• 13
    çok zevkli geçen turnuva. ancak 2 senede bir değil de 4 senede bir yapsalar şu turnuvayı, daha zevkli olur kanaatindeyim. ayrıca, daha önce ocak ayında yaparlardı bu turnuvayı, bu sene ise yaza koymuşlar. takım sayısı da 16'dan 24'e çıkarılmış.

    ayriyeten, 6 tane aslanımızın mücadele ettiği turnuvadır. altısı da gruptan çıktı ve yoluna devam ediyor.

    christian luyindama: kongo demokratik cumhuriyeti milli takımı ile a grubunda ilk iki maç 90 dakika oynadı. 3. maçta yedekti ve 83. dakikada oyuna girdi. 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 3 puanla 3. olarak gruptan çıktılar. son 16 turundaki rakipleri b grubunu lider tamamlayan madagaskar.

    henry onyekuru: nijerya milli takımı ile b grubunda 3 maçta da süre alamadı. hatta son maçta rotasyon yaptılar ancak o maçta da oynamadı. 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 6 puanla 2. olarak gruptan çıktılar. son 16 turundaki rakipleri f grubunu 2. sırada tamamlayan kamerun.

    sofiane feghouli: cezayir milli takımı ile c grubunda ilk iki maç 90 dakika oynadı. son maçta rotasyon gereği süre almadı. 3 maçın tamamını kazanıp 9 puanla lider olarak gruptan çıktılar. son 16 turundaki rakipleri b grubunu 3. sırada tamamlayan gine.

    badou ndiaye: senegal milli takımı ile c grubunda 3 maçın tamamında 90 dakika oynadı. 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 6 puanla 2. olarak gruptan çıktılar. son 16 turundaki rakipleri a grubunu 2. sırada tamamlayan uganda.

    mbaye diagne: senegal milli takımı ile c grubunda sadece 2. grup maçında 73. dakikada oyuna girerek süre buldu. diğer maçlarda forma bulamadı.

    younes belhanda: fas milli takımı ile d grubunda ikinci ve üçüncü maçta 90 dakika oynadı. ilk maçta ise sakatlığı sebebiyle forma giyemedi. 3 maçın tamamını da 1-0'lık skorlarla kazanıp 9 puanla lider olarak gruptan çıktılar. son 16 turundaki rakipleri f grubunu 3. sırada tamamlayan benin.
  • 1
    21 haziran 2019'da başlayıp 19 temmuz 2019 tarihinde son bulacak olan ve mısır'da düzenlenen kupadır.

    bizim açımızdan 4 oyuncumuzun bu kupada yer alacak olması nedeniyle önem taşımaktadır. feghouli, belhanda, diagne ve luyindama bu kupada oynayacak olan oyuncularımız. kiralık sözleşmesi son bulan ndiaye ve onyekuru da bu kupada boy gösterecek.

    luyindama demokratik kongo ile a grubunda mısır, uganda ve zimbabve ile mücadele edecek.

    feghouli cezayir ile, diagne ise senegal ile c grubunda kenya ve tanzanya ile oynayacak. ek olarak ndiaye de senegal forması ile bu grupta boy gösterecek. aslan parçaları aynı gruba dümüş durumda.

    belhanda fas ile d grubunda fildişi sahili, nabimya ve güney afrika ile mücadele edecek.

    kiralık oyuncularımızdan onyekuru ise nijerya ile b grubunda burundi, gine ve madagaskar ile mücadele edecek.

    tüm grupların listesini aşağıda bulabilirsiniz.

    a grubu: mısır, demokratik kongo, uganda, zimbabve

    b grubu: nijerya, gine, madagaskar, burundi

    c grubu: senegal, cezayir, kenya, tanzanya

    d grubu: fas, fildişi sahilleri, güney afrika, namibya

    e grubu: tunus, mali, moritanya, angola

    f grubu: kamerun, gana, benin, gine-bissau

    aşamalara göre maç programı ise aşağıdaki gibi;

    21 haziran-2 temmuz grup maçları

    5 temmuz-8 temmuz son 16 maçları

    10 temmuz-11 temmuz çeyrek final maçları

    14 temmuz yarı final maçları

    17 temmuz üçüncülük maçı

    19 temmuz final maçı
  • 11
    tunus 2 gol atıp 3 beraberlikle gruplardan çıktı. üçüncülerin de gruplardan çıkma şansının olması 3 beraberliğin 1 galibiyet 2 mağlubiyetten daha avantajlı olmasını sağlıyor. averajı eksi olan 3 puanlı kenya elendi. 3 beraberliği almak da bir başarı tabii ki.

    son on altı eşleşmeleri:

    fas-benin
    uganda-senegal

    madagaskar-demokratik kongo
    gana-tunus

    nijerya-kamerun
    mısır-güney afrika

    cezayir-gine
    mali-fil dişi sahilleri

    çeyrek final tahminlerim:

    fas-senegal
    demokratik kongo-gana

    nijerya-mısır
    cezayir-mali

    soso ve belhanda/diagne ikilisinden biri en kötü yarı final görürler. luyindama çeyrek finalden ötesine gidemez.
  • 8
    (bkz: geldi yine tipini siktiğimin)

    2019-2020 sezonu yaz transfer döneminin tamamını bizim açımızdan etkileyecek olan turnuva.

    mbaye digane'nin iyi oynaması ve gollerini sıralaması ilk isteğimiz. piyasası yükselirse enfes olur, her 1 gol 1 m euro demek :(

    onyekuru bu turnuvada patlarsa sittin sene bir daha kiralayamayız.

    belhanda iyi oynarsa satılır mı? bilinmez.

    feghouli, luyindama ve diğerleri...

    trezeguet'in bile olası adının anılma durumu, olası transferinde bonservisi vb her şey bu turnuvaya bakar.

    dilerim scoutlarımız yalnızca bizimkileri değil, ihtiyaçlarımız doğrultusunda diğer oyuncuları da takip ediyordur.

    hem amerika kupası hem de afrika kupası transferin rotasını belirleyecek.
  • 20
    bütün dünya için zulüm olan turnuva. zaten guardiola' da " siz futbolcuları öldürmek mi istiyorsunuz ? " diyerek bir nevi fifa'ya tepki göstermiş.

    5 gün önce final oynayan mahrez, 4 ağustos'ta man city'nin liverpool ile oynayacağı maçta oynayamayacak. aynı şekilde mane'de liverpool'da. oyunculara milyonlar döken kulüplerin kupa maçında oyuncularından yararlanamaması gerçekten skandal. onu geçtim, oyuncuların sağlıkları açısından da skandal.

    umarım sadece 2 yılda bir ve avrupa şampiyonasının olduğu yıllarda gerçekleşir. bütün oyuncuların asgari dinlenme zamanlarına göre takvim ve fikstürler ayarlanır.
  • 2
    önceki yıllarda kış aylarında düzenlenir, bizde ve diğer tüm endüstriyel futbol ülkelerindeki takımlarda sorun yaratırdı bu organizasyon. pek tabi ki paranın fendi bu az gelişmiş uluslar kupasının düzenleyicilerini yendi ve organiazsyon takvimi kıta için kabul edilmesi mümkün olmayan haziran-temmuz aylarına çekildi. umarım üzücü bir vaka olmaz ama bu tamamen şansa kalmış. 19 temmuz'da afrika'da futbol oynatıp, insan sağlığına bir zarar gelmeyebileceğini düşünmek ali koç vizyonuna sığar, başka türlü olmaz.
  • 14
    çeyrek final eşleşmelerinin tamamının belli olduğu turnuva.

    10 temmuz 2019 senegal benin maçı: senegal sadece cezayir'e kaybederken, diğer tüm maçlarını kazanarak geldi. benin ise 4 maçta 4 beraberlikle hiç kazanamadan geldi. bu eşleşmeden senegal turlar diye düşünüyorum. hakeden de onlar.

    10 temmuz 2019 nijerya güney afrika maçı: nijerya grubun son maçında rotasyon yaparak sahaya çıktığı ve kaybettiği madagaskar maçı hariç tüm maçlarını kazandı. güney afrika ise tek galibiyet ve 3 puanla 3. sırada gruptan çıkarken son 16'da ev sahibi ve en büyük favori mısır'ı sürpriz bir şekilde saf dışı bıraktı. bu eşleşmeden nijerya galip gelir ve yarı finale yükselir diye düşünüyorum.

    11 temmuz 2019 fildişi sahili cezayir maçı: fildişi sahili grupta kaybettikleri fas maçı dışındaki tüm maçlarını kazanarak geldi. cezayir ise 4 maçının tamamını kazandı hatta rahat kazandı ve en etkili futbolu oynayan takım olarak görünüyor. çeyrek finaldeki en çekişmeli geçmesi beklenen eşleşme bu. bence cezayir turlar.

    11 temmuz 2019 madagaskar tunus maçı: madagaskar 7 puanla lider olarak gruptan çıkarken son 16'da kongo demokratik cumhuriyeti'ni penaltılarla geçti. tunus ise aynı benin gibi 4 maç 4 beraberlikle çeyrek finale geldi. tunus gibi benin gibi ittire kaktıra ilerleyen takımları sevmem. madagaskar yarı finali hakeden takım bence.

    bu tahminler ışığında, yarı finalde senegal-madagaskar, cezayir-nijerya eşleşmelerini görürüz ve muhtemel bir senegal-cezayir finali görürüz. güzel bir final olur.
  • 4
    turnuva tarihlerine denk gelen mevsimde gündüz sıcaklıklarının ortalama 37; gece sıcaklıklarının da ortalama 26 olduğu bir ülkede düzenlenecek turnuva. dünya kupası da yeri geldiğinde çok sıcak mevsimlere denk gelmiştir ama tahmin ettiğim kadarıyla mısır'da denize kıyısı olması itibariyle nem de fazla olacak. umarım futbolcu sağlığı açısından sıkıntı yaşanmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın