• 95
    - lig tv'yi sevmiyorum ama her sene platin paket alıyorum.

    - rıdvan dilmen ve güntekin onay'ı sevmiyorum ama her maçtan sonra onları izliyorum.

    - ntvspor.net her gün fenerbahçe manipülasyonu yapıyor ama yine de her gün internet sitelerine giriyorum.

    - passolig'i istemiyorum ama passolig alıyorum.

    yenilenmemesi ve alınmaması gereken kombine kartıdır. sadece galatasaray değil bütün ülkedeki taraftarların yapması gereken budur. her şeye boyun eğmekten sıkılmadınız dimi. ne zaman isyan edeceksiniz çok merak içerisindeyim.
  • 16
    https://bilet.galatasaray.org/...bine-gorsel-2014.jpg

    öncelikle kombine almak istediğiniz bölümün fiyatı+%18 katma değer vergisi biçiminde fiyatlanacak kartlardır. bu, şu demek oluyor: örneğin 725 liralık kale arkası kombine bileti alacaksınız. herkes bilir; bu tribünler emekçilerin, öğrencilerin, rütbesi düşük memurların, kısacası alt ve orta alt sınıfın tribünleridir. istisnalar olmakla birlikte bu durum böyledir. sanırım o 725 tl'nin içerisinde padişahın damadına "çok okuma, kafan karışır" lafını diline pelesenk etmişlerin evlerinde sürekli açık olan kanalları satın aldırması karşılığı yaptığı harcamaları futbol izlemek isteyenler üzerinden çıkartacağı passolig zamazingosu da dahil. yani kulüp size kombinenin ederi 665 lira, 60 lira da passolig; etti 725 demiyor. her ne kadar uygulama ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı olsa da o paraları az çok söğüşletmeden bırakmazlar. bununla yetinmiyor tabii ki zatı alileri; akabinde diyor ki, "ver 130 lira daha! yol yapacam, alt geçit yapacam, tünel yapacam, hes yapacam!". işin bu noktası da bambaşka bir tartışma ya, oraya girmeyeyim pek. tek söyleyeceğim; bu 130 liranın gaz, tazyikli su ve jop olarak size dönme ihtimali de %55, aklınızda olsun.

    bütün bunları niye söyledim? burada tutup hükümetlik edenleri eleştirmek için değil, bilakis gönül verdiğim kulübü eleştireceğim. yukarıda girizgahını yaptım sadece. bizler; yıllarca maaşından ciddi bir bölümü buraya ayırarak, çok sevdiğimiz piizlerden, pazar gezmelerinden, kitaplardan, sinemadan, tiyatrodan, şöyle ağız sulandıracak bir porsiyon biftekten, sevdiceğe çayın kahvenin yanında ağzı tatlansın diye alınacak o çok kıymetli pastadan feragat ederek o kartları aldık. amcamız çocuk sahibi oldu; galatasaraylı cibinlik aldık. yeğenimizin doğum gününde drogba forması aldık. ilk kez statta maç izleyen şehir dışından gelen misafirimize atkı alıp hediye ettik. kulübe yüksek kira ödüyor diye bilmem kaç günlük simitlere 7.5 lira para ödeyerek karnımızı doyurmayı, bütün düzenimizin haftanın son gününde alt üst olmasını görmezden geldik, yine o stada geldik. şimdi siz, tepemize binen bu ceberrut, eğitimsiz ve zalim çarıklıların ettiklerini bize fatura ediyorsunuz ya; benden paso. ben yokum, artık yeter. bu düzene yenilmekse; yenildim, eyvallah.

    türkiye'de oynanan futbol ortada. bir kale arkasının 850 lira ederi olması mümkün değil. hadi bunu sineye çektik, bulduk, buluşturduk, aldık o kartı. içeri girerken fotoğrafımı çek, kredi kartı bozması bir kartı bana ittir, hastalandığımda kartımla bir tanıdığımın orada benim yerime yoklamaya imza atmasına müsaade etme... e kusura bakma, yokum ben. şöyle ikinci el, temiz bir lcd televizyon alırım 500 liraya. bir de digitürk bağlatırım eve, uzaktan uzağa izlerim çocukluk aşkımı. belki; birkaç yıl sonra, bazı şeyler umduğum gibi gelişirse tekrar buluşuruz.

    her şeye rağmen para bulup buluşturacak olan tüm renktaşlarıma bol şans. borçlanırsanız da terso yollara baş vurmayın. altından kalkamayacağınız borca girmeyin.

    eyvallah.

    edit: http://www.bvb.de/eng/Tickets/Seating-plan borussia dortmund tribününde 1 euroyu 3 lira olarak hesapladığınızda dahi en pahalı kombine bilet 2568 lira ve "all prices incl. 19% vat.". yani; fiyatlara kdv dahil. biz de ise 4200 liralık kombine biletin bir de %18 kdv'si var. sonuç; 4956 lira. 44 lira da bahşiş versin adam, düz 5000 tl yapın onu bence. çünkü; bizim kişi başına milli gelirimiz yıllık 70.000 euro, almanlarınsa 35.000 euro. yani bu fiyatlandırmalardan benim edindiğim izlenim o yönde en azından. tabii almanların kazançlarını euro üzerinden elde ettikleri gibi minik, sevimli mi sevimli bir bilgiyi de burada paylaşmak gereği hissediyorum. ondan sonra; "türkiye'de enflasyon yok! geçti o devirler!". geçti tabii, yarağımın başı zübükzade! geçmez olur mu hiç? patates, bulgur, kol gibi doğalgaz faturası, kira, iki parça giyecek... millette bir şey talep edecek, kendi ilgi alanlarına ayıracak para kalıyor mu ki enflasyon olsun evveliyatını siktiğimin yiye yiye şişip patlayarak ölecek olan domuz kılıklı iktisatçı eskisi danışman bozuntusu seni!

    neyse; sinirlenmiştim, içimi döktüm. yukarıdaki paragraftan ötürü sorun yaşarsam sinirimi yutarım belki. inceleyin şu bilet fiyatlarını size zahmet. hak vereceksiniz.
  • 19
    bu sisteme göre hala kombine alacak adam olarak konuşuyorum: benim galatasaray sevgim her şeyin üstündeymiş. passolig denen zımbırtı bana bunu öğretti.

    sırf birilerine tepki vereceğim diye takımımı yalnız bırakmak istemiyorum. passolig'le ilgili her türlü eyleme giderim, ama mecbur kılarlarsa kombinemi de alırım.

    kaldı ki 3 kredi kartım varken gs bonus denen zımbırtıya da yıllık 70 lira vermek istemiyorum. o da passolig denen dayatmanın ağabeyidir biliyorsunuz.
  • 90
    doğu 415'teki yerimi gün itibari ile yeniledim.

    en azından kulübüme destek olabildim. ve bildiğim kadarı ile şampiyonlar ligi ve uefa organizasyonlarında passolig geçmiyor.

    alıp almama konusunda çok düşündüm ve son gün kafamda şöyle bir hesap yaptım;

    geçen sene 4 adet şampiyonlar ligi maçı oynadık. benim oturduğum yer, 200 tl idi, şampiyonlar ligi maçları için. (lig de ise derbiler hariç, 70 tl idi). kombine biletim, 1500 tl idi ve 800 tl'si ni şampiyonlar ligi için kullanmış gibi oldum (düz hesap).

    1500 tl - 800 tl (şamp ligi maçları) : 700 tl (lig ve kupa maçları)

    eğer geçen sene bu şampiyonlar ligi maçlarına, kombine almayıp, karaborsa ile gitseydim en az 1000 tl vermek durumunda kalırdım. (en iyi ihtimal ile) veya bilet.galatasaray'dan almaya çalışsaydım, (bkz: vip1), (bkz: doğu alt), (bkz: batı alt) vs. satışa çıkıyordu hep ve de 300 tl'den başlıyordu fiyatları. böylece, 300 tl ortalamadan, şampiyonlar ligi maçlarına 1200 - 1500 tl arası bir ücret vermem gerekirdi.

    geçen sene kombine aldım, şampiyonlar ligi maçı öncesi stres yaşamadım, değerinden fazla para vermedim, karaborsa sıkıntısı olmadı.

    bu sene ise durum biraz farklı ama yine de benzer bir şekilde olaya yaklaştım.

    -1623 tl kombine yeniledim (1850 tl genel satış yaklaşık fiyatı ama %10 yenileme indirimi var bildiğiniz gibi)
    -4 şampiyonlar ligi maçı oynasak: 1000 tl. (benim oturduğum yerde 200 değil, 250 tl'ye satışa çıktığını düşünüyorum biletlerin. çünkü kombine zamlandı, maç başı bileti de zamlacaktır.) (umarım çeyrek'e, hatta yarıya da çıkalım.. ama onu şimdi düşünmeyelim)
    -veya kötü ihtimal ile; 3 şamp ligi (750 tl) ve uefa min. çeyrek final desek (+3 maç içerde) 1500 tl total olur. (hadi uefa maçı diye 250 değil 200 olsun,) min total avrupa için gider: 1350 tl.

    şampiyonlar liginde devam edersek, 1623 - 1000 (şamp ligi) : 623 tl (süperlig+kupa)
    uefa'ya gidersek; 1623 - 1350 (şamp ligi+uefa) : 237 tl (süperlig+kupa)

    eğer ki passolig kalkmaz ise; 623 tl veya 237 tl kulübüme yardım etmiş gibi olacağım.
    hem de sistem para kazanmamış olacak.
    hem gs hem ben kazanmış olacağım.

    not: en kötü ihtimal (yani grupta sonuncu olmak, onu da düşünmüyoruz tabii ki, fener miyiz oğlum biz:)

    eğer ki passolig'e karşı iseniz ve geçen sene kombine almış iseniz, benim gibi; benim yaptığımı öneririm sizlere nacizane...
    unutmadan eğer ki aklınızda şu varsa;

    "vallaha bu sene passolig nedeniyle kombinemi yenilemeyeceğim, onun yerine sadece şampiyonlar ligi maçlarına giderim"
    bu sene şampiyonlar ligi maçlarına bilet bulmak çok daha zor olacaktır. çünkü sizin gibi düşünen ve lig maçlarına gitmeyip, belki de para birikitirip şampiyonlar ligi maçlarına gitmek isteyenler çok olacaktır. e, bu durumda talep fazla olacak, ve arz da aynı kalacağından, biletler karaborsada daha da pahalı olacak, belki de kulüp sene içinde ligde maç bileti geliri azalacağından, şampiyonlar ligi biletlerini daha da pahalı yapacaktır. ayrıca yaşayacağınız, bilet bulma stresi de cabası.

    neyse, konuya nacizane bir de buradan bakmanızı dilerim.
    ben öyle yaptım.
    umarım passolig 29 ağustosa kadar kalkar...

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın