• 151
    sivasspor, 2006-2007 sezonunda 7., 2007-2008 sezonunda 4., 2008-2009 sezonunda ise 2. bitirdi ligi.

    bursaspor, 2008-2009 sezonunda ise 6., 2009-2010 sezonunda 1., 2010-2011 sezonunda ise 3. bitirdi ligi.

    zirve mücadelesi bakımından iyi, kadro yönetimi bakımından kötü örnek oldu bu iki takım.

    trabzonspor ise 2008-2009 sezonunda 3., 2009-2010 sezonunda 5., 2010-2011 sezonunda ise 2. bitirdi ligi. ancak kaybettiği sadece şampiyonluk değil gelecek umutları da oldu. en iyi oyuncularını kaybettiler.

    sivasspor mehmet yıldız başta olmak üzere hiçbir oyuncusundan para kazanamadı. son iki sezonda ise oyuncularından verim alamadı. piyasaları yok oldu. takım da küme düşmekten zor kurtuldu.

    bursaspor da yüksek tekliflere rağmen sercan yıldırım, volkan şen ve ozan ipek başta olmak üzere hiçbir oyuncusundan para kazanamadı. son sezonda ise oyuncularından minimum katkı alabildi. ayrıca, oyuncularının piyasası düştü.

    trabzonspor ise en önemli yerli oyuncularını para kazanamadan kaybetti.

    halbuki sivasspor ve bursaspor gitmek isteyen oyuncularını satıp, hem iyi para kazanabilir hem de bu paralarla takımı yenileyebilirdi. trabzonspor ise sene başında veya sezon ortasında öngörülü davranıp sözleşme yenilemeliydi selçuk inan ve egemen korkmaz ile.

    2011-2012 transfer sezonunda ise bu yaşananlardan ders almışçasına takımlar oyuncularını bırakıyor. gençlerbirliği’nden mustafa pektemek ve orhan şam, eskişehirspor’dan sezer öztürk, adanaspor’dan ersan gülüm ile karabükspor’dan emenike transferleri önemli örnekler. yakında kayserispor’dan serdar kesimal transferi ile gençlerbirliği'nden aykut demir transferi haberlerini duyabiliriz.

    sonuç: istanbul kulüpleri talip olunca, anadolu kulüplerinin oyuncularını en doğru zamanda elden çıkarması şart bu ülkede.
  • 152
    azıcık eli yüzü düzgün türk futbolcuların 3 büyükler tarafından kapış kapış alındığı transfer sezonudur ve hatta daha başlamamıştır bile... benim şahsen çok beğendiğim mustafa pektemek ve orhan şamın elden kaçtığı (hadi mustafa yerine drogba olsun başka bir yabancı olsun bir fantastik transfer yapılabilir), galatasarayımın yıllardır kanayan yarası olan stoper sıkıntısını acilen serdar kesimal ve ersan gülüm ile 3e 5e bakmadan gidermesi gereken transfer sezonudur aynı zamanda...
  • 153
    transfer sezonu kapandıktan itibaren ilk 3'e girecek anadolu takımı kalmayacak muhtemelen. bursa-antep 4.lük-5.lik için kapışacaklar eğer kimseyi kaptırmazlarsa.

    lig gelirlerinin artması büyüklere yarıyor her ülkede olduğu gibi. sociedad'ın, valencia'nın, lazio'nun yağmalanmasına benzer bir durum yaşanıyor.

    ozan ipek-volkan şen-sercan-serdar kesimal-hasan ali kaldırım-cenk tosun-yiğit gökoğlan-incedemir anadolu'da son kalanlar. sadece türkiye değil bir de yurtdışındaki gurbetçiler yağmalanıyor. beşiktaş 3, antep-kayseri 1 gurbetçi getirdi şimdiye kadar. altyapı denen şey bu işte. senin oyuncunu yetiştirip sana satıyorlar.

    istanbul'un ihtiyarlarının anadolu'ya gitme vakti artık. yoksa lig 15 sene öncesine dönecek.

    ilhan cavcav'a ayrı bir parantez açmak gerek. son 20 sezonda 25 oyuncu sattı istanbul'a. arada real madrid'e bile çalıştı. helal olsun demek gerek.

    edit: serdar da gitti.
  • 155
    üç büyükler arasında en fazla kadroda revizyona ihtiyacı olan takım biz olmamıza rağmen henüz iki transfer yapabildiğimiz sezondur. bjk ise bizim yapmamız gerekeni yaparak genç ve gelecek vaadeden yerlileri toplamaktadır.

    umarım yine drogba, buffon vs oyalanıp geç kalmayız. drogba olmayacaksa hemen açıklanmalı ve diğer transferlere devam edilmelidir.

    (evet belki biraz erken hararetleniyorum ama maalesef geçen senelerdeki transfer politikası ve transferler yönetim değişmiş olmasına rağmen üzerimdeki olumsuz etkisini sürdürüyor.)

    üstelik neill e ilgili kesin bir durum yok gokhan muhtelemen gidecek ki kalsa da faydası yok, bu durum da defans olarak bırak yedeği ilk 11 için bile servetten başka alternatif yok. kaleci desen zaten yok. forvet drogba gelir mi bilmem ama barosu sevsekte durumu belli elmanderin yanına birisi daha kesinlikle alınmalı. sağ bek sabrinin alternatifi yok serkan kesinlikle yetersiz. sağ açık kazıma güvenmiyorum, pino da açık da başarısız belki yekta düşünülebilir.

    bence mantıklı dizilim
    kaleci
    sabri defans defans(servet) cağlar
  • 158
    kaos içinde olmayan galatasaray futbol takımı için erken değil olması gerektiği zamanda açılmıştır. lakin bu sene kaos yaşadığımız için geç bile kalıyor olabiliriz. zira yurtiçindeki kaliteli yerliler birer birer takım değiştiriyor. istiyorum ki hazırlık kampından 3 hafta öncesine kadar her şey bitsin, netleşsin. kim nerede oynayacağının farkına varsın, kafasını kursun, alışsın. yaz kampında da adam gibi çalışsın, kondisyon yüklesin, güçlü olsun, sene içinde sakatlanmasın. ayrıca önümüzdeki 2 hafta boyunca * her gün * bir yeni transfer açıklansın.
  • 159
    galatasaray'ım icin oldukca zorlu gececegini dusunuyorum. ancak medya aksini iddia etse de selcuk inan transferi ile hala rakiplerden acık ara onde oldugumuz transfer sezonudur. bence taraftarımızın golcu transferine takılmaması gerekmektedir. zira cok daha onemli eksiklerimiz mevcuttur.

    kaleciler:
    aykut ve ufuk eldeki kaleciler. cok kaliteli bir yabancı kaleci transferine ihtiyacımız vardır. bence birinci onceliktedir.

    defans:
    sabri sarıoğlu'nu yıllardır o mevkiide tek basına. en az onun kadar iyi bir sag bek ihtiyacımız vardır.

    gokhan zan'ın kontratının bittigini ve yenilenmeyecegini dusunerek, lucas neill'in ayrıldıgını dusunursek elde sadece servet kalmıstır. en az 2 tane stoper ihtiyacımız vardır. hatta gerekli stoper sayısı 4 olmalıdır ama alınacak beklerden belki yedeklenebilir. uzulerek servet'in kaldıgını dusunuyorum.

    sol bek'de caglar birinci'nin devam edecegini, insua'nın ayrılacagını ve hakan balta'nın gonderilecegi (hayali ile) 1 adet de sol bek gereklidir.

    orta saha:

    bam'dan ayhan kalabilir diye dusunuyorum. cana ayrılır heralde. culio sozlesmesi devam eden futbolcu oldugundan kalabilir. bu durumda elde kalan ayhan selcuk, culio ve yekta. en az 2 tane daha orta saha oyuncusu gerekli bu durumda.

    kanat / kanat forvet:

    arda gidiyor galiba diye dusunuyorum. aydını saymayalım derim kalsa da. kewell zaten gitti diyorum. pino'yu hoca istiyormus diye soylentiler var kaldı diyelim.kazımda elde var. emre colak'da aydınla birlikte bir kisilik kanat diye dusunuyorum. toplamda 3 kanat oyuncumuz var ve buraya da 1 takviye gerekli.

    forvet:

    elmander geldi. elde sonu ne olacak belli olmayan ama gonderilmesini umdugum stancu var. baros'un sozlesmesi devam etmekte. bence en sorunsuz yer, ama illa ki olacaksa drogba olsun derim. eger baros'da giderse onun yerine alınabilir belki.

    bu durumda liste soyle olur:

    1 kaleci
    1 sag bek,
    en az 2 stoper, (belki de 3)
    1 sol bek,
    2 orta saha,
    1 kanat forvet,
    1 golcu
    toplamda 9 oyuncu daha ihtiyacımız var gorulmektedir. (3 stoperle 10 etmektedir)

    elde kalan yabancılar:
    culio,pino,baros,elmander,mecburiyetten stancu belkide.

    toplam 9 oyuncu ihtiyacı ve 5 yabancı oyuncu hakkımız var. nerden bulunacak bu 4 turk acaba???
  • 160
    en sorunlu bölgemiz olan defansta ortalama üstü iki türk oyuncu serdar kesimal ve orhan şamı fenerbahçe'ye
    kaptırdığımız dönem. bizde servet çetin ve gökhan zanla sözleşme yenileriz artık nede olsa milli futbolcular.
    diğer taraftan beşiktaş'ta gelecek vaad eden türk golcülerden mustafa pektemek ile anlaştı. bizde necati ateş
    ya da batuhan karadenizi alırız.

    allahtan elimizi çabuk tutuyoruz. hadi dostlar biraz gayret, size güvenimiz tam ama resmen bizim ihtiyacımız olan transferleri
    rakiplerimiz yedek kulübelerine yaptılar fenerbahçe'nin defansı lugano ve yobo banko oyuncular, beşiktaş'ın
    forvetinde şimdilik hugo almeida var ayrıca bir yabancının da peşindeler.

    bizim cephemizden pek bir ses yok sahne gerisinde neler hazırlanıyor bilmiyorum ama bilmek için can atıyorum, umarım
    riskli ve hayalci hamleler yerine akılcı ve hedefli hareketlerde bulunuruz. tıpkı selçık inan transferinde olduğu
    gibi.

    son söz; keşke biz alsaydık onları.
  • 164
    açıkçası galatasaray'ın çok iyi sürdürdüğü ve henüz başlamayan sezon. elmander ve selçuk resmen kadromuza kattığımız isimler. ikisi de faydalı olacak bize özellikle selçuk. kendisinin galatasaraylı olması, sahada yüzde yüzünü ortaya koyacağını ve orta sahamızın seviye atlayacağının göstergesi. elmander uzun boyu, fiziği, tekniği ve vücuduna rağmen hızı ile hücum hattında partnerini inanılmaz rahatlatan bir futbolcu. partneri drogba ya da baros bu sezon kariyerlerinin en iyi sezonlarından birini yaşayacağının göstergesi olacaktır. bir de rakiplerimizin transferlerine değinmek isterim.

    rakiplerimizn transferlerine bakınca sözlük genelinin aksine ahlayıp vahlayanlardan değilim. mustafa pektemek iyi futbolcu galatasaray'a isterdim evet ancak şu forvet hattımızın bolluğndan dolayı açıkçası oldukça gereksiz bir isim olacaktı.

    orhan şam ise ne galatasaray'ın oyuncusu ne de sabri'yi yedekleyebilecek bir isim. yedek kulübesine bu ismi katmak yerine sabri'yi yedek kulübesine itecek bir oyuncu lazım bize. kısaca gereksiz ve transferi için üzülmek anlamsız.

    serdar kesimal ise vasatın üstünde bir isim. gelse hayır demezdim bu bir gerçek. yurtdışı altyapısı kendisi için büyük bir avantaj. ancak çok eksikleri var ve bu eksiklikler çok can yakabilecek seviyede. ancak her halükarda kendisini servet ve gökhan'a tercih ederim.

    beşiktaş'ın getirdiği gurbetçi futbolcular hakkında ise hiçbir bilgim yok. açıkçası çok da göz önünde olacaklarını da düşünmüyorum. sonuç olarak önümüzdeki hafta bizim için çok hareketli geçecek gibi. hafta başında bülent tulun'un 15 gün içerisinde kadro tamamlanacak demecini hatırlıyorum. kalecimiz başkan'ın ve tulun'un açıklamalarından hafta sonuna kadar medya'ya duyurulacak gibi. en önemli eksiğimiz defans hattımız. o bölgeye 1'i yabancı minimum 4 futbolcu transfer etmemiz gerek ve şuana kadar rakiplerimizin yaptığı transferler bizim için ideal isimler değil. *

    edit: ersan'ı unutmuşum. adanaspor'dan beri istiyordum onu, beşiktaş aldı. her yerde "beşiktaşım" diyor ama bize gelirse profesyonellikten ödün vereceğini düşünmüyorum, elinden geleni yapar. potansiyeli yüksek. sakatlığı dışında bi soru işaretim yok. açıkçası içten içe gelmesini çok istiyorum.
  • 165
    yerli piyasasında vasat kaldığımız transfer sezonudur. selçuk inan büyük olaydır, ama ortasaha, forvetin yanında özellikle defansa da yerli takviye şart. serdar kesimal ve mustafa pektemek, yıllardır aradığımız potansiyelli yerli oyuncular olabilirdi. hadi mustafa pektemek, olası yabancı transferi, johan elmander, milan baros, bogdan stancu, anıl dilaver!, ibrahim selen! varken pek gerekli görülmemiştir; bu durum anlaşılabilir. serdar kesimal ise stoper pozisyonu için çok gerekliydi. servet çetin!!! ve gökhan zan maç boyunca arkalarına adam kaçırma riski taşıyorlar. aslında asıl sorun adam kaçırmaları değil, kaçan adamı yakalayabilecek hıza sahip olmamaları. tabi serdar kesimal' ın teknik kapasitesi de onu cazip kılmaktaydı.
  • 167
    gündemdekilerden gidecek olursak kallström ve drogba'nın alınması gereken transfer sezonudur. ayrıca onlar alındığında muhtemelen takımda kalacaklarla birlikte yabancılar ; drogba, kim, elmander,baros,culio,stancu olacak. bunlara büyük ihtimalle bir de yabancı kaleci eklenecek ve geriye 3 kişilik boşluk kalıyor. ki bunlardan 2 si tribünde çekirdek yiyecekler.

    eğer drogba gelecekse bu çekirdekçilerden biri muhtemelen stancu olacak sakatlık olmadığı sürece. tabi bunların olabilmesi için neill, pino, kewell, cana ve insua'dan hiçbirinin kalmaması gerekiyor takımda. bunlardan kalacak olan var mı henüz bilinmiyor. hiçbiri kalmaz ise ; bu durumda orta sahada sertliğimiz azalmış olacak ve defansta pozisyon bilgisi yüksek, seri bir oyuncuya ihtiyacımız olacak. yani 11 e direk yazacağımız bir yabancı defansa ihtiyacımız olacak ve kulubede takıma sertlik katacak bir orta sahaya.

    ayrıca sabri'yi yedekleyecek bir adama ve böyle giderse de bir sol bek e ihtiyacımız olacak. yazdıkça yeni yeni transfer ihtiyaçları çıkmaya başladı amk nasıl olacak kafam karıştı.

    toparlayacak olursak ; drogba, kallström ve kaleci alınırsa ayrıca bir sağ bek, bir defans (yabancı), bir orta saha (sert) ve gündemde olduğu üzere ersan gülüm gibi bir oyuncu alınmalı.

    bunlar alındıktan sonra bile bitmiyor bence eksikler. culio arda'yı yedekleyebilir dersek aydın'ın da son haftalarda oynadığı gibi oynayarak kazım'ı yedeklemesi gerekiyor. tabi nasıl bir taktikle oynayacağız o da bu transfer konusunda önemli. valla kafam karıştı yahu, ne oynayacağımız belli değil ortada bir sürü isim dolaşıyor, en iyisi bekleyip görmek. umarım istediğimiz gibi bir takımımız olur diyerek bu gereksiz entry'i bitiriyorum.
  • 168
    o değil de bizim takımın sıkıntılı pozisyonları orta saha ve defans hattının neredeyse tamamı iken tüm transfer dedikoduları göz önüne alındığında bu hatta yönelik tek girişim selçuk inan gibi.

    selçuk'un gelişi büyük olaydır, ama yeterli değildir, diyelim ki selçuk'un yanına lorik cana ya da culio monte edildi, yine de ekstradan box to box oynayabilecek yetenekte bir orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var.

    defanstaki açık daha büyük boyutlarda. lucas neill gidiyor, servet bomba, elimizde patlaması an meselesi, gökhan zan cam adam, hakan zaten balta, sabri bir ileri bir geri ve alternatifsiz.

    asıl transferi defans hattına yüklenere yapmazsak yine fiyasko olacak gibi görünüyor gelecek, ama biz ünal başkana güveniyoruz. bir defans hattı döşe de yüreğimiz soğusun başkan...
App Store'dan indirin Google Play'den alın