• 102
    ---------------------------------muslera
    -----------------------------------okan
    ------------------------------------berk

    linnes--------luyindama-------marcao--------saracchi
    şener----------maicon---------valentine----------emre t.
    emirhan-------ahmet----------------emin--------süleyman luş

    -------------------------------------taylan
    -------------------------------------birhan
    -------------------------------------donk

    feghouli---------emre a.--------------ömer-------------babel
    jesse-----------belhanda-------------atalay-------------jimmy
    yunus akgün----------------------------------------------------

    -------------------------falcao
    -------------------------diagne
    ---------------------------adem
    (kadro üstteki entyrlerden lordkhandan alıntılanmıştır. emeği için teşekkürler)

    şimdi bu transfer sezonuna bir mucize gerçekleşmez de şampiyon olamaz isek, ligi 3. sırada bitirmiş, yüksek ihtimalle trabzonsporun aldığı ceza sebepli ecl'ye ön eleme hakkı kazanacağımızı düşünüyorum.*
    yabancı sınırının şampiyon olamamamız ve ibfk şampiyonluğu sonrası ibfk'nın satımı, ibfk şampiyon olamaz ise zaten ucl gruplarının garantiledği için beklenenden daha ucuza satılması ile değiştirilmeyeceğini düşünüyorum.

    öncelikle yüksek ihtimal gidecek futbolcularımız:
    covid pandemisi nedenli ekonomik daralma ve kendimce tamamen gerçekçi olarak yazacağım bu fiyatları sizlere düşük ya da yüksek gelebilir kızmayın
    maicon(max 2m euro), valentine (kiralık-100 bin euro), birhan(kiralık-max 200k tl), jesse(kiralık- max 200k tl), belhanda(max 4 m euro), babel (max 2m euro), jimmy(serbest bırakılır)
    toplam bütçe: 8.2 m euro+ telles satışından 1.3 m euro desen: 9.5m euro oluşur.

    basında ismi geçen yüksek ihtimal anlaşılan kişileri ve gidenleri düzelttiğimizde kadro lig bitiminde yüksek ihtimal 9.5m euro ile şu hale sahip olur.

    ---------------------------------muslera
    -----------------------------------okan
    ------------------------------------berk

    linnes--------luyindama-------marcao--------saracchi
    şener------------donk----------ahmet----------------emre t.
    emirhan-------------------------emin--------süleyman luş

    --------------------------------taylan

    feghouli---------emre a.--------------ömer-------------emre kılınç
    yunus --------------------------------atalay-------------
    oğulcan

    -------------------------falcao
    -------------------------diagne
    ---------------------------adem

    öncelikle fatih terimin seneye yine 4-3-3 kırması bir 4-1-4-1 garabetini oynayacağını düşünmüyorum ancak yine de tamamen bunu çöpe atmayacaktır. bu sene top hakimiyetindeki eksiklik, defans yapmaya çalışmaya rağmen yapamama, defans yapamadığı gibi 4-1-4-1 zoru ile ilerde çoğalamama gibi sorunlar yaşadık. hocanın hiç sevmediği 4-2-3-1 denenmesi yine düşük bir ihtimal olarak gerçekleşebilir. elde merkez orta saha oyuncusunun olmaması, forvetlerin fiziksel kapasitesinin düşüklüğü sevdiği ve uefayı getiren 4-3(3 mc)-1-2 oynanmasını imkansız kılmakta. yüksek ihtimal 4-3-3 denenir başarısız olursa(ki terimin en büyük özelliği, hatta kendisine bu kadar ün ve şanı getiren özelliği a plan taktiklerinin genelde tutmaması, bunun sonunda da bulduğu çözüm ya da b planının çok başarılı olmasıdır) kervan yolda düzülür diyip, tamamen farklı bir anlayışa geçebilir, 4-4-2 belki de bir seçenek olabilir.

    kale: muslera uzun süreli sakat, 1 adet bonservissiz, ileri yaşa sahip kaleci yüksek ihtimal 1+1 ile alınır. yüksek ihtimal yabancı olur.
    (bonservissiz 1 transfer)

    bekler: bek rotasyonu şahsımca uygun, şener-linnes, saracchi- emre zaman zaman ömer bayram bekleri idare eder. transfer belki sağ beke gelebilir ama bir fırsat transferi olmazsa öncelik olmaz diye düşünüyorum.
    (transfer yok)

    stoper: kimsenin satılmayacağını düşünürsek, bir adet stoper alınımı tekrar bu seneki durumlara düşmememiz için önemli. ancak düşük ihtimal gibi görünse de luyindama marcao ikilisinden birinin satılacağını düşünüyorum. gönlüm luyindamanın satılmasını istiyor çünkü oyun stili olarak benzeri bulunabilecek bir futbolcu, ancak uzun sakatlık, piyasa kaybı gibi nedenlerle satış olursa marcao olur gibi görülmekte.
    (1 transfer, 3. stoper olacak, scout transferi yüksek ihtimalli yabancı, max 2 m euro, düşük ihtimal genç lejyoner türkün kiralanması)

    ön libero: sadece taylan ve donk mevcut. kesinlikle bir transfer gelecek.
    (1 transfer, yüksek profilli bir futbolcu, 1.5m euro kiralık bedelli yabancı)

    kanat: sağ kanat kendini sadece feghouliye teslim ederse intihar olur. geç ritm tutan ve fizikten düştükçe istediklerini yapmakta zorlanan bir feghouli mevcut. oğulcanın da kanat rotasyonuna eklenebileceğini düşünüyorum ama oğulcanı kanat oynatarak sıfır verim alırız bence santrfor ya da 2. forvet olur. ancak bütçe ve yabancı kontenjanı bizi buna sürükler. zaman zaman adem, oğulcan, yunus, emre kılıç ve hatta hatta emre akbabayı bu tarafta görebiliriz. sol kanatta ise kesinlikle bir adet hızlı fişek alınmalı. belki onyekuru tekrar kiralanır ama böyle bir tarza sahip satın almamız imkansız. bir gençe kiralanacak, belki bruma olur eski isimlerden.
    (1 transfer, genç hızlı bir futbolcu, 1m euro kiralık bedelli yabancı)

    orta saha: zurnanın zırt dediği nokta, selçuk,belhanda,seri,lemina, gitmiş olacak. elde sadece emre akbaba ve ömer bayram olacak ki ikisi de tam bir mc değil. hocanın hem yerli hem de ücretsiz bir şekilde mert hakanı istemesini burdan anlayabiliyoruz. belki 11 olmazdı ancak 12. oyuncu olarak sürekli bir hamle imkanı sağlaması söz konusu idi, olmadı. en az 2, optimum 3 transfer lazım olan bir bölge. tahminimce sürprizler burda gerçekleşecek.
    (3 transfer, 1 adet gözden düşmekte olan yüksek profilli 1.5 m euro kiralama bedelli yabancı, 1 adet brezilyalı max 5m euro scout transferi, 1 adet süpriz bir şekilde belki fenerbahçe belki beşiktaşla sözleşme feshetmiş bonservissiz bir yerli oyuncu*** olacağını düşünüyorum)

    forvet:forvet mevkisinde eğer diagne 7 üstü bir fiyata satılmazsa ki satılması imkansız, herhangi bir değişiklik olmaz. falcao kontratından çıkıp,diagneyi satmak isteyecektir takım ancak ikisi de pek mümkün değil şahsımca. bu iki topçu kalır. olur da biri giderse 2.forvet oynayabilecek bir kişi kiralanır.
    (transfer yok)

    toplam bilanço:7 transfer (yüksek ihtimal 6 yabancı), toplam yabancı sayısı: 15
    bütçe:9.5 m euro kazanılan, 11 m euro harcanan olur. denge: -1.5 m euro
    bu etkenler bu şartlarda gerçekleşecek ise, 3.stoper için tercih değişir, yerli bir lejyonerin kiralanması gündeme gelir. en yüksek ihtimalle de bu mert çetin olur. hem yabancı sayısı 14e düşer hem de denge pozitife yükselir. son tabloda ise şunu görürüz

    ---------------------------------muslera
    -----------------------------------okan
    -----------------------------------tecrübeli bir yabancı

    linnes--------luyindama-----------marcao--------saracchi
    şener------------donk--------------ahmet----------------emre t.
    emirhan---lejyoner bir kiralık------emin--------süleyman luş

    -------------------------yüksek profilli bir kiralık dmc
    --------------------------------taylan

    feghouli----------1 scout transferi----------------yüksek profilli bir kiralık mc---------------hızlı pırpır kiralık kanat
    yunus -----------emre akbaba-----------------------------ömer--------------------------------emre kılınç
    oğulcan------------atalay-----------------------------sürpriz yerli

    -------------------------falcao
    -------------------------diagne
    ---------------------------adem

    ligde yine şampiyonluk için en büyük adaylardan biri oluruz, gençleri saymazsak 25 kişi, sayarsak 29 kişilik bir kadro oluşur ve sayı ideal. avrupa kupalarında ise çok fazla şansımız olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın