• 376
    türkiye'nin en büyük camiası olan galatasaray transferde yıllardır eksik olan bölgeye gerekirse 15-20 milyon bandında transfer yapamıyorsa ya yönetim yetersizdir ya da çalışılan profesyoneller yetersizdir. bu kulüp kimsenin pr yapması için bir fırsat değildir ve olmamalıdır. finansal durumlar vs vs diyecekler için kulübede oturan oyunculara milyonlarca euro saçıp, icardi'ye 10 milyon civarında maaş ödüyorsak (bildirilen düşük lakin sponsorluk vs vs ile o civarda olduğu biliniyor) ki varsın hadi 6 milyon olsun, ihtiyaç olan bölgeye de gereken yatırımı yapmalıyız. rakibimiz olan malum kulüp her türlü sponsorla, topla tüfekle transfer yaparak güçleniyor. galatasaray camiasının büyükleri de gereken kaynakları yaratıp bu transfer sürecinde hikaye anlatmadan doğru hamleleri yapmalıdır.

    beklentiyi yükselten başta başkan dursun özbek, akabinde değerli hocamız okan buruk olmuştur. o nedenle eğer düşük profilde isimler gelecekse ya şimdiden algıyı değiştirmeliler ya da hayal satmaktan vazgeçmeliler. eksik bölgeleri yamayarak değil kalite ve geleceğe umut veren profillere tamamlamız gereken dönemdir.
  • 377
    galatasaray taraftarını sabır olarak sonuna kadar sınar. hep söylerim, taraftar kombineleri transferler tamamen bittikten sonra yenilemeli, önce sahada izleyeceği oyuncuları görmeli, o zamana kadar da alınmamalı. vefa, kulüp, aşkımız renklere vb, geçilmeli bunlar. her sene kombinelere %200 zam getirirken sizi düşünüyorlar mı? bunları aklına getirmeli insanlar. kombineleri alıp oralarda galatasaray’ın kasasına para girecek şekilde harcama yapan insanlar, sırf galatasaray lisesi mezunu diye hayatında hiçbir baltaya sap olamamış ama kulüpte liyakati olmadığı halde herhangi bir göreve getirilmiş insanların maaşlarını ödüyorlar, ödüyoruz. yok canlarla, belki de çoluğuna çocuğuna alacağından kısarak yapılan fedakarlığı yöneticilerin ya da oyuncuların hangisi yapıyor? ya da siz hiç kıyafet almaya gittiğinizde misal bir pantolonu üzerinize denemeden alıyor musunuz? hayır. peki neden? çünkü para veriyorsunuz.

    https://x.com/...160784396857596?s=46

    ve hiç şaşmaz, kronolojik olarak anlatacağım şekilde geçer. transfer sezonu başlar ve ilk demeç transferlerin hepsi kampa yetişecek olur, sanki bugüne kadar böyle bir şey olmuş gibi insanların aklıyla alay edilir. sonra ince eleyip sık dokuyoruz dönemi gelir, atamalar vb henüz yapılmamıştır, çünkü transfer dönemi başlamamıştır. ve ne hikmetse avrupa’dan bu işi bilen, saygınlığı olan ve bağlantıları oldukça kuvvetli bir sportif direktör ile çalışılmaz zira galatasaray lisesi öyle bir yerdir ki bu konuda da elit kişiler yetiştirmiştir kesin. oradan hayatının çoğunluğunu asalak olarak geçirmiş, kımıl zararlısı, futboldan zerre anlamayan biri göreve getirilir, ve hayır bu asla torpil falan değildir.

    daha sonra alacağımız oyuncuların bazıları euro 24’te, onları bekliyoruz masalı başlar. ama muslera’nın copa amerika’dayken bize imza atmışlığı unutulur yani bu asla bir bahane olmamalıdır ama oluyordur. euro 24 biter alacağımız öyle bir adam var ki şampiyonlar ligi’ne girmemizi bekliyor yalanları başlar. ve finale geldiğimizde akşam pazarından da umduğunu bulamayan dünyanın nedense galatasaray taraftarına yalanı en kolay söyleyen yöneticilerinin olduğu galatasaray yönetimleri, ndombele vibe’ı bir oyuncuyla da kapanışı gerçekleştirir.

    yukarıdaki linkten de göreceğiniz gibi biz şu an 2’nci aşamaya geldik. uyumaya devam edebiliriz. bugün akşama doğru taraftarın 1 gün daha oyalanacağı isim de sosyal medyaya düşecektir, merak etmeyin.
  • 378
    taraftarın ne istediğini takmadan okan buruk kimi istiyorsa alınarak kapatılması gereken dönemdir. bırakın taraftar yangın yapsın. sezon sonunda başarı gelirse susar, pişman olur. hoca ve ekibi kimi istiyorsa almazsan asıl ihanet odur. neden taraftara kulak asılmamalı. galatasaray sözlük başlıklarında biraz geriye gidince görünen bir kaç küçük örnek*:

    başlık felipe melo:

    --- alıntı ---
    mustafa sarp'ın topu ayağının burnu ile değil ayak içi ile kontrol edenidir. gerisi mi? aynı mustafa sarp. cambiasso ile aynı cümle içinde bile kullanılmamalıdır. en adiyim cana buna 1000 basar.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    kendisi salak bu çocuk valla gerizekalı insanıdır. arkadaşım senin ne işin var brezilya milli takımında ya. elano'ma kurban olayım ben.
    --- alıntı ---

    başlık fernando muslera:

    --- alıntı ---
    kendisinde futbolcu tipi yoktur, kaleci tipi hiç yoktur. onun dışında 1,90 boyundadır ve sağlam refleksleri vardır.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    yerine 100 kere frey'i tercih edeceğim kalecidir. dilerim hayırlı olur, ön yargılarım beyhude çıkar.
    --- alıntı ---

    başlık mauro icardi:

    --- alıntı ---
    2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde yapılan diğer transferin aksine mertens ile birlikte futboldan ziyade şov amaçlı transfer edilmek istenen forvet. maliyeti bir yana avrupa’da olmadığımız bir sezon için anlamsız bir transfer olur harcanacak bir paramız var ise yerli kadromuzu güçlendirmek için kullanmamız daha yerinde olur sanıyorum.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---

    hiçbir fiziksel özelliği ile öne çıkmayan tipik ceza sahası golcüsüdür.

    bedelsiz olması dışında kendisinin takımımıza katılmasını asla istemem. bu profildeki futbolcuların galatasaray'da iş yapma şansları düşük. illa bir forvet alınacaksa ya fiziksel özellikleri ile vurup geçecek ya da tekniği ile fark yaratacak bir profil olmalıdır.
    --- alıntı ---
  • 379
    adam akıllı bir transfer listemiz olduğunu düşünmüyorum. ihtiyacımız olan hemen her mevkide çıkan isimler hep piyasada ismi dönen adamlar. amrabat, ndidi, batshuayi, onuachu...

    listede biraz özgünlük, biraz scouting görelim istiyorum. ansızın çıkıp gelen kimsenin tanımadığı onyekuru gibi adam istiyorum. ama yok, illa ismi kaşarlanmış adamların peşinde koşup duracağız. yönetimler, hocalar değişiyor ama bizim transfer zihniyeti bir türlü değişmiyor.
  • 381
    erden timur’un harcandigi bir ortamda sapkadan tavsak cikaracak birinin yoklugu hissediliyor. bu yaz transfer donemi ile ilgili oldukca karamsarim. ne almayi ne de satmayi dogru duzgun beceremeyecegiz gibi bir goruntu var. umarim yaniliyorumdur.

    bunun yanisira kadromuzda para kazanabilecegimiz cok sayida isim mevcut. sahsen ziyech-tete-zaha-zaniolo dortlusunu direk gondermemiz gerektigini dusunuyorum. sirf buradan cok rahat 50milyon euro gelir elde edebiliriz. keza oliviera’nin katkisi olmayacak ne yazik ki. aldigi maasi dusundugumuzde zorda olsa yollari ayirmaliyiz. boey tarzi aygir bir sag bek alinmali dusuk maliyetle ve dubois kalmali. yeri geldiginde her iki beki yedekliyor.

    kadronun geri kalanini oldugu gibi korudugumuz bir senaryoda nacizane ihtiyaclarimiz sunlar…

    cok cok ust duzey 8 numara
    cok cok ust duzey iki kanatta da oynayabilecek kanat oyuncusu.
    1 adet forvet arkasi( genc, yaratici ve mucadeleci)
    1 adet forvet (michy batshuayi)
    1 adet genc potansiyel sag bek

    kanaatimce yukarida belirttiklerim haricinde hic bir ihtiyacimiz yok. umarim kadronun geri kalanini korumayi basaririz yoksa yerlerini dolduralim derken transfer sayisi arttikca daha da basarisiz bir transfer sezonu gecirecegimizi hissediyorum.
  • 386
    tek istediğim okan hocanın oyun planı ve istediklerine göre transfer yapılması. örneğin adam alacağımız bek hücum bek olursa ortasahaya daha defansif yönlü bir adam alalım diyorsa öyle yapılsın veya sağ bek defansif ağırlıklı ise ortasaha yaratıcı olsun diyorsa öyle yapılsın. sırf listede var diye hem bek hem ortasaha hücumcu alınmasın. ondan sonra biz hocanın istediğini aldık demenin alemi yok.
  • 389
    galatasaray yönetimleri yediden yetmişe bu transfer işini becermiyor.

    donanım haber ölücüleri gibi transfer yapmak bir kabiliyet değildir! kabiliyet, takım için uygun oyuncuları, uygun zamanda, alabileceğin en uygun maliyet her neyse onunla takıma katmaktır.

    yok euro 2024, yok bankalar birliği, yok seçim sürekli bir bahanenin arkasına sığınılarak fiyat kırıp ucuza adam alma hayali ile transfer yapmaya çalışılıyor.

    ucuz etin yahnisi yavan olur. evet finansal konularda avrupa kulüpleri ile aynı siklette değiliz belki ama futbolcu bir yatırımdır. alır patlatırsın ve yollarsın. 10 milyon euro’ya maliyeti olur 20 milyon euro’ya satarsın. mesela boey (ki acayip uç bir örneği bu işin) ya da zaniolo…

    30 yaşında 5 tane adamın her birine yıllık 3-4 milyon euro bağlarsan, sonra kasada para yok diyerek ağlaşırız.

    avrupa’da kalıcı başarı için bu transfer dönemi çok kıymetli ve görünen o ki yönetim bunu yine berbat edecek.
  • 392
    her zamanki gibi 1-2 milyon euro kar etmek icin, 5-10 milyon eurolarin kaybedilecegi donem olacaktir. hiç şaşmadı hiç şaşmaz.

    transferin son gunune kadar tok alicilik yaptigimizi cumle alem duydu. son yillarda artik hep çer çöpü aman bari bu olsun diye getiriyoruz hem onlar elimizde patliyor hem de alamadigimiz futbolcular oldugu icin ust turlari zorlayamiyoruz.

    ben son gune kadar adam gibi bir transfer beklemiyorum. hatta hic son gunu karistirmaya gerek yok, yine sag bek, orta saha ve sezonun tamamini cikarabilecek 10 numara sorunu yasayacagiz. hatta yedek ve destekci forvet sorunu zaten var onu hic saymiyorum.
  • 396
    26 mayıs'ta ligler bitti ve şu an haziran'ın 17'sindeyiz. o günden bugüne ilgimiz olduğu söylenen oyuncular:

    wan bissaka, höjbjerg, mctominay, fofana, khephren thuram, amrabat, rafa silva, assignon, clauss, ndidi, dybala, griezmann, goretzka, kimmich, coufal, rabiot, neymar, batshuayi, emre can, ilkay, oğuz...

    bunları yapan da galatasaray muhabiriyim diye geçinen tipler.

    yahu diğer takımların muhabirlerine bakıyorum, doğru düzgün isim bile verilmiyor, verilse de hemen imzalanan isimler oluyor fakat bizim muhabirlerimiz her gün isim sallamaktan ve hayal satmaktan başka hiçbir şey bilmiyor. düşünün ya, ligler biteli 20 gün olmadan piyasaya 20 farklı isim saldılar. yıllığı 100 milyon euro olan neymar mı dersin, bonservisi 20'den aşağı olmayacak thuram, fofana veya mctominay mi dersin, şu an city'de bile oynayacak griezmann mı dersin...

    biraz az sallayın artık be. yok rabiot alternatifler arasında, listenin 1 numarası çok büyük bir oyuncu falan filan ciddi anlamda sıkılmaya ve artık küfretmeye başlıyorum. daha transfer dönemi başlamadan böyle olduysa, transfer dönemi başladığında neler neler olacak.

    hayır bir de en nefret ettiğim şey, bu muhabirlerin yüzlerce isim salması ve sonra biri tutunca hemen kendini kral ilan etmesi!

    bu vesileyle buradan galatasaray taraftarına da sesleniyorum,
    bazı muhabirlerin gazına gelip de beklentiyi yüksek tutmayın ve mümkün olduğunca da takip etmeyin!
  • 397
    rakip yıllarca şampiyon olamasa bile para konusunda belli ki problem yaşamayacak. bu nedenle transfer konusunda dikkatli olmamız gereken dönem. nokta atışı transferler yapmamız şart.

    tüm taraftarlar ve hocanın da dediği gibi sağ bek ve 8 numara öncelikli. sırf sadece şu iki mevkiye güvenilir ve iyi transfer yapalım, oyunumuzun geçen seneye göre kat kat iyileşeceğine eminim.
  • 400
    yavaştan hareketlenmelerin başladığı dönem.

    okan hoca yaptığı röportajlarda öncelik olarak 4 mevkiye dikkat çekmişti. sağ bek, merkez orta saha, kanat ve santrafor.

    basında çıkan haberlere göre bu 4 mevki için ana hedeflerimiz şöyle görünüyor;

    sağ bek: aaron wan-bissaka
    merkez orta saha: pierre-emile højbjerg
    kanat: oğuz aydın
    santrafor: michy batshuayi

    hala kadromuzda bulunan ve kesin olarak (kiralık ya da bonservisi ile) yolların ayrılmasını beklenilen yabancı oyuncular ise;
    - mathias ross
    - léo dubois
    - sérgio oliveira
    - alexandru cicâldău
    - olimpiu moruțan
    - yusuf demir
    - tetê
    - nicolò zaniolo

    eğer hedeflenenler gerçekleştirilebilirse 12 oyuncu yabancı oyuncu kontenjanı aşağıdaki oyuncularla doluyor;

    kaleci: fernando muslera
    stoper: davinson sánchez - victor nelsson
    sağ bek: aaron wan-bissaka*
    sol bek: derrick köhn
    merkez orta saha: lucas torreira - pierre-emile højbjerg*
    ofansif orta saha: dries mertens
    sağ kanat: hakim ziyech
    sol kanat: wilfried zaha
    santrafor: mauro ıcardi - michy batshuayi*

    *transferi planlanan isimler

    yerli oyunculardan ise kesin olarak ayrılması beklenen isim kerem aktürkoğlu. kerem dışındaki isimler ayrılsa bile zaten kadroda düşünülmeyen ve anadolu kulüplerine kiralık gitmesi beklenen oyuncular. yerli rotasyonu aşağıdaki gibi şekilleniyor;

    kaleci: günay güvenç
    stoper: abdülkerim bardakçı - emin bayram
    sağ bek: kaan ayhan
    sol bek: kazımcan karataş*
    merkez orta saha: berkan kutlu - kerem demirbay - eyüp aydın*
    ofansif orta saha:
    sağ kanat: yunus akgün - oğuz aydın*
    sol kanat: barış alper yılmaz
    santrafor:

    *kazımcan ve eyüp kiralık gidebilecek, oğuz ise plan içerisinde yer alan ancak transferi henüz gerçekleşmemiş isim. taylan antalyalı, emre kılınç, batuhan şen vb isimlerin yine anadoluya kiralık gideceklerini düşünüyorum.

    eğer yabancı sınırı kulüplerin talebi üzerine seçilecek yeni tff ile 12'den 14'e çıkarsa bence okan hoca'nın isteyeceği 2 futbolcu ofansif orta sahada mertens ile rotasyona girecek bir isim ve kanat oyuncusu olacaktır. kanatlardaki 2 yabancımız sakatlık sorunları olan oyuncular oraya hoca daha garanti bir isim isteyecektir diye düşünüyorum. yabancı sınırı 12'de kalsa bile zaha-ziyech ikilisinden birinden çıkılıp kanat transferi yapılmaya çalışılabilir düşüncesindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın