• 74
    22. şampiyonluğu aldığımıza göre yeni hedefimiz olan 23. şampiyonluk için şimdiden çalışmalara başlanmalı. biz de her zamanki gibi kafa patlatmalarımıza başlayalım.*

    kaleci rotasyonumuz önümüzdeki sene de aynı şekilde kalacaktır. fernando muslera, ismail çipe ve batuhan şen'e başarılarının devamını diliyorum.

    stoper rotasyonumuzda christian luyindama, marcao teixeira, semih kaya, ahmet çalık ve gökay güney var. luyindama ve semih kiralık malumunuz. luyindama'yı almak, semih'i de göndermek şart. burada yedek rotasyonu sıkıntılı. ahmet'in sözleşmesi devam ediyor. bizimle kalabilir. ancak bir ara gönderilmesi söz konusuydu. bu durumda elde bir tek gökay kalıyor. bu durumda nasıl olacak merak ediyorum? burası cidden sıkıntılı rotasyon olarak. hocanın işi zor.

    sağ bek rotasyonunda mariano filho ve martin linnes var. mariano'nun performasının 2017-2018 sezonunun ikinci yarısından itibaren düşüşte olduğunu düşünüyorum. bana göre linnes kalmalı ve mariano ile yollarımızı ayırmalıyız. as oyuncu olarak linnes'e güvenebileceğimizi düşünüyorum. onu yedekleyecek bek türk olursa daha iyi olur. bonservissiz bir oyuncu veya eğer yeterli biri varsa alt yapıdan bir oyuncu ile doldurulabilir.

    sol bek rotasyonunda yuto nagatomo, emre taşdemir ve ömer bayram var. ömer ile yollar ayrılmalı. yeterli bir oyuncu değil. emre'nin bir potansiyeli var, yedek olarak takımda kalabilir. nagatomo ile bir sene daha devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. yazın dünya kupası, kışın asya kupası derken dinlenme fırsatı bulamadı. seneye çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

    orta saha rotasyonumuz fernando reges, ryan donk, celil yüksel, badou ndiaye, selçuk inan, emre akbaba, younes belhanda ve atalay babacan. badou kiralık malunumuz ve bence gitmeli. son haftalar da iyi de olsa reges ile de yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. selçuk'un sözleşmesi bitiyor, ona da elveda demeliyiz. belhanda ile iyi bir para karşılığında ayrılmaya hayır demem ama kalırsa da hayır demem. atalay'ın durumu da karışık. eğer sözleşme yenilirse, emre iyileşesiye kadar yedekleyebilir. donk kesin kalmalı ki kalacaktır da. celil de yine rotasyon için takımda kalabilir. buraya bir tane yabancı 8 numara alınmalı. mümkünse de iki tane de türk. ben donk'a ilk on bir için güvenebileceğimizi düşünüyorum.

    kanat rotasyonumuz henry onyekuru, sofiane feghouli, sinan gümüş, muğdat çelik ve yunus akgün şeklinde. onyekuru'yu keşke tutabilsek ama tutamayacağız galiba. sinan ve muğdat ile yollar ayrılmalı. sinan karakteri, muğdat ise yeteneği yüzünden yetersiz. yunus'un durumu da atalay gibi. eğer sözleşme imzalarsa yedek kalabilir. soso ise kesinlikle kalmalı. daha ne yapsın adam? bir tane yabancı bir tane de türk kanat oyuncusu derinlik için buraya lazım.

    forvet rotasyonumuz mbaye diagne, kostas mitroğlu ve eren derdiyok. eren zaten gidecek. diagne de keşke gitse ama kalma ihtimali de var. ben 12. yabancı hakkımızı forvetten yana kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. kostas da seneye bizimle olmalı.

    13. ve 14. yabancının kullanılması taraftarı değilim ama illa olacaksa biri kesinlikle stopere kullanılmalı. diğeri de ya orta sahaya 6 veya 8 numara ya da kanada kullanılmalı. özetleyecek olursak

    kalanlar
    muslera
    ismail
    batuhan
    luyindama
    marcao
    ahmet
    gökay
    linnes
    nagatomo
    emre taşdemir
    donk
    celil
    belhanda(gidebilir)
    emre akbaba
    atalay (gidebilir.)
    feghouli
    yunus (gidebilir.)
    diagne(gidebilir)
    kostas

    ihtiyaç
    yedek türk stoper(14 yabancı hakkı kullanılacaksa yedek yabancı stoper.)
    yedek türk sağ bek
    yedek türk 6 numara (14 yabancı hakkı kullanılacaksa ve yedek 8 numara ile kanat rotasyonu türkse yedek yabancı 6 numara.)
    as yabancı 8 numara
    yedek türk 8 numara (14 yabancı hakkı kullanılacaksa ve yedek 6 numara ile kanat rotasyonu türkse yedek yabancı 8 numara.)
    as yabancı kanat (keşke onyekuru kalsa.)
    yedek türk kanat (14 yabancı hakkı kullanılacaksa ve yedek orta saha rotasyonu türkse yedek yabancı kanat.)
    as yabancı 10 numara (belhanda giderse.)
    as yabancı forvet (diagne giderse.)

    gidenler
    semih
    mariano
    ömer
    fernando
    selçuk
    badou
    onyekuru
    sinan
    muğdat
App Store'dan indirin Google Play'den alın