• 10
    ateşinin yavaştan harlanmaya başladığı playofflar. kendime nacizane serileri ve muhtemel senaryoları değerlendirmek istiyorum. hem sözlüğe kendi çapımda bir şeyler katmak hem de kendimi sınamak için.

    gsw(1) - utah jazz(0)

    3 mayıs 2017 sabahıyla start veren ve 106-94'lük sonucuyla gsw'nin öne geçtiği seri.

    maçı son 5 dakikası haricinde izledim. beklendiği gibi gündüz ve gece kadar farklı iki takımın birbirlerine kendi oyunlarını, tempolarını dayatmaya çalıştığı bir maç oldu. bu bütün seri boyunca da devam edecek.

    seriyi, değerlendirmeye başlamamı sağlayacak kadar ilginç kılan ise ligde golden state'e bunu en iyi yapabilen takımının utah jazz olması. net favorinin golden state olmasıyla beraber utah'ın kolay teslim olmayacağını düşünüyorum. çünkü tam olarak gsw'nin antisiler. superman-kriptonip benzetmesi yapılabilecek kadar. bir tarafta hem koşan, hem topu dolaştıran ve tam sahada hücum eden golden state, diğer tarafta yarı saha set hücumlarını seven, topu sabırla 24 saniyenin sonuna kadar dolaştıran utah jazz. utah'ı tanımla şeklimden zorlama hücum eden bir takım olduğu çıkarımının yapılmasını istemem. bu tamamen yanlış olmaz ama doğru da olmaz. utah topun değerini bilerek, sabırla doğru adamı bulmayı çalışıyor. serinin gidişatını belirleyecek olan da utah'ın bu oyunu ne derece hatasız oynayabileceği, yada draymond green'in buna ne kadar müsade edeceği.

    bu sabah oynanan maça bakarsak; daha ilk yarıdan golden state turnover üzerinden 15'den fazla sayı çıkarmıştı. maçın büyük kısmının 10-20 sayı bareminde farklarla gittiğini göz önünde bulundurursak seride bu hızlı hücumların ne kadar belirleyici olacağını anlayabiliriz. utah kesinlikle buna müsade etmemeli. 24 saniyeyi sonuna kadar kullanıp gsw'yi yerleşik olarak karşılamak bile daha akılcı olacaktır son saniyelerde yapılacak atışlardan.

    seri tahminime gelirsek son olarak; 4-3 gsw diyorum ben. eğer gordon hayward all star gibi oynayamazsa 6 maçta da bitebilir. ilk maçta utah kendi standartlarının bile altında hücum ederek sadece 12 sayı farkla kaybettiler. daha önemlisi golden state'i 106 sayıda tuttular. gobert ve hayward'ın seriye ısınmasıyla beraber evlerinde 2 maç rahat rahat kazanırlar diyorum ben.

    diğer serileri daha kısa kesicem.

    spurs(0)-rockets(1)

    leo'nun izolasyon oyunlarında üretebildiklerine endeksli, tony parker'ın devreye giremediği hiç bir playoff maçında favori olamayacak spurs ile sakallı ve arkadaşlarının eşleşmesi. tahminim 4-1 rockets. bir maçta yatışa geçerlerse 4-2 olur en iyi ihtimal.

    cavs(1)-toronto(0)

    4-0 cavs alır uzatmanın gereği yok. en az ilgi çeken eşleşme benim gözümde. lowry ve derozan ikilisi çok günündeyse 1 maç alabilir toronto hepsi o.

    boston(2)-wizards(0)

    serinin gidişatının ve normal sezon yerlerinin aksine wizards'ı favori gördüğüm eşleşme. 7. maça uzayıp boston'ın kısıtlı oyuncu kalitesi sebebiyle wall-beal-porter üçlüsüne cevap veremeyeceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın