu, hayatımın en büyük hatası oldu,' dedi.

    hapishaneden 2017'de serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra uluslararası yarışmalara geri döndü. şimdi, hollanda voleybol federasyonu nevobo, van de velde'nin 'olimpiyat oyunları için tüm nitelik gereksinimlerini karşıladığını ve bu nedenle takımın bir parçası olduğunu' söylüyor.

    nevobo, 'o dönemde ingiliz yasalarına göre hüküm giymişti ve cezasını çekti. o zamandan beri steven ile sürekli iletişim halindeydik ve şimdi hollanda voleybol topluluğuna tamamen yeniden entegre oldu,' dedi.

    'o, örnek bir profesyonel ve insan olduğunu kanıtlıyor ve dönüşünden bu yana onu sorgulamamız için hiçbir neden olmadı. onu ve paris'teki katılımını tamamen destekliyoruz; o ve takım arkadaşı matthew ımmers bunu hak ettiler.

    hollanda olimpiyat komitesi, noc*nsf, kendi açıklamasında "2017'den beri, steven van de velde — diğerleri arasında denetimli serbestlik hizmetiyle yürütülen yoğun profesyonel denetimli bir süreç sonrasında — yeniden uluslararası plaj voleybolu turnuvalarına katılıyor," dedi.

    hollanda olimpiyat komitelerinin, paris olimpiyatları'nda gerçekci bir şansları olmadığını düşündükleri için birkaç golfçü katılım hakkı elde etmesine rağmen bu golfçüleri paris'e göndermeme kararı aldığına dikkat çekmek gerek.

    hollanda olimpiyat komitesi açıklamasında, "onlara göre, olimpiyat oyunları sırasında ilk sekizde yer alma ihtimalinin makul olduğu kanıtlanmadı" denildi.

    hollanda'nın plaj voleybolundaki en iyi derecesi 2016 yılında elde edilen bronz madalya.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın