• 101
    kurulan takımlara, istenen isimlere bakınca önümüzdeki sezonun fatih terimim 2. dönemi remastered olmasına sebep olacak transfer dönemi olmasından endişe ediyorum.

    o dönem de kulüp mali krizdeydi hem ucuz hem genç olsun diye kamyonla bir sürü saçma sapan adam alındı. yaşım küçüktü ama hatırlıyorum yani volkanları, cihanları, pintoları falan. şimdi bu entry yazarken baktım, o takımın yaş ortalaması 27'ymiş. sonra o isimlerden ne performans alındı ne de hiçbiri patlama yapıp bonservis getirdi. üstüne kulüp daha da kötüye gitti.

    şimdi de gerek sosyal medyada gerek burada kurulan kadrolara bakıyorum bi muslera bi marcao kalmış. herkesin satıldığı, 8-10 tane scout transferi yapıldığı fantezi kadrolar görüyorum. atalayın, oğulcanın 11 de olduğu kadrolar görüyorum.

    umuyorum yönetim sosyal medyanın gazıyla transfer yaptığı gibi sosyal medyanın gazıyla takımı bozmaz. tamam küçülme olması gerekiyor mali şartlardan dolayı ama küçülme taraftarın düşündüğü şekilde olmaz.

    olabilecek senaryolar nedir. macion, belhanda, feghouli, falcao, babel, linnes, diagne, ahmet, jimmy bir şekilde elden çıkarılır. yıllara yayılmış maaşları +bonservisleri ile 30-35 milyon euro'luk bir bütçe açılır. sonra takımın geri kalanını aynı şekilde koruyarak bu 35 milyon euroluk açılan bütçeyi doldururken 15-20 milyon euro harcarsın.

    maaş bütçesi 25-30 milyon euro olan, sekidika, emin bayram, kaan ayhan, emre kılınç gibi isimlerden kurulu bir takım olsak. ilk sene ligi 5. sırada bitirip, fenerbahçe şampiyonluğu görsek gene ne fatih terim kalacak ortada ne de yönetim. ilk ortalığı yangın yerine çevirip, istifa isteyenlerde bugün bu kadroları kuranlar olacak.

    sonuç : doğa bize gösterir ki büyüme de küçülme de belli aşamalardan geçerek kademeli olarak yapılır. aksini denemek hüsran ile sonuçlanır.
  • 102
    ---------------------------------muslera
    -----------------------------------okan
    ------------------------------------berk

    linnes--------luyindama-------marcao--------saracchi
    şener----------maicon---------valentine----------emre t.
    emirhan-------ahmet----------------emin--------süleyman luş

    -------------------------------------taylan
    -------------------------------------birhan
    -------------------------------------donk

    feghouli---------emre a.--------------ömer-------------babel
    jesse-----------belhanda-------------atalay-------------jimmy
    yunus akgün----------------------------------------------------

    -------------------------falcao
    -------------------------diagne
    ---------------------------adem
    (kadro üstteki entyrlerden lordkhandan alıntılanmıştır. emeği için teşekkürler)

    şimdi bu transfer sezonuna bir mucize gerçekleşmez de şampiyon olamaz isek, ligi 3. sırada bitirmiş, yüksek ihtimalle trabzonsporun aldığı ceza sebepli ecl'ye ön eleme hakkı kazanacağımızı düşünüyorum.*
    yabancı sınırının şampiyon olamamamız ve ibfk şampiyonluğu sonrası ibfk'nın satımı, ibfk şampiyon olamaz ise zaten ucl gruplarının garantiledği için beklenenden daha ucuza satılması ile değiştirilmeyeceğini düşünüyorum.

