• 353
    erden timur'un fiilen işin içerisinde olmadığı ama erden timur'dan miras transfer stratejisinin devam edecek gibi göründüğü yaz transfer dönemi.

    2022 yazında ve hatta 2023 kışında harika iki transfer dönemi geçirdik, emeği geçen herkese teşekkürler. torreira, icardi, mertens, abdülkerim, zaniolo, kaan vs. büyük oranda transferlerimizden katkı aldık, isabet sağladık. ama 2023 yazı ile başlayan "büyük maliyetli büyük transferler" stratejimiz tutmadı. olmadı. zaha, tete, ndombele vb. isimler üzerinden tek tek "o olmadı, bu biraz oldu aslında" gibi bir tartışmaya girmeye gerek yok. kümülatif tabloda 2023 transfer stratejimiz tutmadı. nitekim 24. şampiyonluk 2022 yaz ve 2023 kış transfer döneminde oluşturulan iskelet ile geldi. mertens ile, icardi ile, torreira ile, abdülkerim ile, kaan ile şampiyon olduk. bu durumun bize 2024 stratejisi adına bir işaret feneri olması lazım ama anladığım kadarıyla stratejimiz yine tehlikeli sularda dolaşmak üzerine.

    scott mctominay, aaron wan-bissaka, leon goretzka, saël kumbedi ve ismi geçen diğer oyuncular. hiçbirine itirazım yok temelde, hepsi pozisyonlarının çok iyi oyuncuları. ama hepsi maddi açıdan galatasaray'a çok uzak hedefler. aradaki finansal uçurum, zaman içerisinde kapanamayacak kadar büyük. 15 milyon euro fiyatla pazarlık masasına torreira için oturan arsenal'i 6 milyon euro bonservis bedeline ikna etmek büyük bir işti ama bu her zaman olmaz. nadiren olur. 30 milyon euro bugün mctominay için talep eden mancheseter united'ı veya benzer hatta daha yüksek bir ücreti goretzka için talep edecek bayern münih'i kaç milyon euro'ya ikna edebiliriz? bu oyuncular mevsim, ay fark etmeksizin her zaman birinci sınıf takımlar düzeyinde piyasası olan ve en az 20 milyon euro bandında bonservis teklifini masaya getirebilecek oyuncular. biz bu oyunculardan herhangi birini nasıl transfer edebiliriz? haziran, temmuz veya ağustos. transfer döneminin hangi ayında bu futbolculardan herhangi birinin bonservisi bizim ödeyebileceğimiz düzeye inebilir? ben cevap vereyim; transfer döneminin hiçbir ayında, bu futbolculardan hiçbirinin bonservis bizim ödeyebileceğimiz düzeye düşmez. bu strateji ile sadece ve sadece boş hayaller kurup, zaman kaybedeceğiz. tıpkı 2023 yazında olduğu gibi.

    galatasaray'ın anladığım kadarı ile bütçesi var. bir veya birkaç mevkide bir oyuncu için örneğin 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyebilecek gücümüz var. o zaman akıllı olalım, mantıklı olalım ve piyasa değeri 10-15 milyon euro bandında olan kaliteli ve genç oyunculara yönelelim. piyasa değeri bugün 30-35 milyon euro olan sağ bek ve orta saha oyuncuları ile temas kurup; temmuz'da veya ağustos'ta bu oyuncuların değerinin 10 milyon euro seviyesine düşebileceğinin hayali veya arzusu ile haftalarımızı, aylarımızı kaybetmeyelim. beklemeyelim. beklemek, sabırla beklemek geçen yaz olduğu gibi bu yaz da büyük bir hata olur. biz aynı hatayı tekrar etmeyelim. böyle söylüyorum söylemesine ama "transfer etmek istediğimiz oyuncular mctominay, bisakka düzeyinde" söylemleri şimdiden başladı. bu ama yanlış. üst düzey oyuncuları hedeflemek, hayal etmek çok güzel ama günün sonunda hedeflemekle, hayal etmekle kalacağımız isimlerle galatasaray neden zamanını öldürsün ki? geçen yaz da orta saha için hedefler çok büyüktü ancak sonuç 2023-2024 sezonunda hiçbir şekilde verim alamadığımız tanguy ndombele olmuştu. bu yaz da aynı mantık ile hareket edersek, sonuç ndombele'nin bir benzeri olur. seviyemizi, maddi gücümüzü bilip, ona göre hedef oyuncular belirleyip, olmayacak isimlerin peşinden koşmaktan vazgeçmemiz lazım. umarım bir noktada bunu becerebiliriz bu yaz.
  • 354
    her transfer dönemi olduğu gibi bu transfer döneminde de sınıfın en güzel kızına aşık olan ezik çocuk gibi hissettiğimiz dönemdir. fofanalar, goretzkalar, bissakalar derken hevesimiz kursağımızda kalacak gibi... elimizde güçlü bir transfer bütçesinin olduğuna da inanmıyorum. yönetim 1 temmuza en az iki kritik mevkiye transferleri yetiştirmeli.
  • 355
    henüz başlamamış olan transfer dönemidir.

    transfer dönemi konusunda, erden timur’un da görevinden ayrılmasının etkisiyle, galatasaray taraftarı’nın bir kısmında bana göre oldukça lüzumsuz bir telaş ve sabırsızlık seziyorum.

    hayatımda hiç körü körüne bir yönetimi övmedim, hayatın herhangi bir alanında. burada da yazdıklarım övmek gibi anlaşılsın istemem. sonuçta bence gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendi erden timur’u kaybederek. ancak transfer hususunda yönetime zaman vermek gerektiğini düşünüyorum.

    suyun karşı tarafı yeni bir hocayla anlaştı, 10 yıldır şampiyon olamıyolar ve transfere ihtiyaçları var çünkü hocaları farklı bir profil. dolayısıyla kendileri için her gün bir isim düşüyor gündeme. biraz bundan etkilendiğimizi düşünüyorum.

    galatasaray’ın kampa başlamasına ve ilk resmi müsabakasını oynamasına henüz uzun bir süre var.

    önümüzde herhangi bir türk takımının transfer stratejisini derinden etkileyecek 2 büyük olay olduğu da aşikar.

    2024 avrupa futbol şampiyonası ve tff başkanlık seçimleri (yabancı oyuncu sınırının değişmesi ihtimalini hiç de az görmüyorum şahsen).

    hal böyleyken bence olabildiğince itidalli olup beklemekte fayda var.

    yönetimin süreci yönetmekteki en büyük hatası ise, erden timur’un ayrılığı sonrası oluşacak havayı dağıtmak için olduğunu düşündüğüm “transferler kampa yetişecek” söylemi.

    hangi planlamaya, hangi gelen gidene, hangi yabancı sınırına göre alınacak oyuncular da kampa yetişecek anlayamadım açıkçası.

    özetle en güzeli, transfer dönemi bitene kadar kulübümüzün elini zayıflatabilecek aksiyonlardan kaçınmak ve sabırla beklemek kanımca…
  • 356
    hiçbir şeyin değişmeyeceği, olası transferlerden hiçbir tanesinin kampa falan yetişmeyeceği bir diğer transfer dönemi. yahu biz 4 ay evvelden gideceği belli olduğu ve sözleşmesindeki 25 maç maddesi dolmasın da bonservisini almak zorunda kalmayalım diye yedekliğe mahkum ettiğimiz angelino’nun yerine avrupa listesine sokacak şekilde sol bek bulamadık daha 5 ay oldu, sacha boey’in yerine sakat adam getirdik. siz zannediyor musunuz ocak’tan beri çalışıyorlar? adamlar seçim dalgasına, bankalar birliği davasına bakmaktan transfer edilecek oyuncularla ilgilendiler mi zannediyorsunuz? tüm bombayı bıraktılar okan buruk’un kucağına, adam sağ beksiz, orta sahasız, 1 tane 37 yaşında 10 numarayla şampiyon oldu işte, sağ olsun. ama sorarsanız her şeyi yönetim başarmıştır.

    hiçbir şey olduğu ya da olacağı yok. yine menajer önerilerine kalacağız. galatasaray’da işler iyi gidiyorken, daha iyi olsun diye kimse kılını kıpırdatmaz. ne zamanki ligde rezil oluruz, 8’nciliklere 13’ncülüklere falan düşeriz, o zaman transferler erken gelir. ama iyi giderken kimse takımın daha iyi olmasını beklemesin zira ben 42 yaşındayım, 1 kere bile böyle bir şeye şahit olmadım. yahu uefa’yı aldığımız yılın öncesinde hoca overmans’ı falan istiyordu, biz gittik amazon ormanlarında mı nerede bulduysak marcio ile capone’yi transfer ettik. ama iş para istemeye gelince 1 hafta içinde kombinelerin yenilenmesi istenir, böyle de acaip bir kulübüz.

    başkanım sağ olsun, yine başlamış bahanelere. bir kere de şaşırtın ya, lütfen. bir kere ya. ama ne dedim ben yukarıda?

    https://x.com/...573096489042252?s=46
  • 359
    muslera, nelsson (ya da sanchez), kohn, torreira, mertens, icardi takimda olmasi kesin yabancilar, yani 6 isim net. stoperlerden hicbiri satilmazsa ya da satilanin yerine yine yabanci alinirsa ki buyuk olasilik, toplam sayi 7.

    sag bek yabanci olacak, zeki disinda yerli opsiyon yok, 8.
    8 numara yabanci olacak, herhangi bir yerli opsiyon yok, 9.
    icardi'nin yedegi ve yeni 10 numara'nin da yabanci olacagini dusunursek, sayimiz 11 oldu.

    kaldi bir tane yabanci hakkimiz. elimizdekiler zaha, ziyech, dubois, tete, zaniolo, oliviera. bu gruptan z ile baslayanlar toptan elden cikarilirsa, kerem'in de gidisini dusundugumuzde kanat problemi olusacak, yine bir yabanci transeferine bakacagiz. benim tahminim sadece ziyech'in kalacagi yonunde ama okan hoca sanki hem sagi hem solu yedekleyen dubois'i da tutmak istiyor gibi. bu durumda da bir yabanciyla daha vedalasmasi ya da eksik yerlere yerli cozum uretmesi gerekecek. nasil isin icinden cikilacak bilemiyorum.
  • 366
    şu günlerde çıkan söylentilerin oyalama, taraftar eğleme odaklı olduğu kanaatindeyim.

    uçuk isimler çıkıyor. daha satış yapmamışken bu uçuk isimler komik duruyor. galatasaray’da haziran ayında transfer olmaz. belki sağ bek veya oğuz aydın tarzı bir iç piyasa topçusu gelebilir.

    scout transferi yapsak haziran’da transferi bile bitirirdik ama baktığımız oyuncular pazarda herkesin ilgilendiği oyuncular oluyor. bizim gibi kulüplerin transfer felsefesi akşam pazarıdır. genç, dinamik topçu alsan hemen getirirsin ama kaşar topçuları beklemek zorundasın.
  • 367
    borç harç zerre umurumda değil, yönetimin umurunda olsa erden timur ne yapılıp edilip florya'da tutulurdu. parası neyse verip en iyilerini getirsinler. sözde rakibimiz 10 yıldır şampiyon olamıyor, en son şampiyonlar ligi gelirini 17 yıl önce elde etti. buna rağmen bir yolunu bulup hala yarışabiliyorlar bizimle. en iyilerini alacaksınız, zorundasınız bu taraftar bunu hak ediyor. artık sonuna kadar yangın tayfadayım, taraftar dışında kimsenin galatasaray'ın bekasını falan düşündüğüne inanmıyorum. bu nedenle sahada en iyileri görmek istiyorum.
  • 368
    yıllardır transferlerde geç form tutanlar, son güne bırakılanlar, sakat gelenler diye diye ömrümüz çürüdü.

    eğer durum böyleyse marcao, barış alper, kerem aktürkoğlu gibi adını hiç duymadığımız potansiyel vadeden oyuncular olsun fakat ilk 11 için oyuncu istiyorsak yaz kampına katılacak hazır futbolcular olması gerekli. yedek kulübesinde yeni transfer görmek istemiyorum artık.

    dursun aydın özbek sağolsun transferleri yetiştiremeyeceğiz sinyali göndermiş. kimden ne bekliyorsak…
  • 372
    taraftar ve fenerbahçe gazına gelip anlamsız aksiyonlara girişilmemesi gereken dönemdir. 20 milyon, 30 milyonluk oyuncular bizim kalibremizi aşan transferlerdir. eğer öyle bir oyuncu almayı düşünüyorsak da -bu bir tane olur- tartışmasız bir star olur. orta sahada savaşçı futbolcuya, sağ ve sol beklere verecek o kadar paramız yok ve anlamsz şekilde ultra lüks. biz birine 30 milyon vereceksek o oyuncu bizim maradonamız olmalı. icardi tarzı tek başına şampiyon yapabilecek isimde ve kalitede olmalı hatta icardi'den de yüksek kalibrede olmalı. bu ülkenin seviyesini bilmeden yorum yapmamak gerekiyor. bizim genç yatırımımız 10 milyonu geçmemeli. o da olmuş genç. geleceği riske atacak paramız yok. onu ancak fenerbahçe yapar, plansız programsız.
  • 374
    hiç ümitli olmadığım sezondur. kuvvetle muhtemel rezalet bir transfer sezonu geçireceğiz. şimdiden yavaş yavaş yolunu yapıyorlar zaten. erden timur olmadan hiçbir heyecanı yok. ne 10 numara alınacak adam akıllı ne de 8 numara. son dakikalarda yine kiralarız birini gibi geliyor.

    hele cenk ergün falan. boşuna strese girmenin alemi yok. renkdaşlarıma da tavsiyem bu yönde benim.
  • 375
    gurmesaraylılar bilir ki başlangıcında goretzkaların, bissekaların, dybalaların konuşulduğu bu transfer sezonunu yusuf yazıcı, göbekli bir 6-8 ve içi geçmiş eski yıldız oyuncuyla süsleriz.

    büyük beklentilere girip de sonradan mutsuz olmaktansa düşük beklentilerle sezonu açıp mutlu olmaya bakalım derim. şaşırt bizi dursun başkan bu sefer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın