• 1
    büyük ihtimalle 3 tane santrafor transfer etmemiz gerekecek dönem.

    momo ve diagne'den yok pahasına çıktık. seferovic'e bu halini gördükten sonra forma girse bile artık bel bağlanmaz. icardi form tutmazsa gönderilir, form tutarsa muhtemelen bir tur daha avrupa kovalar. gomis eyt havuzundan çıkar.

    momo'yu ne yapıp edip kazanmamız gerekiyordu.

    (bkz: günü kurtarmak)
  • 2
    galatasaray'a kazık atacağım diye gedson'a paraları saçan bjk'nın ffp'ye teslim olmasının akabinde gedson fernandes ve wout weghorst'u kadromuza katmamız gereken transfer dönemi.

    hadi gedson'u geçtim, o günün konjonktürü ne olur tabi bilinmez ama seferovic'in, gomis'in yerine weghorst'u takımda görmemiz daha iyi olur.

    cornelius, sörloth bunlar da aklımızda bulunsun.

    ayrıca ilk onbirde yabancı sınırı toptan kalkar mı?

    şampiyon olursak tüm elemeleri geçip şampiyonlar ligine gidebilir miyiz?

    of her şey çok bulanık şu an.
  • 3
    avrupa futbolunda sözleşme süreleri bitecek olan ve bizim transfer edebileceğimiz çok önemli futbolcular bulunmaktadır.

    stoper için çağlar söyüncü: bence eğer avrupa takımlarından istediği teklifleri alamazsa kimseye kaptırılmamalı.

    orta saha için ilkay gündoğan: manchester city takımının düzeni içerisinde muazzam keyif veren harika bir orta saha topçusu ve galatasaraylı şimdiden söz kesilmeli.

    orta saha için malinovski: hayali saç beyazlatır. onun gibi sert ve düzgün şutlar atan topçu bulmak zor. sanki kendisi 90lı yıllar topçusu.

    santrfor için depay: eğer bu kardeşimiz barselona ile son sezonunda yeteri kadar süre alamazsa bence bizim transfer hedeflerimizden olmalıdır (en azından deneriz be kardeşim.)

    santrafor için moussa dembele: lyon kariyeri eskisi kadar iyi gitmiyor. bol gol attığı sezonlar geride kaldı. zaten kendisini celtic'e kaptırmıştık. şimdiden söz kesmek iyi olur. tam bizim ligin santrforu.
  • 5
    galatasaray tarihinin maddi değişim olarak en hareketli transfer dönemi olacağını düşünüyorum. kabaca nelsson morutan mostafa torreira ve boey satışlarından 50-55 milyon euro gelir sağlarız. yunus veya kerem de satılırsa artabilir.

    en az 1 stoper, 1 sağ bek, 1 sol bek, 1 dos, 2 forvet ve 1 de kanat ihtiyacımız olacak.

    stopere nelsson tarzı bir hamle bekliyorum. sağ beke de potansiyelli ama dubois'i yedekleyecek bir genç, şampiyonlar ligine gitme durumuna göre kazımcan'ın önüne veya arkasına 1 sol bek alsak kabaca 10-12 civarına kapatırız.
    dos mevkiine kaliteli birini alırız yine. ona da cebimizden 8 civarı çıkar.
    forvetin birini dembele diğerini depay ile kapatsak cepten bonservis çıkmaz. kanat için de iyi bir transfer yaparız.

    erden timur'a inancım tam. gelecek parayla hem tatmin edici bir kadro kurup hem kar etmemiz çok olası.
  • 6
    özellikle sol bek mevkisine parayı bayilmamiz gereken transfer dönemidir. bunun için de aklımdaki tek aday sözleşmesi haziran 2023'te bitecek olan grimaldo'dur. bonservisi 30 milyon üstü bir adamı bedava alacaksak şartların hepsini zorlamaliyiz. gidecek oyuncuları hesaba katmadan grimaldo, renato sanchez, ilkay gundoğan, çağlar, moussa dembele, belotti, adama traore, altay bayındır gibi adamların (keşke hepsi olsa) hepsi icin sartlari zorlamaliyiz. olan olur olmayan hayallerimizi süsler.
  • 7
    muhtemelen boey ve nelsson'un satılacağı transfer dönemidir. ikisinden 40-50 milyon euro arası bonservis elde edip, yerlerini en iyi şekilde doldurduktan sonra; önce icardi'nin bonservisi alınmalı. daha sonra sağ kanata eğer rashica'nın bonservisi alınmayacaksa yıldız bir oyuncu transfer edilmeli. geri kalan parayla da rotasyon güçlendirilmeli. kadroyu sil baştan yapmaya gerek yok.
  • 8
    sadece nelsson’u satıp yanında mustafa muhammed ve morutan (ve belki bir miktar da midtso) satışlarından gelen paralarla sezon sonundaki tüm eksiklerimizi kapatmaya yetecek paraya sahip olabileceğimiz transfer sezonu. boey, toreira ve diğerlerine dokunmazlar umarım. takım ve bireysel olarak iyi bir şampiyonlar ligi performansından sonra boey için 20m üzeri paralar hayal değil.
  • 13
    bu transfer sezonunda tek istediğim victor nelsson satılmasın. geri kalan kadroda ne olursa olsun, orasını profesyoneller bilir ama nelsson kalsın. zaten şu anda konuşmak için çok erken. yabancı sınırı ne olacak bilemiyoruz, ligi kaçıncı sırada bitireceğimizi bilmiyoruz, takımdaki sözleşmesi biten ve kiralık olan oyuncular var, kiradan dönecek oyuncular var. değişken çok fazla. ancak olur da şampiyonlar ligi'ne gidersek sağ kanatta milot rashica'yı görmek isterim.

    not: fernando muslera'yı tartışmaya gerek olmadığından isteklere yazılmamıştır.
  • 14
    nelsson'a geçen yaz transfer döneminde verdiğimiz sözü *tutacağımızı düşündüğüm dönem.

    bana göre ilk 11'e üç net transfer lazım.
    -muslera'yı yedeğe itecek kaleci
    -mertens'i yedeğe itecek orta saha
    -nelsson'ın gidişinin oluşturacağı kocaman boşluğu dolduracak stoper

    bunun haricinde kerem'in satışının zamanının geldiğini düşünüyorum. sol kanadı rashica'nın bonservisini alarak doldurabiliriz. yabancı sınırının aynı kaldığı durumda, yukarıdaki üç oyuncudan birinin türk olması gerekecek.

    boey'i satıp mert müldür'ü almazsak sol bekte kazımcan'ın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. özellikle sol kanadı rashica'ya emanet ettiğimiz formülde. boey-mert müldür dönüşümü yaparsak da sol beke oyun kurulumunda istasyon olacak bir oyuncu şart.

    midtsjö düzenli oynamak isterse gider, kalmak isterse kalır. her durumda mata'dan alamadığımız performansı alabileceğimiz bir oyun kurucu bir orta saha daha şart.
  • 15
    galatasaray adına çok hareketli geçeceği belli olan dönem.

    ben isterim ki kadromuz bozulmasın ve oturmuş kadro ile şampiyonlar ligi'nde maçlara çıkalım.

    ancak değerini bulan oyuncu satılır felsefesine de bakarsak bu yaz iyi teklif alacak oyuncularımız olduğu aşikar.

    victor nelsson gitmek ister ki, geçtiğimiz dönemde sevilla fc'nin teklifini yetersiz diye reddettik.

    sacha boey de transfermarkt'a yaptığı açıklamalarda 5 büyük lige gitmek istediğini söylemişti.

    kerem aktürkoğlu ile afc ajax ismi geçiyor haberlerde, kerem de daha büyük bir ligde oynamayı hakediyor.

    nicolo zaniolo da italya'nın büyük takımlarından teklif alırsa gitmek ister sanki.

    bunların dışında bonservisi bizde olmayan mauro icardi ve milot rashica'nın durumu meçhul, mutlaka kadromuza katmalıyız bu iki ismi.

    galatasaray scout ekibi'ne çok büyük iş düşüyor bu yaz.
    tıpkı boey, kerem gibi yıldızı parlamamış genç ve potansiyel isimleri bulmalılar ve yine tıpkı zaniolo, icardi, torreira gibi fırsat transferleri bulmalılar.

    ayrıca ön eleme maçlarında takımın hazır olması için transferlerin erkenden yapılması lazım.
    gerçekten zorlu bir dönem bizi bekliyor.

    ahh ah, ne güzel telaşlar bunlar yaa.
    insanın açıp football manager oynayası geliyor şu transfer dönemlerinde.
  • 18
    bayern munihlesmenin ilk etabı olacak inşallah. erden timur'a güvenim sonsuz bu konuda. geniş rotasyon, nellson-boey yerine doğru eklemeler, bu sezonki genç-yaşlı oranının tutturulması gerekiyor.

    bu sezon takımın en önemli oyuncularından olan kerem-boey-nellson kötü bir sezonun mirası. üçünün de gitme ihtimali bulunuyor. bu üc oyuncu da enerji olarak bize çok şey katıyor. gittikleri takdirde yerlerinin daha iyileri ile dolduruldugu ve icardi-rashica'nin bonservisinin alındıgı senaryoda sağlam bir sol bek eklemesi dışında 11'e isteğim yok. ıcardi ve oli'ye yedek ile iskeleti çok bozmadan girebiliriz sezona. bana kalsa kerem bir sezon daha kalabilir hatta ve sol beke boey profilinde dinamik bir oyuncu aldığımız takdirde sag bekte dubois da bozmaz.
  • 19
    5 büyük ligin en iyi 5-6'şar takımında forma giymiş tecrübe ve yetenek sıkıntısı olmayan ennaz 3-4 oyuncu almamız gereken dönemdir.

    bir de 2-3 oyuncu dışında mevcut 11'den oyuncu satışını sınırlamamız gerekiyor. bugün 11'den boey, nelsson, torreira ve kerem gitme ihtimali olan oyuncular. hatta zaniolo da var. bence en fazla 2 ya da 3 tanesine izin vermeliyiz. takımı baştan aşağı yeniden kurmak iyi bir fikir değil.

    de vrij, grimaldo, ceballos gibi bonservisleri ellerinde olan büyük fırsatlar var diğer taraftan. bu tip transferlerle de özellikle avrupa'da bir şeyler hayal edebiliriz. takımın 11 kalitesindeki oyuncu sayısını 16-17'lere çıkarmamız rotasyon açısından çok önemli.
  • 22
    min. 10 transfer yapmamız gereken dönem. kesin iyi bir kaleciye ihtiyacımız var. bir yıl %20-%25 maç ortalamasıyla kadroya girmesine ikna etmemiz gereken. dubois'in uzun maraton istikrarlı sağ beki olacağını düşünüyorum. genç bir yabancıyla yedeklersek boey'in gidişi bizi çok bozmaz. sistemsel değişiklik olacaktır. boey'e göre bir oyunumuz var şu an. sol bek ihtiyacını zaten söylemeye gerek yok. nelsson'un gidişi kesin gibi. bu mevkide tarz değişiklği yaparız diye bekliyorum. genç potansiyel yerine tartışmasız bir tecrübe gelebilir. yaşı sebebiyle apo'ya büyük bir teklif gelmeyecektir. tutmalıyız ve orta vade hedeflerin parçası yapmalıyız. torreira konusu en büyük problem. yerine gelecek adamın yine tartışmasız bir 6 olması lazım. iyi bir bonservisle gideceğini düşünüyorum. oliveria ile yan yana takımı sırtlayacak bir yıldız transferi şart. yunus ve yusuf'un mertens'i yedeklemesi lazım. aynı tempo bir yıl daha aynı verimi almak mucize olur. ama ilk etapta buraya bir transfer yapmayız. rashica barış sağ tarafı götürecektir. yani rashica'nın bonservisini almak şart oldu. mümkün olduğunca bu yılın hafızasını gelecek seneye taşımak lazım. rashica bu açıdan kritik. ben zaniolo'dan ümitli değilim. hazır değil diyoruz ama bu haliyle de 35 i nasıl görecek? kalırsa da hücüm hattının alternatifi olur. keren konusunda genelden farklı düşünüyorum. bu kardeşimin yurtdışında başarılı olamayacağını düşünüyorum. bunu yöneticilerin karşısına alıp anlatması gerekir. bence kalıp efsane olmayı denemeli. sözleşme detaylarında zaten pişman olmayacaktır. ekonomik olarak da bu kadro yapısıyla illa ki kerem'i satmak zorunda değiliz. forvet konusu dramatik. 10 haziran'da takım 0 forvet. bir yıldız (ıcardi konusu bence pozitif bitti, şampiyonluk bekleniyor) yedeğe %40 maça ikna edilecek bir transfer arkalarına potansiyelli bir genç forvet. bunların yanında 6 ve stoper yedekleri şart gibi. fırsat transferi şeklinde mata'nın yerine de bir alternatif gelebilir. kaan'ı unutmadım tabii ki. gelecek senenin kale hariç jokeri olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın