• 1
    normal sezon tamamlanmasa da ilk tur eşleşmeleri buyuk oranda belli oldu;

    once bize yakin olan dogu:
    1. boston - 8. chicago
    2. cleveland - 7. indiana
    3. toronto - 6. milwaukee
    4. washington - 5. atlanta

    bati:
    1. golden state - 8. portland
    2. san antonio - 7. memphis
    3. houston - 6. oklahoma city
    4. los angeles clippers - 5. utah

    gelelim benim playoff tahminime:
    doguda yari finaller: 1. boston - 4. washington ve 2. cleveland - 3. toronto olur. dogu finalini 2. cleveland - 4. washington oynar ve cleveland ust uste 3. kez nba finallerine adini yazdirir.
    batida yari finaller: 1. golden state - 5. utah ve 2. san antonio - 3. houston arasinda oynanir. 1. golden state ve 3. houston bati finaline yukselirler ve golden state de ust uste 3. kez nba finallerine adini yazdirir.

    finalde favorim ise golden state.
  • 5
    dün gece büyük çekişmelerin döndüğü, kartların yeniden dağıtıldığı playofflar.

    ilk iki maçı içerde kaybeden doğunun lideri celtics bu kez dışarda rahat galip gelerek "bir dakika beyler" dedi. seride durum celtics 1-2 bulls

    ilk iki maçı dışarda kaybeden thunder namı diğer westbrookspor, sahasında oynanan ve son topa kalan maçta bu kez galip geldi. rockets 2-1 thunder.

    içerde oynadığı 2 maçtan sadece bir galibiyet çıkaran clippers dışarıdaki ilk maçı zor da olsa kazanarak kaybettiği saha avantajını yeniden elde etti. orda da durum clippers 2-1 jazz.

    ekleme: bugünün programını da verelim tam olsun

    warriors (2) - trail blazers (0)
    wizards (2) - atlanta (0)
    spurs (2) - grizzlies (1)
    raptors (1) - bucks (2)
  • 6
    ilk turu hala devam etmekte olan playofflar. celtics - chicago bulls eşleşmesinde celtics 2-0 geriden geldi ve 3-2 önde. momentum tamamen ellerinde. buraya kadar getirmişken vazgeçmeyeceklerdir. bu eşleşmenin galibinin rakibi de henüz belli değil aslında. wizards - atlanta serisi de aynı şekilde 3-2 wizards lehine. iki takım da dışarda maç kazanamıyor. bence wizards saha avantajını kullanıp en kötü 4-3 kazanacaktır.

    diğer taraftan dün gece sa spurs gereksiz yere uzatıp heyecan yarattığı grizzlies eşleşmesini 4-2 lik skorla noktalayıp houston rockets'in rakibi oldu. aynı gecede toronto raptors nihayet milwaukee bucks'ı 4-2 lik skorla geçip cavaliers ile eşleşti. bu eşleşmeleri de yorumlayalım bari. bana göre san antonio formsuz olsa da daima favoridir. adamlar büyük tecrübe. houston'ın daha da ileri gidebilmesi için harden'dan fazlasına ihtiyacı var artık. öbür tarafta cavaliers ağır favori olsa da biraz zorlanır gibi.

    son olarak hala devam eden diğer seriye değinelim. clippers ile utah jazz. clippers griffin'in sakatlanmasından sonra seriyi verdi bence. şu an 3-2 gerideler zaten. utah warriors'a rakip oldu gibi artık.

    konferans finalleri bana göre warriors - spurs / cavaliers - wizards olacak. bitti.
  • 7
    ilk turlari fazla uzayan playoff serileri. benim gorusum hawks, wizards'a surpriz yapabilir. simdiye kadar oynanan maclarda bence hawks net daha iyi olan tarafti. turlarin geri kalaninda ise toronto ozellikle kendi sahasinda cleveland'i zorlar. boston karsisina kim gelirse gececek bence. konferans finali cavs-celtics olur. batidan da san antonio'nun rockets'i gecebilecegini dusunmuyorum. adamlar cok kawhi'ye bagimli oynuyorlar. houston rockets turlu turlu igrenclik yapsa da daha takim gibi oynuyor. sakalli takimini iyi yonetiyor ve eskinin aksine cok bencil oynamiyor. warriors - jazz serisinde gsw vurur gecer. zaten eger warriors sampiyon olamazsa tek sebebi kerr'un beklenmeyen hastaligi olur. golden state ve rakipleri arasinda daglar kadar fark var.
  • 8
    konferans yari finalleri baslamis olan playofflar.

    doguda boston celtics washington wizards onunde evinde oynadigi iki maci da kazanarak cok hizli bir giris yapti. playofflar oncesi bu seride wizards'i sansli goruyordum ama celtics beni yaniltarak iki maci da kazanmayi bildi. dogunun diger eslesmesinde son sampiyon cleveland, lebron james'in yine harika oynadigi bir macta, toronto raptors'i yenerek 1-0 one gecti. kanimca cavs, pek cok kisinin beklediginin aksine, rahatca konferans finaline cikacaktir.

    batiya gelirsek burada golden state utah jazz'i son derece rahat bir oyunla yenerek playofflardaki en formda takim oldugunu bir kez daha gosterdi. dogrusu steve kerr'un sakatligi disinda her sey yolunda gidiyor warriors icin ve yakaladiklari form grafigi de dusunulunce durdurulmalari sahiden de cok zor gorunuyor. batinin diger eslesmesinde ise houston beklentilerin de cok cok otesinde bir oyunla, san antonio'dan ev sahibi avantajini aldi. rockets-warriors finaline dogru gidecekmisiz gibi duruyor.
  • 10
    ateşinin yavaştan harlanmaya başladığı playofflar. kendime nacizane serileri ve muhtemel senaryoları değerlendirmek istiyorum. hem sözlüğe kendi çapımda bir şeyler katmak hem de kendimi sınamak için.

    gsw(1) - utah jazz(0)

    3 mayıs 2017 sabahıyla start veren ve 106-94'lük sonucuyla gsw'nin öne geçtiği seri.

    maçı son 5 dakikası haricinde izledim. beklendiği gibi gündüz ve gece kadar farklı iki takımın birbirlerine kendi oyunlarını, tempolarını dayatmaya çalıştığı bir maç oldu. bu bütün seri boyunca da devam edecek.

    seriyi, değerlendirmeye başlamamı sağlayacak kadar ilginç kılan ise ligde golden state'e bunu en iyi yapabilen takımının utah jazz olması. net favorinin golden state olmasıyla beraber utah'ın kolay teslim olmayacağını düşünüyorum. çünkü tam olarak gsw'nin antisiler. superman-kriptonip benzetmesi yapılabilecek kadar. bir tarafta hem koşan, hem topu dolaştıran ve tam sahada hücum eden golden state, diğer tarafta yarı saha set hücumlarını seven, topu sabırla 24 saniyenin sonuna kadar dolaştıran utah jazz. utah'ı tanımla şeklimden zorlama hücum eden bir takım olduğu çıkarımının yapılmasını istemem. bu tamamen yanlış olmaz ama doğru da olmaz. utah topun değerini bilerek, sabırla doğru adamı bulmayı çalışıyor. serinin gidişatını belirleyecek olan da utah'ın bu oyunu ne derece hatasız oynayabileceği, yada draymond green'in buna ne kadar müsade edeceği.

    bu sabah oynanan maça bakarsak; daha ilk yarıdan golden state turnover üzerinden 15'den fazla sayı çıkarmıştı. maçın büyük kısmının 10-20 sayı bareminde farklarla gittiğini göz önünde bulundurursak seride bu hızlı hücumların ne kadar belirleyici olacağını anlayabiliriz. utah kesinlikle buna müsade etmemeli. 24 saniyeyi sonuna kadar kullanıp gsw'yi yerleşik olarak karşılamak bile daha akılcı olacaktır son saniyelerde yapılacak atışlardan.

    seri tahminime gelirsek son olarak; 4-3 gsw diyorum ben. eğer gordon hayward all star gibi oynayamazsa 6 maçta da bitebilir. ilk maçta utah kendi standartlarının bile altında hücum ederek sadece 12 sayı farkla kaybettiler. daha önemlisi golden state'i 106 sayıda tuttular. gobert ve hayward'ın seriye ısınmasıyla beraber evlerinde 2 maç rahat rahat kazanırlar diyorum ben.

    diğer serileri daha kısa kesicem.

    spurs(0)-rockets(1)

    leo'nun izolasyon oyunlarında üretebildiklerine endeksli, tony parker'ın devreye giremediği hiç bir playoff maçında favori olamayacak spurs ile sakallı ve arkadaşlarının eşleşmesi. tahminim 4-1 rockets. bir maçta yatışa geçerlerse 4-2 olur en iyi ihtimal.

    cavs(1)-toronto(0)

    4-0 cavs alır uzatmanın gereği yok. en az ilgi çeken eşleşme benim gözümde. lowry ve derozan ikilisi çok günündeyse 1 maç alabilir toronto hepsi o.

    boston(2)-wizards(0)

    serinin gidişatının ve normal sezon yerlerinin aksine wizards'ı favori gördüğüm eşleşme. 7. maça uzayıp boston'ın kısıtlı oyuncu kalitesi sebebiyle wall-beal-porter üçlüsüne cevap veremeyeceğini düşünüyorum.
  • 11
    serilerde son durum çoğunlukla öngörüldüğü gibi.

    golden state 2-0 utah jazz
    spurs 1-1 houston rockets

    cavaliers 2-0 toronto raptors
    celtics 2-1 washington wizards

    clippers'ı zar zor geçen bir utah'ın golden state'e rakip olmasını beklemek hayalcilik olurdu. bana göre maç alma ihtimalleri yok ama özellikle 3. maçta bir kırılma anı yaşanacaktır. o eşiği geçerlerse 1 maç alabilirler. fazlası yok.

    harden leonard rekabeti beklenildiği gibi çekişmeli geçiyor. ilk maç kendi evinde poşet olan san antonio ikinci maçta poşet etti. şimdi deplase yapacaklar. ordan gelecek sonuçlar serinin kaderini belirleyecek. içerde 2 maçı da houston kazanırsa 3-1'den dönüş olmaz. tabi parker'ın sakatlığı mevzusu da var... ibre rockets'tan yana gibi.

    toronto'dan ümitliydim. iki maçta da direnç ortaya koyamadılar. cavs henüz terlemedi tıpkı golden state gibi. hala doğunun ağır favorisiler.

    washington oldu olacak derken 3. maçta nihayet galibiyetle tanıştı. 2. maçı da önde götürüp uzatmada vermişlerdi. bu seri daha yeni başlıyor bence. 7. maçta kazanan cavaliers'a rakip olur
  • 12
    konferans finallerinin ilk takımları belli oldu. doğudan beklendiği gibi cavaliers finalde ve rakibini bekliyor. 4-0 lık sonuçla geçmeleri sürpriz sayılabilir sonuçta konferans yarı finali oynadılar. aynı gecede washington celtics karşısında 2-2 yaptı durumu. seri yeniden başlıyor.

    batıdaysa golden state 3-0 önde ve bu gece muhtemelen onlar da 4-0 yapacaklar. dün gece oynanan maçta ise houston sa spurs karşısında beraberliği yakaladı. orda da durum 2-2.

    tahminleri güncellersek washington ve houston final görecek gibi. tam tersi de olabilir tabi. ortalık çok karışık. washington tahmini %70, houston tahminim %55 oranla.
  • 15
    tatsız geçtiğini düşündüğüm play-off serileridir. örneğin dün akşam açık kanalda saat 22.30'da raptors-cavs maçı vardı, seri zaten gelmiş 3-0 olmuş cavs önde. maçı biraz izleyeyim dedim ama tad alamadım, evet lebron hayvani işler yapıyor vs. ama yine de bir rekabet göremeyince insanın izleyesi gelmiyor.

    utah-clippers ve wizards-celtics serileri dışında tahminimce sönük geçiyor. final favorisi iki takımın god-mode açıp 8-0'a yürümesi çok hayra alamet gibi değil. nba artık sürpriz istiyor bence. sürekli iki takımın final oynadığı bir nba'in marka değerinin düşeceğini yönetim de görüyordur, seneye radikal hamleler gelir diye düşünüyorum. amerika orası.
  • 16
    butun maclar acik ara farkla bitiyor. soyle agiz tadiyla bir mucadele izleyemiyoruz. basabas gidiyor gibi gorunen boston-washington ve sas-houston serilerinde bile farkli maclar oluyor. konferans finalleri de muhtemelen boyle gececek. gsw ve cavs cok dominant kaldilar. tamamen lebron'un etinden sutunden faydalanan cavs'in gsw karsisinda bir sansi yok bence. steve kerr olmadan sampiyon olacak galatasaray warriors.
  • 19
    pek de bir surpriz yok playofflarda. rekabetcilik bakimindan fazlaca elestiriliyor da hatta. 23 mayıs 2017 san antonio spurs golden state warriors basketbol maçı ile beraber bati konferansindaki mucadele sona erdi ve warriors ust uste 3. kez bati konferansini kazanarak nba finallerine yukselmeyi basardi. bati'da 12-0 ile tek bir mac dahi kaybetmeden buraya geldiler. dogu'da da durum farkli gorunmuyordu aslinda. cavs onune geleni tokatlarken, 20 sayidan fazla bir farkli onde oldugu 3. maci evinde celtics'e verince isler degisti. su anda orada durum 2-1 cavs lehine ve lebron bir kez daha nba finallerine yakin gorunuyor.

    adim adim gsw-cavs finaline gidiyoruz yine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın