• 602
    2018 yaz transfer sezonunda yaşanılanlardan ders alınmamış anlaşılan. bu işlerden kim sorumluysa net başarısızdır. daha önce yazdım yine yazıyorum. lige ambargo koyabilecek , 2018-2019 şampiyonlar ligi d grubundan rahat çıkılabilecek durumdan ne hale geldik.

    2018 sezonu yaz transfer döneminde denayer yerine iyi bir sol stoper ve gomis yerine net bir golcü almak yeterliydi. orta sahaya zaten emre akbaba alınmış ve onyeuru ile ndiaye zaten uygun koşullarda kiralık alınmıştı. yapılacak iki iyi uygun hamle ile önümüz bildiğin aydınlık yol. ama ne yaptık iki hamleyide yapamadık değil yapmadık. gerekçemiz ise uefa ile yapılan ffp anlaşması. iki hamleyle sınırı aşarmıydık evet aşardık lakin aşar aşmaz uefa’dan men yemiyorsun ki. sene sonunda yıl içinde alıp sattığına bakarlar sonuç dengedeyse sorun yok. 2018 yazında alacağın iki uygun oyuncunun karşılığını 2018-2019 ara transfer döneminde yapacağın bir iki hamleyle karşılamayı hesap edip düşünmüyorsan idari konuda başarılı değilsin. bu düşünceyle herkes yönetici olabilir. şimdi ozan ile garry satıldı ordan para geldi böyle düşünmek kolay . o zaman futbolcu satma durumları yoktu nerden hesaplayabilirsin bu durumu diye düşünenler için fikrim şu, yöneticilik budur işte. üstelik galatasaray spor kulübü gibi bir dünya markasında yöneticilik yapıyorsan bu hesaplamaları düşünüp uygulayacaksın.

    diğer bir konu eren ve serdar aziz’in kadro dışı kalması. açık konuşayım bana göre serdar aziz galatasaray’da ilk 11 oyuncusu olabilecek seviyede değil. eren’de galatasaray ayarında değil ama gömdüğümüz kadarda berbat bir oyuncu değil. madem düşünmüyoruz madem göndermeyi planlıyoruz niye itibarsızlaştırıyoruz onu anlamıyorum. ikiside hem türkiye şartlarında hem dışarda piyasası olan adamlar. derdimiz oyuncu satıp gelir elde etmek değil mi. kimsenin kalbini kırmadan , kaos yaratmadan bu işten sıyrılamazmıydık. reel düşünen yöneticilerimiz olsaydı en azından düşünülseydi bu durumdan daha kötü durumda olmazdı. işin kötüsü vergi borcunu ödedik, oyuncularımıza tüm ödemeleri yaptık dedik fakat hop serdar ve eren’in alacağı olduğu ortaya çıktı.

    işin özü lig’de liderden 6 puan gerideyiz. ucl’de gruptan çıkamayıp şansla uefa’ya kaldık. stoper ve forvet hamlesini hesaplamayıp düşünmeyen yöneticilerimiz düşünselerdi bana göre lig’de lider bizdik ayrıca ucl’den gelecek parayla futbolcu ödemelerini yapardık. 2018-2019 sezonunun devre arası yarın başlıyor. forvet yine gelmedi olan tek forvet kadro dışı kaldı. en formda olan ve sezonun surprizi olan stoper ozan gitti ikinci iyi stoper serdar kadro dışı kaldı. genç bir stoper geldi oda takımla daha çalışamadı. 2018 yaz transfer sezonundan başlayıp 2018-2019 ara transfer dönemine kadar oluşan bu tablonun sorumlusu kimse net başarısızdır. yönetimse yönetim teknik heyetse teknik heyet.
  • 608
    inanılmaz bilgi kirliliğinin olduğu yönetimimizinde bu bilgi kirliliğine çanak tuttuğu oldukça sıkıntılı ve ne olacağını bilmediğimiz bir dönem geçiriyoruz. üstte bir arkadaşın da dediği gibi bir an önce bitip sahanın içine dönmeyi bekliyorum kendi adıma. transfer olur ya da olmaz hiç bir fikrim yok. transfer olmaması durumunda külübün başına içimizden muhasebeci bir arkadaşın oturmasında ben beis göremiyorum futbolcu satıp almadan her türlü artıya geçeriz zaten. mevzu bu durumda bile akılcı transferler yaparak şampiyon olup büyürken küçülmek. biz şuan yalnızca küçülüyoruz.

    transfersiz bir ikinci devre düşünemiyorum hoş transfer olması durumunda bile bu yönetim bendeki kredisini tüketmiştir. umarım ben yanılıyorumdur ve külübümüz oldukça iyi bir şekilde yönetiliyordur. ancak kişisel fikrim fatih terim hocamında şuan ki şartlardan,yönetim biçiminden rahatsız olduğudur.
  • 610
    bence daha bekleyeceğiz hemen transfer yapılacak olsa yani bir kaç gün içinde şöyle bir açıklama gelmezdi cevap transferle verilirdi.

    --- alıntı ---

    emre çolak ve transferler hakkında

    transfer gündemimizde eski futbolcumuz emre çolak ile ilgili herhangi bir düşünce ve girişim bulunmamaktadır.

    forvet transferi ile ilgili çalışmalarımız, kısa süre içinde sonuçlandırılmak üzere, çok yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

    galatasaray'ımız, kimi olumsuz algı operasyonlarına rağmen, 22. şampiyonluk yürüyüşüne devam edecektir.

    galatasaray camiasına saygıyla duyurulur.

    galatasaray spor kulübü

    --- alıntı ---
  • 611
    ara transfer döneminde gerek medya, gerekse de duyumcu adı altında dolaşan sahtekarlar tarafından bize gelen isimleri yazıyorum:

    demba ba
    radamel falcao
    yevhen seleznynov
    mario balotelli barwuah
    wesley sneijder
    semih kaya
    onur kıvrak
    emre çolak
    rolando jorge pires da fonseca
    gary cahill
    anderson esiti
    mbaye diagne
    mahmoud hassan trezeguet
    tolgay arslan
    gökhan töre
    sabri sarıoğlu
    emre mor
    joao miranda de souza filho
    eliaquim mangala
    alan douglas borges de carvalho
    benjamin tetteh
    wilfried bony
    adalberto penaranda
    rachid alioui
    teji savanier
    oussama tannane
    christian luyindama nekadio
    michy batshuayi
    alexandre pato

    yazılanlara göre; ya da şöyle söyleyeyim sadece aklıma gelen 29 tane futbolcuyla ilgilenmişiz. ve yine yazılanlara göre birçoğuyla anlaşmışız da. ayrıca marcos do nascimento teixeira marcao ve emre taşdemir de bir süre gündemdeki yerlerini korumuştu.

    ara transfer döneminin bitmesine 15 gün kala yazılı ve görsel kaynaklara göre 29 oyuncuyla sözleşme imzalamamıza az kaldı. şöyle de bir şey var ki; kalan 15 günde ek olarak 15-20 futbolcu daha bize yazılırsa, ara transfer dönemini minimum 45, maksimum 60 transferle bitireceğiz gibi görünüyor.*
  • 612
    çok sert bir operasyona girişti galatasaray yönetimi.

    19 ocak 2019 galatasaray ankaragücü maçı'nı hazır 6-0 kazanmışken söyleyeyim bu operasyonu doğru bulmuyorum. yani bu kadar büyük bir operasyondan bahsediyorum. bu işleri ara transfer döneminde değil sezon başında yapmak doğru. çünkü zaman kısıtlı, transferi mümkün oyuncu sayısı çok az.

    çok önemli oyuncuları yolladık takımdan. üstelik onlardan gelen bütçeyi de finansal fairplay nedeniyle kasada saklamamız mümkün görünmüyor. yani tamam şimdi olmadı yaz transfer döneminde bakarız diyemiyoruz.

    ozan kabak sadece altyapımızdan çıkmış müthiş bir potansiyel değildi. aynı zamanda yabancı sınırı konusunda rakipler üzerinde kurduğumuz bir baskıydı. keza serdar aziz'de. üstelik serdar aziz'i paraya çeviremedik, sorun haline getirdik. ömer bayram'ı da düşündüğümüzde sağ bek hariç milli takımın defans hattını hemen hemen oluşturabilirdik. üstelik süleyman luş, gökay güney, abdülsamet karnukçu da yolda. yani sıçıp batırmış fenerbahçe'nin bizi geri çekmek için öne sürdüğü yabancı sınırlamasının önüne geçiyorduk.

    üstelik emre sakatlıktan dönecek. atalaya ve yunus var.... yani bu konuda herkesten avantajlıyız.

    garry rodrigues'in gitmesine lafım yok. çünkü fatih terim oynattığı mevkide bu çocuğu öldürdü. aynı şekilde onyekuru'yu da sağda öldürüyodu. esasında ikisinin kanadını değiştirse takımın verimi inanılmaz biçimde artacaktı... neyse böylece en azından onyekuru doğru kanada geçti ve verim alabiliyoruz. işte tüm transferi garry rodrigues'ten gelen parayla planlayabilirdik. garry'i gönder 1 forvet al...

    ha şunu da söyliyim, marcao'yu çok beğendim. defansif meziyetlerini bilemem de takımın hücum gücüne ciddi katkı yapacağı açık. topu savunmadan çıkarmada büyük zorluk çekiyorduk. adam tek başına bu işin üstesinden gelecek gibi duruyor. hele orta alan oyuncularımız biraz daha hareketli olurlarsa. oyuncunun transferi ile ilgili değil benim sorunum.

    benim itirazım operasyonun zamanına. yani operasyonun kendisine değil.

    alan gelecek deniyor. tetteh gelecek deniyor. bekleyip görelim. iki forvet transferinin yapıldığını ve aşının tuttuğunu farzediyorum. yine de şu aşamada kadro planlaması yapmak çok zor. tekrar yabancı sınırı ile boğacaklarsa türk futbolunu, bana göre sadece 1 forveti yabancı seçmeliyiz. diğer forvetimiz sinan, altyapı veya gurbetçi database'inden seçilmeli.

    sezon sonunda donk'un sözleşmesi bitiyor. maicon'a talip bulmak da zor olmasa gerek. ndiaye gidiyor. onyekuru'nun kiralık sözleşmesi bitiyor. eren, selçuk ve tarık'ın da yükümlülüklerinden kurtulacağımız düşünürse hem maaş bütçesinde ciddi bir rahatlama olacak, hem yabancı sayımız azalacak, hem de ilk 11'imizden 2 önemli oyuncuyu kaybedeceğiz. işte o planlamaları doğru yapabilmek için zamana ihtiyacımız var. bu satılan oyunculardan gelen para ile hepsinin üstesinden gelinebilirdi yaz döneminde.

    satacak oyuncumuz kalmadı. fakat 11'imizden 2 oyuncuyu kaybedeceğiz. yaz transfer döneminde atacak mermimiz hemen hemen hiç yok. tüm kartlarımızı şimdi oynuyoruz. ben bu işe pek olumlu bakmıyorum açıkcası.
  • 613
    galatasaray tarihinde ilk defa harcanmaya müsait paranın olduğu ve bu sebeple heyecandan elimizin ayağına dolaştığı için transfer yapamadığımız sezon olarak tarihe geçmek üzere olan efsane dönem.

    younes belhandanın 19 ocak 2019 galatasaray ankaragücü maçındaki "abi artık beni salın" oyunundan sonra onu da satsak bildiğin 30m euro olacak bütçe. kaç para ulan bi forvet!

    bu dönemki modumuz:
    https://gss.gs/w7v.jpg
  • 614
    19 ocak 2019 galatasaray ankaragücü maçı sonrası 2 forvet alacağız olmazsa 1 forvet 1 defans alabiliriz gibi bir açıklama duyduk hasan şaştan. şahsi fikrim ndiayenin de kiralık olduğunu düşündüğümüzde, forvet olmayacaksa 2. transferin ortasaha bölgesine iyi bir 8 numara olması gerektiğidir. hazır elimizde bonservis için para da varken genç bir ismi ilerisi için transfer edebiliriz düşüncesindeyim.
  • 616
    19 ocak 2019 galatasaray ankaragücü maçında hasan şaş, 2 forvet alacağız diye başlıyor, sonra olmazsa 1 forvet 1 stoper diyor. ulan zaten stoper semih kaya. o da %99 geldi. yani 1 forvet alacaklar.

    ne zaman böyle cümle kurulsa, yani x yapacağız olmazsa y diye, kesin y oluyor. 2 forvet yalan oldu zaten. benim tahminim semih gelir. semihle transferi kapatırlar. forvet yalan olur. yook artık der gibisiniz biliyorum ama yazın da aynısı oldu. 2 forvet alacağız dediler. sonra ömer bayramla transfer kapandı.

    bana da aynısı oluyor şu an hadi lan diyorum ama bakın görürsünüz forvet yalan oldu.
  • 620
    semih kaya'nın gelmemesi için evrene cem yılmaz stili enerji gonderdiğimiz ara transfer sezonu olmakta. illa dönecekse menejeri olacak elemanin gs den semih hariç temsil edeceği kimse olmamalıdir.

    yunus, atalay vs' uzerindeki haklarından feragat etmelidir. ayrıca vergi matrahıni kulübe beyan etmelidir. devletinden ve milletinden vergi kaçıran milyonluk hırsızlara alerjim var.

    bu zaruri giriş dışında gerçekten merakla beklediğim dönem olmakta, kaldı 11 gün 264 saat + 2°40"
  • 624
    sezon öncesi transfer döneminde yaptığımız yanlışların beş beterini yaşadığımız dönem.

    sezon başı doğru planlama yapılabilseydi ligin açık ara en iyi 11'i bizde olurdu. sezon öncesi transfer döneminde yaptığımız hatalardan kaynaklanan bazı eksikler, skandal hakem kararları ve fenerbahçe maçında yaşananlar ilk yarı itibarı ile belimizi büktü. peki biz, hepimizin malumu olan eksikleri ara transfer döneminde ne kadar giderebildik? bir tane de olsa, sadece ayakları da olsa en azından bir santraforumuz vardı ama şimdi hiç yok; stoper rotasyonumuz sıkıntılıydı şimdi daha da sıkıntılı; kanatlarda pasör oyuncu eksiğimiz vardı rodrigues'i sattık yerine kimseyi koyamadık ve en önemlisi de kadromuz dardı şimdi daha da dar.

    bu kadar olumsuzluğa rağmen biz hala şampiyonluğun en önemli adaylarındanız ama ara transfer döneminde başakşehir kadrosunu güçlendirirken galatasaray kadrosu daha da daraldı arkadaşlar.

    son olarak ne yazıkki galatasaray'ın çok net en az 2 santrafora ihtiyacı varken hasan hoca ankaragücü maçı sonrası sanki sevindirici bir şey paylaşıyormuş gibi en azından 1(bir) santrafor alacağımızı müjdeledi!

    hepimize hayırlı uğurlu olsun...
  • 625
    eğer harcayabileceğimiz 14 milyon euro'yu şimdi harcamayacaksak ve yaz transfer döneminde bu para sıfırlanacaksa şimdiden kiralık oyuncularımız yerine bu parayı kullanıp isimler alarak sezon sonuna kadar kendi takımlarıyla devam etmeleri sağlanabilir. yaz gelince yine birilerini satmayı beklemek zorunda kalmayız. en azından herkesin kafası rahat eder. ama tabi ki daha 6 aydır boş olan forvet bölgesine bir isim katamamış nizipli bunu becerebilir mi? bence hayır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın