• 101
    kurulan takımlara, istenen isimlere bakınca önümüzdeki sezonun fatih terimim 2. dönemi remastered olmasına sebep olacak transfer dönemi olmasından endişe ediyorum.

    o dönem de kulüp mali krizdeydi hem ucuz hem genç olsun diye kamyonla bir sürü saçma sapan adam alındı. yaşım küçüktü ama hatırlıyorum yani volkanları, cihanları, pintoları falan. şimdi bu entry yazarken baktım, o takımın yaş ortalaması 27'ymiş. sonra o isimlerden ne performans alındı ne de hiçbiri patlama yapıp bonservis getirdi. üstüne kulüp daha da kötüye gitti.

    şimdi de gerek sosyal medyada gerek burada kurulan kadrolara bakıyorum bi muslera bi marcao kalmış. herkesin satıldığı, 8-10 tane scout transferi yapıldığı fantezi kadrolar görüyorum. atalayın, oğulcanın 11 de olduğu kadrolar görüyorum.

    umuyorum yönetim sosyal medyanın gazıyla transfer yaptığı gibi sosyal medyanın gazıyla takımı bozmaz. tamam küçülme olması gerekiyor mali şartlardan dolayı ama küçülme taraftarın düşündüğü şekilde olmaz.

    olabilecek senaryolar nedir. macion, belhanda, feghouli, falcao, babel, linnes, diagne, ahmet, jimmy bir şekilde elden çıkarılır. yıllara yayılmış maaşları +bonservisleri ile 30-35 milyon euro'luk bir bütçe açılır. sonra takımın geri kalanını aynı şekilde koruyarak bu 35 milyon euroluk açılan bütçeyi doldururken 15-20 milyon euro harcarsın.

    maaş bütçesi 25-30 milyon euro olan, sekidika, emin bayram, kaan ayhan, emre kılınç gibi isimlerden kurulu bir takım olsak. ilk sene ligi 5. sırada bitirip, fenerbahçe şampiyonluğu görsek gene ne fatih terim kalacak ortada ne de yönetim. ilk ortalığı yangın yerine çevirip, istifa isteyenlerde bugün bu kadroları kuranlar olacak.

    sonuç : doğa bize gösterir ki büyüme de küçülme de belli aşamalardan geçerek kademeli olarak yapılır. aksini denemek hüsran ile sonuçlanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın