• 51
    onyekuru ve ndiaye gidiyor, ben bunlara mariano, fernando ve nagatomo ikilisinden de en az birinin ekleneceğini düşünüyorum. her iki oyuncu da geldikleri günden sonra 2 yaş arttı ve yavaş yavaş ilk performanslarından düşmeye başladılar. bu dezavantaj önümüzdeki sezon daha net hissedilecektir. maicon kiralık olarak bir sezon daha arabistan'da olacak, onun için şimdilik düşünmeye gerek yok. ayrıca 2020 yazında kiralık sözleşmesi bitse bile kolaylıkla -zararına olmasına göze alarak- elden çıkartılacaktır. diagne meselesi var, ki hiçbirimiz satın alındığı paranın bir kuruş üzerine bile satılsa kötü karşılamayacaktır.

    tüm bu tabloya göre konuşursak, 4 yabancı kontenjanımız açılıyor. yabancı sınırı seneye ne olur bilinmez, ancak türk oyuncularla yerlerini doldurmak, hele ki en az 3-4 yaş genç muadilleri olursa çok iyi olur. bonservissiz bir şener özbayraklı hamlesi kulübe için iyi bir hamle olur. sol bek, orta saha ve sol açık takviyeleri için ise şimdilik net konuşmak pek mümkün değil olsa gerek.
  • 58
    şu saatten sonra soso gönderilemez, gönderilmesi teklif dahi edilemez.

    para lazımsa gönderilecek 2 adam belli:

    1)diagne
    2)belhanda

    total 20m geldikten sonra, babel veya onyekuru* cepte ise 1 forvet, 2 ortasaha transferini 16-17m'a bitirmemiz gerekir ki her bölge için ortalama 5-5.5m bütçe demek.gayet makul.

    illa 8-10m'luk adamlar istiyorsak da 1 transferi daha kiralık veya bonservissiz yapmamız gerek.

    şapkadan bir hector herrera çıkarabilirsek işin rengi değişir bir anda.
  • 59
    19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçı'nda yedeklerimiz: ismail, ahmet, selçuk, sinan, linnes, ömer, semih, emre taşdemir, yunus, muğdat.

    başakşehir'in yedekleri: mossoro, volkan babacan,uğur uçar, serdar taşçı, attamah, soner, jojiç, adebayor, napoleoni, robinho.

    baktığınız zaman yedek kulübelerinde çok büyük kalite farkı var. fatih terim sayesinde bu seneyi atlattık ancak en azından yerli kadroyu iyileştirmekte fayda var.
  • 61
    öncelikle sattığımız kadar alacağımız için mümkünse premier ligdeki takımların oynatamadığı oyuncuları kiralamak bizim için uygun görünüyor bu transfer döneminde. diğer yandan belhanda ve diagne satılmalı. ikisinden 20 küsür milyon euro gelecektir. bu gelecek paraya bir forvet, bir 8 numara bir tane de 10 numara almamız gerekecek. kanatlar için onyekuru kiralanmalı ilk hedef olarak. diğer yandan sözleşmesi biten oyunculara yeltenip yedek kulübesini güçlendirmemiz gerekiyor. yabancı sınırı ile ilgili de 14 yabancı kuralı bizi zorlayacak gibi. özellikle türk oyuncu bulmamız önemli gelecek sezon için. şu anda sözleşmesi biten oyuncuları almak mantıklı gibi. seneye emre akbaba da olmayacağı için yedek kulübesi şu anda koca bir boşluk olarak kalıyor. şener özbayraklı gibi sözleşmesi biten adamları almak mantıklı gibi şu anda.
  • 62
    hala şener özbayraklı diyen ali koç vizyonlu galatasaraylılar'ı görünce korkmaya başladığım dönem.

    alt yapısında ramazan emirhan civelek ve arkasında berk akdemir'i bulunduran, mevcut kadrosunda linnes ve mariano'ya sahip bir takımın, fenerbahçe'nin 30 yaşındaki yedek bekiyle ne işi olur? hem de milyon küsur maaşla!

    parola belli; alt yapı, alt yapı, alt yapı + pazarlanabilecek, para kazandırabilecek oyunculara yatırım...
  • 67
    bence ilk transferler sivas'tan douglas ve fulham'dan babel olacak. bonservisleri yok ne de olsa, el mecbur gibi biraz bu tarz hamlelere. mariano, diagne, belhanda'nın satılacağını; n'diaye ve onyekuru'nun da yeniden kiralanamayacağını düşünüyorum. o yüzden satışlardan gelen parayı 2 tane sağlam ortasaha ve 1 forvete gömmek lazım. rondon'un sözleşmesi de bitiyormuş, keşke gelse. bize çok uygun bir forvet olurdu. hatta rondon gibi bonservissiz bir adamı kadroya katabilirsek, kostas ile yeterli olurlar. sağlam 3 tane orta sahaya gömecek paramız olabilir. o da zaten takımı bayağı ileri taşır, çünkü en önemli problemimiz merkez.
  • 69
    *ismail cipe bence su asamada muslera'ya ciddi birsey olsa galatasaray kalesi icin yeterli degil, istanbulspor vari bir takima kiralayip 1 sene devamli oynamasi saglanip gelisiminin gozlemlenmesi en dogrusu. buraya bosman transferle fatih ozturk geldi deniyor, bence dogru bir hamle. (1)
    *sagbekte mariano yolcu. burada linnes ilk 11 icin bence fazlasiyla yeterli, alternatif olarak alinacak isim icin nazim sangare yada bosman oldugu icin sener diyorum. (2)
    *stoperde as tandem tamam, yedekleri icin bence semih homegrown oldugu icin 1 sene daha kiralanmali, ama ahmet yerine bu bolgeye genc ve yerli bir isim ile takviye yapilabilir- genede bu bolgeye transferin bir oncelik olmadigini belirtmeliyim.
    *sol bekte nagatomo maliyeti dusuk oldugu icin bence kalabilir ama bu bolgeye genede emre tasdemir-omer bayram ikilisi yerine kesinlikle upgrade lazim, buraya as oynadiginda siritmayacak bir takviye sart. (3)
    *fernando icin bazi soru isaretlerim olmakla beraber ciddi bir teklif gelmedigi surece simdilik kalmali diyorum.
    *donk-selcuk ikili bence 1 sene daha alternatif olarak kalmali. ha uygun fiyata as oynadiginda siritmayacak bir yerli alinir, ozaman tabiki selcuk gidebilir ama zaten ffp anlasman varken, selcuk yerine gelecek adama ciddi bir bonservis verecek luksumuz yok.
    *ndiaye yerine as oynayacak bir ortasaha lazim. buraya sartlar zorlanip sezonun bizim adimiza en flash transferi yapilmali.
    yerlilerden yusuf yazici, irfan vb isimler tercih edilebilir. (4)
    *belhanda gitmesi gerekenler listemdeydi ama emre akbaba sakatligi sonrasi bize boyle bir cilingir mutlaka gerekiyor.
    eger 10m ustu bir teklif gelmezse 3-5 icin satilmasina karsiyim, ayrica kendisine alternatif oyuncu lazim.
    (ozetle, ortasaha'nin ortasi icin 1'i as 3 oyuncu gerekebilir, hadi bunlardan biri altyapidan olsa 2 transfer mutlaka lazim)
    *sag taraf icin feghouli mutlaka kalmali, takimin herseyi. sinan gidiyor, bence gitme dememeli. baglar koptu kendisiyle. ozetle bu bolgeyede alternatif oyunvu transfer edilmeli. (5)
    *sol taraf icin hem as hem yedek eksigimiz var. babel geldi gibi gozukuyor, bence babel gelsede onyekuru veya o seviyede bir oyuncu kiralanmali, bu bolgeye hem 2 hazir oyuncu lazim hemde babel gerektiginde forvet icinde bir alternatif olusturacaktir. (6)
    *golcu bolgesi.. diagne pazarlanmaya calisilmali. extra bir teklif geliyorsa dusunulmeden satilmali. ama 8m euro bandinda kalan ve bizi zarar ettirecek her teklif icin 1 sene daha sabredip kendisini sampiyonlar ligi vitririne cikarmayi bekleyebiliriz.
    ama diagne-mitroglou ikilisine yokum.
    diagne kalirsa mitroglou gitmeli mitroglou kalirsa diagne gitmeli. bu bolgeye mutlaka 1 takviye sart. (7)

    tabi bu soylediklerim disinda altyapi sapkasindan yeni tavsanlar cikartacaktir fatih hoca, bunlari suan ongoremiyorum.
    ama asina olduklarimizdan ismail cipe, yunus akgun ve celil yuksel uclusunun devamli oynayacagi bir takima kiralanmasini ve altyapidan birileri a takima cikacaksa bunlarin cekdar orhan, atalay babacan v.b isimlerden biri olmasini tercih ederim.

    cogunlugu alternatif oyuncu olan asgari 6-7 oyuncu transfer edersek 23. sampiyonluk yolunda giderken cl yarisinda da geride kalmayiz.
  • 70
    ne olacak ben size söylüyüm arkadaşlar.

    ilk önce başakşehir cl'den elensin diye beklenecek temmuzun sonuna kadar. ondan sonra acelemiz yok deyip, ağustosun son haftasına kadar bekleyeceğiz. bu arada elimizdeki oyuncuları yok pahasına satmış olacağız.

    taraftar olarak ilk kampı zaten unutun. 2.kampa belki bi kaç tane bonservisi olmayan oyuncu gelir. sonra bekle babam bekle. biz bu filmi izliyoruz yıllardır.

    ha benim tek beklentim orta sahanın baştan aşağı yenilenmesi. özellikle pas oyununa yatkın, savaşçı, genç isimler alırız inşallah. top oynayan takın görmek istiyorum ben gelecek sezon.
  • 71
    gidecekler:
    1. diagne: gomis'in rekorunu egele etmesine ragmen. en az 12-13 milyon'a satariz
    2. mariano: tesekkürler süper mario. 1 milyon'a falan bile okutsak iyi.
    3. nagatomo: mariano için söylediklerim yuto reyiz için de geçerli
    4. mitroglu: kurusa bakma papaz reyiz ama kiralik sözle$meni bir $ekilde iptal etmemiz gerek
    5. onyekuru: ke$ke satin alabilsek ama 15 milyon'un altinda birakmaz everton. brahimi bedava. babel'de geliyor. dolayisi ile kendisine güle güle diyecegiz gibime geliyor. bildigim kadari ile everton kiralamak istemiyor. 2. denayer vakasi olabilir. bu çocuga ayri parantez açmak lazim. 14 gol 5 asist gibi f/p açisindan çok iyi bir transferdi.
    6. ndiaye: güle güle garda$im.
    7. fernando: iyi bir teklif gelirse $ayet, yoksa simdilik dursun.

    ihtiyaç:
    1. bir kalburüstü sag bek
    2. bir kaburüstü sol bek
    3. en az 2 yabanci, 1 yerli forvet.
    4. yerli stoper.
    5. orta saha.
    6. yerli kaleci.

    gelebilecekler:
    1. babel. geldi diyorlar.
    2. brahimi. sözle$mesi sona erdi. soso i$i çözebilir.
    3. fatih öztürk. sözle$mesi sonra erdi.

    diger bölgeler için sattigimiz kadar alabilecegimiz için bir $ey diyemiyorum.
  • 72
    şampiyon olalı 24 saat olmadı. yeni sezon planlamasına başladık. maç sonu kutlamaları izledik, fatih terim'in bein'e röportaj vermemek için bilerek kendini attırdığını düşünenlerdenim. hocanın da açıklamalarını gs tv'de izledik, beklentileri dinledik. benim için sezon da kutlama da kulüp televizyonu yayınından sonra bitti. eminim buraya değerli fikirlerini beyan eden yazarlar, sözlük yazarı olmayan taraftarlar da aynı histedir. ne boğaz turu, ne şampiyonluk balosu organize ederiz (şampiyon olmasakta 100.yıl balosu dışında başka balo hatırlamıyorum), ne de bu sene değil her sene, babanız şu bu deriz. şampiyonluk, beraberlik durumunda son maça kalacağı için kupayı 19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçı'nda alamadık. usülen lig bitiminde stadyumda yapılacak kutlama ile 18/19 sezonu noktalanacak.

    büyüksün galatasaray taraftarı. vizyon kod adıyla göreve gelenlere vizyon 101 dersini şampiyonluğun ilk dakikalarından itibaren bu başlık altında veren tüm yazarlara teşekkürü borç bilirim. bazı takımların taraftarları 32. hafta da küme de kalmayı garantileyince, oyunların yapay zekasının bile izin vermediği isimlerle kadro kurarken, akıl ve mantık çerçevesinde beyanlar okumak keyif verici.

    https://twitter.com/.../1129780638914174977 18/19 sezonu özetidir.

    1959 öncesi şampiyonluklar kartı öne sürüldüğüne göre sırada ikinci gündem maddesi olarak yabancı sınırı goygoyu tekrar gündeme gelecek, gündem soğuyup ve netleştikten tahtaya tekrar galatasaray yazacağız.

    solo test gibi hatasız olması gereken bir transfer sezonu bizleri bekliyor. transferin son günleri giden forvet, yedek kulübesinin zayıflığından sebep hamle oyuncusu eksikliğini teknik heyetin ölçüp biçtiğini, yönetimin 18-19 yaz ve kış döneminde gerekli dersleri çıkardığını düşünüyorum. scout ekibinin ne iş yaptığını sorgulayanlardan biri olarak gözlerimiz tekrar scout ekibinde. luyindama ve marcao ile ağzımıza bir parmak bal çaldınız, çıtayı yükselttiniz. haberiniz olsun.

    19-20 yaz transfer döneminden şu an beklediğim arda turan isminin kadroya katılmaması.
  • 73
    biraz football manager kafasıyla, biraz da gerçekçi olmaya çalışarak ele almaya çalışmak istediğim transfer dönemidir. bilgilerin çoğunu transfermarkt'dan ve kap'dan alacağım.(yaşlar 19-20 sezonunun başına göre hesaplanmıştır.)

    öncelikle güncel kadroya ve 19-20 sezonu maaşlarına bir göz atalım (xp: puan başı prim, xm: maç başı prim):

    kaleciler:
    fernando muslera (33) (3.575.000€ + 5.000€ xp + 5.000€ xm)
    ismail çipe (24) (72.000 tl)*

    stoperler:
    christian luyindama (25) (1.200.000 €) **
    marcao (23) (800.000€)
    ahmet çalık (25) (900.000€ + 5.000xp)***

    sol bekler:
    yuto nagatomo (33) (2.000.000€)
    ömer bayram (28) (400.000€)
    emre taşdemir (24) *

    sağ bekler:
    mariano (33) (2.300.000€ + 5.000€ xp) ***
    martin linnes (28) (1.400.000€)

    orta sahalar:
    fernando (32) (3.300.000€ + 5.000€ xp) ***
    ryan donk (33) (1.895.000€ + 5.000€ xp) ***
    emre akbaba (27) (1.750.000€)
    younes belhanda (29) (3.350.000€ + 5.000€ xp) ***
    celil yüksel (21) *

    kanatlar:
    sofiane feghouli (29) (3.850.000€ + 5.000€ xp)***
    yunus akgün (19) *

    forvetler:
    mbaye diagne (28) (2.350.000€)
    konstantinos mitroglu (31) (2.600.000€)

    * ismail çipe'nin maaş kaynağı: https://twitter.com/.../1092769815591190528 celil, yunus ve emre taşdemir'in ise maaşları hakkında kaynak bulamadım.
    ** luyindama'nın 5m € zorunlu opsiyonu olduğu söyleniyor ve kullanımı durumunda maaşı değişebilir, ama ben yarım dönem maaşının iki katını aldım.
    *** burası biraz karışacak:
    ahmet çalık priminin tamamını sadece ilk 11 çıktığı maçlarda alabiliyor, sonradan oyuna girdiğinde %50sini, ilk 21'de bulunduğu maçlarda ise %25'ini alabiliyor.
    fernando ve mariano her şampiyonlukta hak kazandıkları primlerin %25i kadar ek prim alıyor.
    donk eğer 21 maça çıkarsa 300.000€ ek prim almaya hak kazanacak.
    belhanda işi çok karışık, oynadığı her 25 maçta bir 100.000€ ek prim alıyor, şu ana kadar 54 maç oynadı, sezonu muhtemelen 55 maç ile kapatacak. gelecek sezon için 20. maçında 100.000€ prim kazanacak diyebiliriz.
    feghouli cl hakkı kazanılan sezonlar 200.000$, al hakkı kazanılan sezonlar ise 100.000$ prim almaya hak kazanıyor.

    bu şartlar altında 19-20 sezonu maaş giderimiz maç başılar hariç 31.670.000€ + gençlerin maaşları olarak gözüküyor. selçuk, ndiaye, maicon, eren, onyekuru, sinan, semih ve muğdat ise maç başılar hariç toplam 12.700.000€ civarı kazanıyordu.

    şampiyon kadro kurmak istediğimizi düşünür ve 75 puan toplamak gerektiğini düşünürsek de sadece lig için primler aşağı yukarı puan için 2.600.000€, belhanda'ya 100.000€, mariano ve fernandoya toplam 200.000€, feghouliye 200.000$ ve muhtemelen donk'a 300.000€ olmak üzere yaklaşık 3.200.000€+200.000$

    yani, kadronun şu anki ham halinin şampiyonluk masrafı yaklaşık 35.5m €. uzaktan bakınca çok iyi gözükse de şu anda karşımızda ilk 11i tamamlayamayan ham bir kadro var. uzaktan bakıldığında ham kadronun sayısal olarak 2 kanat, 3 orta saha ve 1 stopere ihtiyaç duyduğu görülüyor. bunlardan 1 kanat ve en az 1 orta sahanın ilk 11e onyekuru ve ndiaye yerine yazılması gerekecek isimler olması gerek. ayrıca takımda şu anda sadece 7 türk pasaportuna sahip futbolcu var ve bunlardan sadece ikisi; emre taşdemir ve yunus akgün yedek olabilecek seviyedeler. bence gençlerle birlikte galatasaray 23 kişiden oluşmalı (14yabancı + 9türk) yani, bu takımın en az 7 türk pasaportuna daha ihtiyacı var. (ismail çipe konusunda kararsızım.)

    şimdi izninizle football manager kısmına geçiyorum:

    öncelikle kadronun hücumcuları birbirleri yerinde oynayabilen oyunculardan kurulmalı ki 23 kişilik kadroda bizim çocuklar hem bulunabilsin hem de oynayabilsinler. ayrıca her mevki 1 türk-1 yabancı olacak şekilde yazılmalı.

    kalede muslera'nın iyi bir yedeğe ihtiyacı olabilir fakat bu türk olmalı. fatih konuda iyi bir yedek olabilir, ama imkan olsaydı buraya mert günok'u yazmak isterdim. ismail çipe ise 3. kaleci olarak kalabilir ya da kiralık verilebilir.

    sağ bek için mariano'nun bence vakti doldu. iyimser bir fiyat çekersem 2m€'ya gönderilebilir. yerine ise türk pasaportu olan bir sağ bek alınmalı, linnes 11 oyuncusu yapılmalı. zaten maaşlara baktığımızda linnes'in aldığı zam yedek olmak için biraz fazla. buraya adaylarım arasında maalesef şener var, fakat 1m€ maaşı geçmemek koşuluyla. tabi bu paralar da şener için maalesef iyimser kalıyor.

    sol bek için emre taşdemir - nagatomo ikilisi bence yeterli, şampiyonlar ligi için nagatomo sakatlandığında emre oynayabilir mi bilmiyorum fakat linnesin sola geçtiği şenerinse kapattığı zorunlu bir tercihte bulunulabilir.

    stoperde luyindama-marcao ikilisi takımın en sağlam yeri, yedekte ise ahmet çalık bence yeterli. 4. yedek de bence türk olmalı bu yüzden maalesef semih transfer edilebilir, belki kaan ayhan da zorlanabilir.

    orta sahaya baktığımızda adeta bir kara delik görüyoruz. bence maaşı ve yaşı yüzünden fernando gitmeli, hatta belhanda da gidebilir ama ben göndermeyi tercih etmezdim. eğer o da giderse orta üçlü bomboş, yedekte ise sadece donk kalıyor. belhandanın gitmediği, fernandonun gönderildiği senaryo için buraya bir 6 bir de 8 numara ilk11 oyuncusu gerekiyor. şu an için transfer söylentilerinde kimse çıkmadığı için bu ikiliyi boş bırakıyorum fakat bence bu ikiliden biri ndiaye olmamalı. yedeklere baktığımızda 6 numarayı donk doldurmuş gözüküyor. kalanlar türk pasaportlu olmalı çünkü direkt 11e yazılacak türk kolay kolay bulabileceğimizi sanmıyorum. bu yüzden selçuk'la 'normal paralara' sözleşme yenilenebilir diye düşünüyorum. diğer yedek kim olacak onu da bekleyip göreceğiz.

    kanatlarda şu an için elimizde sadece feghouli olsa da en hareketli kısım burası olacak gibi duruyor. ribery, babel, onyekuru'nun tekrar kiralanması, gökhan töre derken en aktif yer burası. buraya tam olarak 1 yabancı 2 türk transfere ihtiyacımız var. yedek için gökhan töre ideal olabilir, gönlümden geçen 11 adayı ise yeniden onyekuru. ribery ve babel içinse kafamda çok soru olsa da olumsuz düşünmüyorum. onyekuru - babel - feghouli - gökhan ise birbirlerinin yerine oynayabilecek, babel'in forveti desteklemesiyle yunus'un önünü kesmeyecek bir dörtlü gibi geliyor. ama geçen yazki fatih terim'in kanat aşkı yeniden başlar ve 8 kanat forvet almaya çalışırsak ne olur onu kestirmesi güç.

    forvet için diagne bir sezon daha kalabilir desem de takımın transfer için paraya ihtiyacı var ve diagne adeta içinde kaç para olduğu bilinmeyen bir kasa gibi. diagne satılırsa bir yabancı forvete ihtiyacımız oluşacak ama bence x - mitroglu - babel tarzı kanat üçlüsü forvet için yeterli duruyor. oraya alınacak herhangi türk pasaportlu oyuncu muğdat'ın izinden gidecek demektir.

    son olarak şöyle bir göz gezdirdiğimizde orta saha transferleri gelecek sezonun gidişatını belirleyecek gibi duruyor. ayrıca türk pasaportu azlığı da bizi çok zor durumlara sokabilir. transfer dönemi ilerledikçe bu boşluklar söylentilerle dolacak ve entry kendini hem finansal hem de isimlerle dolduracaktır diye düşünüyorum. keyifli bir bekleyiş bizi bekliyor.
  • 74
    22. şampiyonluğu aldığımıza göre yeni hedefimiz olan 23. şampiyonluk için şimdiden çalışmalara başlanmalı. biz de her zamanki gibi kafa patlatmalarımıza başlayalım.*

    kaleci rotasyonumuz önümüzdeki sene de aynı şekilde kalacaktır. fernando muslera, ismail çipe ve batuhan şen'e başarılarının devamını diliyorum.

    stoper rotasyonumuzda christian luyindama, marcao teixeira, semih kaya, ahmet çalık ve gökay güney var. luyindama ve semih kiralık malumunuz. luyindama'yı almak, semih'i de göndermek şart. burada yedek rotasyonu sıkıntılı. ahmet'in sözleşmesi devam ediyor. bizimle kalabilir. ancak bir ara gönderilmesi söz konusuydu. bu durumda elde bir tek gökay kalıyor. bu durumda nasıl olacak merak ediyorum? burası cidden sıkıntılı rotasyon olarak. hocanın işi zor.

    sağ bek rotasyonunda mariano filho ve martin linnes var. mariano'nun performasının 2017-2018 sezonunun ikinci yarısından itibaren düşüşte olduğunu düşünüyorum. bana göre linnes kalmalı ve mariano ile yollarımızı ayırmalıyız. as oyuncu olarak linnes'e güvenebileceğimizi düşünüyorum. onu yedekleyecek bek türk olursa daha iyi olur. bonservissiz bir oyuncu veya eğer yeterli biri varsa alt yapıdan bir oyuncu ile doldurulabilir.

    sol bek rotasyonunda yuto nagatomo, emre taşdemir ve ömer bayram var. ömer ile yollar ayrılmalı. yeterli bir oyuncu değil. emre'nin bir potansiyeli var, yedek olarak takımda kalabilir. nagatomo ile bir sene daha devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. yazın dünya kupası, kışın asya kupası derken dinlenme fırsatı bulamadı. seneye çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

    orta saha rotasyonumuz fernando reges, ryan donk, celil yüksel, badou ndiaye, selçuk inan, emre akbaba, younes belhanda ve atalay babacan. badou kiralık malunumuz ve bence gitmeli. son haftalar da iyi de olsa reges ile de yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. selçuk'un sözleşmesi bitiyor, ona da elveda demeliyiz. belhanda ile iyi bir para karşılığında ayrılmaya hayır demem ama kalırsa da hayır demem. atalay'ın durumu da karışık. eğer sözleşme yenilirse, emre iyileşesiye kadar yedekleyebilir. donk kesin kalmalı ki kalacaktır da. celil de yine rotasyon için takımda kalabilir. buraya bir tane yabancı 8 numara alınmalı. mümkünse de iki tane de türk. ben donk'a ilk on bir için güvenebileceğimizi düşünüyorum.

    kanat rotasyonumuz henry onyekuru, sofiane feghouli, sinan gümüş, muğdat çelik ve yunus akgün şeklinde. onyekuru'yu keşke tutabilsek ama tutamayacağız galiba. sinan ve muğdat ile yollar ayrılmalı. sinan karakteri, muğdat ise yeteneği yüzünden yetersiz. yunus'un durumu da atalay gibi. eğer sözleşme imzalarsa yedek kalabilir. soso ise kesinlikle kalmalı. daha ne yapsın adam? bir tane yabancı bir tane de türk kanat oyuncusu derinlik için buraya lazım.

    forvet rotasyonumuz mbaye diagne, kostas mitroğlu ve eren derdiyok. eren zaten gidecek. diagne de keşke gitse ama kalma ihtimali de var. ben 12. yabancı hakkımızı forvetten yana kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. kostas da seneye bizimle olmalı.

    13. ve 14. yabancının kullanılması taraftarı değilim ama illa olacaksa biri kesinlikle stopere kullanılmalı. diğeri de ya orta sahaya 6 veya 8 numara ya da kanada kullanılmalı. özetleyecek olursak

    kalanlar
    muslera
    ismail
    batuhan
    luyindama
    marcao
    ahmet
    gökay
    linnes
    nagatomo
    emre taşdemir
    donk
    celil
    belhanda(gidebilir)
    emre akbaba
    atalay (gidebilir.)
    feghouli
    yunus (gidebilir.)
    diagne(gidebilir)
    kostas

    ihtiyaç
    yedek türk stoper(14 yabancı hakkı kullanılacaksa yedek yabancı stoper.)
    yedek türk sağ bek
    yedek türk 6 numara (14 yabancı hakkı kullanılacaksa ve yedek 8 numara ile kanat rotasyonu türkse yedek yabancı 6 numara.)
    as yabancı 8 numara
    yedek türk 8 numara (14 yabancı hakkı kullanılacaksa ve yedek 6 numara ile kanat rotasyonu türkse yedek yabancı 8 numara.)
    as yabancı kanat (keşke onyekuru kalsa.)
    yedek türk kanat (14 yabancı hakkı kullanılacaksa ve yedek orta saha rotasyonu türkse yedek yabancı kanat.)
    as yabancı 10 numara (belhanda giderse.)
    as yabancı forvet (diagne giderse.)

    gidenler
    semih
    mariano
    ömer
    fernando
    selçuk
    badou
    onyekuru
    sinan
    muğdat
App Store'dan indirin Google Play'den alın