• 233
    son gününde ortaya acayip isimlerin atıldığı sezon.

    orta sahaya ramires santos do nascimento, forvete stefano okaka chuka deniyor. ikisi için de girişimlerin olduğuna inanıyorum çünkü bu kadar kaynak aynı anda yanılıyor olamaz.

    ramires + okaka ha... eğer bu iki oyuncu alınırsa ben; hayatında kimseye yemek ısmarlamamış olan ben, cezayirlisolbek, ilk gördüğüm üniversiteli genci yemeğe götürürüm. anlıyor musun? götürürüm ve dönüp arkama bakmam bile.

    hahahahahah manyak mısınız olm siz, kafayı yiycem gece gece. valdes'e karşı topun tatlıca dibine girip usul usul sol köşeye bırakan ramires'ten mi bahsediyoruz biz? olur da gelirse bu sefer net keserim çocuğumu, hiç acımam.

    noluyo aq bi dakika editi : benim çocuklar çok fazla yaşamıyor zaten :( baba diyemeden :(

    kesin yaşanır bu editi : ikisi de geldi beyler. evet şu anda iki oyuncu da galatasaray futbolcusu. siz göremiyorsunuz sadece :(
  • 151
    öncelikle çalışmalar sürse de seçim sonuçlanana kadar ciddi bir adım atılmayacak gibi gözüküyor.

    sol bek konusunda her geçen gün liste güncelleniyor.

    junior tavares'in konusunda scout raporu olumlu gelmedi. ancak tam anlamıyla kendisinden vazgeçilmiş değil. bonservis kaynaklı sorunları da mevcut. net bir durum an itibariyle belli değil. olumlu ya da olumsuz kesin gelişmeleri yakın zamanda duyacaksınız.

    victor luis ve gerardo arteaga ise scout önerisi isimler. bunun dışında bir tane daha genç ve güney amerikalı alternatifler arasında.

    son tahlilde risk alınmaması yönünde bir karar alınırsa evra ya da türevi tecrübeli bir isme de yönelinebilir.

    yedek kaleci konusunda çağlar şahin akbaba ile görüşülse de teklifimiz kabul görmedi. bonservisi beklentinin üzerinde. hayrullah mert akyüz alternatifler arasında. ancak yedek kaleci transferi için cedric carrasso ile eray işcan'ın ayrılması şart. bu transfer döneminde olmaz ise gelecek dönemlerde bu iki ismi duyabiliriz.

    emre mor konusunda daha önce teklif yapılacağını aktarmıştım. teklif iletilse bile şu an itibariyle geri dönüş alınabilmiş değil. cengiz ünder için hoca istekli olsa da şartlar pek uygun değil gibi.

    emrah başsan ve tarık çamdal kendilerine takım bulurlarsa ayrılacaklar.

    her gelişmeyi günü gününe yazamasam da son yazdığımdan beri genel durumu toparlamak adına kısa bir özeti bu şekilde toparlayabilirim.
  • 33
    ------temel ihtiyaçlar listesi-----

    1. lavabo pompası: gomis'i yedekleyecek, tıkalı savunmaları açacak , termodinamik yasalarını yeniden yazacak , golü yoktan var edecek , hızlı , kısa boylu , baş belası, kalecilere fısıldayan forvet.

    2. bulaşık süngeri: allah korusun fernando'nun sakat, cezalı olduğu durumlarda rakip atakları emecek , sadece verilen görevi yapacak , defansif orta saha.

    3. por çöz: fayans aralarını temizleyecek , sol bek sorunumuzu çözecek, sol kanattan ova ova , fırçalaya fırçalaya geçecek sol bek. juventus'ta oynaması ve zenci olması tercih sebebidir.

    4. çocuğa gofret: biriciğimiz ,canımız gomis'in yüzü gülsün diye fransız ya da fransa'nın sömürdüğü ülkelerden , ortalarıyla , içeri sızmalarıyla gomis'i besleyecek genç sol kanat.
  • 155
    aslında olay ne biliyor musunuz?

    1- şimdi bizim sol beke mi ihtiyacımız var?
    el cevap; evet var.

    2- peki nasıl bir adam olmalı bu, kalite standardımız ne?
    el cevap; mesela mariano ayarında.

    3- böyle birinin maliyeti nedir?
    el cevap; sezon başı almaya kalksak 4-5 milyon € civarında ama devre arasında olduğumuz için 6 milyon €'yu bulur.

    4- bu kadar paramız var mı peki?
    el cevap; maalesef yok.

    5- o zaman 1-2 tık aşağısında birini alsak olmaz mı?
    el cevap; mesela kim gibi?

    6- mesela linnes gibi?
    el cevap; e var ya zaten o ayarda adamlar.

    7- yani bu seviyede birini istemiyor muyuz?
    el cevap; kardeşim var zaten o seviyede. alacaksak mariano ayarında adam alalım.

    8- o kadar paramız yok ama?
    el cevap; yoksa kalsın amk, azıcık paramız var zaten. paramıza yazık.
  • 31
    galatasaray'ın ihtiyacını hissettiği ''o'' mevkinin tam tanımını yapamayabilirim ama örnek gösterebilirim

    necati ateş...

    sırtı kaleye dönük değil de orta sahadan yüzü kaleye dönük gidebilecek, beklenmedik anda sert şutlar çıkaran, mevkisinin tam olarak belirli olmaması nedeniyle rakiplerde yerleşim ve adam paylaşımı sorunu çıkaran aynı zamanda asist özelliği bulunan, maçların sıkışması durumunda zaman zaman şapkadan tavşan çıkarma özelliği bulunan, gerektiğinde bi' ort saha gibi de oynayan bi' merkez hücum oyuncusu galatasaray'a çok şeyler katacaktır.
  • 131
    saçma sapan olmayacak isimler gündeme getirilmeye çalışılıp fatih terim ile gelen psikolojik üstünlüğümüzü kırmak isteyen fenerli medyaya inat adımıza çok iyi geçmekte olan transfer dönemidir.

    tarık çamdal, endoğan adili ve emrah başsan kadroya alınmadı-bravo hocam

    nigel de jong'un sözleşmesi öyle veya böyle feshedildi-almanya'da klasik otomobil modfiye etmesinden iyidir

    hakan balta takıma geri alındı-yattığı yerden para almasındansa solak bir futbolcu olarak kadroda yer alması evladır

    carasso ve donk'la yollar ayrılacak-carasso hem kontenjan işgal ediyor hem de gereksiz erayı yanında oturtturuyor statü gereği, donk ise emre mor yerine tercih ederek aldığım kavak ağacı...ellerine sağlık hocam gönder gereksizleri:)

    evra ile anlaşıldı başka bir alternatif çıkmazsa sözleşme imzalanacak-ellerinden öperim fatih ağabey:)
    (bkz: #2323053)-sol bek check

    emre mor isteniyor-sol açık check (bkz: #2322961)

    alabilirsek de bir forvet alacağız olmazsa sinan burayı yedekleyecek...

    yok bernard gibi gelmesi imkansız isimlerle taraftarı heveslendirip olmadığındaysa hayal kırıklığı yaratacak yahut birger meling gibi yetersiz ve aykut ince tarafından kırmızısı için uydurulmuş isimlerle taraftarın moralinin bozulması hep rakiplerimizin berbat durumlarını örtmeye yarıyor.

    renktaşlar farkında mısınız? biz bu kadar iyi hamleler yaparken fatih hoca ile fenerbahçe boluspor'dan medet umuyor, robin van persie'yi gönderemiyor

    beşiktaş şimdiden avrupa'ya havlu attığının idrakiyle cenk tosun'u satıp yerine balon transferler yapıp borç kapatmaya çalışıyor

    başakşehir arda turan'ı alıyor:)

    trabzonspor ise mas'ı gönderip sol bek bakıyor...

    özetle renktaşlar rahat olun 21'i saplayacağız herşeye ve herkese rağmen, hürmetler...
  • 17
    14 yabanci kaldigi surece ekstra olmayan almanci oyunculara gerek yok, daha dogrusu yer yok. cl listesinde ulkede-altyapida yetismemis 17 oyuncu olabiliyor. emre akbaba mesela ne yazik ki turkiyeye 21 yasinda gelmis. sinan yerine gelebilir ama aksi takdirde kadroda ona yer bulmasi zor.

    su anda koray, tolga, sinan, yasin, eren yurtdisinda yetisen turk oyuncularimiz. bir de tabi tarik. bu alti oyuncudan, eger donk-asamoah degisimi yasanir, yedek kalecimizle seneye de devam edersek sadece 3 tanesi listede kalabilir. simdi bakinca tolga, sinan, eren gibi gorunuyor.

    haliyle bize ulkede veya altyapidan yetismis oyuncu lazim. halihazirda selcuk, serdar, ahmet ulkede yetismis. bir de emrah. emrah ve selcuk giderse seneye bunlarin yerine sadece ulkede veya altyapidan yetismis oyuncu ekleyebiliriz. kadromuzda su anda altyapidan yetismis sadece eray var, hic oynamayan diger isimleri saymazsak.

    yani ya avrupada oynatamayacagimiz oyuncular alacagiz, ya da emre colak'i geri alacagiz.

    bir de atalay, ozan, recep gibi isimleri birer dil hocasi ve danisman esliginde mumkunse beraber degilse ayri ayri, oynayabilecekleri bir hollanda veya belcika kulubune gondermek lazim ki 2020de a takima hazirlansinlar. su anda bizde sans bulamazlarsa gelisimleri yavaslar, abdulkadir gibi duzenli oynamayacaklarsa yurtdisina kiralayalim.

    eger mumkun olursa enes, cengiz gibi genc yerlileri kiralayabiliriz. ulkede yetismis oyuncu bulmak ne yazik ki cok zor. aksi takdirde sol bek yedegine ugur ciftci veya sag bek yedegine ahmet oguz gibi isimler dusunulebilir.

    edit: tabi butun bunlar ara transferde alinan oyuncunun gelecek yil da oynayacagi dusuncesiyle.
  • 141
    oldu da gomis sakatlandı, ne yapacak bu takım? eren'den tabi hoca daha fazla verim almaya çalışacaktır da şu hali yetersiz oğlu yetersiz, adam futbol oynamayı unutmuş gibi sahada geziniyor, aldığı her topu eziyor, hiç güvenim yok eren'e. birden patlama yapması zayıf ihtimal.

    yedek santrfor transferini en az sol bek kadar, hatta sol bekten bile önemli bulduğum transfer dönemi.
  • 279
    ndiaye'nin gidişi ve nagatomo'nun gelişi bence totalde bizi zayıflattı. ancak ndiaye'nin yerini farklı ve belki de daha çok işimize yarayacak şekilde tolga ile doldurabilir. ndiaye'den gelen parayla da maaş sorunu çözülmüştür diye düşünüyorum ki bu da önemli.

    zaten biz en önemli transferi 21 aralık gecesi yaptık. inanın bu takıma. bu takım ki şampiyonluk yolunda havaya girince; sakatlanan felipe melo'nun yerini, 2 yıl topa değmemiş hamit ile doldurdu.
  • 283
    aslında böyle bir entry girmeye niyetlenip sonra vazgeçmiştim ama içimde kalanları yazmak istiyorum. malum 2017-2018 yaz transfer döneminin son günlerinde asamoah için uğraştık ama olmadı. bana kalsa önce lato maliyetinde ama genç bir sol bek alır (bkz: olivier boscagli) sonrasında asamoah'ı sonuna kadar zorlardım. neyse o dönemi öyle kapattık ve devre arasına geldik. malum önceliğimiz sol bekti ve asamoah sevdamız devam ediyordu. yanlış anlaşılmasın asamoah'ı ben de çok istiyorum ama en azından devre arası olmayacağı kesindi. evra opsiyonu vardı önümüzde ve biz onu düşünmedik. buna da saygı duyuyorum. poko satılacaktı ve ndiaye'nin alternatifi olarak alınabilir demiştik. evet aynı kalitede değiller tabii ki ama aynı maliyette de değiller. 1,5 m euro bonservis ve 700 bin euro maaşa gelecekti. ki o tarihlerde stoke city'nin ndiaye'ye talip olduğu konuşuluyordu. neyse oyuncuyu göztepe aldı ve açıkcası 4 şubat 2018 sivasspor galatasaray maçında o tarz bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu tekrar anlaşıldı. evet maddi sıkıntılarımız vardı ama üretilecek çözümler de vardı. neyse 27 ocak 2018 galatasaray osmanlı maçından bir gece önce ndiaye kapıları vurarak gitti. açıkcası bu durum bana hiç sürpriz olmadı. yani aslında bir orta saha almak için tam 5 günümüz vardı. gayet uygun maliyette ve genç futbolcular önerildi. son gün geldi ve biz nagatomo'yu getirdik. oyuncu iyi oynar kötü oynar burasında değilim ama 700 bin euro kiralama bedeli ödedik, ki o rakam 1 milyon euro'ya da çıkabilir. şimdi bonservis veremiyoruz ve bunu çok iyi anlayabiliyorum. biz gerçekten isteseydik 1 m euro kiralama bedeli ve 5-6 m euro satın alma zorunluluğu opsiyonu koyarak jerome roussillon'u alabilirdik. aynı şekilde adrien thomasson veya bellegarde gibi orta saha alternatiflerimiz de mevcuttu. yani sorun para olmaması değil, çünkü bir oyuncu ve kulübü ikna etmenin bir kaç değişik yolu var. yani bunun fatih terim, tudor, dursun özbek veya mustafa cengiz ile alakası yok. üzülerek söylüyorum ki hala bir futbol aklımız yok. eğer bir futbol aklımız olsa önce maliyeti uygun ama gerçek bir solbek alır, ondan sonra da asamoah için uğraşırdı. veya poko satılacakken onu kadroya katar, ondan sonra arkasına yaslanıp ndiaye için pazarlık yapardı. inşallah bundan sonra ki transfer dönemlerinde akıllı işler yaparız.
  • 211
    ----------galatasaray----------
    gelenler: yuto nagatomo
    gidenler: nigel de jong, papa alioune ndiaye, emrah başsan, dursun aydın özbek

    ----------beşiktaş----------
    gelenler: domagoj vida, cyle larin, vagner silva de souza
    gidenler: cenk tosun, orkan çınar, matej mitrovic

    ----------fenerbahçe----------
    gelenler: -
    gidenler: robin van persie

    ----------başakşehir----------
    gelenler: arda turan, riad bajic
    gidenler: hakan özmert
App Store'dan indirin Google Play'den alın