    öncelikle yüksek ihtimal gidecek futbolcularımız:
    covid pandemisi nedenli ekonomik daralma ve kendimce tamamen gerçekçi olarak yazacağım bu fiyatları sizlere düşük ya da yüksek gelebilir kızmayın
    maicon(max 2m euro), valentine (kiralık-100 bin euro), birhan(kiralık-max 200k tl), jesse(kiralık- max 200k tl), belhanda(max 4 m euro), babel (max 2m euro), jimmy(serbest bırakılır)
    toplam bütçe: 8.2 m euro+ telles satışından 1.3 m euro desen: 9.5m euro oluşur.

    basında ismi geçen yüksek ihtimal anlaşılan kişileri ve gidenleri düzelttiğimizde kadro lig bitiminde yüksek ihtimal 9.5m euro ile şu hale sahip olur.

    ---------------------------------muslera
    -----------------------------------okan
    ------------------------------------berk

    linnes--------luyindama-------marcao--------saracchi
    şener------------donk----------ahmet----------------emre t.
    emirhan-------------------------emin--------süleyman luş

    --------------------------------taylan

    feghouli---------emre a.--------------ömer-------------emre kılınç
    yunus --------------------------------atalay-------------
    oğulcan

    -------------------------falcao
    -------------------------diagne
    ---------------------------adem

    öncelikle fatih terimin seneye yine 4-3-3 kırması bir 4-1-4-1 garabetini oynayacağını düşünmüyorum ancak yine de tamamen bunu çöpe atmayacaktır. bu sene top hakimiyetindeki eksiklik, defans yapmaya çalışmaya rağmen yapamama, defans yapamadığı gibi 4-1-4-1 zoru ile ilerde çoğalamama gibi sorunlar yaşadık. hocanın hiç sevmediği 4-2-3-1 denenmesi yine düşük bir ihtimal olarak gerçekleşebilir. elde merkez orta saha oyuncusunun olmaması, forvetlerin fiziksel kapasitesinin düşüklüğü sevdiği ve uefayı getiren 4-3(3 mc)-1-2 oynanmasını imkansız kılmakta. yüksek ihtimal 4-3-3 denenir başarısız olursa(ki terimin en büyük özelliği, hatta kendisine bu kadar ün ve şanı getiren özelliği a plan taktiklerinin genelde tutmaması, bunun sonunda da bulduğu çözüm ya da b planının çok başarılı olmasıdır) kervan yolda düzülür diyip, tamamen farklı bir anlayışa geçebilir, 4-4-2 belki de bir seçenek olabilir.

    kale: muslera uzun süreli sakat, 1 adet bonservissiz, ileri yaşa sahip kaleci yüksek ihtimal 1+1 ile alınır. yüksek ihtimal yabancı olur.
    (bonservissiz 1 transfer)

    bekler: bek rotasyonu şahsımca uygun, şener-linnes, saracchi- emre zaman zaman ömer bayram bekleri idare eder. transfer belki sağ beke gelebilir ama bir fırsat transferi olmazsa öncelik olmaz diye düşünüyorum.
    (transfer yok)

    stoper: kimsenin satılmayacağını düşünürsek, bir adet stoper alınımı tekrar bu seneki durumlara düşmememiz için önemli. ancak düşük ihtimal gibi görünse de luyindama marcao ikilisinden birinin satılacağını düşünüyorum. gönlüm luyindamanın satılmasını istiyor çünkü oyun stili olarak benzeri bulunabilecek bir futbolcu, ancak uzun sakatlık, piyasa kaybı gibi nedenlerle satış olursa marcao olur gibi görülmekte.
    (1 transfer, 3. stoper olacak, scout transferi yüksek ihtimalli yabancı, max 2 m euro, düşük ihtimal genç lejyoner türkün kiralanması)

    ön libero: sadece taylan ve donk mevcut. kesinlikle bir transfer gelecek.
    (1 transfer, yüksek profilli bir futbolcu, 1.5m euro kiralık bedelli yabancı)

    kanat: sağ kanat kendini sadece feghouliye teslim ederse intihar olur. geç ritm tutan ve fizikten düştükçe istediklerini yapmakta zorlanan bir feghouli mevcut. oğulcanın da kanat rotasyonuna eklenebileceğini düşünüyorum ama oğulcanı kanat oynatarak sıfır verim alırız bence santrfor ya da 2. forvet olur. ancak bütçe ve yabancı kontenjanı bizi buna sürükler. zaman zaman adem, oğulcan, yunus, emre kılıç ve hatta hatta emre akbabayı bu tarafta görebiliriz. sol kanatta ise kesinlikle bir adet hızlı fişek alınmalı. belki onyekuru tekrar kiralanır ama böyle bir tarza sahip satın almamız imkansız. bir gençe kiralanacak, belki bruma olur eski isimlerden.
    (1 transfer, genç hızlı bir futbolcu, 1m euro kiralık bedelli yabancı)

    orta saha: zurnanın zırt dediği nokta, selçuk,belhanda,seri,lemina, gitmiş olacak. elde sadece emre akbaba ve ömer bayram olacak ki ikisi de tam bir mc değil. hocanın hem yerli hem de ücretsiz bir şekilde mert hakanı istemesini burdan anlayabiliyoruz. belki 11 olmazdı ancak 12. oyuncu olarak sürekli bir hamle imkanı sağlaması söz konusu idi, olmadı. en az 2, optimum 3 transfer lazım olan bir bölge. tahminimce sürprizler burda gerçekleşecek.
    (3 transfer, 1 adet gözden düşmekte olan yüksek profilli 1.5 m euro kiralama bedelli yabancı, 1 adet brezilyalı max 5m euro scout transferi, 1 adet süpriz bir şekilde belki fenerbahçe belki beşiktaşla sözleşme feshetmiş bonservissiz bir yerli oyuncu*** olacağını düşünüyorum)

    forvet:forvet mevkisinde eğer diagne 7 üstü bir fiyata satılmazsa ki satılması imkansız, herhangi bir değişiklik olmaz. falcao kontratından çıkıp,diagneyi satmak isteyecektir takım ancak ikisi de pek mümkün değil şahsımca. bu iki topçu kalır. olur da biri giderse 2.forvet oynayabilecek bir kişi kiralanır.
    (transfer yok)

    toplam bilanço:7 transfer (yüksek ihtimal 6 yabancı), toplam yabancı sayısı: 15
    bütçe:9.5 m euro kazanılan, 11 m euro harcanan olur. denge: -1.5 m euro
    bu etkenler bu şartlarda gerçekleşecek ise, 3.stoper için tercih değişir, yerli bir lejyonerin kiralanması gündeme gelir. en yüksek ihtimalle de bu mert çetin olur. hem yabancı sayısı 14e düşer hem de denge pozitife yükselir. son tabloda ise şunu görürüz

    ---------------------------------muslera
    -----------------------------------okan
    -----------------------------------tecrübeli bir yabancı

    linnes--------luyindama-----------marcao--------saracchi
    şener------------donk--------------ahmet----------------emre t.
    emirhan---lejyoner bir kiralık------emin--------süleyman luş

    -------------------------yüksek profilli bir kiralık dmc
    --------------------------------taylan

    feghouli----------1 scout transferi----------------yüksek profilli bir kiralık mc---------------hızlı pırpır kiralık kanat
    yunus -----------emre akbaba-----------------------------ömer--------------------------------emre kılınç
    oğulcan------------atalay-----------------------------sürpriz yerli

    -------------------------falcao
    -------------------------diagne
    ---------------------------adem

    ligde yine şampiyonluk için en büyük adaylardan biri oluruz, gençleri saymazsak 25 kişi, sayarsak 29 kişilik bir kadro oluşur ve sayı ideal. avrupa kupalarında ise çok fazla şansımız olmaz.
  • 103
    süper ligde kartların yeniden dağıtılmaya başladığı transfer sezonu. ogulcan'ın sözleşmesini feshetmesi ile galatasaray ve galatasaray'ı isteyenler ile diğerleri arasında geçecek gibi görünüyor. oyuncular taraflarını belli etmeye başladı. bu transfer sezonu ile beraber fenerbahce turnusolü sayesinde transfer ettiğimiz oyuncuların gerçekten bizi isteyerek geldiklerini bileceğiz.
  • 104
    transferlerin ne zaman ve ne zamana kadar yapılacağını düşündükçe saçlarıma aklar düşüren dönemdir.

    2019-2020 sezonu temmuz ortası bitecek. normalde ağustos gibi sezon başlardı. sezonumuz başlamadan avrupa eleme maçları da başlardı. temmuz başlarında kamplara girilir ve bu süreçte de transferler yapılır, yetişirlerse takıma adapte olmaları için uğraşılırdı.

    ne zaman transferler yapılacak da takıma dahil edilecek kimbilir. uefa avrupa kupaları eleme takvimini açıkladı mı mesela? 2019-2020 sezonu bitince ne kadar tatil olacak takımlar için? neredeyse normalde kampa girilen tarihte sezon bitecek.

    normal avrupa ve lig takvimleri 1,5 ay ötelense bu sefer 2021 yaz aylarında oynanması planlanan milli takımlar avrupa kupası var.

    transferlerin son günlere yetiştiği ülkemiz liglerinde 2020-2021 sezonunun ilk yarısı çok kötü geçecek gibi. avrupa'da da başarı beklemeyelim bence.

    ayrıca yeni planlanan yabancı kuralına karar verilmesi ve uygulanması için de yeterli zaman olmayacağı için 2020-2021 sezonunda şimdiki yabancı sayısı kuralının devam edeceğini sanıyorum.

    edit: transfer sezonumuz 1 temmuz'da başlıyormuş. 48 saatten az kaldı demek bu. düşme ve şampiyonluk yarışları devam ederken çok ilginç bir süreç bizi bekliyor olacak.
  • 106
    büyük bir değişim olmasını istediğimiz dönemdir. mücadeleci, hırslı ve başarıya aç futbolcu grubunun büyük bir istek ve arzuyla beklendiği dönem olacaktır lakin süreç maalesef ki şu şekilde işleyecektir:

    giriş:" genç ve yetenekli oyuncular almamız gerekiyor."
    gelişme: "transferin son günü bombalar patlayacak."
    sonuç: "patladık"

    mustafa cengiz yönetimi: "son gün ola hayrola"
    fatih terim: "ille de arda"
    galatasaray taraftarı: "neymar'ın sözleşmesi bitiyor. cavani serbest kalıyor. ay hadi inşallah"
    galatasaray scout ekibi ise : "çok şükür bu transfer döneminde de hiçbir şey yapmadan övüldük beyler."
  • 107
    okan / muslera
    traore kaan marcao saracchi
    seri
    kilinc ömer evander onyekuru
    samatta

    emin, akbaba, adem, oğulcan, taylan, donk, moffi, mehmet özcan, süleyman lus .

    bence rotasyonumuz bu tarz oluşturulmalı. çok paramız yok ve bence çok bonservis de harcamaya lüzum yok.

    ek 1 : sinan bakış , emil bohinen, nampalys mendy, mustapha bundu, mohammed kudus, jonas wind, jeff hendrick, dalar kuzyaev, artem dzyuba, filip novak, robin knoche, jemerson, omar elabdelloui, guelor kanga, oumar niasse,
    maciej rybus, yuri alberto , papa gueye, niclas eliasson, enner valencia.

    ek 2 : burak kapacak, ali akman, cenk ozkacar, ali eren iyican, mert yılmaz, ali yavuz kol .
  • 108
    hakkında çok yazılıp çizilebilir ama hepsi boşa. öncelikle şunu bilmemiz lazım. yabancı sayısı ne olacak? 12+2+2, 8+2+2, 6+2+2, 21+0+0 (bu benim istediğim:)), 0+0+0 (bu da menajerlerin istediği:)). hangisi olacak belli değil. temmuz ayına geldik, tff zahmet edip karar verse de (nasıl olsa ne isterlerse onu yapacaklar.) biz de fantezi kadrolarımızı oluşturabilsek. daha da önemlisi hani bu kulüplerin ekonomileri suyla dönmüyor ya, kulüpler de kendi planlamalarını yapabilse. hoş artık biz şampiyonluktan kopmuş sayılabileceğimiz için bence yabancı sınırı değişmeyecek ama yine de resmi olarak belli olsun istiyor insan bu transfer dönemindeki yabancı sayısı durumunu.
  • 112
    kaleci: okan/muslera (nando'nun durumuna göre belki tecrübeli bir yabancı)

    stoper: luyindama, marcao, donk, emin, ahmet (hiçbir şey yapmasak bile gayet iyi)

    sağ bek: mariano ile bir yıl uzatalım, linnes ve şener(1 yıl daha sözleşmesi var) lig için yeter.

    sol bek: saracchi, linnes, emre(tekrar kiralanmazsa), ömer lig için yeter.

    orta saha: emre akbaba, taylan antalyalı, ömer bayram bizimle devam eder. belhanda satılır, seri ve lemina kiralanmaya çalışılır. buraya seri kalacaksa onun dışında en az 2 tane çok iyi oyuncu lazım. belli ki 3'lü orta saha oynayacağız.

    sağ kanat: feghouli, sekidika, yunus akgün, emre kılınç(son dk o da satış koymazsa) feghouli gider, buraya bir oyuncu lazım. emre kılınç sol kanat için de bir opsiyon olacaktır.

    sol kanat: babel dönüyor ama dilerim bir yere kitleriz. henry onyekuru tekrar kiralanırsa ne ala olmazsa mutlaka birileri gelmeli. (trezeguet premier lig görmüşken gelse ne güzel olur)

    forvet: falcao, diagne, adem, babel, oğulcan(son dk. satış koymazsa)

    buradan birilerinin gideceği kesin. bakalım nasıl olacak?

    aslında genel anlamda sıkıntımız kiralık oyuncuların durumu. onlar kadromuzda kesin olarak kalsaydı bir iki isimle de gayet ligin içinden geçebilecek bir kadromuz olmuş olacaktı.

    bekleyelim bakalım neler olacak?
  • 113
    kimler gelmeli bilemem ama kimler gitmeli çok eminim.
    - babel
    - belhanda
    - feghouli
    - falcao
    - selçuk inan
    - ahmet çalık
    - lemina ( maalesef sakatlık sorunu kronik boyutta )
    bunların yerine kimler, nasıl alınmalı. aslında doğru bir transfer izleme komitesi ve doğru teknik kadro planlaması, dışarıya haber sızdırmayan şovdan uzak yönetici kadrosu ile şimdiye çoğu halledilmiş olurdu ama maalesef bizde zor, hele de mustafa cengiz başkanın hastalık sürecinden sonra imkansız.
    artık menajerler kimi getirirse onlara kalacağız gibi; sportif başarıda çok eleştirsem de fatih terim de bu sıkıntıyı biliyor ve sinirleniyordur çünkü yönetimin mevcut hali her konuda başıboşluk ve iş bilmezlik örneği adeta.
    seneye şampiyonlar ligine gidemezsek kiralık oyuncu transferinde de zorluklar yaşarız.
  • 114
    şampiyonlar ligine gidemeyeceğimizi de varsayarak takımın ucuz şeklide yenilenmesi gereken transfer dönemi. bonservislerde diretmeyerek takım ucuz yollu dengeli şekilde yenilenmesi gerek. yoksa ekonomik ve sportif çöküş başlayacak. talipleri olacak fiyatları baz alırsak. maaşlardan da kurtulmak gerektiğini hesaba katalım.yaklaşık 50 milyon euro gibi bir bütçe oluşturabiliyoruz. 10 tane 5 milyon euro bonservis ortalamalı oyuncu 2,3 tane kiralık oyuncu ile yepyeni bir kadro scouting sistemi ile kurulabilir. diri yaş ortalaması düşük, tabanca gibi bir takım oluşur. avrupa liginde de başarılı olunur. her sene kim gelecek gidecek derdi de olmaz. bir sene sonra bu imkanlarda oluşmayabilir bu devrimi bu sene yapmalıyız. maaş bütçesi de üst limit 2milyon euro tutulursa 35 milyon ile 40 milyon euro arası bir bütçede kalabilir. bu rakamlara da bu oyuncular çok rahat gönderilebilir.
    luyindama 15
    marcao 14
    feghouli 4
    belhanda 3
    maicon 3
    babel 0
    falcao 0
    jimmy 1
    linnes 2.5
    diagne 5
    mariano 0
    toplam 47.5 milyon euro
  • 115
    2020-21 sezonuna başlarken kadromuz bu şekilde olacak;
    kaleci: okan, berk
    sağ bek: linnes, şener
    sol bek: saracchi, luş, emre taşdemir
    stoper: dama, marcao, donk, ahmet, emin, maicon
    ortasaha: taylan, belhanda, emre, ömer, atalay
    kanat: oğulcan, feghouli, emre kılınç, jimmy, yunus, sekidika
    forvet: falcao, diagne, adem
    muhtemel gençler: ali yavuz, abdulsamed, celil

    takımdan gitmesi gerekenler, ahmet, şener, maicon, belhanda, fehgouli, jimmy, diagne, taşdemir.
    oynama garantisiyle, sekidika, yunus, ali yavuz, samed ve celili kiralık yollamalıyız, çünkü şans bulamıyorlar, verilmiyor o şans takımda. oynasınlar tecrübe kazansınlar

    yapılacak satışlarla 3 5 elimize geçecek parayı doğru isimlere verirsek, çok rahatlıkla düşük bütçeyle harika bir takım oluşturulabilir.

    bize yedek kaleci, sağ bek, süleyman oynatılmayacaksa sol yedek bek, orta saha merkez, kanat ve yedek forvet lazım

    muhtemel as takımımız önliberolu sistemle 433
    okan
    sağbek-dama-marcao-saracchi
    önlibero(kiralanırsa seri)
    transfer-transfer(kiralanırsa lemina)
    transfer-falcao-emre kılınç

    muhtemel yedek kadromuz, 4231 ya da 4411
    berk(yedek kaleci)
    linnes-emin-donk-transfer(luş)
    taylan-ömer(samed)
    oğulcan-akbaba-adem
    transfer

    ortasahamızda ciddi bir eksiklik var, mert hakan bu eksikliği kapatabilirdi uygun fiyata ama gördüğümüz üzere looserlığı seçti, yolu açık olsun demek istesem de, sözünden dönen namert biri için içimden gelmiyor. 6 numaraya seriyi koyacaksak, onun önüne 2 tane canavar gerekiyor, basacak, koşacak, toptan kaçmayacak isimler olmalı, lemina gibi.

    transferi bu yönetim yapacaksa hayal kırıklığı olacak ama önümüzde çok ciddi bir fırsat var, yaşını başını almış isimlere değil, bonservis getirebilecek isimlerle doğru takım kurulursa, önümüz çok açık
  • 116
    falcao’ya pasta cila atıp güneşte birkaç fotoğrafını çekerek sahibinden’e sallamamız gereken dönem.
    aksi takdirde forvet alamayız.

    diagne gelip kulübede fırsat arayacak belli. tek forvet oynuyoruz, hem diagne hem falcao’nun üstüne ilk 11’e bir yabancı forvet saçma olur. bize şöyle elmander, artem dzyuba, vedat muriç familyasından ciğersiz bir ayıboğan lazım.
  • 117
    ne olur ne biter bilemem de

    marcao'nun satılmaması, seri'nin de en kötü yeniden kiralanması gereken sezondur. hatta alınabiliyorsa bonservisi ile alınmalı. bu iki oyuncu pozisyon oyunu açısından hayati öneme sahip çünkü.

    ayrıca marcao 0.9 milyon euro maaş alıyor.

    kendisinin kalitesinde, 4 milyon euro'ya alabileceğimiz ve 0.9 milyon euro maaşı kabul edecek stoper varsa buyrun satalım kendisini.

    bu adam satılamaz, satılması teklif dahi edilemez.
  • 120
    gelmesini hiç istemedim dönemdir tıpkı gelecekteki diğer transfer dönemleri gibi. belirsizlikler, kolpa haberler, duyumcular, taraftarı gazlayan galatasaray muhabirleri derken ortalık toz duman oluyor. üstüne bir de kampa yetişmeyen kritik transferler ve olası yanlış hamleler de cabası.

    lig bitince yine başlayacağız hatta başladık bile bu yaz çok kritik, bu yaz transfer dönemini çok iyi geçirmeliyiz diye. bakalım başımıza neler gelecek, kimler gidecek kimler kalacak ve taraftarlar olarak bizler nasıl sanrılar ve bunalımlar yaşayacağız.
  • 123
    pozisyon oyununa uygun transferlerin yapılacağı sezon.

    (bkz: jean michael seri)

    bence fatih hoca 2 sene aradan sonra doğru oyunu buldu. geç oldu ama yapacak bir şey yok.
    açık ara bence ligin en iyi top oynayan takımıyız. hem de bunca eksiğe rağmen. pandemi öncesini zaten konuşmuyorum bile. ligi sürklase ediyorduk. biz; bu oyunu geliştirip, doğru oyuncuları kullanıp, rakiplere de kabul ettirirsek avrupa'dan bir kupa daha getiririz bu ülkeye.

    inan edin!

    ayrıca; (bkz: #2873162)
  • 124
    mutlaka ama mutlaka ceza sahasına servis yapabilecek, rakip bekin üzerine dribling ile gidebilecek, adam eksiltme becerisi olan en az bir kanat oyuncusunu (stil olarak keita ya da atletizmini kaybetmeden önceki quaresma gibi) kadromuza katmamız gereken dönem. mevcut kadromuzda sofiane feghouli'nin atletizmi kanat oynamak için artık yeterli değil. henry onyekuru ise müthiş bir atlet olsa da adam eksiltme becerisi olmayan, besleyiciden ziyade bitirici bir oyuncu.

    şaşırtıcı bir değişim olmazsa forvetimizde ya mbaye diagne ya da radamel falcao garcia as oyuncumuz olacak sahada yer alacak. iki oyuncu da kendilerine pozisyon hazırlandığında etkili olabilen oyuncular. forvette bu tarzda bir oyuncu ile oynarken kanat oyuncularından en azından birinin servis yapabilme özelliğine sahip olması gerekiyor. ancak mevcut kadromuzda bunu yapabilecek kimse yok. eğer onyekuru'yu tutmak gibi bir arzumuz varsa diğer kanat için feghouli'yi elden çıkarıp (ya da 10 numara olarak kullanıp) besleyici özelliklere sahip bir oyuncu aramalıyız.
  • 125
    benim beklentim ayrılması gerekenlerin ayrılması, luyindama ve marcao'nun fahiş fiyata satılması, ayrılanların yerlerine genç takviyeler yapılıp potansiyeli olan altyapı oyuncularının yedeklere serpiştirilmedidir.

    ayrılması gerekenler:
    - feghouli
    - belhanda
    - maicon
    - babel
    - diagne
    - falcao
    - luyindama
    - marcao

    bu adamları letgo'ya koysan 50'ye satarsın. o paraya da bir sağ bek, bir kaç yerli genç türk stoper, iki ortasaha bir forvet bir de sağ kanat hiç kiralama işine girmeden her türlü dizersin takımı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın