• 3
    gece gece uyku tutmadi, can skntisiyla daha once bir kac kez izledigim ve durumlarini merak ettigim bir kac futbolcuya bakayim ve galatasaray'a gelebilme durumlari nedir diye inceleyeyim dedim.

    hem yari donemde hem sezon sonu yapilabilecek transferler oldugu icin bu baslik altina yazmanin dogru oldugunu dusundum, umarim amacina uygun olacaktir.

    oncelikle transfer icin ilk baktigim yerin forvet oldugunu soylemeliyim. bunu yaparken de iki onemli kritere baktim, mac basina dribling ortalamalari ve pas isabeti ortalamalari. orta saha oyuncusunun ya da defansin pas isabeti ortalamasinin yuksek olmasi beklenir ancak forvet oyuncusunun %80 uzeri olmasi onemli bir istatistik benim icin. bunun yaninda, galatasaray'in cevik ve hizli oyuncu skntisi yasamasini da goze alirsek dribling ortalamasi yuksek oyuncu her zaman avantajdir.

    ilk baktigim yer fransa ve orada dikkat cekmeye baslayan oyunculardi. iki oyuncuyu ayirdim; paul-geroges ntep ve nabil fekir. ikisi de onumuzdeki sene ya yildiz ya da becerikli ama patlama yapamamis oyuncu olacaklar. potansiyelleri ve gosterdikleri sinyaller onumuzdeki sene bonservislerinin asiri yuksek olacagi yonde. su anki fiyatlari da muhtemelen parasiz galatasaray'i dusundurur. bu nedenle cok daha uygun fiyata gelme olasiligi olan bir kac hollanda ligi futbolcusuna yoneldim.

    20 yildir herenveen'li santraforlara zaafim var, bu nedenle biraz yanli bakiyor olabilirim ama 2015 mayis kontrati bitecek olan alman mark uth galatasaray icin harika bir secim olacaktir. kontrat bitecegi icin ara transfer doneminde de cuzzi bir teklifle almaya calisabiliriz. buldugum bir videosu: http://www.youtube.com/watch?v=-6FY9iljOzY

    adam hem hizli, hem cevik, hem hava toplarinda da ise yariyor hem de inanilmaz iyi dengesi var. bu fiyata bu futbol zekasina sahip cok az futbolcu bulunur. belki afrika'dan ayni fiyata daha atletigini getirebilirsiniz fakat almanya altyapili, futbol bilgisi yuksek adami ruyanizda gorursunuz. harika bir forvet, turkiye ligi icin cok fazla. ayrica 1991'li.

    mcmanaman, letissier, rui costa ve moller gibi adamlar yuzunden uzun boylu ofansif orta sahalara da zaafim oldugunu soyleyebilirim. bu nedenle marko vejinovic'i gordugumde hemen dikkatimi cekti. uzun bacaklariyla klasik calim atmaktan cok bel kirip ince calim yapiyor. iki ayagiyla da cok iyi sut cekebiliyor, duran toplari cok iyi kullaniyor (bu sene su ana kadar 3 frikik golu var 2 tanesi de direkten donmus. birden kornerden direkt gol atmis) dengeli ve bakarak oynuyor. vurus seklini ve ceza sahasina girisini sasa ilic'e de benzeteniniz olabilir. cok iyi bir ofansif orta saha alternatifi olabilir. hele ki galatasaray'da ofansif orta saha diyebilecegimiz aslinda sadece sneijder'in oldugunu dusunursek ne kadar fayda saglayabilecegini siz dusunun. kendisi 1990 dogumlu. bu da buldugum bir videosu: http://www.youtube.com/watch?v=n0YDULIEtoE

    fakat bunlarin ikisinden de ote bir oyuncunun potansiyeli agzimi acik birakti. wilshere'i parayla satin alamazsiniz. james'i parayla almaya kalktiklarinda kac para verdiklerini de gorduk. belki bu adamlarla ayni seviyede degil ama onlarin bazi meziyetlerini uzerinde barindiran 1995 dogumlu bir hollandali pela var, daley sinkgraven.

    merkez orta saha ve on orta saha oynayabiliyor. sinir bozucu derecede yasina gore guclu kalcaya, merkez orta saha icin sinir bozucu bir hiza, 95'li bir velet icin muazzam bir pas kabiliyetine ve yine 95'li bir velet icin muthis bir saha gorusune sahip. vurus ve pas teknigi yasina gore cok iyi.

    neredeyse her galatasaray yazimda hizimizi arttirmamiz gerektigini, bunu da hem bireysel hem de pas hizimizi arttirarak yapmamiz gerektigini yaziyorum. bu cocuk hem bireysel hem pas hizini arttiracak yeteneklere sahip. ozellikle sneijder'in arkasinda veya yaninda oynayarak galatasaray'i baska bir seviyeye cekebilir. bruma gibi bir kanatla beraber ileri uca mark uth oynadigini dusunun. galatasaray'in oyun hizina yetisebilecek tek bir turk takimi bile soz konusu degil.

    galatasaray'in hem az bonservis vermesi hem de yuksek verim almasi icin bu oyunculari dusunmesinde fayda var. herseyi gectim, daley sinkgraven gelecegin superstari olabilecek potansiyele sahip, kesinlikle alinmali. arsene wenger chembarlain'i merkez orta saha yapmak icin yirtinirken, onun kadar hizli olmasa da onun orta saha olmus hali gibi oynayan bir adami gormezden gelemeyiz.
    bu videosu:
    http://www.youtube.com/watch?v=-2R-5YZCIfU
    bu da transfermarket sayfasi: http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/215099

    herenveen'e paket bir fiyat verip mark ve daley'i alalim, ben 2015 icin baska transfer istemiyorum. isterlerse burak yine ilk 11 oynamaya devam etsin, hicbir seyi bozmaz. hatta selcuk da surekli ilk 11 ciksin. melo'yu bile kesseniz bu veletler oyunun temposunu o kadar yukari cekme potansiyeline sahip ki, defansif adam koymaya gerek kalmadan takim savunmasi yapabiliriz.

    galatasaray'in gelecegi icin: #markuth19galatasaraya #daley16galatasaraya
App Store'dan indirin Google Play'den alın