• 126
    sezon bitimi gidecekler
    okan kocuk
    sam adekugbe
    emre taşdemir
    juan mata
    bafetimbi gomis
    mauro icardi (kiralık)
    milot rashica (kiralık)
    kaan ayhan (kiralık)
    ......................
    gitmesi muhtemel gözüken oyuncular
    victor nelsson
    sacha boey
    .......................
    bu şartlar altında
    1 kaleci
    1 sol bek
    1 sağ stoper (nelsson yerine)
    1 sağ bek (sacha boey yerine)
    1 yedek santrafor
    kiralık sözleşmesi bitecek 3 ismin bonservislerinin alınması ( icardi + rashica + kaan ayhan)
    sadece gidenlerin yerini doldurmak için 8 transfer yapılması gerekiyor. bunun dışında kadro derinliği açısından orta sahaya transfer yapılması konusunda herkes hem fikirdir sanırım. orta sahaya (hiç kimsenin gitmediği bir senaryoda) en az 2 takviye yapılacağı konuşuluyor. bu tabloya bakarak 10 tane transfer yapılacağını söylemek mümkün *.
    sacha boey ve nelsson' un satıldığını ve 50m bir gelir elde ettiğimizi düşünelim.
    kiralık oyuncularımızdan gelir getirme ihtimali olanlar
    mostafa mohamed
    olimpiu morutan
    alexandru cicaldau
    taylan antalyalı
    emre kılınç
    bu oyuncular içinden 10m euroluk bir gelir elde edebiliriz muhtemelen.

    kabaca yaptığım bu hesaplar dahilinde (ilk 11 den başka oyuncu satışı yapmadığımız senaryoda) toplam 60m euroluk bir gelir ve yapılması gereken en az 10 transfer bulunuyor. yuvarlak hesap 1 oyuncu için ortalama 6m euro limitimiz var. fırsat transferleri ve sözleşmesiz futbolculara da imza attırılma ihtimali düşünüldüğünde gayet güzel ve dengeli bir kadro kurmak için fazlasıyla yeterli bir bütçemiz olacağını düşünüyorum. önemli olan bu bütçeyi doğru kullanmak ve şampiyonlar ligine uygun bir kadro kurmak kalıyor geriye. bu konuda da erden timur'a güvenmeyen yoktur sanırım aramızda. geçen sene transfer konusunda fragmanı izlediğimizi ve asıl filmin bu yaz döneminde vizyona gireceğini düşünüyorum. sırtımı yasladım ve merakla olacakları bekliyorum.
  • 127
    bazı galatasarayli gazeteci veya spor yazarlarının ağır saçmalamaya başladığı transfer dönemidir.
    mesela, kante muhabbeti çıktığında 'torreira varken ne gerek var' diyecek kadar futbol bilgisinden yoksun adam canlı yayın açıyor ve millete kendini otorite diye pazarlıyor. ulan deney 3 tane kulvar var ki biri şampiyonlar ligi olabilir. tüm sezonu torreira ile mi geçireceksin. bu kadar mı bihabersin kadro derinliği kavramından? ayrıca kante 8 numara da oynayabilen bir oyuncu ve bu yüzden torreira'dan tamamen farklı bir rolde oynayabilir.
    bu örneği ismi gündemde olan her futbolcu için verebilirim. adamlar 11 tane oyuncu harici başka oyuncuya gerek yokmuş gibi şuursuz, cehalet kokan yorumları çok özgüvenle yapıyorlar, pes!
  • 128
    galatasaray'ın bu transfer dönemine girerken mevcut maaş yükü :

    - yabancı futbolcular 20.8 milyon euro
    - yerli futbolcular 105 milyon türk lirası
    ( güncel kur ile yaklaşık 4.5 milyon euro )

    toplam 25.3 milyon euro.

    önümüzde çok kritik bir transfer dönemi var. bence 2-3 senelik bir takım oluşturulma yoluna gidilecektir çünkü maaş yükü de buna izin veriyor. nelsson ve boey'in gidecek olması ve nakit akışında da sıkıntı yaşamayacağımız düşünülürse kadro kalitesinin bu sezonkinden çok daha iyi oluşturulması elzem.

    ve tabii icardi. her halükarda alınmalı. daha iyisi yok çünkü.
  • 129
    adı geçen oyuncuların seçim vaatleri:

    tielemans: sana söz yine baharlar gelecek.
    kante: cehennemin kapılarını kapatacağız.

    şaka bir yana bence kendi gerçeğimizi unutmadan hareket edelim. fernando'yu nasıl kaybettik hatırlayalım. sonrasında n'zonzi, seri, falcao faciasını unutmayalım. elneny - lemina - diagne ile o sezon şampiyonduk. bu sezon rashica, boey, torreira, kerem'i kaybetme ihtimalimizi düşünerek transfer yapmalıyız. bir anda helvaya döneriz kimse ne olduğunu anlamaz.

    ekleme: kante'nin sakatlık problemi var biliyorum. illa kante olacak değil önemli olan takım savunmasını güçlendirecek bir oyuncu olması.
  • 130
    önceliğimizin kadroyu olabildiğince korumak olduğunu düşündüğüm transfer dönemi.
    şu an neredeyse herkesin ortak fikri kaliteyi arttırmamız gereken bölgeler: oliveria ve mertens'in oynadığı bölgeler. eğer zaniolo'yu mertens'in bölgesine yerleştiremeyeceksek yani okan buruk ilk 11 olarak zaniolo'nun takıma oturmayacağını düşünüyorsa umarım elden çıkarırız. olur diyorsa da zaten o bölgeyi transfersiz geçeriz. mertens'in de daha az maçta oynadığında daha çok katkı vereceğine inanıyorum.

    oliveria için de benzer bir durum geçerli. avrupa maçlarındaki tempo için yetersiz kalabilir fakat önümüzdeki sezon çok fazla maç oynayacağız. önüne net bir oyuncu alamıyorsak oliveria seviyesinde bir oyuncudansa genç, dinamik, yedek kalmayı sorun etmeyecek bir 8 numaraya da yönelebiliriz.

    rashica ve icardi'yi takımda tutabilmek çok önemli. umarım başarırız. bu sene birçok transferimiz çok isabetli oldu fakat seferovic, yusuf gibi tutmayan transferler de var. bu her zaman ihtimal dahilinde. bu sebeple takıma adapte olmuş oyuncuları elde tuttuğumuz an zaten önümüzdeki sezona da çok avantajlı gireriz.

    bundan sonrası nelsson, boey gibi olası satışların yerini doldurmak olacak. torreira'nın kalacağını umuyor ve tahmin ediyorum. türk kontenjanı açısından kerem'in takımda kalması çok önemli umarım yaş ortalamasını yükseltmeden yine satılabilir oyunculara yöneliriz. çok yüksekten uçmadan sürdürülebilir şekilde kaliteyi her sene biraz daha yukarı çekmek lazım. bir anda takıma geri dönüşü olmayan yaşlı futbolcu doldurma riskine girmeyiz diye düşünüyorum.

    transfer oburluğuna girmeden kadroyu koruma ve nokta atışı transferlerle avrupada'da rekabetçi olma şansımız var. uzun yıllardır arka arkaya 2 sezon fazla değişmemiş 11'lerle oynayamadık. bu avantajı bu sezon umarım yakalarız.
  • 131
    muslera/okan/jankat
    boey/dubois - nelsson/ross - abdülkerim/emin - kazımcan/?
    torreira/berkan - sergio/?
    rashica/yunus - zaniolo/mertens - kerem/barış
    icardi/?

    yukarıdakiler kalsın, türk sol bek, sergio ile lucas karışımı orta saha ve bir forvet transferi yeterlidir. tabi bu benim hayalim. üstelik 23 kişilik dar bir rotasyon. üçüncü forvet ve midtsjö'nün kalması da eklenebilir. bakalım transfer sezonu sonunda ne kadar benzer olacak kadromuz.
  • 133
    (bkz: 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçı)

    okan buruk hocamız maç sonu basın toplantısında hazırlıklara çok önceden başladığımızı söyledi.

    erden timur da kupa seromonisinde kadronun çok iyi olduğunu ama avrupa için yeterli olamayabileceğine, daha da güçlendirmek gerektiğine dair şeyler söyledi.

    o hâlde içimiz rahat.

    nelsson giderse yerine defans alınır.
    boey giderse onu aratmayan sağ bek alınır.
    gomis emekli oldu, mutlaka iyi bir forvet alınacak.
    anladığım kadarıyla bir de 8 numara alacağız.

    sol bek için de kazımcan kardeşime çok ısındım ama yedek de lazım.

    tabi her şeyden daha önemlisi icardi ve rashica'nın bonservisleri mutlaka alınmalı.
  • 135
    2019-2020 sezonu yaz transfer dönemi'ndeki hatalara düşmememizi temenni ettiğim dönemdir. bütün bir yaz kronik sakat radamel falcao peşinde koşmak, yanlış tercihler ve pandemi falan derken üst üste üçüncü şampiyonluktan olmuştuk.

    bu yazın büyük bölümü de muhtemelen mauro icardi'nin bonservisini kovalamakla ve wanda nara kişisini ikna etmeye çalışmakla geçecek. umarım bu mevzuyu çözeceğiz derken heba olmayız. icardi olmuyorsa da alternatifi her kimse acilen takıma kazandırmamız lazım.

    sezonu kiralıktan döneceklerle birlikte muhtemelen temmuz başında florya'da açarız. yabancı ve milli oyuncuların katılması temmuz ortasını bulur. kilit transferlerin, temmuz sonundaki şampiyonlar ligi ön elemelerine kadar araya sıkıştırılacak olası avusturya kampına yetiştirilmesi çok önemli.

    uefa avrupa ligi'nde en az final oynayabilecek kadroyu kurmalıyız artık.
  • 138
    takıma net olarak sol bek, oliveira ve mertens yerine de 2 tane orta saha lazımdı. 3 net ihtiyaç.

    rashica ve icardi kiralık. etti 5.

    boey, nelsson, torreira ve kerem'in satılma olasılıkları mevcut. etti 9.

    şu an abdulkerim ve muslera dışında yeri garanti diyeceğimiz adamımız yok gibi.

    yakın tarihin en hareketli ve önemli transfer dönemi olacağa benziyor.
  • 139
    nedense bir tek benim içim rahat gibi hissediyorum :)) dursun başkanı görmediniz mi kafası ne güzeldi cemiyette:)) o adam yazın gerekirse bütün avrupa'yı buraya indirir, ne demişti; meydanı boş bulmuşlardı ama öyle bir dünya yok artık, biz buradayız :)))

    bir tek yerini dolduramayacağımız adamlar icardi ve boey. bence icardi zaten kalacak, boey de sağ bek, elbet ona yakın bir adam buluruz. sıkıntı yok, tadını çıkaralım. şu yaşıma kadar geçireceğim en keyifli dönem olacak ...
  • 140
    gelmesi en mutlu edecek isim ilkay gündoğan. ama imkansız gibi.

    yerli oyuncu saçmalığı nedeniyle en harika tercih kaleye uğurcan çakır, stopere nelsson yerine topu iyi kullanma meziyeti de olan iyi bir oyuncu, sağ kanada elit seviye bir futbolcu (zaniolo merkezde oynarsa) ya da forvet arkasına elit seviye bir futbolcu (zaniolo kanatta tercih edilecekse), icardi kalırsa 1 tane potansiyelli forvet, bir tane kendini kanıtlamış kaliteli forvet ve son olarak tielemans dinimiz amin şeklinde geçmesini temenni ettiğim, bu yaz mutluluğa boğularak geçireceğimiz dönemdir.
  • 141
    sol bek, santrfor, 8 ve 10 numara eksiklerimiz için calismamiz gereken dönem.

    hatta sacha ve viktor giderse, oraya bir de sağ bek ve stoper ekleyin.

    avrupa'da dubois, ross/emin, sergio, yedeksiz icardi ve mertens bizi fizik olarak goturemez. şakası yok benfica gibi orta şeker takımlardan bile luz'da 5 yer döneriz. ankaragücü ya da fb olmayacak rakipler. ıyi oluşumuzu türk ligi'nde göreceli olarak düşünmeliyiz.
  • 145
    şahsen aradığım kriterlerin apaçık olduğu transfer dönemi.

    ben fizik kalite istiyorum. takımın boyunun uzamasını istiyorum. mobil oyuncular istiyorum. aldığımız hiçbir oyuncu defansif zaafiyet yaratmasın istiyorum. bir premier lig takımı transfer ettiği oyuncularda ne arıyorsa ben de onu arıyorum. sade bir taraftarım ama herkes meseleye böyle bakarsa transferlerde kamuoyu baskısı oluşturabiliriz. dönüşüm böyle başlayacak. yoksa avrupa takımlarıyla yarışamayacağız.

    güzel bir iskelet kurduk. bu iskeleti geliştirmeliyiz, modifiye etmeliyiz. önümüzde tarihi fırsat var. bizim takımımız bir ara shaktar’ın yaptığı gibi önümüzdeki dönemde avrupa’da isminden söz ettirebilir. atletizm eklemesi yapmalıyız.
  • 148
    once ıcardi ve rashica bonservisleriyle,
    sonra cok net, guerrero seviyesinde, kazimcan'in bir seyler ogrenebilecegi yildiz bir sol bek,
    youri tielemans veya muadili yine cok net bir 8 numara,
    sacha gidecekse, dubois'la forma rekabetine girebilecek, daha genc ve atlet bir sag bek,
    (burada turk oyuncu havuzu icin mert muldur de iyi bir secenek olur)
    bizi cok daha iyi bir sampiyonlar ligi takimi yapar.

    edit: ve golcu bir yedek forvet. pirpir forvet icin baris cok iyi bir alternatif.
  • 149
    benim de kendime göre kadro hayallerim, rüyalarım var ... izninizle kendime bir fm kadrosu kurdum.

    kale: muslera, günay, jankat

    sağ bek : boey, mert müldür
    sağ stoper : de vrij, kaan ayhan, emin bayram
    sol stoper : ndicka, abdülkerim
    sol bek: borna sosa, kazımcan

    ön libero : toreira , midtsö, berkan kutlu
    orta saha : tielemans, oliveira
    forvet arkası : daichi kamada,mertens

    sol kanat: kerem, barış alper, yunus akgün
    forvet: ıcardi, alfredo morelos, umut nayır
    sağ kanat : zaniolo, rashica, yusuf demir
  • 150
    anladığım kadarıyla gerçek hedef üst seviye ve yaşı 30 altı 10 civarı oyuncuyla konuşup 1 ya da 2sini kapatmak. isim duyan paylaşıyor ama büyük ihtimalle konuşulan bazı isimler youri tielemans, christian pulisic, stefan de vrij ama çıkmayanlar da var. borna sosa gibi bir iki daha az bilinen isim de bizim ve çoğu üst seviye takım için aynı klasmanda, onları da zorluyoruz. yaşlı isimler (kante, zaha vs) bize menajer önerisiyle gelip medyaya düşüyor, ama çok ilgimiz yok, olsa da suudiler bu yaz topluyor zaten.

    bunların üstüne net şekilde satışlara bağlı genç oyuncu arıyoruz. burada oyuncuların advanced istatistikleri bize bayağı önemli. martin baturina, diego gomez, rodrigo nestor buna örnek. zakharyan ve karpuras’tan anladığım kadarıyla avrupa’ya gitmek isteyen rus pazarında da gözümüz var. ismi çok az geçiyor ama nelsson satışında da adamo nagalo’nun ismini tekrar duymaya başlayacağımızı düşünüyorum, hem eski scoutların hem de verinin beğendiği bir isim.

    bir de türk rotasyonu için yedek kaleci (günay) ve gurbetçi alınacak gibi. ismi geçen gurbetçiler süper, özellikle eyüp aydın’ın yukarıda bahsettiğim istatistikleri de akıl almaz iyi. bu kategoride isminin çıkabileceğini düşündüğüm bir isim cihan çanak. aylar önce yabancı genç kaleci için bir isim düşmüştü svetoslav vutsov diye, iki haftadır kadroda yok, bir sürpriz gelebilir. benim hayalim djordje petrovic.

    işlerin kapsamını satışlar ve kiralık oyunculara istenen fiyatlar belirler. satılma ihtimali en yüksek olan isimler sırayla boey, zaniolo, nelsson, torreira, kerem gibi duruyor. bu listede ne kadar aşağı inersek ilk paragraftaki oyuncuları o kadar zorlarız gibi geliyor. icardi’nin bonservis isteği çok yüksek deniyor, suudlar hariç o parayı kimse vermeyeceğinden bence rest çekip 10 altı bekleyebiliriz. rashica da 5 altına kapatılır diye düşünüyorum.

    ben ciddi şekilde ismi dönen oyuncuları çok beğeniyorum. işin güzeli fener vs sulanmaya çalışsa da hiçbir şansları olmayacak isimler olduğundan işimiz çok rahat. başarımızı artık şansımız ve ikna kabiliyetimiz belirleyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın