• 130
    önceliğimizin kadroyu olabildiğince korumak olduğunu düşündüğüm transfer dönemi.
    şu an neredeyse herkesin ortak fikri kaliteyi arttırmamız gereken bölgeler: oliveria ve mertens'in oynadığı bölgeler. eğer zaniolo'yu mertens'in bölgesine yerleştiremeyeceksek yani okan buruk ilk 11 olarak zaniolo'nun takıma oturmayacağını düşünüyorsa umarım elden çıkarırız. olur diyorsa da zaten o bölgeyi transfersiz geçeriz. mertens'in de daha az maçta oynadığında daha çok katkı vereceğine inanıyorum.

    oliveria için de benzer bir durum geçerli. avrupa maçlarındaki tempo için yetersiz kalabilir fakat önümüzdeki sezon çok fazla maç oynayacağız. önüne net bir oyuncu alamıyorsak oliveria seviyesinde bir oyuncudansa genç, dinamik, yedek kalmayı sorun etmeyecek bir 8 numaraya da yönelebiliriz.

    rashica ve icardi'yi takımda tutabilmek çok önemli. umarım başarırız. bu sene birçok transferimiz çok isabetli oldu fakat seferovic, yusuf gibi tutmayan transferler de var. bu her zaman ihtimal dahilinde. bu sebeple takıma adapte olmuş oyuncuları elde tuttuğumuz an zaten önümüzdeki sezona da çok avantajlı gireriz.

    bundan sonrası nelsson, boey gibi olası satışların yerini doldurmak olacak. torreira'nın kalacağını umuyor ve tahmin ediyorum. türk kontenjanı açısından kerem'in takımda kalması çok önemli umarım yaş ortalamasını yükseltmeden yine satılabilir oyunculara yöneliriz. çok yüksekten uçmadan sürdürülebilir şekilde kaliteyi her sene biraz daha yukarı çekmek lazım. bir anda takıma geri dönüşü olmayan yaşlı futbolcu doldurma riskine girmeyiz diye düşünüyorum.

    transfer oburluğuna girmeden kadroyu koruma ve nokta atışı transferlerle avrupada'da rekabetçi olma şansımız var. uzun yıllardır arka arkaya 2 sezon fazla değişmemiş 11'lerle oynayamadık. bu avantajı bu sezon umarım yakalarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın