• 66
    önümüzdeki yıl yabancı sayısı muhtemelen 12 olacak. şu an kadromuzda 16 yabancı var. babel, diagne, ozornwafor, macion ile toplam 20 tane yabancı oyuncumuz bulunmakta. mariano, nagatomo, donk'un sözleşmesi bitiyor. onyekuru,andone, seri, leminanın kiralık sözleşmeleri bitiyor. geriye 13 yabancı kalıyor. falcao, linnes, diagne, macion, babel, sekidika, muslera, luyindama, marcao, saracchi, belhanda, feguli, ozornwafor.
    kullanabileceğimiz yerli oyuncular okan koçuk, ahmet çalık, şener, taylan, ömer bayram, emre akbaba, jimy durmaz, adem büyük. toplam 8 yerli oyuncu.
    alt yapıdan kadroda olması muhtemel oyuncular süleyman luş, atalay babacan, emin bayram, yunus akgün, berk balaban, ali yavuz kol. bu 6 tane alt yapı oyuncusu 28 kişilik kadroda yüksek ihtimalle olacaklar. belki erencan yardımcı, abdussamed karnucu, erkan süer gibi bir kaç oyuncu daha katılabilir kadroya. yani alt yapıdan 6 oyuncunun 28 kişilik kadroda olcagını varsayalım. geriye kalıyor 22 oyuncu. bu 22 yuncudan 10 yerli 12 yabancı olacak şekilde seçimler yapmamız gerekiyor.
    yerli oyuncu sayımız 8 taneydi. mert hakan ve emre kılınç ın muhtemel transferleriyle 10 yerli tamamlanmış olacak. gitme ihtimali olan yerli oyuncular jimmy durmaz ve ahmet çalık. bu iki oyuncu kadrodan çıkarılırsa yerlerine arda turan, semih kaya gibi yaşlı ve bitik oyuncular yerine 2 tane genç oyuncu katılması gerekir. altınordu lu ravil tahir ve kayseride emre demir gibi oyuncular. bu oyuncuları ucuza almak kolay değil ama falcao ya 7 milyon euro vermekten daha kolay ve karlı bir iş.
    yerli oyuncu ve alt yapı oyuncularını üç aşağı beş yukarı seçtiğinize göre işin en zor ve karışık kısmı olanb12 yabancı oyuncuyu seçmeye başlayalım.
    20 tane yabancı oyuncumuz var 4 tanesi kesin gidiyor ve seneye bizde kalmasını istemiyoruz. bu oyuncular mariano, nagatomo, andone,seri.geriye kaldı 16 oyuncu.macion, diagne, belhanda, bu üç oyuncu çok önemli. bizim bu üç oyuncudan önümüzdeki sene en az 10 milyon euro civarında bonservis almamız gerekiyor. bu bonservisi aldıgımızı farzedersek hem yabancı sayısı 13 e düşer hemde onyekuru ve leminayı bonservisleriyle veya satın alma opsiyonlu kiralama şeklinde kadromuza katarız.
    bu söylediklerimin hepsinin olduğunu farzedersek devam ediyorum. sekidika, ozonwafor kiralık gönderilirse bir oyuncu açığımız olur. bu açığıda git geli olan bir sağ bek veya git geli olan bir orta saha transfer edilebilir. ben tercihimi orta sahadan yana kullanıyorum.
    muslera
    ( okan koçuk)
    (berk balaban)

    linnes. luyindama. marcao. saracchi
    (şener). (emin bayram). (ravil tagir). (süleyman luş)

    lemina
    (donk)
    (abdussamed karnucu)

    mert hakan transfer
    (emre akbaba). (ömer bayram)
    (atalay babacan). (taylan antalyalı)

    feguli onyekuru
    (emre kılınç). (ali yavuz kol)
    (yunus akgün).

    falcao
    (babel)
    (adem büyük)

    28 kişilik bir kadro. bu yılki kadroyu çok fazla bozmadan biraz daha gençleştirerek bu şekilde bir kadro kurulabilir. muslera nın sakatlıgı geçene kadarda sinan bolat kalede kullanılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın