• 151
    tielemans, icardi, joao felix, dimaria, raphael guerrero ve wan-bisakka transferleriyle tamamlayacağımızı düşündüğüm transfer dönemi.

    satacağımız oyuncular ise 22 milyon euro'ya sacha boey, 5 milyon mostafa mohamed, 5 milyon morutan olacaktır. sacha yerine de wan bisakka çekeriz.

    nellson kalacaktır.

    ucl için iddialı kadro budur.

    erden timur bizi böyle bir beklentiye soktu ve çıtayı arşa çıkardı.
  • 152
    kulübümüzün çok değerli isimleri kadroya katacağından eminim. sadece 2 beklentim var:

    - en az 2-3 genç oyuncumuz satılacak, yerlerine en az o miktarda yüksek satış potansiyelli isim koymamız,

    - mbappe olsa bile opsiyonsuz kiralık oyuncu peşinde koşmamamız.

    biz artık şampiyon takımız, ligde dominasyon kurup avrupa'da dikkat çekecek sağlam bir yapı oluşturma sezonumuz olmalı bu.
  • 154
    mantıklı gerekçeler içinde satılmaması gereken 2 tane topçumuz var. abdülkerim bardakcı ve muhammed kerem aktürkoğlu.

    neden bu ikisi? en yüksek seviyede top oynayan birkaç türk oyuncudan ikisi. yaşları çok genç. ikisinin de absürd bir transfer teklifi alamayacağı da malum. mesela bu listeye elbette torreira da eklenebilir ancak yarın bir gün yurtdışından torreira'ya abuk subuk bir teklif gelebilir ve istemesek de satabiliriz çünkü avrupa'da çok ciddi piyasası olan bir isim. ancak hem apo hem kerem'e absürd teklifler gelmeyecek. örneğin 10 milyon'a veya 15'e de aynı şekilde apo satılamaz. yerini 30 milyon'la bile dolduramayız çünkü puzzle'ın bütün parçalarını ona göre değiştirmemiz gerekecek.

    o yüzden benim bu yaz transfer dönemindeki en büyük beklentim bu iki aslanın ne olursa olsun satılmaması ve icardi, torreira, rashica gibi aslanların da takımda tutulması. onun dışında bu yönetimin bana verdiğin güven yazın kadroyu bir şekilde iyi takviyeler yapılacağı yönünde.
  • 156
    nelsson ve boey'i toplamda 40 milyon euroya sattığımızı düşünüyorum. bu bütçeyle ne yaparım?
    1-icardi'nin bonservisini 8-10 milyon euro civarına bağlarım.
    2-rashica'yı 6-7 milyon euro bir bedelle alırım.
    3-kaan ayhan'ı 2.8 milyon euroya mecburen alırım.

    20 milyon euro zaten kafadan gitti.

    -boey'in yerine 3 milyon euroya mert müldür'ü alırım.
    -de vrij'ı nelsson'un yerine çekerim.
    -paredes'i sanırım ücretsiz bırakacaklar, alırım.
    -sol beke minimum 1.80 boyunda yabancı genç birini alırım.

    midtsjö, mustafa, morutan, cicaldau ve emre kılınç'tan elde edebileceğim bonservis geliriyle yedek bir santrfor ve bir orta saha alır transferi kapatırım.

    muslera/batuhan/jankat
    mert/dubois
    de vrij/apo/kaan/emin
    kazımcan/transfer
    torreira/berkan/paredes/oliveira/transfer/mertens
    yunus/zaniolo/rashica/kerem/barış
    icardi/transfer/eren

    rotasyonu ile yoluma bakarım.
  • 157
    her gün 5 tane oyuncuyla anlaştığımız veya ilgimiz olduğu duyurulan klasik dönemlerden birine daha girmiş bulunuyoruz.
    muhterem cemaat lütfen sakin olalım, her duyumcuya inanmayalım.
    henüz transfer sezonu resmi olarak açılmadı, lig bile bitmedi.
    bu köprünün altından daha çok sular akacaktır.
    her transfer dönemi olduğu gibi bu dönemde de ilk gün çıkan isimler ile son gün imzaya gelen isimler arasında dağlar kadar farklar oluşacaktır.

    zaten muhtemelen ilk transferimiz çok tatmin edici bir transfer olmayabilir.
    yerli birini bağlarız gibi duruyor.
    hadi bakalım hayırlısı.
  • 158
    takımın başında okan hoca yönetimde de erden timur olduğundan sakin bir şekilde arkama yaslanıp bekleyeceğim sezondur. zira geçen sezon ve devre arasında yaptıkları tek bir hata olmadı. bu, tutmayan transfer yok anlamında değil yaptıkları her hamlenin mantıklı olması açısından böyle. her günümü onlarca isim ve maliyet analiziyle geçirmeyeceğim, bekleyip göreceğim dönemdir. taraftar olarak da herkesin sakin kalması ve baskı kurmaması gerektiğini düşünüyorum.
  • 160
    sosyal medyada potansiyel transferlerin kapisinda yatmayacagimiz bir dönem olmasini istedigim dönem. fiyat sisirmekten baska bi boka yaramiyoruz zira. yok hashtagler yok gündem calismalari. bize gelip de adam gibi performans gösterince neler olacaklarini acip youtubedan izler. nekadar sevilecegini, taraftar destegini filan zaten potansiyel takim arkadaslarindan, menajerlerden, yönetimden filan duyacaktir. zaten gelecegi yoksa bizim hashtagimizle de gelmez. ha biz gündem yaptik diye fiyatin da okadar sisecegini de sanmiyorum ama falcao'yu düsününce de aman diyorum. kendi yönetimimize baski yapmis oluyoruz. aman taraftar costu simdi bunu almazsak bize tepki gösterirler diye düsünebilir yönetim. bu sene bu kadroyu kuran elemanlara güvenip sakince izleyin dönemi. bu adamlar salak degil bunlar da biliyo seneye daha güclü kadro kurmanin elzem oldugunu.
    üc bes like atar mesaj atarsiniz dedikodusu cikan oyuncuya tamam. hevesiniz kalmasin.

    edit: (bkz: #3628279)
    al iste. okan hocanin demecini (dogruysa) gördükten sonra gaza geldim demek ki ise yaradigi zamanlar oluyo bu dilenmenin.
  • 162
    bu transfer donemi ozelinde tekrardan hatirlamamiz gereken sey maclarin sahada kazanildigi. taraftar olarak teknik heyete ve yonetime olabildigince alan taniyip, kurulan kadro iyi oldugunda da hicbir sorun cikmadan takir takir oynayacagi gibi bir beklentiye girmemiz gerekiyor.

    bu sezon gosterdi ki okan hoca ve teknik heyete oyun bakimindan, erden timur ve yonetime kadro yapilanmasi acisindan guvenebiliriz. hakkini yemeyeyim, taraftar da bu sezon transfer konusunda tatli heyecan yasayip yangin yapmamaya gayret gosteriyor. baskanin cok iddaali aciklamalarini bile kendi icerisinde itidalli hale ceviriyor. bu havada devam edersek, kafalarimiz rahat bir donemi hep beraber geride birakacagiz.

    yolumuz acik olsun.
  • 164
    temmuz sonu başlayacak şampiyonlar ligi eleme serüvenini kazasız belasız atlatacak kadar transfer yapılsa yeter. gerisi son güne yetişse de olur.

    ancak her ne olursa olsun dediğini yapan, sözünde duran bir yönetim var galatasaray'ın başında. bu dönem için de transferlerin kampa yetişeceği söylendi. elbette ki dönemin sonuna doğru sıra dışı fırsatlar çıkabilir ancak omurgayı kampa yetiştirirlerse bu şampiyonluk kadar mühim bir başarı olur.
  • 165
    gece kafa dağıtmak için araştırmalarım sonucu; sol bek için nispeten genç, takibe almakta fayda olan listem.

    kariyer ve isim olarak hiçbiri bir alex sandro değil fakat benim istediğim profil, dinamik bekler. genelleme yapmak istemem ama istisnalar hariç genç bekleri daha çok seviyorum.

    (bkz: emanuele valeri/@desaparecidos)
    (bkz: guilherme antonio arana lopes/@desaparecidos)
    (bkz: rogerio oliveira da silva/@desaparecidos)
    (bkz: aleksa terzic/@desaparecidos)
    (bkz: francisco ortega/@desaparecidos)
    (bkz: luca pellegrini)

    bu yaz kariyerli, yüksek kontratlı bir bek değilde farklı profil bir bek alırsak bu isimlerden birisi gelirse şaşırmayacağım.
  • 168
    türkiye'nin bayern'i olma şansını tekrar yakaladığımız dönem. uzun zaman sonra oyuncularımız için büyük paralar konuşuluyor olsa da önümüzdeki sezonun kadro planlaması için parayı kullanabilmemiz daha önemli. muhtemel gideceklerin yerine onları aratmayacak isimler getiremezsek beklentileri karşılayamayız.

    uefa kupası'nı kazandıktan sonraki dönemde böyle bir şansımız vardı. halihazırda 4 sezon üst üste şampiyon olmuştuk ve dominasyonumuzu daha da sağlamlaştırarak avrupa'da daha ileri gidebilecek bir takım yaratabilirdik. çok değil 3 yıl sonrasında elimizdeki kadro hatırlandığında bu eşiği olabilecek en kötü şekilde atladığımız ortaya çıkmıştı ve maddi sıkıntılarını uzun süre çekmiştik o dönemlerin.

    2011'de dibe vurduktan sonra baştan kurulan kadro başarıyı getirmiş ve rakiplerle arayı tamamen açacağımız zamanlar gelmişti. o dönemde de oyuncu satışı yapamadık ve kadroya eklenen oyuncular takımı üst seviyeye taşıyamadı. yabancı kuralı gibi etmenler de eklenince kuracağımız hegemonya yerini yavaş yavaş başarısızlığa ve maddi zorluklara bıraktı.

    2017 yılında kurulan kadroyla tekrar böyle bir şans yakaladık. 2 yıl üst üste kazanılan şampiyonluktan sonra satışlardan gelen parayı düzgün kullanamadık ve 2022 yılına kadar gelinen nokta çok geçmiş bir zaman dilimi değil.

    geçtiğimiz yılın haziran ayından beri yeni yönetimle birlikte yapılanlar kısa vadede şampiyonluğu getirirken, uzun vadede maddi imkanlarımızın artma ihtimalini doğurdu. rakiplerimizle arayı kapanmayacak şekilde açma şansını bir kez daha elde ettik. önceki imkanları kullanamadığımız düşünülürse geçmişteki hatalarımızdan ders çıkarmamız gerektiği ortada. beni en çok umutlandıran da geçmiş dönemlere göre arada büyük bir vizyon farkının bulunması. camia aile havasında ve oyuncularımız oldukça değerli. gidecek oyuncuların yerini en azından eşit seviyelerde transferlerle doldurabilirsek önümüz çok açık olur.

    gündeme bakarsak yönetimin ve teknik heyetin çalışmalarına umutla bakmak mümkün. türkiye'deki rakiplerimizle farkı iyice açıp, ligin tek büyüğü olmamız ve avrupa'yı titreten günlere dönmemiz gerek. avrupa'dan bir kupa daha mı? neden olmasın....
  • 169
    yönetimin test olacağı asıl transfer dönemidir. yerimiz olan şampiyonlar ligi için eleme turlarına kesinlikle makul bir kadroyla girmeliyiz. mauro icardi olmuyorsa ben eleme turu ilk maçında sahada mostafa mohamed ahmed görmek istemiyorum. 2022-2023 sezonu galatasaray futbol takımı kadrosunda bulunan ve sezonun son bölümünde fizik olarak büyük düşüş yaşayan sergio oliveira ve dries mertensi ilk 11'de görmek de istemiyorum. evet yönetimimize güveniyoruz fakat mucizelerin peşinden koşturup en kritik anlarda kötü sonuçlarla karşılaşmayalım.
  • 172
    şampiyonlar ligi'nde real madrid'le, bayern münih'le, manchester city ile eşleşmekten korkmamak için real madrid, bayern münih veya manchester city olmak lazım.

    ajax ve tottenham'ı hatırlayan var mı? 2018-19'da şampiyonlar ligi'nde birisi yarı final, birisi final oynadı. dnipro dnipropetrovsk 2014-15'te uefa finali oynadı. bu takımların analizini yapmamız lazım.

    özellikle ben galatasaray'ın 2018-19 ajax performansı gösterebilecek bir güçte olabileceğini düşünüyorum. yeter ki kağıt üzerinde değil özde mücadeleci, dirençli kadro kuralım.

    fakat yabancı sınırı ve euro kuru bu haldeyken türk takımlarının avrupa başarılarının hayalden ibaret olması da kimseyi şaşırtmamalıdır.
  • 173
    maalesef son yıllarda avrupa alışkanlığımızdan biraz uzaklaştık. bu hem katılım anlamında hem de galibiyet anlamında böyle oldu. geçtiğimiz sezon uzun süreden bu yana hatırlamak isteyeceğimiz tek avrupa serüvenimiz oldu. o yüzden adım adım gitmek durumundayız. bu sezon ki avrupa maceramız kesinlikle cl gruplarına katılıp 3.luk elde ederek avrupa ligi olmalı. keşke avrupa ligi'nden de elenip avrupa konferans ligi'ne gitmenin bir yolu olsaydı. bu sezon kuracağımız ve sezon öncesi kampı yemiş bir galatasaray, mutlak suretle bu kupanın favorisi derdim. avrupa ligi içinde umutlanabiliriz ama konferans ligi kadar değil tabi. bu sezon ki transfer politikamız avrupa ligi'ne göre olmalı mutlaka. cl bize bir kaç beden büyük maalesef. üstelik arada kazanacağımız al veya akl kupaları hem eski anıları tazeleyecek, hem maddi ve manevi destek olacak. sponsorluklarin, yıldız isimlerin yolunu daha da açacaktır. her şey sırayla, yavas yavaş ama emin adımlarla...
  • 175
    elimizi çok ama çok hızlı tutmamız gereken transfer sezonudur. isimler üzerinden konuşmak şu aşamada doğru değil çünkü kim ya da kimler gidecek kimler kalacak tam olarak bilinemiyor. ama mutlaka en kötü senaryoya bile çalışılmış olması gerekir. örneğin; nelsson, boey satıldı, icardi de alınamadı hatta ve hatta torreira'ya da teklifler ciddi boyutta tüm bunların üzerinden geçilmiş alternatiflerinin belirlenmiş ve görüşmelerin de başlamış olması gerekir. ben transfer sezonu açılır açılmaz en az ilk 11 düzeyinde 2 oyuncunun isminin açıklanmasını bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın