• 542
    ayaklarımızla yere basmayı unuttuğumuz bir döneme evrilmiştir. bir geceden bir sabaha kadar tete’ler, ramos’lar, de bruyne’ler havada uçuyor. milletin derdi galatasaray izlemek değil de twitterda ilk 11 kurup fotosunu paylaşmak, fenerlilerle maytap geçmek gibi. şampiyon kadro bir senede bu kadar değiştirilir mi, spesifik bir pozisyon bu kadar şişirilir mi, 3 tane yerli ligde kim oynayacak sorgulayan yok. 2 ayda bayern olmuşuz, 10 seneyi domine etmişiz, avrupada kupayı çoktan getirmişiz gibi konuşuyoruz. torreira sakatlanırsa berkan ile oynarsın uefa finalini. nasıl plan?

    bir transfer döneminde takımın yaş ortalamasını niye bu kadar yükseltiyoruz da para getirebilecek boey, nelsson tarzı potansiyellere yönelmiyoruz onu da sorgulayan yok gibi. yaşı 30 olan oyuncuyu görünce “oo iyi 3 sene oynar.” diyip gerisini sorgulamıyoruz bile. elimizde bir sezon cl oynatıp iyi bir satış yapabileceğimiz oyuncuların en önemlisi olan zaniolo’yu satıp 10 numara için yerine 30luk talisca’ya yıllık 10 milyon bağlamaya okey gibiyiz. sebep de beşiktaşlıların canını sıkacak olması. *

    yüksek uçarsak düşüşümüz sert olur. bir önceki sezonu 13. bitirdiğimizi unutmadan çok kritik cl ön eleme maçlarımıza odaklanmalıyız artık camia olarak. 1 sezon futbol hiç oynanmayıp sadece transfer dönemi olsa da twitterda goygoy çevirsek diye bekleyen değişik bir taraftar kitlesine dönüştük.
  • 458
    erden timur'un lig bittikten sonra katıldığı bir yayında ipuçlarını verdiği süreçtir.

    haziran ayında yapılan mülakatta aşağı yukarı şunları söylemiştir: "önceliğimiz sol bek ve forvet mevkileri, şampiyonlar ligi elemeleri başlamadan önce bu mevkilere öncelik vereceğiz. ağustos ve özellikle eylül ayında da fırsat transferi kollayacağız. transfer dönemi başında almak istediğimiz bir oyuncuyu daha sonraki aylarda alabilmemiz daha avantajlı oluyor."
    bu konuşmadan sonra kendi kendime orta saha transferinin daha elzem olduğunu söylemiştim.

    gelinen noktada icardi ve bakambu transferlerinin bittiğini (en azından bakambu), sol beke angelino gibi bir canavar alındığını kabul edersek erden bey'in verdiği sözü fazlasıyla tuttuğunu rahatça söyleyebiliriz. sol bek dedi çok kaliteli birini aldı, forvet dedi icardi gibi bir ismi son olaylar olmasa istanbul'da görecektik, yedeğini de bu akşam getiriyor.

    bize göre öncelikli olan kısımların ( orta saha) ilk başta düşünülmemesi subjektif olarak eleştiri kabul edebilir ama objektif olarak ne dediyse onu yapan bir kişi var. ha bize şu mevkilere daha elzemdi, neden buralara önem vermediniz diye bir sitem varsa o başka ama bu adam çıkıp 5 oyuncu alacağız, hepsi de ağustos'tan önce gelecek demedi ki! aksine son ay çok daha maliyetli oluyor dedi. önceliklerimiz şunlar şunlar dedi ve o dediklerini yaptı. akşama kadar sosyal medyaya 50 oyuncu ismi düşüyor. sanırım bu futbolcular ile gerçekten görüşüldüğüne inanıyor bazıları. sonra da neden transfer yok diye kızılıyor.

    ama eksik ama fazla gayet profesyonel bir süreç geçiyor. transfer komitesi ve hoca oturmuş bir plan yapmış ve şu ana kadar plana uygun, iyi gidiyor. demekki orta saha için aranılan, beklenilen, listede olan futbolcular temmuz ayında alınamayacak kadar maliyetli. okan hoca'nın da 8 numaraya daha diri birini istediğini tahmin ediyorum.

    sonucunda da kadromuzun geçen seneden çok daha iyi olacağına gerçekten inanıyorum.
  • 528
    önümüzde inanılmaz zor bir maç periyodu var. 24 günde 8 maça çıkacağız ve hem şampiyonlar ligine katılım hem süper lig’e iyi başlangıç bizim için çok önemli.

    o yüzden odağın biraz daha transfer döneminden ziyade önümüzdeki fikstür olması gerekiyor. kadronun aslında büyük bölümünü tamamladık. şu an kağıt üzerinde gözüken orta saha transferi ve rashica. bu iki oyuncu da bizim için çok elzem değil ve ağustos sonunda takıma katılsa sorun olmaz. elimizdeki kadro belirli bir düzeye gelirse çok iyi başlangıç yapabiliriz. o yüzden bundan sonraki önceliğimiz kadronun birbiri ile olan uyumu olmalı.

    bu dönem zarfında gidecek olan oyuncuları da belirlememiz lazım. yusuf demir, morutan ve midtsjö ile yollarımızı ayırdığımız takdirde 12 yabancı sayısına ulaşıyoruz ve orta saha-rashica denklemi ile kadromuzu kurmuş oluyoruz. bunun dışında luyindama, oğulcan ve alpaslan ile yolları ayırmamız ve 19 yaş üzeri bütün genç oyuncuları kiralamamız lazım. çünkü türkiye kupasında dahi süre bulmaları zor.

    bu gelişmeleri yaşarsak kadromuz şu şekle bürünüyor;

    muslera-günay
    boey-dubois
    nelsson-kaan
    abdülkerim-emin
    angelino-kazımcan
    torreira-berkan
    oliveira-kerem
    zaniolo-yunus
    zaha-mertens
    kerem-barış
    ıcardi-bakambu-halil

    bu 23 kişiyi şu zamanda fiziki olarak yukarıya çekmek her türlü transferden daha yararlıdır. ıcardi, zaha, bakambu ve kerem geç geldi. torreira, oliveira ve zaniolo sakatlık yaşadı. bu oyuncular takımın bel kemiği niteliğinde. saydığım isimleri yukarıya doğru çekebilirsek güle oynaya bu periyodu atlatırız. sonrasında da rashica ve 8 numara çekerek kadroyu tamamlarız. eğer bu 23 oyuncu içerisinde yine gidecek olursa yerine transfer de yapabiliriz ama dediğim gibi acelesi yok. biraz transfer işlerinde durulup oynayacağımız kritik maçlara odaklanmamız gerekiyor.
  • 481
    yangıncı tayfa sosyal medya da deliler gibi yangın yaparken şu entry girmiştim.(bkz: #3656019)
    ben 2003'ten bu yana sağlıklı bir şekilde transfer dönemlerini takip ederim.
    ünal aysal devre arası ve yaz transfer zamanı dahil bu kadar rahat hiç bir transfer zamanı yaşamadım.
    zihnen o kadar rahatım ki... isimlere falan bakmıyorum.
    takım kurmuyorum ne olur ne olmaz umrumda değil. çünkü erden timur var.
    o nedenle 3. yerli kim olur. bana ne. düşünürler hem okan hoca hem de erden abi bir yolunu bulurlar.
    8 numara eksik kaldı kesin iyi birini alacaklar.
    olivierayedek oturmayı mı sorun etti hallederler.
    zaha ve kerem mevkileri mi çakıştı öncesinden bir planlama yapmışlardır.
    zaniola, kerem ve zaha çok mu ofansif oldu defansif bir aksiyon öncesinden düşünmüşlerdir.
    yani cidden hiç ama hiç aklımda soru işareti olmayan bir dönem. kendimi teslim ettim.
    sağ olsun var olsun erden abi.
  • 511
    şu ana kadar fevkaladenin fevkinde seyreden dönem.

    1- takımda tutmamız gereken ilk isim hem aramızdaki müthiş kimya uyuşması hem de performansından ötürü icardi'ydi ve uzun uğraşlar sonucu bunu başardık.

    2- sol beke takviye yapmamız şart oğlu şarttı çünkü 3 kulvarda mücadele edip rekabetçi olmak istiyorsak sezona sadece kazımcan ile başlayamazdık. buraya da bence ihtimaller ve seçenekler arasındaki en iyi isim olan angelino'yu aldık.

    3- torreira takımın belki de her şeyi, defans ve hücum arasındaki harç, hamur, ne derseniz deyin artık. 378 transfer yapıp onu kaybetmek demek, diğer bütün planların ve kurguların sekteye uğraması demek. şu ana kadar bunu da başarmış olduk.

    4- zaha gibi karşımıza çıkan fırsat transferini, adı fenerbahçe ile anılırken üstelik, çok iyi değerlendirdik ve adeta araya girip zaha'yı takımımıza katmış olduk. gelecek sezon hücum gücümüzü arttırmak ve kerem'in ayağına bakma mecburiyetimizden kurtarmak için de hayati ve kritik bir hamle. kerem olmadığında, ne mertens, ne oliveira, ne barış alper katiyen sorumluluk alabilecek oyuncu olamıyorlar. kerem'in sorumluluk alma isteği, faydalı ve olumlu futbolu, hücum anlamında bize çok şey katıyor ki şu an artık bu anlamda zaha da destek kuvvet olacak.

    5- yerli kaleci seçeneğinde de bence en doğru isme yöneldik ve günay'ı kadroya kattık. kupa hariç minimum 8-10 maç oynayabileceğini düşünüyorum.

    6- yine aynı şekilde 3 kulvarda mücadele edeceğimizden ötürü sezona sadece icardi ile başlayamazdık. bakambu ve halil de nokta transferler oldu. oraya misal veriyorum bir deniz undav, bir firmino gelseydi yedek kalmayı sorun edebilecek isimler olurdu ama ne halil'in ne de bakambu'nun bunu sorun yapacağını düşünmüyorum.

    bu kadar doğruları aynı dönem içinde yapan yönetim anlayışına çok alışkın olmadığım için ayakta alkışlıyorum. hafta sonu da gs store'a gidip icardi formamı alıyorum.
  • 699
    degisik, emsali pek gorulmemis bir transfer donemi geciriyoruz. gorustugumuz ve kadromuza kattigimiz isimlerin neredeyse hepsi dunya futbolunda bilinir, konusulur, yeri olan isimler. interneti hizlica taradigimda son zamanlarda yabanci basinda kendileri ile ilgili yapilmis bazi haberleri sizlerle paylasiyorum.

    angelino'nun leipzig'de bir gelecegi yok, 20 milyon euro'yu getiren oyuncuyu goturur:
    https://bulinews.com/...ms-future-rb-leipzig

    zaha kontratinin bitisi sonrasinda psg ile aniliyor! (bahislere gore turk kuluperi listede bile yok)
    https://www.skysports.com/...ray-on-free-transfer

    icardi milan yolcusu: https://sempremilan.com/...sg-milan-galatasaray
    icardi'ye geri cevirmesi guc, deli teklif: https://www.vipsg.net/...fuse-for-psg-221937/

    20 milyon euro deger bicilen bonservisi elindeki tete haftalardir celtic haberlerinin en tepesinde:
    https://www.67hailhail.com/...azilian-winger-tete/

    ziyech'in arabistan ve psg transferi gerceklesmeyisleri mutsuzlugu:
    https://www.football.london/...sfer-misery-27230877

    al nassr gecen sezon olimpiakos'ta 18 gol atarak gol krali olan bakambu'yu kadrosuna katti:
    https://sportnewsafrica.com/...u-expected-in-dubai/

    ayrica halil'i besiktas'in elinden rotasyon icin, 4 sene once 32 milyon euro bedel ile transfer yapmis kerem demirbay'i da orta sahayi kuvvetlendirmek icin kadromuza kattik.

    valla bir degisik yuruttuk bu sezon transferleri, hayranlikla takip ediyoruz.

    bir canavar orta saha transferi ve takimin uyum surecini geride birakmasi ile birlikte ortaligi yakip kavuracagimiza inancimiz sonsuz.
  • 114
    daha önce yazıldı mı bilmem, ancak fenerbahçe'nin başa bela taktikleriyle uğraşmak için çok net olarak olta transfer hamleleri yapmamız gereken transfer dönemi.

    aslında bunu sadece transfer dönemlerinde değil yılın 12 ayı yapmalı, transfer dönemlerinde artırmalıyız. her mevkiide, bizim ihtiyacımız varmış gibi görünen ancak hiçbir şekilde transferini düşünmediğimiz 1-2 isim belirleyip bunu basının önüne atmamız lazım. fenerbahçe bunların en az 3-4 tanesine bulaşacaktır. hatta işi ileriye götürüp ufak meblağlı bir teklif bile yapmalıyız. fenerbahçe bu teklifin üzerine çıkarsa, ortama göre fiyatı bile daha artırabiliriz.

    karşı yakaya her sezon birkaç tane bruma, mert hakan, irfan can falan aldırsak hem ekonomilerine hep kadrolarına zarar vermek mümkün. şimdiden bizim transfer listesinde kim varsa yarısını oturup izlemeye başlamışlardır.
  • 647
    22-23 sezonunun sonunda hepimizin beklentisi icardi'nin bonservisinin alınıp kaliteli bir sol bek alınmasıydı.

    icardi'ye kavuştuk sol bek pozisyonuna alabileceğimiz en kaliteli ayaklardan birini getirdik.

    bunun üzerina zaha gibi elit seviyede bir hücumcu takımımıza katıldı, zaniolo'yu güzel bir fiyata yollayıp benzer seviyelerde ve takım oyunumuza daha yatkın olan tete kadromuza katıldı.

    orta sahayı yedekleyecek türk futbolcu olarak kerem demirbay geldi, almanya'da kendini kanıtlamış bir futbolcu. geçen sezon yunanistan'da 18 tane sallamış bakambu'yu yedek forvet olarak aldık.

    şu an için için tek gereken transfer elit bir 8 numara. ortalık yangın yeri olmuş ama bence ahlar vahlar çekecek bir durum yok.
  • 560
    transfer obezi olabileceğimiz yönündeki yorumlara katılmıyorum. bu takim bir aksilik olmazsa sezon boyunca yaklaşık 60 maç oynayacak ve geçen yıldan farklı olarak farklı oyun planlarıyla oynamak durumunda kalacak. avrupa'da geçiş oynarken ligde dominant bir oyun ortaya koyması gereken de bir sürü maç olacak. bence bizim gibi avrupa ölçeği için orta ancak ligini domine eden takımların en çok takıldığı konu da bu. hangi oyun sistemine göre oyuncu alacağımızı ve oynayacağımızı bilemiyoruz. (bkz: 2021-2022 sezonu galatasaray futbol takımı kadrosu) harika bir geçiş hücumu takımı olarak avrupa'da ilerlememize rağmen ligde 13. olduk. bunun temel sebebi ise oyuncuların neredeyse hepsinin geçiş hücumu oynayabilecek ancak kapanan takımlara karşı çözümü olmayan oyunculardan oluşması ve sistemin buna göre kurulmasıydi. bence bu sene yapilan en dogru hamle birbirinden neredeyse tamamen zıt oyunculara yönelinmesi. bu taraftarda "acaba bir plan yok mu" endişesi yaratsa da bence tam tersi cok net iki plan olduğunu gösteriyor. savunmamız ve beklerimiz arasında direkt hücumcu bek de var (bkz: jose angel esmoris tasende angelino) savunmacı bek de (bkz: sacha boey) denge beki de (bkz: leo dubois). savunma rotasyonunda süpürücümüz de var (bkz: abdülkerim bardakcı) denge stoperimiz de (bkz: victor nelsson). kanat rotasyonunda açık alan driplingcimiz de var (bkz: nicolo zaniolo) (bkz: barış alper yılmaz) dar alanda iş yapan incecimiz de (bkz: kerem aktürkoğlu). orta sahaya baktığımızda savaşçımız da var (bkz: lucas torreira) dinamomuz da (bkz: berkan kutlu) oyun kurucumuz da (bkz: sergio oliveira) (bkz: kerem demirbay). forvet hattinda yine birbirinden farkli ozellikleri bulunan üç oyuncumuz var ki bir tanesi bütün sistemin çalışmasını saglayan beyin gorevi gorecek (bkz: mauro icardi). yani aslinda bir takimdan iki plan cikarmak yerine teknik ekip ve yönetim iki takim iki plan doğrultusunda hareket ediyor gibi çünkü dediğim üzere bu sene oynanacak cok mac var zaten. eger orta sahaya yine icardi modelinden herşeyi yapabilen ama bir özelliği ile gerçekten öne çıkan (pas, savunma veya fizik güç gibi) bir oyuncu alınabilirse tam bir bukalemun takıma dönüşeceğiz ve her oyuncuyu oyuna dahil edebildigimiz, yerine göre yüksek performans verebilecek mukemmel bir kaos yaratmış olacağız. bu takımı izlemeyi iple çektiğimi soylemeliyim.
  • 766
    gelenler:

    - mauro icardi
    - angelino
    - wilfried zaha
    - tete
    - hakim ziyech
    - kerem demirbay
    - cedric bakambu
    - halil dervişoğlu
    - günay güvenç

    buraya ek olarak halen 2 tane daha orta saha, belki 1 stoper hatta sağ bek konuşuluyor. ki bunların da yukarıdaki oyuncuların seviyesinde ya da yakın seviyede olabileceğini düşünmek yanlış da değil.

    geç kalındığı konusu evet haklı tarafı var ancak istediğimiz seviyedeki oyuncuları erken almak zaten mümkün değil. istediğimiz seviyedeki oyuncuları erken alma derdine düşsek bu sefer icardi'yi kaçırabilirdik. yaptığımız tüm transferler fırsat transferi zaten, bizden önce daha büyükler ya da araplar topa girmesin diyerek aldık bu isimleri.

    şimdi kaldı orta saha, e bir de şampiyonlar ligine katılım var ve oradan geleceksiniz para da var. oyuncuları ve kulüpleri ikna etme şansı daha yüksek. kalanlar ve adı geçenler de boş oyuncular değil. bir yandan da erden timur faktörü var.

    gerçi bizim taraftar erden timur'a sallıyor. adam vizyonu ile ligin bile gidişatını değiştirdi, orta saha alınmadı diye erden timur asmaca oynuyorlar başlığında.

    az sakin. kaldı 2 gün. bu 2 günde beklenenler gelmezse ne yaparsanız yapın, şu iki gün de bu adama ve sürece güvenmek çok zor olmasa gerek.

    edit: günay'ı unutmuşum entry'yi yazarken. yıllardır muslera sayesinde kaleye hiç bakmadığımız için. *
  • 163
    temmuz sonu başlayacak şampiyonlar ligi eleme serüvenini kazasız belasız atlatacak kadar transfer yapılsa yeter. gerisi son güne yetişse de olur.

    ancak her ne olursa olsun dediğini yapan, sözünde duran bir yönetim var galatasaray'ın başında. bu dönem için de transferlerin kampa yetişeceği söylendi. elbette ki dönemin sonuna doğru sıra dışı fırsatlar çıkabilir ancak omurgayı kampa yetiştirirlerse bu şampiyonluk kadar mühim bir başarı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın