• 1
    planlaması felaket yapılmış forvet hattı. burak yılmaz dışında güvenilir bir tek adam yok.

    umut bulut karambol golcüsü, ilk 11 başlarsa adama kriz geçirtir, 11 başlayıp tek forvet oynarsa intihar sebebi. oyuna sonradan giricek, zor durumda olucaz ancak bu gibi anlarda bir şey yapabilen çok çalışan, ancak yetenek eksikliği bariz olan ve bitirici vuruşu galatasaray gibi bir takıma yakışmayacak düzeyde bir oyuncu ancak parasal olarak zor zamanlar geçiren galatasaray'da kendisine çok ihtiyacımız var( umut bulut'u sahada görünce gerilen biriyim).

    pandev hakkında yorum yapmak istemiyorum, bu kadar para kazan, kaç aydır antrenman gör ancak bir lig maçında verim verme, verim vermeyi geçtim ligin ilk 3 haftası dışında süre almadı diye biliyorum. bu adam çalışmıyor, aşırı güçsüz ve ancak 3. lig takımlarına karşı oynarken başarılı.
    diğer 2 forvetimiz o kadar yetersiz ki burak bize falcao olarak gözüküyor.

    bunların da en büyük sorumlusu ünal aysal diyebiliriz. gerekli forvet oyuncusunu almayarak galatasaray'ı bu çaresiz duruma kendisi itti. kimse para yoktu demesin gayette sene başında dzemali, yasin, tarık, pandev vs. gibi adamlar yerine bir tane finisher alabilirdi, almalıydı.

    konu dağıldı 2014-2015 gs forvet hattı tamamen burak yılmaz'ın ayağına bakıyor. taraftar olarak bunun bilincinde olup basının gazına gelmeden kendisine gerekli önemi göstermemiz gerekiyor.
  • 2
    olmayan hattır. veya sürekli çekmeyen, aradığınızda meşgul olan hattır. burak yılmaz haricinde alternatif oyuncu eksikliği çekmektedir. burak yılmaz'ın belirli bir oyun tarzına * alışık olması ve oyuncu özellikleri hücum çeşitliliğimizi de sınırlamaktadır *. bu durumda tüm oyunu burak üzerine oynamak yanlış bir tercihtir. burak'tan alışık olmadığı oyunları oynamasını * beklemekte bir o kadar öyle. bu durumda ne yapılabilir buna bakmak lazım. eldeki alternatiflerin en azından kısa vaadede bir çözüm olamayacağı aşikar. bunu yerine orta saha oyuncuları ya da kanat oyuncularını kullanarak skora katkı sağlamak düşünülebilir.
    ilk durumda orta sahadan skor katkısı yapabilir miyiz buna bakalım. bunun en yakın örneğini 9 şubat 2015 eskişehirspor galatasaray maçında selçuk inan'la yapmaya çalıştık. daha geriye gidersek 2011-2012 sezonu en güzel örneği. normal sezon sonunda felipe melo'nun 10, selçuk inan'ın 11 golü vardı. örneğin aynı sezonda necati ateş'in 11, johan elmander'in 12 golü var. yani en az forvetler kadar katkı yapmış orta sahamız. bunu yapabilmek için defans hattını daha önde kurarak dikine ve takım halinde baskılı oynamak ve orta alandan öne doğru topla bolca dribbling yapmak gerekecektir. ki bahsettiğimiz sezonda selçuk'ta, melo'da bu işi çok daha iyi yapıyordu. tabii elmander ve necati gibi oyuncuların da aynı şekilde orta saha katkısı olduğunu unutmayalım. mevcut durumda ne elde necati ve elmander tarzı oyuncumuz var ne de selçuk ve melo eskisi gibi. hamza hoca bu eksikliği gördüğünden mi bilemem, özellikle bruma'yı oyun sıkıştığında sık sık orta sahaya top alması için kaydırıyor. bence de dikine oynayan, dribbling özellikli oyuncuları zaman zaman orta alana çekmek kökten çözüm olmasa da hücum zenginliği açısından bir opsiyon yaratabilir. diğer durumlarda orta sahadan skora katkıyı ancak sneijder'in yaratıcılığı ve bireysel becerisi üzerine oyun kurarak alabiliriz. şu anki oyunumuzda maalesef mesefalerin çok uzun olması ve wesley sneijder'in ileride esas yapması gerekenlerden çok enerjisini top ve adam kovalamaya harcaması bu opsiyonun da etkinliğini düşürüyor. yine de temelde orta sahadan katkı almak için çözüm defansı önde kurmak, daha yakın oynamak ve zaman zaman farklı özellikteki süpriz oyunculardan faydalanmak olabilir.
    diğer durum ön bölgedeki kanat oyuncularının skora katkı vermesini sağlamak olabilir. bekleri bindirmelerle çizgiye çıkarıp, öndeki kanat oyuncularını ters ayakla kullanıp ceza sahasına sokmayı deneyebiliriz *. bruma, yasin, sinan gibi oyuncular bu şekilde verim verebilirler. tabii son vuruşlardaki etkinliklerinin arttırmaları gerekecektir. ve bundan önce defans beklerinin her anlamda çok üst düzey oyuncular olması gerekir. bizim daha ortalama beklerimiz bile yok.
    çözüm olarak her iki olasılık farklı maçlarda rakibe göre farklı şekillerde denenebilir. belki içerideki çoğu maçta defans çizgisini öne çıkarıp, mesafeleri açmadan daha yakın oynayıp, burak'ı ortaya çekerek-ki hamza hoca bu yüzden burak'ı böyle kullanıyor- önde oynayabiliriz. tehlikeli rakiplere karşı ya da deplasmanda çoğumuzun hoşuna gitmese de - ki bunu real madrid ve dortmund gibi takımlar bile çok sık yapıyor- topu rakibe bırakıp alanı iyi kapatarak kritik bölgelerde-kendi yarı alanımızın ikinci bölgesi- ani preslerle topu kapı 2-3 pasta hücuma çıkarak ani hücumlarla bruma, yasin, sinan, olcan gibi oyunculardan skor katkısı alabiliriz. bunlar saha içinde denenebilecek bazı alternatifler. ancak temel sorun 2014-2015 sezonunda sadece galatasaray futbol takımı forvet hattının doğru oluşturulmamış olması değil, takım kurgusunun da bir o kadar yanlış oluşturulmuş olması.
  • 4
    bu forvet hattıyla şampiyon olursak büyük iş yapmış oluruz.

    rakiplerime bakıyorum fenerbahçe'de kontra atak oyuna uygun, güçlü, fizikli bir emenike var, webo gibi lig için oldukça ideal bir forvet var, sow gibi ortalama üstü bir forvet var, kuyt gibi forvet oynayabilen bir adam var. bu 4'ün 3'ü zaten fenerbahçe'nin ilk onbirinde yer alıyor sakat ya da cezalı değilse.

    beşiktaş'a bakıyorsun tek forvet drogba'nın 2 beden küçüğü demba ba, cenk, mustafa var, gole direkt katkı veren olcay ve g.töre var.

    biz de burak var en iyi türk forvet eyvallah ama zaten milli takım fifa'da 52.sıraya düştü. umut var o da üzerine plan yapılacak bir oyuncu değil. skoru değiştirmek için hamle yapıldığında çok daha etkili olan bir oyuncu(çift forvette, kaos oyununda) pandev desen koçum benim sanki emekli olduktan sonra futbola geri döndü, 20. hafta oldu hala 1 devre oynayacak hale gelemedi mi bu adam?

    neyse efendim allah'tan burak yılmaz ve umut bulut atıyorlar, nispeten formdalar da, wesley gibi bir virtüöz var da yarışın için de kaldık. bundan sonra iş büyük oyuncularla 3'er 3'er puanları toplamakta. tecrübe olarak galatasaray ve fenerbahçe, beşiktaş'a kıyasla bir adım önde. bu sebeple ligin sonu gelirken herkes eşit şartlarda devam ederse (!) beşiktaş son 3-4 haftaya girmeden iddiasını kaybeder gibi geliyor. at başı gidiş bakalım hakemlerle falan nereye kadar gidecek?
App Store'dan indirin Google Play'den alın