• 228
    şu anda galatasaray 3. aşamaya geçmiştir. geçilecek 3 aşama daha vardır.

    25 haziran
    25-30 haziran
    temmuz ayı içinde
    yurtdışı kampi öncesi
    kamp sırasında
    sezon açılışıdan önce

    ulan ne olur bir kere de şu transferler kampa yetişse, takımla birlikte çalışsa, takıma ve sisteme alışsa, scott piri bunlara hayvan kondisyon yüklese, bütün sene hepsi aslan gibi oynasa.

    birde başkan allah rızası için, bak allah'ın adını verdim bize tarih marih verme. gelmiyorlar senin karizman çiziliyor sonra. biz zaten alışkınız son hafta transferlerine.

    son olarak sana seviye atlatacak, takımın temel taşı olacak oyuncularda çok üçün beşin hesabını yapma. bu adamlar seni şampiyon yaparsa zaten o üç beş sana üçyüz beşyüz olarak geri dönüyor. al şu hamitle meloyu önümüzdeki sene de şampiyon olalım.

    ps: transferlerin zamanında yapılması çok önemlidir. kondisyon, takıma sisteme alışma vb...
  • 230
    yönetimin mutlaka bir planının olduğuna inanmak istediğim transfer sezonudur.yoksa takımın şampiyon olacağı aylar öncesinden belli olmuş, şampiyonlar ligine banko gideceğimizin kesinleşmiş olduğu bir dönemde yönetim elbette bunu düşünerek hareket etmiştir.transferleri de aylar öncesinden bitirmiştir.aksini düşünmek bile istemiyorum.çünkü aklım mantığım bunu anlamıyor.
    galatasayımızın başkanı ve tüm yöneticileri bunları düşünmek ve uygulamak için o konumadalar değil mi?
  • 231
    rotasyon istedim sadece bu transfer sezonunda. berbatov, kallstrom, xavi, iniesta, ronaldo değil sadece rotasyon. eboue yokken sağ bek istedim, hakan baltayı düşündüm o yokken çağlar birinciyle yolacağım saçımı başımı düşündüm. bir kere daha düşündüm selçuksuzluğu. melosuzluğu düşündüm. elmanderimi hatırladım o yokken yediğimiz baskıyı, ilerde yapamadığımız presi hatırladım. bu pres o yıllarca almaya çalıştığımız robert pires değil hücum pres, hani 2000 senesinde bizi başarıya götüren. forvete umut bulut gelince elmander takviyelenmiş oldu ya, peki ya usta golcü ne olacak? kim o az pozisyon bulup değerlendirmek zorunda olduğumuz şampiyonlar ligi maçlarını düşünüyor? ya da hangi yönetici çıkıp yerli kalitesini arttırmak ligde çok avantaj sağlayacak o yüzden hamit altıntop, gökhan töre, ömer toprak transfer edilecek forvete ilk alternatif şu şu şu, savunmaya balzeretti yeteneğinde her mevkiye kayabilecek şu şu şu, selçuksuz oynarken inisiyatif alacak melonun bonservisini aldık zaten şimdi bir de alternatif düşünüyoruz tarzında bir şeyler söyleyeck? kamp başlıyor. biz sıkıldık ince eleyip sık dokumaktan, transferleri sezon kampına yetiştirememekten. yapılabilir şeyler bunlar. sonra albert riera gibi kamburlu kanatlara kalıyor işimiz ve transfer pazarında arta kalanlarla idare ediyoruz. ben artık kanatta yardıran, sıfıra inip adam eksilten, kontraataklarda tehlike yaratan kanat oyuncusu istiyorum. ben artık kapandığımızda topu ilerde tutup saklayabilen, 3 kişi asılırken hepsini yere serip koşusunu yapabilen bir forvet istiyorum. ben artık 10 numara bozuntusu, paralı askerler değil yürekten oynayan tek amacı para kazanmak değil kupa kazanmak olan gerçek 10 ruhlu** lider istiyorum. ben üç beş kuruş öğrenci harçlığımı biriktirip kilometreler yapıp maça geliyorsam birşeyler isteme hakkım da vardır sanırım. çok bir şey istemiyorum. rotasyon istiyorum, ha olursa bir de o belirttiğim meziyetlerde futbolcular istiyorum. şimdiden offlayanlara arz ederim.
  • 232
    benim için öncelik takıma katkıları çok az olan, yabancı kontenjanını gereksiz yere dolduran ve hatırı sayılır miktada para ödediğimiz albert riera-milan baros ikilisinin takımımızla ilişiğinin bir şekilde kesilmesidir. mümkün olan en yakın zamanda şöyle talipleri çıksa da rus olur arap olur bir şekilde başka bir kulübe kazandırılmalılar. bonservis olarak kolaylık gösterelim. bu ikilinin yerine gidip brezilya, arjantin, kolombiya gibi ülkelerden onların aldıkları ücretin 5'te birini alacak 2 tane 18-19 yaşında oyunduru kazandırsak bile kafi benim için. en azından bir ihtimal tutabilirler. olmazsa da zararımız olmaz. ama riera gibi isimleri aldığımızda tutmadığı zaman resmen srtımızda kambur oluyorlar.
  • 233
    en az 5 oyuncu daha transfer etmemiz gereken transfer sezonu.

    mevki gereksinimleri:

    1-forvet: johan elmander yeterli, umut bulut yeterli, necati ateş iyi bir yedek. ama seneye biri şampiyonlar ligi olmak üzere 3 ayrı kulvarda yarışacağız. o yüzden yetersiz olan milan baros ve sercan yıldırım ikilisinin gönderilip yerine üst düzey, hızlı ve kaleciyle karşı karşıya kaldığında topu kalecinin üzerine vurmayacak bir forvet oyuncusu şart. honorato da silva nilmar veya edin dzeko bu mevkiyi uçurur.

    2-sağ iç(sağ açık) : şu anda en dengesiz yerlerimizden bir tanesi. şu anda yetersiz olan aydın yılmaz ve yeterli olan engin baytar o mevkide mevcut futbolcularımız. juan pablo pino'yu söylemiyorum bile. buraya da hamit altıntop gibi üst düzey bir oyuncu transferi şart.

    3-sol iç(sol açık): bana göre takımımızın zayıf halkası. emre çolak çok yetenekli ama tek başına çok yoruluyor. albert riera desen takımın hızını düşürüyor, koşmuyor ve en kötüsü lakayıt oynuyor. oraya en az emre çolak kadar yetenekli ama emreden daha çevik daha kuvvetli bir futbolcu transferi şart. buraya ousama assaidi veya sercan sararer gibi bir oyuncuyla kapatabiliriz. isteğe bağlı 2 oyuncu da alınabilir.

    4-sol bek: burası uzun zaman sonra hiç konuşulmadı geçtiğimiz * sezon. hakan kadir balta uzun zaman sonra kendine geldi ve sol bekte çok güven verdi. ancak olası bir sakatlığında yerine çağlar birinci gibi bir adam gelecek. tamam belki kasımpaşaspor maçını kaldırabilir ancak chelsea, arsenal, juventus gibi maçları kaldırabilecek seviyede değil. bir adet sol bek alınması o yüzden şart.

    5- defansif orta saha(ön libero): orta sahanın ortası 2011-2012 sezonunun en çok parlayan bölgesiydi. felipe melo ve selçuk inan inanılmaz işlere imza attılar. burada tek gerekli transfer felipe melo transferi. ne olursa olsun elimizden kaçırmamamız gerekiyor. orta sahanın gücü felipe melo, beyni ise selçuk inan idi sene boyunca. eğer felipe melo'nun bonservisi alınamazsa düşünülmesi gereken oyuncu esteban cambiasso'dur.
  • 237
    fatih terim'in 'geleceğin kadrosunu kuralım başkanım' demesi ve türkiye cumhuriyeti futbol mekanizmasını harmanlayarak başarı için olması gereken transfer listesi çıkardım, iki gün önce yürürlüğe giren yeni türk ticaret kanunu hükümlerini ezberlerken düşündüm. ben > fm genie scout v.1.0.8 + kanun koyucu.

    gelenler;

    -melo.

    -tuncay şanlı. (bu adamın alınmamış olması saçmalık. kanat adamımız yok, fenerlileri sinir etmemiz lazım, muhteşem topçu, normal golü yok, kendisi atmıyor hırsı atıyor. tuncay'ı istemeyen adam futbol bilmiyordur)

    -quaresma nam-ı diğer q7. fm'de takım disiplininden kopmuyor. iki sezonumu doldurduğum anasının amıspor'da sadece üç kırmızı gördü. (bana inanmıyorsanız gidin türkiye'nin en büyük yorumcusu zeki çol'a sorun, muhtemelen ''quaresma iyi oyuncu ama takım disiplininden kopma sorunu yaşıyor. belli etti ki bjk'de olmayacak artık, galatasaray'da yeni bir başlangıç yapabilir'' diyecektir)

    -burak yılmaz. (yıl olmuş 2012, hala kulübüyle anlaşarak, o takımdan çok topçu aldık etik olmayabilir mantalitesiyle transfer yapan komitemiz var. epl gibi olmamız için ilerlememiz lazım artık. helikopterle kaçırsın abdürrahim albayrak burak'ı. kaçırın şu adamı, hangi devirde yaşıyoruz)

    -erkan zengin. (lafa gelince herkes isveçli disiplini, karizması lafları yapıyor, erkan da isveç vatandaşı. defans da yapar hücum da, çalım da atar gol de. futbolu en çok bilen adamlardan mustafa denizli getirdi onu türkiye'ye. lütfen)

    -alper potuk. (selçuk inan 1, alper 2. selçukla melo'yu birbirine çarptırmıştı:( muhteşem orta saha. tek kötü özelliği, bolvadinli olması)

    gitmesi gerekenler;

    -emre çolak'a plaketini verip onun trabzonspor'a gönderilmesi lazım. yeter oynadığı. şenol güneş adam eder:(

    -riera. erkan zengin > riera :(

    şimdilik bunlar gelsin, ilk hazırlık maçıyla eksikleri görür, gerekirse 1-2 transfer daha yaptırırım.
  • 239
    2011-2012 yılında galatasaray'ın 4-4-2 oynamadığını bilen insanlar için temkinli geçen transfer sezonudur. devşirme bir sistem yaratılmış ve hiç de gerçekten oyuncuların asıl mevkilerinde oynamadığı bir sezonun arkasından şüphesiz ki gerek rotasyon adına gerekse as oyuncular adına beklenti büyüktür.

    galatasaray 4-4-2 sistemini 2 kanadından da yararlanamadan oynamıştır. bunun en güzel örneği sezonun son haftalarında emre çolak ve engin baytar'ın performansları nicelik olarak değil de nitelik olarak ele alındığında saha da duruş pozisyonları topla birlikte kat ettikleri alanlar ve topla ilk buluşma noktaları bu durumun en bariz açıklayıcısıdır. emre çolak bugüne kadar daima 10 numara diye tabir ettiğimiz forvet arkası mevkisinde oynamış ve bu yönüyle a takıma kadar yükselmiştir. keza engin baytar kanatlardan getirdiği hangi ortayla asist yapmıştır bugüne kadar bilemem. tam kanat oyuncusu dediğimiz 4-4-2'in en güzel örneği keita'dır.

    eğer sistem değişikliğine gidilmeyecek ve bu sistemle yola devam edilecekse herkesin dilinde dolanan forvet transferlerinden önce kanatlara o forvetleri önemli kılınacak adamlar alınmalıdır. gereken düzeyin üzerinde bu tip oyuncuların kadroya katılması durumunda bu takımda ki tüm forvetler zaten iş yapacaktır. baroş, elmander, umut, necati, sercan, mehmet batdal bu oyuncular türkiye sınırları içerisinde zaten kendilerini kanıtlamış adamlardır lakin biz direk olarak as kadroya adam almak için uğraşırsak bu kadar alternatif bir takım için lükstür ve gönderilecek oyuncu yada oyuncular olacaktır.

    benim kişisel görüşüm bunca forvet varken forvet transferi yerine 2 adet kanat transferi yapılıp bu oyuncuların beslenmesidir. herkes sercan yıldırımın 3 sezon önceki performansını unutmakta lakin belirli bir seviyede wonderkid adayı olabilmeyi başarmış bir oyuncu ve hala çok genç bu konuda burak yılmaz gerçeğini kimse unutmamalıdır.

    ayrıca gerek galatasaray sözlük içerisinde gerek çevremde serkan kurtuluşun ne kadar fazlalık olduğu kanaati var. kimse açıp ümit milli maçlarını da mı izlemiyor bilemiyorum lakin galatasaray'da forma şansını bırakın kadro şansı bile bulamayan serkan sadece çıktığı antrenmanlarla ümit milli maçlarında as kadroda kaptanlık pazu bandıyla oynayabiliyor. bu durum yadırganır arkadaşlar ve karakterini ortaya serer. ben fatih terimin çok yakın zamanda ki bu durum bu sezon içerisinde de olabilir serkan kurtuluşu bir anda ortaya çıkaracağını düşünüyorum.

    son sözlerim olarak 4-4-2 günümüz futbolu adına geliştirilebilecek bir ekol ve taktik biçimi değildir. zor günlerinde galatasaray'ın yanında olmuştur eyvallah lakin bu sistem adına ne alt yapıdan adam akıllı oyuncular çıkarılabilir ne de oyun sürekliliği korunabilir. benim naçizane görüşüm 4-2-3-1 sistemiyle oynanmasıdır. orada yazan 2 ön libero değil göbek diye tabir ettiğimiz galatasaray'ın belkide avrupa standartlarının üzerinde bakabileceğimiz bölgesidir. zaten bu sistemin en önemli parçası ortada oynayan iki oyuncunun ne kadar güçlü, oyunu okuyabilen topla oyuna katılabilen ve nokta uzun toplar atabilecek kıvamda olmasıdır ki bu zaten elimizdedir. lakin tek forvet olayı bu sistem için çok handikaplıdır bu tipte oynatabileceğimiz bir forvetimiz yok. ama 10 numara pozisyonunda emre'nin doğuşunu sağ striker olarak görev yapabilecek sercan yıldırım'ın çılgın atışlarını görebiliriz.

    sözün özü hala fatih terim için yapacak çok iş olmasıdır ve tüm takım, camia, taraftar ona inanmıştır.

    ek olarak ceyhun gülselam'ın senelik 1 milyon euro aldığı bir yerde kimseyle para tartışamam önce tartışılması gereken oyuncu o'dur.
  • 241
    hiç yanılmayan adam gibi adam ben; leventdem ve dilencilerin kralı smt ile mayıs/2013'te şl finalinde göreceğimiz takımı oluşturduk;

    gelmesi gerekenler; top5;

    5-hazır dağılıyorlarken mustafa pektemek gol means :( . amk formulu; "bu transferi taraftar gerçekleştirecek" demeye bile gerek yok. amrabat'a verilen meblagı gözden cıkar yeter :@

    4-karagounnis; nerde oynuyorsa bu adamı bulun ve hemen getirin; plase olof mellberg. sen avrupa şampiyonasında genc topcu avına cıkarken biz adam gibi adamlara dilendik dilenci. mellberg'in oldugu takım = mücadele :@, karagunnis = kara gün dostu.

    3-yazdıkça sinirleniyorum ya. hadi egemen'i almadın aro, hamit'i falan kaptırdın eyv... o zaman melo haric 1 tane mücadeleci, cirkef, yerdeki adamı kaldırmayan, gerekirse tekme atan, hakemle oynayan, ayagına basan, tüküren ( i love you hagi > alayı) görünmeyen işleri iyi yapacak, rakibi delirtecek bir oyuncu daha. cambiasso olur, markisyo olur ama pirlo olmaz :@ gerçi ben yaslı topcu seviyorum. 2 sene sonra o da gelmeli... geçen sene pirlo gelsin yazdı smt; inbox'unda 40 tane mesaj ahahaha yok yaslıymıs da vizyonmus da. sizin vizyonunuzu sikeyim.

    2-üstteki gibi adamın forvet hali; önerim; suarez.

    1-bu maddede zerre ironi yapmıyorum ve cok ciddi konusacağim; burak yılmaz.

    b u r a k y ı l m a z.

    burak'ı begenmeyen yazarlıktan cıksın :@ hagi beni mod yap :(

    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    gelmemesi gerekenler top 5;

    5-berbatov, progrebnyak, predrag drobnyak, kısık gözlü sarışın yakışıklı vsvsvs...

    4-hamit altıntop; üstte alamadık diye laf ettik ama bu kadar tribe gelmesin :@ kiz bile o kadar naz yapinca soguyoruz :(

    3-steve nash; espricik katalım :( the glove + postacı > nash. nefretimsin artık nash, allah belanı versin.

    2- beşiktaş, (arena'ya)

    1-cem erman; twitter'a :(

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    gitsin top 5;

    5-gelmesin ya yiğit gökoğlan kim dediğimde beni unfollow eden ulema'ya inat yiğit gökoğlan;

    4-emre colak (ne kadar sevdiğimi bilirler) zu barca

    3-ceyhun gülselam

    2-caglar birinci

    1-assaidi. aldıysak geri gitsin ya :( amrabat üstüne rebound love gibi oldu.

    -------------------------------------------------------------------------------------------
  • 245
    belli bir başı sonu olması sebebiyle , sanki o sürenin sonuna kadar istediğimiz futbolcuyu alabileceğimiz bir durum olduğu düşünülen sezondur.

    önemli olan daha vaktimiz var nasıl olsa demek değil ki. bu, aynı, fiyatı düşünce gidip seri sonu yada indirimde kalan ürünleri almak gibidir. ilk önce parası olanlar en iyileri kapar, sonra orta halliler kalanları alır, en sona da indirimde defolu ya da seri sonu ürünleri alanlar kalır.
    önemli olan bir an önce mevcut transfer edilebilecek, piyasası bize uygun adamları takıma kazandırmak. gelirimiz belli, alacağımız vereceğimiz belli , önümüzdeki ay abartı bir para geçmeyeceğine göre elimize demek ki şu anda transferi bitirmiş olmalıyız.
    haa eğer diyorlarsa ki, efendim önümüzde zaman var ince eleyip sık dokuyoruz diye, o zaman da adama demezler mi kardeşim bu takımın scout ekibi , transfer yapacak yönetimi, teknik kadrosu bir yıldır ne iş yapıyordu ? şimdi karar veriyorsanız alacağınız oyuncuya o zaman vah kere vah size. hocanız yeni gelmemiş. şampiyonlar ligine katılacağınız günler önceden belli. mali tablonuz geliriniz gideriniz belli. daha neyi bekliyorsunuz?
    bu saatten sonra adam beğenip alacaksak , geçeceksiniz o işleri. yemezler...
    burada yönetim ve teknik heyet arasında belli ki bir anlaşmazlık var, fatih terim ile ünal aysal ve bülent tulun çok ayrı tellerden çalıyorlar. o bülent tulun için diyecek sözüm yok. asla yakışmıyor bu takıma. yaptığı işler işte ortada. koskoca galatasaray bu işi profesyonel bir ekip kurup yürütemiyor, başkanımız millete rezil ediyor kendini verdiği sözlerle.
    hayır sen 25 'inde bitecek derken neye güveniyorsun? eğer sen bu kadar eminken olmuyorsa ya bülent tulun çok aciz beceriksiz, ya da teknik heyetle koordineli değilsin, senin getirmek istediklerini hoca veto ediyor.
    galatasaray taraftarı aptal değil. yıllardır gördük artık neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. bu teknik ekip olmasaydı şu anda bu yönetim çoktan topun ağzındaydı. adnan öztürk'ü ayrı tutuyorum. şu anda galatasaray'ın haklarını her cephede başarıyla savundu kendisi bir sonraki dönemde başkan görmek istediğim tek isim. ama bir gruplaşma ve ayrışma olduğu da apaçık ortada.
  • 247
    önceki sezonlarda rastlanmayan, 25 haziran, haziran sonu, ay başi, vb. transfer bitiş tarihi ya da toplu olarak transfer, toplu imza töreni tarzi sözlerin kulübümüz tarafindan verildiği dönemdir. sözler verilir, tutulmaz, yani ister istemez tutulamayiverir, anlarim. ancak bir allah'in kulu da çikip şu şu şu sebeplerden dolayi transferlerimizde gecikme oldu, ancak taraftarimizin gönlü rahat olsun, gereken neyse en kisa sürede yapilacaktir tarzi açiklama yapmiyor. işte ben bunu anlamiyorum. adamin biri, ismi lazim değil *, hapishaneden çikiyor ve ismi bizle anilan basketbolcu olsun, futbolcu olsun, her sporcuyu takimina kazandirmaya çalişiyor. bizimkiler ne yapiyor? bilmiyoruz. ama yapmadiklari birşey var ki o da şu: taraftarlarinin yüreğine su serpmiyorlar. bu taraftar takimini tabi ki iyi transferlerle daha çok sevecek değil. bu taraftar formayi seviyor, renkleri seviyor. ancak sen çikip transfer tarihi verirsen ve taraftarin diğer takim taraftarlari karşisinda ezilirse, yönetiminin verip de tutamadiği, tutamayip da gerekçesini açiklamadiği sözler yüzünden, işte o zaman sana, size kizmaya hakki var demektir bu taraftarin. sonuç olarak; kimse kimseye 'oğlum transfer manyakliği yapiyorsunuz, napiyosunuz siz yaa?' demesin lütfen. burasi her yazar olma şerefine erişenin, düşüncelerini paylaşabildiği bir platformsa eğer, insanlarin bu tarz sitemlerini dile getirmesinden daha doğal birşey olamaz. bireysel tepkilerin tabi ki bir getirisi yok, ancak herkesin kafasinda ayni düşünceler varken, düşünülen ortak şeyleri birey birey yazarlara bölmek saçma olur. herkes kizgin, herkes sabirsiz ve herkes de bunun farkinda. hepimiz imzalar atilinca rahatlayacağiz, biliyorum. ve yönetimimiz gerekeni yapacaktir eminim. 2. defa sonuç olarak: 'en büyük galatasaray!'
App Store'dan indirin Google Play'den alın