• 5
    başkan ve yönetim değişmezse bir ümidimizin olmayacağı transfer dönemi. yine sözleşmesi biten kimsenin peşinden koşmadığı 2-3 oyuncu alınır daha sonra menajerlere para yedirmiyoruz naraları atılıp bir menajerin elinde oyuncak olup transfer dönemi geçiririz. 3- 5 milyon euro bir araya getirip transfer yapmaktan aciz adamlar tarafından yönetiliyoruz malesef.
  • 165
    gündemdeki isimlere bakınca geçen sene kiralık olup ayrılan futbolcuları tekrar kiralayıp üstüne 1 sol bek 1 stoper alacakmışız gibi duruyor.

    aytaç, alpaslan, barış alper de geldi diyeceksiniz ama bana göre vasat bir kadromuz var. barış alper’i hiç bilmiyorum ama aytaç ve alpaslan fark yaratacak futbolcular değil. takıma minimum 4-5 kalifiye futbolcu lazım.
  • 242
    türk kulüpleri için ağustos ayında başlayacak dönem. beklentileri buna göre ayarlamak gerekiyor. ara ara bunu yazıyorum sürekli çünkü gaza geliyoruz maalesef ve beklentiler artıyor. türk takımlarının temmuz ayında ciddi transfer yapma şansı çok az. para yok para. o yüzden önümüzdeki 15 günlük süreçte pek bir beklenti oluşmamalı diye düşünüyorum.
  • 159
    fatih hoca ve yönetim uygun olanı yapar ama kendi düşüncelerimden bahsedersem...

    geniş kadroya 14 yabancı yazmanın hem gereksiz hem de takımı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum, en fazla 11-12 ideal olur. geçmişte 6 ay linnes'i yazmadık. nagatomo'yu yazmadığımız bir yarım sezon var. parasını verdiğimiz futbolcudan yararlanamadık.* bu lanet kural devam ederse* 2 sene sonra 6'ya kadar düşecek. seneye yeni transfer yapmak istediğimizde kontenjan nedeniyle elden çıkarmak içinde uğraşma riskleri var.* 2010'lu yıllarda çok yaygındı.* fenerbahçe özellikle yabancıları parasını verip fesh eder sonra yeni transfer yapardı.

    kaleci hakkımızı zaten yabancıdan yana kullanıyoruz. geri kalan 7 kişilik* kontenjan için 13 yabancı tutmak bana fazla geliyor.

    fernando muslera
    marcão
    christian luyindama
    deandre yedlin
    omar elabdellaoui
    ryan babel
    sofiane feghouli
    mostafa mohamed

    valentine ozornwafor
    jesse sekidika
    falcao
    mbaye diagne

    an itibariyle 12 sözleşmeli yabancı var.
    ayrılma olasılıkları üzerine senaryo çizersek diagne, falcao, sekidika, ozornwafor ile yollar ayrılırsa 8 yabancılı bir kadro oluyor.*

    12 yabancı gibi geniş kadro düşünürsek ve yukarıda yazdığım 8 futbolcunun takımda kalması senaryosunda 3-4 nokta transferle yabancı transferi kapatmak kafi gibi duruyor.(u: omar takıma geç girer veya hiç girmez senaryosunda yinede 14 doldurup omar'ı yazmamaya gerek yok)
    -sol bek*
    -8 numara* (yabancı sınırı olmasa 2 tane ihtiyaç vardı normalde)
    -6 numara(yerli tranferlerin akıbetine göre düşünülebilir)
    -kanat veya forvet (yerli transferlerin akıbetine göre düşünülebilir)
    feghouli elden çıkarılma olasılığında maaş bütçesi rahatlamasından da dolayı çok iyi bir kanat transferi bekliyorum. ama feghouli'nin gideceğine inanmıyorum.
  • 452
    yine, yeniden şaka gibi geçen bir başka dönem. arkadaş, sezon sonu alırsın kara tahtayı önüne, gidecekler ve eldekiler derken olağan bir onbir dizersin. zaten kör değilsen ve zeka geriliği yoksa orta sahadaki boşluğu görürsün. belli bir bonservis ve maaş bütçen vardır. bir transfer sıralaması yaparsın. her yerde eksiğin dahi olsa, oyunun kalbi, savunmanın ve hücumun başlangıç noktası orta alan olduğu için burayı ilk sıraya yazarsın. transferde de önceliği oraya verirsin. gelenlerin hepsi tamam, eyvallah, nelsson'u da çok beğeniyorum ama o pozisyonda öyle ya da böyle oynayacak oyuncun varken orta sahayı boşverip parayı stopere gömmek ağır ahmaklıktır. sen önce elzem olanı temin edersin sonra duruma göre stoper de alırsın. nelsson son gün gelse ne olurdu ki sanki? orta sahan bu kadar vasatken bana tutup van dijk'ı getirsen de bir önemi yok. bunları hiç mi uyaran, ikaz eden yok, bu adamlar futbolun gerçeklerine bu kadar mı uzak? çıldırmamak elde değil.
  • 293
    sağ kanat pozisyonu iyice önem kazandı. kesinlikle ghezzal, berghuis tarzında yaratıcı bir profile gidilmesi gerekiyor. kerem'in bayağı eksiği var bu seviye için. gedson'ı alamıyoruz sanırım, olursa berkan olur orta saha için. yüksek bonservisli birinin daha alınacağını da sanmıyorum açıkçası. bence sağ kanat için emre kılınç kullanılabilir. gerçek mevkisine dönmesinin daha yararlı olacağını düşünüyorum. yüksek seviye olmasa bile ghezzal'ın yaptıklarını belirli bir seviyede yapıyor. sivasspor'da oynarken bayağı iyi maçları var kanat pozisyonunda. belirli özgürlük kendisine verilirse iyi iş çıkarabilir emre.
  • 442
    bitimine kadar iyi bir orta saha oyuncusuyla anlaşılması gereken transfer dönemi. evet yeni transferi uefa avrupa ligi kadrosuna ekleyemiyoruz, ancak daha önce dediğim gibi grupta bizim için 3. olmak 2. olmaktan daha avantajlı bir durum. çünkü 2. olursak şampiyonlar liginden gelecek bir rakiple eleme oynayacağız, 3. olursak ise uefa konferans ligine herhangi bir eleme oynamadan geçiş yapacağız. şampiyonlar liginde grup 3.sü olarak gelen takımı eleme şansımız çok düşük olduğuna göre uefa konferans ligi'nde devam etmek sanırım hepimiz için daha hayırlı olur.

    bunlara ek olarak uefa avrupa ligi ve uefa konferans ligi arasında gelir farkı çok az. ikisinin de ülke ve takım puanına katkısı şampiyonlar ligi ile aynı. bu durumda uefa konferans ligi kadrosuna yeni transferimizi ekler, hem avrupa'da devam edip puan+para toplamış oluruz. hem de bu süreçte yeni transfer bize ligde de katkı verir ki bu bence en önemlisi.

    ekonomik açıdan iyi bir transfer dönemi geçirdik. kaliteli oyuncular da aldık. beşiktaş'ın şl geliri var onlarla kıyaslama yapmamız doğru olmaz. şu an har vurup harman savuruyorlar ama şampiyon olamazlarsa batmaya bir adım daha yaklaşacaklar. biz ise gerek maaş bütçesi gerekse de elimizdeki oyuncuları satma potansiyelimizle ekonomik olarak bir şekilde yolumuzu buluruz. tek dileğim fatih terim'in artık takıma biraz daha çeki düzen vermesi.
  • 405
    sona ermek üzere olan transfer dönemi. son dakika'da iyi bir orta saha oyuncusu alirsak basarili bir sekilde tamamlamis oluruz bence.

    en büyük transferimiz falcao'nun gitmesi oldu. büyük bir yükten kurtulduk.

    takimin orta sahasi ligi domine edebilirse forvet sorunu yasamayiz. diagne türkiye'nin yabanci golcü goat'u zaten. her türlü atar, yeter ki orta saha top getirsin o bölgeye.
  • 347
    1- gedson fernandes (22)
    2- victor nelsson (22)
    3- halil ibrahim dervişoğlu (21)
    4- olimpiu morutan (22)

    ve hatta emre taşdemir'i yollayıp

    5- george bello (19)

    transferleri ile tamamlarsak çok mutlu olacağım transfer sezonu. böyle bir senaryoda kadromuzda kapatılamayacak bir gedik kalacağını düşünmüyorum.

    yazdığım isimlerin tamamını getirebileceğimizi düşünmüyorum. bence morutan'ı alamayacağız, nelsson ile ilgilenip ilgilenmediğimiz bile muamma, hatta diğer 3 oyuncunun gelişi bile kolay değil gibi görünüyor. isimleri temsilen, ihtiyaç duyduğumuz profillere göre yazdım. yine de bu isimleri transfer edeceğimizi varsayarsak transfer dönemi sonunda elimizde şöyle bir kadro oluyor;

    kale: muslera-berk-fatih: (35-21-34)
    stoper: marcao-nelsson-luyindama-ışık-alpaslan (22-25-27-20-28)
    sağ bek: boey-yedlin-mahmut berkan (20-28-19)
    sol bek: pva-bello-ömer (30-19-30)
    6 numara: taylan-berkan (26-23)
    8 numara: gedson-emre kılınç-aytaç (22-26-28)
    10 numara cicaldau-emre akbaba (24-28)
    sağ kanat: morutan-oğulcan-yunus (22-25-21)
    sol kanat: kerem-barış alper yılmaz-arda (22-21-34)
    forvet: mohamed-halil-babel (23-21-34)

    ideal 11 (3 yerli kuralını göz önünde bulundurarak): nando-boey-nelsson-marcao-pva-taylan-gedson-cica-morutan-kerem-halil

    kadronun yaş ortalaması:
    (35+21+34+22+25+27+20+28+20+28+19+30+19+30+26+23+22+26+28+24+28+22+25+21+22+21+34+23+21+34)/30 = 25.27

    ideal 11'in yaş ortalaması: (35+20+22+25+30+26+22+24+22+22+21)/11 = 24.45

    13 yabancı ve 17 yerli oyuncu ile birlikte 30 kişilik bir kadro. aslında 30 kişilik kadro fazla geniş ama bu sezon avrupa'dan tamamen elenmezsek oynayacağımız maç sayısı çok olacağı için bu seneye mahsus bu kadar geniş bir kadro ile yola çıkabiliriz diye düşünüyorum. zaten gelecek sene yedlin, arda, babel, fatih ve birkaç ismin daha aramızda olmayacağını düşünüyorum.

    kadro incelediğim kadarıyla şurada yazar arkadaşın belirttiği kıstaslara da uyuyor; (bkz: #3213822)

    28 oyuncuya ek olarak 2 tane 2001 doğumlu yahut daha genç altyapı oyuncumuz var; ışık ve berkan mahmut. toplamda 1997'den daha geç doğmuş 4 oyuncumuz var; ışık, berkan mahmut, yunus ve berk. yabancı sayımız da zaten 13.

    tabii bu kadroyu kurmak için yollamamız gereken oyuncular da var;

    1- radamel falcao (kendisi gidici zaten)
    2- sofiane feghouli (gitmezse lisansı bile çıkartılmamalı)
    3- mbaye diagne (kendisinden fena olmayan bir bonservis geliri elde edebiliriz)
    4- jesse sekidika (kiralanmayı kabul ediyorsa kiralanabilir, yoksa satılmalı)
    5- emre taşdemir (bello uğruna feda edilebilir)
    6- ismail çipe

    gelen ve gidenler bu şekilde olursa hem bugünü hem de geleceği çok parlak bir kadroya sahip olacağız. ancak tabii ki bu kadar kusursuz bir transfer operasyonu yapmamız bir mucize. bu entry'i yazma sebebim biraz hayal kurmak biraz da tarihe not düşmek, bakalım bu yazdıklarımın ne kadarı gerçekleşecek...
  • 26
    mbaye diagne'yi satmamız, falcao, babel ve jimmy durmaz'ı göndermemiz gereken dönem. yeni başkan kim olur bilmiyorum ama özellikle babel ve falcao'yu gönderme konusunda allah yardımcısı olsun.

    öte yandan 3 orta saha, 1 sol bek, onyekuru veya muadili, 1 veya 2 yerli stoper ve belki 1 sağ kanat ile 1 yerli sağ bek transfer etmek gerekecek. buna taylan ve marcao gibi oyuncuların potansiyel satışı dahil değil.
  • 294
    alexandru cicaldau,sacha boey ve patrick van aanholt ile takıma takviye yaptığımız dönem. bu üç oyuncuyu biz değil de örneğin gaziantepspor alsaydı ne müthiş transferler bu sene şampiyonluğa oynarlar diyebilir miydik? tabii ki diyemezdik. haber olarak okur geçerdik. çoğu maçta da performansları dikkatimizi bile çekmezdi. bu üç transfer umarım çok faydalı olur ama çok güçlendik, uçacağız kaçacağız diye bir şey yok.
  • 516
    bu transfer sezonunda destansı harcama ile kurulan takım, sezon sonrasında kadroyu kuran fatih hoca'nın bir numaralı fedaisi arda turan tarafından şu özeleştiriye maruz kalmıştır;
    "bizim bu sene en büyük sorunumuz kadro kalitesiydi"

    evet bu bir itiraftır. 3 yıllık planlama için 18milyon euro bonservis yatırımı yapıp sonunda "kadro kalitemiz yetersiz kaldı" demek alenen biz planlamayı çok yanlış başlattık itirafıydı. olmadı, fatih terim'in bir çok mükemmel özelliği var ama kadro kurmak asla onlardan biri değildi, bu yetki ve imkan ona verilmemeliydi, çok yanlış oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın