• 76
    iki stoper lazim bir tanesi en az luyindama ve marcao kadar iyi olmali. premium sag bek ve sag acik lazim. orta sahaya uc adet transfer lazim bir tanesi turk olmalidir. forvete hizli ve fizikli
    bir forvet sart. onyekuru kalirsa sol acik yoksa iki sol acik almaliyiz.

    gitmesi gerekenler;

    linnes
    mariano
    belhanda
    feghouli
    babel
    diagne
    falcao

    kiradan donmemesi gerekenler; maicon

    25 milyon euro bonservis kazanman lazim. iki tane yabanciyi bonservis alirsan cok rahat kafaya oynayacak takim kurarsin.

    bizim takimin 4-5 senelik bir yapima ihtiyaci var aynen unsal aysalin ilk sezonu gibi. sonra ara taslari koyarsin.

    esas sorun su ki; bu yonetim transfer konusunda felaket otesi. kendi cabasiyla aldigi bir oyuncu yoktur. esasinda var diagne ve emre akbaba ikilisine 17.5 milyon euro verdik.

    onyekuru,seri,lemina direk menajer transferleri.

    daha oncede soyledim transfer ekibini yonetecek
    bir lidere ihtiyac var. en buyuk eksikligimiz bu ve verilen deli rakamlarla yillik ucretler.
  • 78
    çok mantıklı hamleler yapmamız gerekiyor. öncelikli hedefimiz elimizdeki yüksek maaşlı oyuncuları hasbelkader elden çıkarmak olmalı. buna falcao da dahil.
    corona, cl gerlirlerinden mahrum olmak, eksik tribünleri ve artan euro kuru derken durumumuz son derece zor. beşiktaş'ın bugünkü haline düşmemek için 2 sene önce yaptığı hataya düşmemeliyiz.
    altyapıdan oyuncular monte edilmeli, yaptığımız satışlardan gelen parayı da ince eleyip sık dokuyarak genç isimlere harcamalıyız. fransa ve belçika 1 ve 2. ligler çok iyi taranmalı.
    coşkulu futbol oynayan, adale sakatlıklarıyla boğuşmayan, tabiri caizse "dipçik" gibi bir takım kurulmalı.

    yoksa batarız.
  • 79
    luyindama
    belhanda
    feghouli
    maicon
    babel
    diagne

    beşlisinden en az 25 milyon euro'luk girdi elde etmemiz gereken sezon.

    kimin geleceğini, nasıl taktikte oynayacağımızı falan bilmiyorum. hocanın işi bunlar; ama bildiğim bir şey var ki bu 6 adamdan 25 milyon euro kazanmalıyız.

    sonrası kolay zaten. hoca, kulübü kâra geçirerek gerekli takviyeleri yapar, gerekli oyunu da oynatır.
  • 80
    takimi olabildigince satip, gencler, yillik maasi turk lirasi olarak odenen yerliler ve bir de muslera haricinde komple hepsini gondememiz gereken donemdir.

    bakiyorsun kadroya, ne icin olusturuldu bu kadro?

    sampiyonlar ligi icin.

    ne yaptik sampiyonlar liginde? bilmiyorum ne yaptık ben hatirlamiyorum bile. hatirlayan varsa buyursun, giriyi düzenlerim.

    yapilmasi gereken sey su;

    en yuksek maas 1 milyon euro olan bir takim. turk oyuncularla turk lirasi uzerinden anlasma yapacaksin.

    su cogunlugu isim olan ama sahada esamesi okunmayan, ya da milleti kanser eden veyahut da aman moda girecek de aman keyfi olacak da 2.asist yapacak diye geberip gittigimiz adamlar yerine hepi topu 10 milyon euroya takim toplanir.

    millet 200bin 300bin dolara/euroya oyuncu getiriyor takir takir oynatiyor, biz hala daha benden* daha zinde olmayan adamlarla sampiyonlar ligini kovaliyoruz. 2 hafta zorlayinca bagi kopan adamlarin bize ittirilmesini istemiyorum. alemin kerizi biz miyiz? ya da hangi haysiyetsizler parasini yiyor bu transferlerin?

    isim transfer, yok ismi duyulmus adam gelsin, yildiz gelsin diye ortalikta aniran ergenlere tahammul edemiyorum artik. galatasarayli dedeler de niyetlerinden mustesna haklilar bence. onlarin derdi kendimiz calalim kendimiz yiyelim falan ama bi kuculmeye gitmek gerekiyor artik.

    ekonomik sartlarin eskisi gibi olmadigi asikar. bu sebeple de butcede kisitlamaya gidilmesi gerekiyor.

    bizim 10da birimiz butceyle kurulan takimlar kok sokturebiliyor avrupada ornekleri var. yani deli paralar harcamaya gerek yok.

    ben bu sene sampiyonluk istemiyorum derdim de zaten vermeyecekler.

    ama ben seneye de sampiyonluk istemiyorum. ben yapilanma istiyorum. sistem istiyorum. surekli gunu kurtarilan galatasaray olmasin artik. ekolumuz olsun, yapilanmamiz olsun. iskelet bilmem ne diye diye surekli yapboz. ulan 2 sene onceki kadroyu sayin desek hangimiz isim isim tum listeyi sayabilir?
  • 81
    çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum. onyekuru, lemina ve seri tutulmaya çalışılacaktır kiralık olarak. belhanda, feghouli ve diagne satılmaya çalışılacaktır. araplar yine gitmeyecektir. diagne belki kiralik gidecektir. ucl olmayacağı için falcao gönderilip, yerine diagne oynatılabilir diye de düşünüyorum hatta. mariano ile de devam edilir. saracchi zaten kalacak iptal edemezsek. para ihtimali olası maicon ve telles transferleri. başka bir şey görmüyorum.

    luyindama ve marcao satılırsa 1-2 aksiyon alınır. bence aynı takım devam edilecek.
  • 82
    en sıkıntılı transfer dönemimiz olacaktır. cl geliri alamamız ve istediğimiz oyunculara karşı cl kozunu kullanamayacak olmamızdan dolayı elimiz çok daralacaktır. tarihimizin en kötü transferi olarak gördüğüm diagne nasıl satılacak, babel den nasıl kurtulacağız, belhanda kaça gider ve sosonun maaşını kim karşılar gibi birçok belirsizlik var. elimizde iyi para edecek luyindama ve marcao var ama luyindama sakatlığından dolayı bu sezon teklif geleceğini sanmıyorum. sağ bek yok oraya gerçekten iyi bir oyuncu almamız lazım sol bekte saracchi yetersiz. ortasaha oyuncularımızın ikiside kiralık. falcao tek başına bir sezonu götüremez forvet de lazım... yani yeniden bir takım kurmak zorunda fatih terim ve eli çok dar.
  • 83
    daha önce yazılmış olan satılması gereken oyunculara tamamen katılıyorum, takımımızın en önemli özelliği az gol yemesi o yüzden stoperlere dokunmamamız gerekiyor, muslerayı söylemeye bile gerek yok.
    benim “seç beğen al” listem şu şekilde:
    1- jeff hendrick
    2-osman bukari
    3-mohammed kudus
    4-nampalys mendy
    5- emre kılınç
    6-niclas eliasson
    7-adil demirbağ
    8-becir omeragic
    9-magnus kofoed andersen
    10-emmanuel sabbi
    11-birger meling
    12-birk risa
    13- filip stefanovic

    liste uzar gider, bunlar zamanında kenara not aldıklarım. ben yoğun işimin gücümün arasında tamamen amatör olarak bu isimleri bulabiliyorsam scout ekibi de farkediyordur. ama mesele bunlar yahut bu gibi topçularda ısrarcı olmakta yönetimi böyle yatırımlara ikna etmekte.

    bekleyip göreceğiz.
  • 84
    kimler gelecek kimler gidecek ondan daha önemli bir konu var; sözleşme şartları. daha öncedende yazdım, bir oyuncudan verim almanın doğru yolu sağlam bir sözleşme. koy bakalım kulüp taraflı tek taraflı fesih hakkını, gör bak neler oluyor.
    o belhandayı, feghouliyi o zaman görürüm ben. senelik kemiksiz 3-4 milyon eurodan kapmışlar 4-5 sezonluk kontratı. keyfi gelirse oynuyor beyzadeler. koyamıyorsun tabiiki o şartı, ligimize yıldız oyuncu getirmek zor. anca böyle ballı kontratlarla geliyorlar. sonrada yatışa geçiyorlar. ikinci bir seçenekde maaşını düşük tutup, maçbaşına yüksek ücret vermek. oynamak için yırtınır durur oyuncu.
  • 85
    bir önerim olan yaz transfer sezonu.

    şöyle yapalım, nerede bitik ama isimli oyuncu varsa çaktırmadan sanki duyummuş gibi el altından basına yayalım ilgileniyoruz kesin alacağız falan diye. ondan sonra sosyal medya kullanan bütün galatasaray taraftarları "ne olur fenere gitme, come to galatasaray" türevlerinde şeyler yazalım. mutlaka teklif gelecektir. sonra bekleyelim fenerbahçe bizim sözde önerdiğimizden daha yüksek bir fiyata alsın, aldıklarında da yine aynı taraftarlarımız yönetimi eleştirmeye başlasın. "fener'e topçu bıraktınız, allah cezanızı versin beceriksiz herifler" türevleriyle dolduralım sosyal medyayı.

    fenerbahçe yeterince çöp doldu mu daha önceden anlaştığımız asıl topçularımızı bir bir açıklayalım ama taraftarımız da mutsuz olsun "a'yı fenerbahçe kaptı, bize bu çöp kaldı" diye. transfer sezonu bittiğinde de takımımızın sosyal medyası dahil bütün taraftarımız aynı anda hahahahahahahahahahahahahaha yazsın. böylece fenerbahçe'ye büyük bir ders vermiş oluruz. hatta eğer iyi bir çocuk olursak belki fenerbahçe'nin küme düştüğünü bile görebiliriz. *
  • 86
    kişisel fikrime göre gelenlerden daha çok gidenlerin önem kazanacağı transfer sezonu olacak. mümkün olduğunca maaş yükünü azaltmak yapılması gereken ilk hamle olacak.

    özellikle şampiyonlar ligine katılamadığımız senaryo sonucunda çok ciddi gelir kaybı yaşanacak. dünya çapında yaşanan pandemi nedeniyle de maçların ne zaman seyircili oynanacağı henüz belli değil. yani hem şampiyonlar liginden hem de stat gelirinden yoksun bir sezon ile karşı karşıya kalabiliriz. kulüplerin pek çoğu zaten teknik iflas durumunda bu nedenle stat, store gelirleri sıcak para sağlayan kulübün nakit akışı konusunda önemli etkileri olan unsurlar.

    transfer döneminde vedalaşılabileceğimiz çok sayıda oyuncu var. ryan babel' den, falcao' ya, onlardan feghouli & belhanda brotherslara kadar. tamamıyla aynı dönem içerisinde yollarımızı ayıramayacağımızı biliyorum. o yüzden bir iki demeden ne kadar fazlasıyla yolları ayırırsak o kadar mutlu oluruz.

    not olarak ekleyeyim şampiyonlar ligine katılamadığımız kötü senaryoda avrupa ligine katılmak dahi sıcak para akışını sağlama noktasında önemli olacak. misal başakşehir 9 milyon avro kazanmış. o yüzden yabana atılmamalıdır.
  • 87
    kötü düşünmek istemesem bile yine zor geçecek bir dönem gibi görüyorum.bunun nedenlerinden biri satmaya çalışacağımız oyuncuları daha önce de satmaya çalışıp hatta satış için daha iyi durumda iken(corona öncesi ve performans durumları) satamayışımız.biz geçen dönem de diagne,maicon,belhanda ve feghouli'yi elden çıkarmaya çalıştık,bu dönem yine aynı isimleri satmaya çalışacağız üstüne eklenen babel ve falcao(bence sözleşmesinden çıkmalıyız) durumu var.diagne sezonu rekor golle gol kralı bitirmesine rağmen satamadık bu yıl satmayı bekleyeceğiz,belki belhanda(sözleşme son senesi)ve maicon'u bu sefer az biraz para kazanarak yollayabiliriz gibi gözüküyor.ancak diğer isimler ile yolları ayırmamız eskisinden de zor gibi.bu durum da mecburen satış yapabileceğimiz değerlerden birini gözden çıkarmalıyız,o isimler de zaten marcao ve luyindama.ikisinden birini iyi bir bonservis ile satabilir isek belki o zaman ufak çaplı bir operasyon yapabiliriz.
  • 88
    hani ilkokulda matematik problemlerini çözmeden önce bir "verilenler" ve "istenenler" listesi yapılırdı. işe önce verilenler listesini doldurmakla başlar, elimizdekilerle istenenlere nasıl ulaşabileceğimizi bulmaya çalışırdık.

    işte halihazırdaki bütün transfer söylentileri göz ardı edildiğinde, sadece kontrat bazlı düşünecek olursak elimizdeki "verilenler" listesinin aşağıdaki gibi olduğu transfer dönemidir.

    kaleciler:
    fernando muslera (sakatlığı sebebiyle ilk devre olmayacak)
    okan kocuk

    sağ bekler:
    martin linnes
    şener özbayraklı

    stoperler:
    christian luyindama nekadio
    marcao teixeira
    ahmet çalık
    emin bayram
    maicon pereira roque
    valentine ozornwafor

    sol bekler:
    marcelo josemir saracchi pintos
    emre taşdemir

    merkez orta sahalar:
    younes belhanda
    emre akbaba
    ömer bayram
    taylan antalyalı
    atalay babacan

    sağ kanat oyuncuları:
    sofiane feghouli
    jimmy durmaz
    jesse tamunobaraboye sekidika

    sol kanat oyuncuları:
    ryan babel
    yunus akgün

    forvetler:
    radamel falcao garcia
    mbaye diagne
    adem büyük
  • 89
    jesse sekidika, oğulcan çağlayan gibi galatasaray'da 18 e girebileceği meçhul adamlara teklif götürdüğümüzde bile araya girip adamlara teklif götüren, transferi bozmak için her yolu deneyen bir rakibimiz var, anadolu kulüplerinin başında da ilhan cavcav gibi benim sözüm 500.000 eurodan daha değerlidir diyecek onurlu kulüp başkanları yok. ciddi anlamda zorlu geçeceğini düşündüğüm transfer dönemi.
  • 90
    galatasaray için son zamanların en sıkıntılı transfer dönemi olacaktır. virüs sadece suyun öte yanındaki takımı değil, diğer kulüpleri de sarmış. biraz incelenir ise mutlaka farklı bir yerden de bazı oluşumlar ile de bağlantıları çıkarılabilir. direk ilişkide olabilir ya da dolaylı yoldan.

    işin sonu kişisel maddiyata çıktığında diğer değerlerin de pek önemi olmuyor bazıları için. o yüzden bizim alacağımız yerli oyuncuların oyuncu kalitesinin dışında karakterine de bakmamız gerekiyor.

    adam oyununu geliştirebilir ancak karakterini değiştiremez. akıllıca hareket edip futbolcu almanın yanı sıra futbolcu pazarlamanın da transfer sürecine dahil olduğunu da unutmamak lazım.
  • 91
    seneye şampiyonlar ligine gidemeyeceğimiz hemen hemen kesinleştiğine göre bol maliyetli bir kadro kurma seçeneğimiz
    ortadan kalkmış görünüyor.

    bu sene ki futbol takımımız saha içinde hakemler tarafından katledilmiştir bunu bir kenara koyalım. ancak bunun yanında, saha içi organizasyonumuz da ancak ligin ikinci yarısında ki salgın öncesi kısa dönemde oturdu. elde ki kadro hem maliyeti yüksek hem de gerekli dinamizmden uzak yapısı ile fatih terim takımlarında ki ortak nokta olan yüksek enerjiyi yansıtamadı.

    bunu çözecek hamleleri yapmamız şart.

    sağ bek için:

    en kritik mevkilerden biri burası. mariano'nun yaşı ve maliyeti, linnes'in bir türlü standart olmayan performansı ve yükselen kontratı ile bu bölge de yenilenme ve iyi bir plan şart. buraya bonservis ile futbolcu alınacaksa benim tek adayım (bkz: joakim maehle) olur. dinamik, genç, sattığımız zaman 2 katını bize kazandıracak bir isim. rotasyon için ise mariano eğer yarı maliyete olacaksa kesinlikle kalmalı. kabul etmezse linnes ile mecbur devam edilir.

    orta saha için

    (bkz: seko fofana)
    (bkz: nampalys mendy)
    (bkz: rafinha alcantara do nascimento)

    üçlüsünden ikisi bu açıdan bize katkı sağlayacaktır. benim tercihim tekniğinin daha iyi olması sebebi ile fofana & rafinha olur.

    defans bölgesinde sağ bek ve sol bek alternatifi olabilecek en az iki takviye şart görünüyor.

    stoper bölgesi içinde bu sene yaşanan kriz düşünüldüğünde, düsseldorf küme düşerse ve marcao satılırsa (bkz: kaan ayhan) hem beklere hem de stopere alternatif olması sebebi ile kadroya katılmalı. bunun yanında da (bkz: mert çetin) kiralık olarak takıma cuk oturur.

    ofans hattı ve forvet:

    en çok değişimin yaşanması gereken bölge kesinlikle burası. son 2 yılda bizi taşıyan feghouli, belhanda gibi isimlerin yaşları, dalgalı performansları ve maliyetleri düşünüldüğünde elde tutulmaları mantıklı görünmüyor. bu isimlerden gelecek paranın (bkz: henry onyekuru)'ya gideceği düşünülürse bizim bu bölgeye takviye yapmak için elimizde kiralık ve bonservisi elinde olan isimler dışında pek fazla seçeneğimiz yok.

    basında geçen isimlere bakınca (bkz: mahmoud hassan trezeguet) (bkz: samuel kalu) aldığımız söylenen (bkz: emre kılınç), kalu hariç hepsi sol kanat alternatifleri. bu açıdan bakarsak sağ ön ve forvet hattını nasıl şekillendireceğimiz halen belirsiz. işin zor kısmı da burada başlıyor.

    elde ki maliyetli isimleri kadrodan çıkartırken yerine hepsi kiralık ya da kalite bakımından düşük isimler konmamalı.

    belhanda, diagne, feghouli ve marcao'dan gelecek para ile lemina/fofana, onyekuru, kaan dışında da isimler alınabilecek konumda olmalıyız. çok net sağ bek, forvet belki de 2 tane ve sağ kanat ihtiyacımız olacak.

    benim kafamda ki plan:

    yabancılar:

    1-muslera
    2-maehle-8 milyon euro
    3-mariano (max: 1.2 milyon euro senelik)
    4-luyindama
    5-donk
    6-saracchi
    7-lemina
    8-fofana
    9-rafinha
    10-onyekuru-11 milyon euro
    11-sağ kanat
    12-falcao

    yerliler

    1-okan
    2-mert çetin-kiralık
    3-kaan-5 milyon euro
    4-hasan ali-bonservissiz
    5-taylan
    6-ömer
    7-atalay
    8-emre akbaba
    9-emre kılınç-bonservissiz
    10-oğulcan-bonservissiz
    11-adem
  • 94
    bizim adimiza cok umidimin olmadigi transfer sezonu. sattigin kadar al zikkimi yuzunden elimizden oyuncu cikarmamiz gerekiyor. buna karsilik takimin ilk onbirinin son derece onemli 4 futbolcusu kiralik. oncelikle elde para edecek dogru duzgun futbolcu yok. falcao gibi bir markaya sahibiz ama adamin oyle bir maasi var ki hangi babayigit o yukun altina girer merak konusu. feghouli - belhanda ikilisi zaten astronomik maaslariyla demirbas olmus, bir yere gidecekleri yok. geriye bir tek marcao ve luyindama kaliyor. onlari da satarsak yerleri dolar mi dolmaz mi soru isareti. ustune ustluk zaten takimin bir suru eksigi var. trabzon, basakcity takimlarinin kadrolari bizden iyi, fener takimi da seneye ya herro ye merro diyerek guclu girecek. su sartlar altinda yonetimin gercekten sapkadan tavsan degil dinazor cikarmasi gerekiyor.
  • 96
    maaş üst sınırı belirlenmeli ve kesinlikle kim olursa olsun bu sınır aşılmamalı. son bein açıklaması da gösteriyor ki şampiyon olsak bile bu kadar büyük maliyeti takımın kendini karşılaması kolay değil. virüs ne kadar sürecek belli değil. kombine yok, eskisi gibi mağazacılık geliri yok, yayın geliri azalıyor. sponsor bulmak eski günlere nazaran çok daha zor. bu şartlarda maaş yükümüzü en az yarı seviyeye çekmek gerekiyor. nasıl olur bilmiyorum ama olmak zorunda.
  • 97
    kafamdaki kadro şu:

    https://www.buildlineup.com/...c8a24e5ac404cc46a1b9

    sezon başında denediğimiz 3-5-2yi çok sevmiştim. marcao-donk-boss üçlüsü çok uygun bu dizilişe.

    kanatları saracchi ve benzeri bir pırpır sağ kanat-bek tamamlayacak.

    lemina ve seri çok sevdiğim oyuncular. ikisini de tutmak mümkün mü bilmiyorum ama çok iyi olur. belhanda ve feghouli gidecekse önlerinde emrelerden biri oynayabilir.

    forvette falcao yanında bir target man transferi. yedekleri diagne.

    kale yedek: okan
    stoper yedekleri: transfer, emin, ahmet
    ortasaha yedekleri: ?
    forvet yedeği: diagne
    bek yedekleri: linnes, şener

    min 3 transfer + lemina + seri gerektiriyor. gidenler ise:

    - maicon
    - mariano
    - belhanda
    - feghouli
    - babel
    - andone

    yine kiralık operasyonu olmadan yapmak zor. ortasahaya falan yedek transfer falan yapmak lazım. yabancı sınırını da düşünmek lazım. bunları sadece düşünürken bile sıkıntı bastı.

    yine yeni yeniden çok zor geçecek transfer dönemidir kendisi.
  • 98
    bu transfer döneminde gelen-giden olmaz, sözleşmesi bitenlere güle güle dersek ve kiradakiler dönerse gelecek sezon kadromuz:

    ---------------------------------muslera
    -----------------------------------okan
    ------------------------------------berk

    linnes--------luyindama-------marcao--------saracchi
    şener-----------maicon---------valentine----------emre t.
    emirhan-----------ahmet----------------emin

    -------------------------------------taylan
    -------------------------------------birhan

    feghouli---------emre a.--------------ömer-------------babel
    jesse-----------belhanda-------------atalay-------------jimmy

    -------------------------falcao
    -------------------------diagne
    ---------------------------adem

    recep, yunus, ali yavuz ve ahmet sivri de dahil edilirse 31 kişi mevcut. 13 yabancı var. hoca her ne kadar hoşumuza gitmese de 4-1-4-1 oymattığı için o şeklinde dizdim. yorumsuz hazırlmaya çalıştım.
  • 99
    uzun süredir takip ettiğim ve yaptıkları haberlerin doğru çıkma oranı oldukça yüksek bir sosyal medya sayfası.

    --- alıntı ---

    haberaslan özel haberi

    transfer soran arkadaşlar vardı sıra sıra cevaplayalım.

    1) ali akman... bursaspor'un 18 yaşındaki forveti için bir istek olmuş. bursaspor ile görüşmeler sürüyor.. transferin başlamasına 6 gün kala çalışmalar sürüyor. sözleşme 4 yıllık olacak transfer gerçekleşirse.

    2) yeni sezon planlamasında sağ bek stoper lemina ve seri'nin durumuna göre orta saha hamleleri olacak. onyekuru'nun kalması planlanıyor. hoca çok istiyor kalmasını.

    3) gidecekler konusunda da belhanda mariano jimmy selçuk ahmet çalık andone nagatomo gibi oyuncuları seneye takımda görmeyeceğiz. feghouli ve emre mor konusunda da hocanın kararı bekleniyor. devam yada tamam denecek. sekidika ve ozornwafor'un da kiralık olarak ayrılmasını bekliyoruz.

    4) altyapı konusunda da ali yavuz, atalay, emin bayram ve süleyman luş'un özellikle gelecek sene a takım kadrosunda yer bulmasını bekliyoruz..

    --- alıntı ---
  • 100
    yine kiralık ve sözleşmesi biten futbolculara yöneleceğimiz transfer dönemi. gözüme çarpan sözleşmesi biten oyuncular şu şekilde;

    thomas meunier, willian borges da silva, edinson cavani, ryan fraser, malang saar, jan vertonghen, artem dzyuba, layvin kurzawa, giacomo bonaventura, nampalys mendy, thiago silva, jordon ibe, omar elabdellaoui.

    bu isimler arasından meunier, willian ve cavani hariç geri kalanları getirebiliriz bence. en azından bek sorunumuzu çözebiliriz. stoper tandemi için bir tane tecrübeli stoperin şart olduğunu düşünüyorum, thiago silva veya vertonghen bence bu işi çözebilir. transfer bütçesi için luyindama ve marcao satılacak diye düşünüyorum, kaan ayhan'ı alıp yanına bu tarza bir tecrübeli stoper koymalıyız. rotasyona da daha çok gelecek vaat eden, aynı zamanda ligde oynadığında sırıtmayacak isimler olabilir. adil demirbağ'ın gündemde olduğunu biliyorum, hiç izlemedim ama kendisini izleyenler iyi yorumlar yapıyor. hoca adana bağlantılarını kullanarak çok rahatlıkla getirecektir eğer isterse. stoper için bir diğer isim cenk özkaçar. trabzona imza attığı dedikodusu vardı ama benim duyduğum kulübü trabzonla anlaştı, oyuncu bize gelmek istiyor, bekleyip görmek lazım. semih kaya'nın da florya kontenjanından takıma katılacağını düşünüyorum. kaan ayhan, jan vertonghen, ryan donk, adil demirbağ, cenk özkaçar, semih kaya, emin bayram, ışık kaan arslan şeklinde bir stoper rotasyonu şampiyonlar liginde olmadığımız da hesaba katılırsa bence yeterli olacaktır. sağ bek için ryan fraser alabileceğimiz en iyi isim olabilir, ama adam premier lig oyuncusu, zor görüyorum, inşallah olur. omar elabdellaoui de alınabilecek bir isim, ligde rahatlıkla işimizi görecek seviyede bir oyuncu. sol bek için saracchi var zaten, ama o bölgede de iyi bir rotasyon lazım. bir çok taraftarımız tepki gösterse de ben caner erkin veya hasan ali kaldırım ikilisinden birini rotasyona sokabilirsek sol bek bölgesinde bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. süleyman luş ve emre taşdemir ikilisinden biri de 3. kişi olarak oradaki rotasyona katılacaktır, hangisi olacağı yaz kampında belli olur. kaleci transferi için erken, eğer okan koçuk bu sezonu iyi tamamlarsa muslera iyileşene kadar başka bir kaleci almaya gerek kalmayacaktır, eğer olur da okan güven vermezse tecrübeli ve kiralık bir kaleci düşünülebilir, veya bonservissiz bir yıllık anlaşmayla gelecek bir kaleci. orta saha konusunda ne yapılabilir gerçekten bir fikrim yok, verilen izlenim seri ve lemina tekrardan kiralanmaya çalışılacak. ayrıca nuri şahin'in de takıma katılacağını düşünüyorum. eğer istediğimiz satışları yapabilirsek hakan çalhanoğlu hamlesi de benim için sürpriz olmayacaktır. bunlar dışında orta sahaya alınabilecek oyuncular bence tamamen hocanın kafasındaki oyun sistemiyle alakalı olacak, bernard mensah da gündeme gelebilecek isimlerden biri. kanatlarımızdan birisinin emre kılınç olacağı neredeyse kesin, onyekuru tekrardan kiralanmaya çalışılacaktır. mahmoud hassan trezeguet için de hamle yapacağımızı düşünüyorum, aston villa küme düşerse kiralanması muhtemel isimlerden birisi. forvet için radamel falcao bir sezon daha devam edecektir diye düşünüyorum, iyi bir sezon kampı geçirip, ligde 25 maçta 90 dakika forma giyecek seviyeye gelirse içimiz rahat olabilir. rotasyona da yabancı bir target man geleceğine eminim. ayrıca adem büyük ve ali yavuz kol da rotasyonda olacaktır.

    ayrılacak isimlere gelirsek;

    - christian luyindama (+15m €)
    - marcao teixeira (+15m€)
    - ahmet çalık (500b€)
    - yuto nagatomo (sözleşmesi bitiyor.)
    - martin linnes (1.5m €)
    - mariano ferreira filho (sözleşmesi bitiyor.)
    - selçuk inan (emekli olacaktır.)
    - younes belhanda (5m €)
    - sofiane feghouli (5m€)
    - jesse sekidika (kiralık gönderileceğini düşünüyorum.)
    - florin andone (kiralık sözleşmesi bitiyor.)
    - mbaye diagne (4m €)
    - ryan babel (2m € getirebilir belki ama alacaklarına karşılık bonservisi verilse bile yeterlidir.)

    şeklinde olacaktır. üst kısımda olası transferlerimizi bahsettiğim yerde seri, lemina ve onyekuru'nun durumlarından bahsettim, o yüzden bu ayrılacaklar listesine yazmadım. gördüğümüz gibi 40m €'nun üstünde bir bonservis bedeli elde etme şansımız var. ben güzel, hareketli ve tatmin edici bir transfer dönemi bekliyorum. yazdığım şeyler hariç bir çok sürprizle de karşılacağızdır büyük ihtimalle. bu kesin kalır dediğimiz adamlardan ayrılanlar olabilir, hiç tahmin etmeyeceğimiz transferler yapabiliriz. bu transfer dönemiyle ilgili düşüncelerim bu şekilde. hakkımızda hayırlısı olsun.

    edit: adebisi ryan fraser'in sağ bek değil, sol ön oyuncusu olduğu konusunda uyardı, nedense aklımda sağ bek olarak kalmış. yanlış bilgi vermiş olmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın