• 168
    türkiye'nin bayern'i olma şansını tekrar yakaladığımız dönem. uzun zaman sonra oyuncularımız için büyük paralar konuşuluyor olsa da önümüzdeki sezonun kadro planlaması için parayı kullanabilmemiz daha önemli. muhtemel gideceklerin yerine onları aratmayacak isimler getiremezsek beklentileri karşılayamayız.

    uefa kupası'nı kazandıktan sonraki dönemde böyle bir şansımız vardı. halihazırda 4 sezon üst üste şampiyon olmuştuk ve dominasyonumuzu daha da sağlamlaştırarak avrupa'da daha ileri gidebilecek bir takım yaratabilirdik. çok değil 3 yıl sonrasında elimizdeki kadro hatırlandığında bu eşiği olabilecek en kötü şekilde atladığımız ortaya çıkmıştı ve maddi sıkıntılarını uzun süre çekmiştik o dönemlerin.

    2011'de dibe vurduktan sonra baştan kurulan kadro başarıyı getirmiş ve rakiplerle arayı tamamen açacağımız zamanlar gelmişti. o dönemde de oyuncu satışı yapamadık ve kadroya eklenen oyuncular takımı üst seviyeye taşıyamadı. yabancı kuralı gibi etmenler de eklenince kuracağımız hegemonya yerini yavaş yavaş başarısızlığa ve maddi zorluklara bıraktı.

    2017 yılında kurulan kadroyla tekrar böyle bir şans yakaladık. 2 yıl üst üste kazanılan şampiyonluktan sonra satışlardan gelen parayı düzgün kullanamadık ve 2022 yılına kadar gelinen nokta çok geçmiş bir zaman dilimi değil.

    geçtiğimiz yılın haziran ayından beri yeni yönetimle birlikte yapılanlar kısa vadede şampiyonluğu getirirken, uzun vadede maddi imkanlarımızın artma ihtimalini doğurdu. rakiplerimizle arayı kapanmayacak şekilde açma şansını bir kez daha elde ettik. önceki imkanları kullanamadığımız düşünülürse geçmişteki hatalarımızdan ders çıkarmamız gerektiği ortada. beni en çok umutlandıran da geçmiş dönemlere göre arada büyük bir vizyon farkının bulunması. camia aile havasında ve oyuncularımız oldukça değerli. gidecek oyuncuların yerini en azından eşit seviyelerde transferlerle doldurabilirsek önümüz çok açık olur.

    gündeme bakarsak yönetimin ve teknik heyetin çalışmalarına umutla bakmak mümkün. türkiye'deki rakiplerimizle farkı iyice açıp, ligin tek büyüğü olmamız ve avrupa'yı titreten günlere dönmemiz gerek. avrupa'dan bir kupa daha mı? neden olmasın....
App Store'dan indirin Google Play'den alın