• 52
    korona virüsü yüzünden piyasanın etkileneceğini düşünüyordum. aslında yine aynı düşüncedeyim ama bu etkinin bize negatif değil pozitif etkisi olacağına inanıyorum.
    kulüpler ekonomik olarak sarsıldıkları için yüksek bonservis bedelleri ödemek yerine görece daha uygun isimlere yönelebilirler. bu yüzden diagne, babel, belhanda, feghouli ve hatta gitmeyi düşünürse falcao için kafamızdaki teklifleri alabiliriz.
    bu da bizi hem bonservis, hem de maaş olarak inanılmaz rahatlatır.
    ayrıca ligi de şampiyon olarak bitirirsek şampiyonlar ligi geliriyle ekonomik olarak bir kaç adım öne geçeriz.
    tabii bunların hepsi şimdilik düşünce, inşallah hepsi tek tek gerçekleşir.
  • 53
    dünya'nın dört bir yanından oyuncularla ilgili transfer haberlerimizin şimdiden çıktığı transfer sezonudur. meksika, norveç, yunanistan, ingiltere, arjantin, nijerya ve daha hatırlayamadıklarım.

    umarım bu haberler scout ekibimizin çok iyi çalıştığı ve uygun paralara iyi oyuncular bulduğuna delalettir. yoksa menajerlerin pompalattığı haberlerse vay halimize.
  • 54
    normalde bugünlerde heyecanına kapılmamız gereken günlerdi ancak sezon coronavirüs dolayısı ile tamamlanmadığı için birazcık gecikmeli başlayacak dönem.

    öncelikle, yabancı sınırlandırması gelmiştir hayırlı uğurlu olsun. öncelikle 12'ye düşürülüp (8+2+2) sonra da nihai olarak 8'de (6+2) kalması planlanıyor, 32 yaşını geçmiş oyuncuların transferi de mümkün değil.
    en azından böylelikle basının şu boş boş isim atma olayından kurtulmuş olacağız ancak problem bizim için biraz daha büyük.

    11.06.2020 tarihi itibarı ile kadromuzdaki yabancı oyunculara bakarsak eğer:

    1 - fernando muslera
    2 - christian luyindama nekadio
    3 - marcos do nascimento teixeira marcao
    4 - marcelo sarracchi
    5 - yuto nagatomo
    6 - martin linnes
    7 - mariano ferreira filho
    8 - ryan donk
    9 - mario lemina
    10 - jean michael seri
    11 - younes belhanda
    12 - henry onyekuru
    13 - sofiane feghouli
    14 - jesse sekidika
    15 - radamel falcao garcia
    16 - florin andone

    bunlara ek 3 de yabancı oyuncumuz kirada,

    17 - maicon pereira roque
    18 - ryan babel
    19 - mbaye diagne

    maşallah. 19 yabancı, 16'sı kulüpte. sınır zaten 14. aşmışız kendimizi. *

    şimdi buradan kiralık olanları 1.5 yıllık gelen yani önümüzdeki sezon da bizimle devam edecek olan saracchi, mario lemina, seri, andone ve onyekuru. 5 kiralık isim var.

    bunlardan önümüzdeki sene devam edecek / etmesi gereken isimler saracchi, lemina ve onyekuru. seri ve andone kiralık sözleşmelerinin sonunda kulüplerine gönderilmeli bana kalırsa.

    tamam 2 gitti kaldı kulüpte 14, 3 de kiralık dönecek onları da sayın. 17. burada sözleşmesi sona erecek oyuncular var:

    1 - ryan donk - 26.07.2020
    2 - yuto nagatomo - 26.07.2020
    3 - mariano ferreira filho - 26.07.2020

    bu üçlüden +2 tribündeki yabancı kontenjanında tutulması gereken isim bana kalırsa yine, yeni, yeniden ryan donk olmalı. çünkü etki olarak ne zaman sıkıntıya girsek donk bir şekilde joker olarak iş çözüyor. stoperde ve orta sahada kullanılabiliyor olması çok önemli. bu anlamda donk kalıp diğer ikisi gönderilmeli.

    etti mi sana 15 yabancı.

    geri kalan isimler resmen takım iskeleti. diyeceksin ki 11 kişilik futbolda 15 kişilik iskelet mi olur? * ama olur abi.

    sekidika kiralık verilmeli bana kalırsa. çoğu anadolu kulübü talip olacaktır zaten kiralamak için, hızlı kanat oyuncusu hepsinin aradığı adam. bu olayı çözer.

    artık belhanda ve feghouli'den de kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. feghouli evet yine daha faydalı ve iş yapan bir futbolcu ancak belhanda zaten sözleşmesinin son yılına giriyor, verimi tamamen bitti seviyesinde bizim için taraftarla olan küfürleşmeden sonra. onlar da bu şekilde gönderilmeli bence.

    geriye kalan yabancı sayısı 12. tam sınırda oluyoruz. ancak 12 değil 11 yabancı olmalı bence kadroda. yani tribündeki yabancı oyuncu 1 oyuncuda kalmalı ki o da şu aşamada donk olmalı alternatifsiz.

    ama yine de yeterli değil çünkü bu sefer eksik alanlara transfer yapılması lazım. ciddi bir sağ bek problemimiz var, stoper luyindama / marcao ikilisi dursa bile lazım, bir de forvet konusu var ki evlere şenlik. lemina ve onyekuru da kalmalı tabi bu sistem içerisinde. feghouli de giderse sağ açık da lazım.

    maicon - babel ve diagne'nin sözleşmelerinden kurtulmak zorundayız bana kalırsa. en makul çözüm şu an için bu gibi görünüyor.

    bu üçünü de gönderdiğimizi düşündüğümüzde sayı bu sefer 9'a kadar düşüyor. bu iyi gibi görünebilir ancak 8 oyuncunun aynı anda sahada olabileceği ve 2 oyuncunun kulübede 2 oyuncunun tribünde olacağı karmaşası problem yaratıyor bence.

    çözüm sağ bek - stoper - forvet - orta saha (lemina) ve sol açık (onyekuru) ve sağ açık mevkileri bu sefer transfer isteyen yerler takımdaki.

    elde 9 yabancı kaldı demiştim, lemina ve onyekuru çıkınca 7 kalır eğer kalmazlarsa ya da alamazsak. donk'u tribüne gidince 6. böylelikle 2 mevkinin transferi net 11 oyuncusu ve yabancı olabilir.

    sağ bek için yabancı önemli. linnes yedek kulübesindeki +1'e yazılırsa en azından 1 sene iyi bir sağ bek ile bu durumu dengelemiş oluruz. yine yabancı stoper de aynı şekilde eğer iki stoperi de tuttuğumuzu düşünürsek.

    ama diğer mevkiler yine aynı can sıkıcı. bu yabancı kuralı konuşulmaya başladığından beridir evirip çeviriyorum bu konuyu kafamda ancak bir türlü bulamıyorum ideal sistemi.

    umarım teknik ekip ve transfer komitesi bizden daha sağlıklı bir çözüm üretebilirler.
  • 60
    https://twitter.com/...198578018725889?s=20

    eger belhanda hakkinda cikan transfer haberleri dogruysa (5 milyon euro istedigimiz yaziyor), al-ahli'ye 2 milyon farkla buyuk secim yapip soso'yu da almak isterler mi diye sormaliyiz.

    belhanda-soso ikilisinin maasi bu sezon sampiyonlar ligi'ne katilmamizin da zorlasmasiyla artik bizim icin (sadece avrupa ligi ve super lig'de oynayacagimizi dusunursek) fazla luks. hele ki babel, diagne gibi oynamasi zor ama takima donecek oyunculari dusununce riski azaltmak icin para eden oyuncularla yollari dusunmeden ayirmaliyiz.

    transfer kisitlamasaninin bu sezon olmayacak olmasi ise buyuk avantaj. bu sayede belhanda ve soso'nun yerleri marcao/luyindama tarzi, maasi dusuk ama bonservisi gorece yuksek oyuncularla doldurulabilir.

    edit: mocuishle sattigin kadar al kisitlamasinin devam ettigini hatirlatti. o zaman bu ikiliden gelen bonservisle ne yapilabilir scout ekibi bakacaktir.*. ayrica halla'nin uyarisiyla bonservis bedeli eklendi.
  • 63
    belhanda,feghouli,diagne,babel,falcao ve linnesi gozum kirpmadan satardim. yuto ve mariano zaten gidiyor. donka tas catlasa 500 bin euro.
    yabanci sayisinda baya azalma var.

    muslera,luyindama,marcao ile defans hattinin ana temasi elinde bu takima 6 adet kaliteli ve senelik deli para istemeyeb yabanci bulurdum. isimlere takilma,onemli olan hizli olmasi ve yasi 27 den asagiya olmasidir.

    alacagim en kral yabanci oyuncuya da senelik 2 milyon eurodan fazla bir kurus fazla vermem. transferler de albayragi klube sokmam. emin bayram,bertug a takima,yunus kiralik yollardim.

    ama eminim ki bunlarin hicbiri olmaz. biz de burda kendimizi yeriz.
  • 65
    bana göre kadroda muslera, luyindama, marcao ve onyekuru'yu tutalım gerisi önemli değil. yerli statüsünde olan ahmet çalık, şener, jimmy bence bomboş topçular hepsi gitmeli. altyapı topçularımız ile yola devam etmeliyiz. milyon euroluk kadromuz varken zaten ligde de şampiyonlar liginde de rezil top oynadık. genç topçularımızla hiç değilse ekonomik açıdan daha yönetilebilir bir seviyeye gelebiliriz. şahsen gemileri tamamen yaktım.
  • 66
    önümüzdeki yıl yabancı sayısı muhtemelen 12 olacak. şu an kadromuzda 16 yabancı var. babel, diagne, ozornwafor, macion ile toplam 20 tane yabancı oyuncumuz bulunmakta. mariano, nagatomo, donk'un sözleşmesi bitiyor. onyekuru,andone, seri, leminanın kiralık sözleşmeleri bitiyor. geriye 13 yabancı kalıyor. falcao, linnes, diagne, macion, babel, sekidika, muslera, luyindama, marcao, saracchi, belhanda, feguli, ozornwafor.
    kullanabileceğimiz yerli oyuncular okan koçuk, ahmet çalık, şener, taylan, ömer bayram, emre akbaba, jimy durmaz, adem büyük. toplam 8 yerli oyuncu.
    alt yapıdan kadroda olması muhtemel oyuncular süleyman luş, atalay babacan, emin bayram, yunus akgün, berk balaban, ali yavuz kol. bu 6 tane alt yapı oyuncusu 28 kişilik kadroda yüksek ihtimalle olacaklar. belki erencan yardımcı, abdussamed karnucu, erkan süer gibi bir kaç oyuncu daha katılabilir kadroya. yani alt yapıdan 6 oyuncunun 28 kişilik kadroda olcagını varsayalım. geriye kalıyor 22 oyuncu. bu 22 yuncudan 10 yerli 12 yabancı olacak şekilde seçimler yapmamız gerekiyor.
    yerli oyuncu sayımız 8 taneydi. mert hakan ve emre kılınç ın muhtemel transferleriyle 10 yerli tamamlanmış olacak. gitme ihtimali olan yerli oyuncular jimmy durmaz ve ahmet çalık. bu iki oyuncu kadrodan çıkarılırsa yerlerine arda turan, semih kaya gibi yaşlı ve bitik oyuncular yerine 2 tane genç oyuncu katılması gerekir. altınordu lu ravil tahir ve kayseride emre demir gibi oyuncular. bu oyuncuları ucuza almak kolay değil ama falcao ya 7 milyon euro vermekten daha kolay ve karlı bir iş.
    yerli oyuncu ve alt yapı oyuncularını üç aşağı beş yukarı seçtiğinize göre işin en zor ve karışık kısmı olanb12 yabancı oyuncuyu seçmeye başlayalım.
    20 tane yabancı oyuncumuz var 4 tanesi kesin gidiyor ve seneye bizde kalmasını istemiyoruz. bu oyuncular mariano, nagatomo, andone,seri.geriye kaldı 16 oyuncu.macion, diagne, belhanda, bu üç oyuncu çok önemli. bizim bu üç oyuncudan önümüzdeki sene en az 10 milyon euro civarında bonservis almamız gerekiyor. bu bonservisi aldıgımızı farzedersek hem yabancı sayısı 13 e düşer hemde onyekuru ve leminayı bonservisleriyle veya satın alma opsiyonlu kiralama şeklinde kadromuza katarız.
    bu söylediklerimin hepsinin olduğunu farzedersek devam ediyorum. sekidika, ozonwafor kiralık gönderilirse bir oyuncu açığımız olur. bu açığıda git geli olan bir sağ bek veya git geli olan bir orta saha transfer edilebilir. ben tercihimi orta sahadan yana kullanıyorum.
    muslera
    ( okan koçuk)
    (berk balaban)

    linnes. luyindama. marcao. saracchi
    (şener). (emin bayram). (ravil tagir). (süleyman luş)

    lemina
    (donk)
    (abdussamed karnucu)

    mert hakan transfer
    (emre akbaba). (ömer bayram)
    (atalay babacan). (taylan antalyalı)

    feguli onyekuru
    (emre kılınç). (ali yavuz kol)
    (yunus akgün).

    falcao
    (babel)
    (adem büyük)

    28 kişilik bir kadro. bu yılki kadroyu çok fazla bozmadan biraz daha gençleştirerek bu şekilde bir kadro kurulabilir. muslera nın sakatlıgı geçene kadarda sinan bolat kalede kullanılabilir.
  • 67
    babel, diagne, falcao, maicon ve belhanda'yı elden çıkarabilirsek, uğruna kurban keseceğim* transfer dönemi.

    minimum iki orta saha, uçurtma sol açık, santrafor, sağ bek, luyindama veya marcao satılırsa bir stoper + emre kılınç da yapacağımız transferler olacaktır. kale konusunda berk balaban ve okan koçuk'a güveniyorum. ligin ikinci yarısına da nando dönmüş olur zaten.

    açıkçası mümkün olsa feghouli'yi de maaşından dolayı gönderip yerine başka birini alırdım ama "sen de istedikçe istiyorsun" demeyin diye onu katmadım.*
  • 68
    fişek gibi gençler istiyorum. virüs mirüs sallamayıp hırsından çimi yiyen psikopatlar istiyorum. tempolu azmanlar istiyorum. zıpkın gibi delikanlılar istiyorum... umarım sırf bonservisleri ellerinde diye 32 yaşındaki orta sahalara, 34 yaşındaki sağ beklere, başarıya doymuş veteranlara milyonları dökmeyiz. doğru eksilerek* maaş yükünün azaltılması da esas hedeflerden biri olmalı.

    aç, dinamik ve potansiyel vadeden oyunculara yönelinmesi elzem olan transfer dönemi. "geleceği dizayn ediyoruz" söylemleri artık sadece lafta kalmamalı.
  • 72
    şampiyonlar ligine katılamazsak satılması/gönderilmesi gerekenler:
    - falcao
    - luyindama
    - belhanda
    - feghouli
    - mariano
    - saracchi
    - ozornwafor
    - j. durmaz
    - babel
    - diagne
    - ahmet
    - şener
    - adem(yaşından dolayı)
    - selçuk inan
    - maicon

    bu isimlerin gönderilmesi hem maaş hem bonservis olarak elimizi güçlendirecektir. avrupa ligi bu oyuncuların hepsinin ekonomik yükünü kaldırmamıza yetmeyecek.

    seri konusunda emin değilim. zaten kendisi kalmaz bizde ama doğru kullanılırsa iyi bir oyuncu.

    muslera, marcao, lemina, onyekuru, donk, linnes, jesse ve kalırsa seri elde tutulmalı. linnes ve jesse için iyi bir teklif gelirse satılabilir tabi. aslında satılacak oyunculardan iyi bir transfer yapılırsa jesse oynayabileceği bir takıma kiralanmalı.

    yerli oyunculara ağırlık verilecektir bu transfer döneminde zaten. 3 yeni yabancı transferi(marcao yanına stopere, orta sahaya oyun kurucu özellikli-game changer-, ve bir forvet) ile yabancı transferi bitirilebilir ve geri kalanı olabildiğince kaliteli yerli oyunculardan oluşturulabilir kadromuz. ekonomimize çok dikkat etmeliyiz. şampiyonlar ligine katılma hakkı kazanırsak luyindama ve falcao duruma göre elde tutulabilir.

    isimler aklıma geldikçe ekleyeceğim. şimdi 21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı yüzünden sinirden kafam tam çalışmıyor şu an.
  • 73
    muhakkak kadromuzda tutmamız gerekenler:
    -muslera
    -marcao
    -luyindama
    bu üçlü takım iskeletimizin ilk parçasını oluşturuyor ve kaliteleri tartışmaya açık değil. burayı bozmak, takımın tamamını bozmak anlamına geleceğinden muhakkak en az bir yıl daha faydalanmamız gerekiyor.
    -onyekuru
    -seri ya da lemina (beraber oynamaya uygun değiller ve skor üretme kapasiteleri çok düşük. o yüzden sadece biriyle anlaşmalı ya da bonservisini alabiliyorsak almalıyız.)

    muhakkak göndermemiz gerekenler:
    -belhanda tahmini bonservis bedeli: 5 milyon euro.
    -feghouli tahmini bonservis bedeli: 5 milyon euro.
    -diagne tahmini bonservis bedeli: 5 milyon euro.
    -maicon tahmini bonservis bedeli: 3 milyon euro.
    -babel bedelsiz.
    -falcao bedelsiz. (şampiyonlar liginde yokuz, maaşını karşılamamız pek mümkün değil.)
    -linnes 2 milyon euro. (geldiğinden beri pek çok hoca değiştirdik ve kimsenin ilk tercihi olmadı. kendisini geliştirse de bir türlü istediğimiz seviyeye çıkamadığı aşikâr)
    -ahmet yılmaz çalık tahmini bonservis bedeli: 300 bin euro. (kendini hiç geliştiremedi, derhal gönderilmeli.)
    -jimmy durmaz tahmini bonservis bedeli: 500 bin euro.
    -şener özbayraklı bedelsiz. (kronik sakat ve berbat bir futbolcu. ısrar etmenin âlemi yok.)

    elde edeceğimiz parayı nasıl kullandığımız birkaç sezonluk akıbetimizi belirleyecek. umarım en az hatayla geçireceğimiz bir transfer dönemi olur. düştüğümüz yerden hemen kalkarız.
  • 75
    astronomik bir teklif gelmediği sürece luyindama ve marcao'nun kalması gereken dönem. yabancılardan muslera, donk, saracchi, lemina ve onyekuru diğer kalacak isimler olmalı. falcao veya feghouliden hangisine daha fazla bonservis veriliyorsa o satılmalı. takımdaki klas yabancıların hepsini birden göndermek hata olur. carrasso gibi bir yabancı kaleci, mariano'nun 2017 modeli, yeni donk'umuz olabilecek bir yabancı stoper, lemina'nın gol atan bir benzeri orta saha, falcao veya feghouli'nin gidişine göre yerlerine muadilleri ve pivot özellikleri olan yabancı bir forvet alınmalı. yerlilerden okan, şener, taylan, ömer, emre akbaba, ve adem büyük kalmalı. kaliteli yerli sol bek, yerli orta saha, yerli kanatta diğer takviyeler olmalı.
    o değilde oturduğun yerden bunları demesi de ne kolay ama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın