• 1
    galatasaray'ın nk olimpija ljubljana'yı elemesi halinde muhtemel rakipleri şunlar:
    antwerp ( belçika )
    molde ( norveç ) - klaksvik ( faroe adaları ) galibi*
    slovan bratislava ( slovakya ) - maccabi haifa ( israil ) galibi *
    rakow (polonya) - aris limassol (güney kıbrıs) galibi*

    bir soru :neden daha önceki yıllarda play off turunda çok daha güçlü takımlar varken bu sene görece daha zayıf rakipler var ?
  • 2
    öncelikle bilgi vererek girelim: çok güçlü takımlarla karşılaşmıyoruz çünkü geçen sene trabzon hariç biz hep lideri direkt gönderiyorduk ve ikincimiz ön eleme oynuyordu. onlar da diğer ülkelerin direkt gidemeyenleri ile eşleşiyordu.

    misal fb bjk ikinci oluyordu, portekiz ikincisi benfica, ingiltere 6. arsenal gibi, liginde şampiyon olamadan bilet alanlarla eşleşiyordu.

    şimdi biz şampiyon olarak girdiğimiz için şampiyonlar ile birlikte bir potada elemelere gidiyoruz. yani sadece şampiyon olan takımlarla oynuyoruz. litvanya şampiyonu, slovenya şampiyonu gibi. şampiyonlar yolu diyorlar buna. güçlü ülkelerin şampiyon takımları direkt gittiği için de bize denk gelmiyor. bu yüzden kağıt üstünde büyük takımlar çok denk gelmiyor bize. seri başı olduğumuz için de kopenhag, dinamo zagreb gibi tecrübeli takımlardan da kaçabiliyoruz.

    sonra da gönlümden geçeni söyleyeyim. en çok molde-klaksvik eşleşmesini çekmek isterim. molde kuzey takımı falan olsa da kadro kalitesi çok aşağıda. son yıllarda avrupa'da çok başarılı değiller zaten. ben molde'yi geçeceğimizi düşünüyorum.

    ikinci tercihim rakow (polonya) - aris limassol (güney kıbrıs) galibi*. aslında rahat denemez, rakow baya güçlü bir takım olan karabağ'ı eleyerek geldi, aris de bateye iki maçın birinde 6 birinde 5 attı. kısacası 2 takım da çok formda. burada biri öbürünü eze eze turlarsa bize de zorluk çıkarır diye düşünüyorum. ama yine de elemek lazım.

    3. tercihim antwerp olur. zor biliyorum, ancak forvetleri adamların kronik janssen. öyle uçan kaçan bir kadroları da yok. zaten belçika'da çok mucizevi şekilde şampiyon oldular. orta sahadaki yosuf falan iyi topçu ama bizi zorlayacak bir kadro değil dediğim gibi. yine de belçika şampiyonu, zor rakip ama gollü 2 maç sonunda eleyeceğimizi düşünüyorum.

    benim son tercihim ise slovan bratislava ( slovakya ) - maccabi haifa ( israil ) galibi *. çünkü buradan haifa'nın geleceğine yüzde yüz eminim. bratislava gelecekse ilk tercihim bu eşleşme olur ama haifa gelecektir. haifa öncelikle çok tehlikeli bir takım. israil takımı. takımda dia saba, 5-6 sene önce kayseri'de oynayan chery falan var ama inanılmaz tempolu bir takım. üçlü oynuyorlar, maçın temposunu iyi ayarlıyorlar, ritim bulurlarsa arka arkaya gol bulma gibi özellikleri var, ve iç sahaları çok ateşli. geçen sene herkesi elemelerde ezip cl'ye kaldılar, iç sahada juveyi 2-0 yenip darmadağın ettiler. bu sene de hamrun'u deplasmanda 4-0 yendiler, sonraki tur sherif'e 1-0 deplasmanda yenilip evde de 1-0 geri düştüler. 2-1 geri döndüler ve uzatmalara gitti ama uzatmalarda maçı 4-1 yaptılar. dediğim gibi tempoyu bulursa rakibin dağıtan bir takım. kısacası en istemediğim...

    yine de ne olursa olsun hepsini elememiz lazım. eleyeceğimize inanıyorum. önce slovenya şampiyonu var. maç maç bakacağız, gruplara kalacağız...
App Store'dan indirin Google Play'den alın